Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
slavaplana
 Sta se desilo sa telegramima podrske koji su stigli na Skupstinu LSS od strane lovnih radnika i clanova iz beceja??/da li se radi o nekoj sali ili su zaista Sanja i njen predsednik poslali ista na adresu LSS???
Odgovor nisam dobio a vidim da mi je upis obrisan na temi oko izlozbe pasa u Beceju???
Sanja duguje odgovor....????

huntinggirl1
 Sanja nikome ništa, Bogu hvala ne duguje, komentar na izložbi nisam ja brisala, a ruku na srce, nije mu ni mesto tamo, ipak je to najava izložbe
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Indjijanac
 ??Confused
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Sanja posto nisi javno demantovala oko telegrama nista ispada na kraju da je zaista u tvoje ime i u ime predsednika L.U. becej telegram podrske ipak stigao pred samu skupstinu LSS i ako si u to vreme bila kod Baneta u lovu na vuka???
Nisi nista demantovala a mozda je to samo bila caka da se damski klub primi u LSS i da Damski klub postane clan CIC uz blagoslov LSS??

Ako zaista LSS ne valja i ako si javno vise puta rekla da rukovodstvo nema pojma i sam Popovic nezna sta radi razumem telegrame podrske i ulazak predsednika L.U.Becej u U.O. LSS???Sve mi je jasno ...........???

Ako je to cena i nacin kako doci do licnih interesa i kako namaci jos koji dinar za udruzenje i Damski klub onda je to po meni pogresan nacin i nije u redu jedno pricati javno a drugo ispod zita raditi............

huntinggirl1
 slavo, ne donosi zaključke u moje ime, i molim te ne piši koještarije....

ostavi naše udruženje na miru da radi, a damski klub pogotovo...

sve što pišeš je neistina... pa čak i ovi tvoji zaključci!
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala
 Najbolje da vašu raspravu ipak nastavite preko PP, ili kako god drugačije. Ovako javno nema smisla.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana

huntinggirl1 kaže:
slavo, ne donosi zaključke u moje ime, i molim te ne piši koještarije....

ostavi naše udruženje na miru da radi, a damski klub pogotovo...

sve što pišeš je neistina... pa čak i ovi tvoji zaključci!

Sta je istina oko telegrama podrske???

Jer to zaista neko uradio u tvoje ime ili je to poslato sa odredjenim licnim interesima???

Nadam se da ces odgovoriti javno o svemu sto se desavalo i sto se sada desava oko clastva u CIC i LSS i sta je u stvari u pozadini svega?????

Damski klub u CIC sa kojim ciljem i zarad cega?????

L.U.Becej u U.O. LSS zarad cega?????

Nista licno vec samo malo pojasnjenje meni koji pokusava da svati igru macke i misa.............???

Sta je u stvari istina????????????

Volim ja da iznosim neistine............Stidljiv

slavaplana
 kako cujem Zoran DR.Popovic se zali i urgira da podnosioci tubi protiv LSS odustanu ako to budu zeleli kako LSS ne bi placao izgubljene sporove i cife oko 100.000din po jednom igubljenom sporu a imace ih vise...........

Popovic je zaboravio sta je sve propustio i kako je raznim mahinacijama oko glasanja,kvoruma i dogovora koje nije ispostovao pokusao na predlog Gligorijevica i Zivka da scenario sprovede do kraja a on sebi obezbedi titulu dozivotnog predsednika LSS!!

Ovako ce ostati upamcen kao covek koji na zalost SAHRANIO LSS???

Pitanje svih pitanja zasto se nije nastavilo sa istragom oko bivseg predsednika koji je omogucio pozajmicu privatnoj firmi za gradjevinske radove???Zasto se rad LSS nije u celosti iskontrolisao i ko je SPRECIO DALJU ISTRAGU???

Ko je sve trebalo da bude na tapetu???
Ko je sve uzimao i za koje namere novac iz LSS/?

Ko je godinama u nazad za naucno-istrazivacki rad dobijao novac i ko su ti ljudi sto ga godinama koriste a rezultati zvanicno ni na jednoj SKUPSTINI LSS ni kao izvestaj nisu prezentovani???

Ko su ljudi koji godinama u nazad odlucuju ko i koliko ce para dobiti od LSS i za koje namere???

O pozajmicama koje su posle otpisivane ,pomoci za ogrev,itd ne bi ovom prilikom!!!

Svi su na istim mestima samo su karte malo promesane i ceka se novo deljenje u LSS ko ce koju poziciju da zauzme...??

Pojedinci iz LSS cekaju mesta blizu vrha aktuene vlasti u Ministarstvu a nadaju se i pojedinim mestima cak i kao savetnici ako bog da....a i direktor uprave za sume nije na odmet????

Cekaju .........taktiziraju.............a lovista PRAZNA??

Dodelu neko namerno stopira???

Lova je u izradi planskih dokumenata i tu se ceka zavsetak konkursa Ministarstva koji jos uvek traje????

Lala

slavaplana kaže:
Ko je godinama u nazad za naucno-istrazivacki rad dobijao novac i ko su ti ljudi sto ga godinama koriste a rezultati zvanicno ni na jednoj SKUPSTINI LSS ni kao izvestaj nisu prezentovani???

Cekaju .........taktiziraju.............a lovista PRAZNA??

Lova je u izradi planskih dokumenata i tu se ceka zavsetak konkursa Ministarstva koji jos uvek traje????

Zanimljiv je taj naučni rad koji se finansira lovačkim parama - ista priča i u LSS i u LSV, a sad se još nakačio i Vojvodjanski lovac!!! Sve sami naučnici, procvetalo je lovstvo do silne nauke.

Naravno, rezultati naučnih (ili 'naučnih' ) projekata se drže u tajnosti da CIA, MOSAD ili KGB ne bi došli u posed tako izuzetno važnih naučnih podataka. Projekat ishrane srneće divljači za koji se priča da traje više godina (a u koji je umešano više naših dičnih rukovodilaca) je toliko popravio situaciju sa tom divljači, da tek tu i tamo padne neki trofej u zlatu, dok je brojno stanje već godinama isto ili slično! Pa kako to, majku mu, od silne nauke takvi rezultati?
Zanimljivo je takodje, da se ljudi koji se kao 'svadjaju' sa čelnih mesta saveza, uredno pomire i saradjuju kada treba krckati lovačke pare kroz nešto što nazivaju NIR - naučno istraživački rad.

Ja sve nešto mislim da ovi naši naučnici (ili 'naučnici' ) koji su se uglavili na čelna mesta lovačkih organizacija možda pripremaju neki senzacionalan i epohalan rad kojim će konkurisati za Nobelovu nagradu, pa u tom smislu možda ne žele da obnaroduju rezultate, da im neki nestašni konkurenti ne bi maznuli kandidaturu za Nobela?!? A poznato je da takva epohalna istraživanja dugo traju!

Kapne tu i poneka donacija, naravno, a za donacije se ne mora davati opravdanje kako je utrošeno. Kako narod kaže, poklonu se u zube ne gleda!
Uostalom, ova lovačka boranija ni ne mora da da zna kako se troše njihove pare i za koje svrhe, njihovo je da ćute i plaćaju!

Kakvi naučnici, takvi i rezultati! Smrznem se i naježim kad čujem za reč 'projekat', časna reč!

DakiNS
 Zna li neko koliko je u poslednjih pet godina otišlo novca u džepove "naučnih radnika" ( pretpostavljam da se taj podatak mora imati zbog zakona) od lovačkog novca i još interesantnija stvar bio bi podatak koliko su ministarstva izdvojila za te naučne projekte. Onda dva podpitanja : Kome su prezentovani ti naučni radovi, i kako su u praksi primenjeni. Da li je ministarstvo poljoprivrede uopšte bilo zainteresovano za rezultate "naučnih radnika" koji su velikodušno primili te novce?

Mislim da taj odgovor nikada neću dobiti. A nešto nam se i temudjin ućutao, sve mi se nešto čini da je i on došao do izvora da utoli žeđ.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 Popovicu kako se puni kasa LSS???

SLABO????

Bice bolje kad ti odes iz LSS????Presrean

Indjijanac
 neznam dali uopšte nekog i zanima,na sajtu LSS objavljen novi statut čije izmene su usvojene na poslednjoj skupštini.
legalnost zadnje skupštine je pod znakom pitanja,a samim tim i ovaj statut.

ukoliko baš neko i odluči da ga pogleda http://www.ecolss...

slavaplana
 Popovic Dr Zoran zvanicno izjavljuje na sudu da ga je strucna sluzba obmanula i namestila da iskljuci udruzenja iz LSS a postupci su jos uvek u toku koje ce sve redom LSS izubiti???

Sto Popovicu ne kazes jasno i glasno ko te je savetovao da iskljucis udruzenja Centralne Srbije ??

Gde su ti sada Gliga,Zivko i obecanja tece preko Tatovica???

Pa ne da si zakopao LSS vec i sebe netacnim izjavama kojima BLATIS ljude iz Strucne Sluzbe koji ce te tuziti za tako nesto???
Tica pobegao u toplije krajeve izgleda???

Ostao si sam i tako ces da zavsis jer si slusao pogresne ljude i osilio si se kao predsednik???

Puno si uzimao a nista davao nisi za uzvrat???

Podnesi ostavku jer mozes i da se sve ovo odrazi na tvoj posao na Fakultetu kao kaznjavano lice pitanje je da li mozed da nastavis da radis i predajes na istom???

Sta ti to treba ????????Razmisli..............

mrwa22250
 a svi su oni mislili da su nedodirljivi.jbg.magarac misli,covek razmisljaGrin
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

slavaplana
 Lovačko Udruženje Knjaz Miloš

Lovačko udruženje ''Knjaz Miloš'' Požega dobilo sudski spor sa LSS u Prvom osnovnom sudu gde je se spor vođen u predmetnom broju 5. P br. 12705/12
CESTITAM LSS na jos jednom izgubljenom sudskom sporu kao sto sam i prognozirao a bice ih jos..............

neko ce morati da nadohnadi stetu LSS od svoje imovine.........

Lala
 Opet izgubili spor?!? Auuu, pa kako to? Smile

Pa zar nisu do pre koji mesec, posle skupštine LSS, onako bahato poručivali LU koja su ih tužila, da povuku tužbe, da im ne bi oni ne-znam-šta uradili, kontra tužbu sašili, ili šta već? Pa to je bilo pre samo tri meseca, a u medjuvremenu do sada izgubiše jedno 5 sporova po pitanju isključenja članova, ako se ne varam!?
Pa kako sad to, kako objasniti onoj glasačkoj mašini koja je uredno dizala ruku za sve što su Z.Popović, M.Tica, P.Škobić, i ostali predlagali?
Hoće li u glasilu LSS biti objavljeno da se sporovi oko isključenja LU glatko i redovno gube, ili će urednik 'Lovca' A.Pantelić propustiti da ovo navede kao jednu od vesti? Gubljenje sporova je realnost, a ignorisanje realnosti nije pametna praksa! (Kad smo već kod glasila LSS, izgleda da je ugašen sajt elektronskog 'Lovca'? Dugo im je i trajao!)
Treba istini pogledati u oči, i priznati neki put i samom sebi da si pogrešio.
Vadjenje na neke 'obmane od strane drugih' ne pije vodu - ako neko nije u stanju da prepozna šta je ispravno a šta nije, nego možda dozvoli da ga drugi navodno obmanjuju, onda ni ne treba da bude na mestu na kojem se nalazi, a tu ne mislim samo na aktuelnog predsednika LSS.
Lako je bilo štampati serijski odluke o isključenjima LU iz Šumadije i iz drugih delova države, lako je bilo kolektivno isključiti LU iz Vojvodine, lako je bilo i ceo LSV isključiti, ali treba to posle i argumentovati i dokazati!
Nadam se samo, da aktuelnom rukovodstvu LSS neće pasti na pamet da ulaže žalbe na prvostepene presude, jer će time samo uvećavati troškove sudjenja, a sebe dodatno izlagati kritikama i eventualnoj blamaži, a savez koji (još uvek) vode uvaliti u još veći problem.
Kako god čovek okrene, ceh ovih sporova će na kraju platiti obični lovci iz svojih članarina za savez, pa ako je neko toliko komotan da može da plaća nečiju tvrdoglavost, onda samo napred!
Hoće li iko posle završetka većeg dela ili svih sporova koji su u toku po tužbama, priupitati rukovodstvo LSS odakle da se plaća njihova promašena politika?
Možda im pomognu Pažin i Beuković, sa nekom donacijom iz LSV?!? Kontam, kad može da se daje donacija iz LSV za Poljoprivredni fakultet za onaj simpozijum o lovstvu, što ne bi moglo i za sudske troškove? Možda i na tom simpozijumu u okviru teme o održivom gazdovanju, bude i ovaj primer kako slupati novce u prazno?!? Možda se radi o hamletovskoj dilemi: 'Održivo ili neodrživo - pitanje je sad'!!
Ionako su to pare lovaca, nisu njihove privatne, šta ima veze, koga je briga! Par miliona gore-dole, možda niko neće primetiti, a i ako primeti i počne da postavlja pitanja, odgovori neće stići!?
A onoliko se pričalo na organima LSS pre godinu-dve o svemu ovome, ovde na forumu se silni upisi postavili sa istim ili sličnim rezonovanjem, džaba!
Sad kad počnu da stižu čestitke od suda za troškove, biće veselo, a ionako prazna kasa saveza će načisto da se isprazni.
Po Zakonu o udruženjima, za rad nekog udruženja odgovara predsednik/zastupnik udruženja! Pitam se, šta bi bilo, kada bi neki član LSS lepo presavio tabak i tužio direktno potpisnika odluka o isključenju, koje su proglašene nezakonitim, za štetu nastalu plaćanjem troškova sudjenja? Ili ako bi LSS, posle promene rukovodstva jednog lepog dana, kao pravno lice tužio svog bivšeg predsednika?
Sve skupa ima lepih izgleda da se posle Živojinovićevih finansijskih bravura, ponovi priča sa lošim radom nekog predsednika LSS! Pored finansijskih direktnih posledica, ne sme se izgubiti iz vida činjenica da je ugled saveza srozan, jer i od mnogih vidjenijih 'lovnih radnika' i iz zemlje i iz inostranstva su na vreme stizala upozorenja da ceo cirkus neće na dobro izaći, ali onaj koji je trebao da razmisli o tim upozorenjima, nije se izgleda obazirao, nego je 'vrteo svoj film' samo ne znam da li u svojoj, ili u nečijoj tudjoj režiji?

Sniper Hunter
 "Nadam se samo, da aktuelnom rukovodstvu LSS neće pasti na pamet da ulaže žalbe na prvostepene presude, jer će time samo uvećavati troškove sudjenja, a sebe dodatno izlagati kritikama i eventualnoj blamaži, a savez koji (još uvek) vode uvaliti u još veći problem."

Lalo a što da ne ulože žalbe ,i onako sve to plaćaju lovci preko svojih članarina LSS -u briga njih dok ima novčića da kaplje a nas L-ovce ko....šiša

Lala
 Kako saznajem, ovih dana su predsednik LSS Zoran Popović i novi sekretar LSS Sindjelić otputovali u višednevnu posetu Afričkom kontinentu (pominje se JAR i Pretorija, ali ne smem da tvrdim)!!! Pominje se takodje i mogućnost da su otišli na safari?
Nejasno je da li su otišli u privatnoj režiji ili na nečiji poziv. Ne verujem da je privatni aranžman, jer je prosto čudno da predsednik i sekretar istovremeno odu na isto mesto na afrički kontinent, pre bi moglo biti da su u pitanju njihove funkcije?
Lepo je to, kad čovek vidi kako naši ljudi šire slavu lovaca Srbije po belom svetu! Lavovi, bivoli, gnu antilope - sve se to isprepada ako čuje da dolazi Zoki Strašni...

Kako god, oni su tamo. Dobar pogled, predsedniče, i obrati pažnju da se ne puca na 'no plize'! Grin

A možda je Popović, nakon sredjivanja stanja u lovstvu Srbije, otišao da prenese svoja bogata iskustva drugima? Popović prosvetitelj!? A šta ako je samo foto safari u pitanju?!?
Šta da kažem, osim... Confused

Indjijanac
 možda fali članarina pa su otišli na teren da vrbuju ove iz Lovačkog saveza centralne Afrike da pristupe članstvuJaooo

slavaplana
 Oce oni da pristupe !!!!!!Jer vidi Ceranic sta je propustio?????

Sto niste poveli Djukica i Pantelica na putovanje zivota jer ko zna..........ROFL

LSS nikad u goroj situaciji !!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,788,967 posete www.srbijalov.com