Lisica
|
zoranp |
Objavljen 15.01.2016. 06:43
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Mislim da je ispravno Asfalt, ali ovo sam samo napisao da bi Ivici pokazao da nas ima koji itekako čitamo sve priče i meni su lično one drže nego fotografije!! Svaka čast lisičari he he!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.01.2016. 07:49
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
асвалт или асфалт
Пише се асфалт.
Од грчког асфалтос што значи црна, сјајна земна смола, битумен: асфалтирати, асфалтирање, асфалтирано, асфалтни.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 15.01.2016. 08:39
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Ivice,Tomo samo udrite-kad vec mozete i znate
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.01.2016. 09:31
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Hvala kolege!
I hvala vam na gramatickoj ispravci |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.01.2016. 09:38
|

Lovčina

|
Nego kod nas se nova muka pojavila kad maloumnici vode drustvo odobrili pojedincima da sa terenskim vozilima arce po ataru i love lisice iz vozila pa sad mi koji smo istinski zaljubljenici lova cekanjem smo hendikepirani jer su lisice neverovatno postale oprezne i kretanje po atari minimalno smanjile u toku dana,a i nocu jer su ovi u stanju do zore da lampaju po ataru.Pa je sada jako gadna situacija one koje su prezivele lampanje sada cim je obasjas lampom bezi glavom bez obzira.Tako da mogu da kazem da je ovu sto sam odstreli cista sreca i verovatno nije bila lampana pre nego sto je naisla na mene! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.01.2016. 09:55
|

Admin

|
tomo vrbas kaže:
Nego kod nas se nova muka pojavila kad maloumnici vode drustvo odobrili pojedincima da sa terenskim vozilima arce po ataru i love lisice iz vozila pa sad mi koji smo istinski zaljubljenici lova cekanjem smo hendikepirani jer su lisice neverovatno postale oprezne i kretanje po atari minimalno smanjile u toku dana,a i nocu jer su ovi u stanju do zore da lampaju po ataru.Pa je sada jako gadna situacija one koje su prezivele lampanje sada cim je obasjas lampom bezi glavom bez obzira.Tako da mogu da kazem da je ovu sto sam odstreli cista sreca i verovatno nije bila lampana pre nego sto je naisla na mene!
Kako to "odobrili" lov iz vozila?
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.01.2016. 10:06
|

Lovčina

|
Neverovatno ali istinito moze im se cak su i meni rekli kada sam im rekao da ce zbog te njihove za ncije neko izgubiti glavu sta se bunis vazda imas nivu sedi i idi lovi ko ti brani.Po meni to nije lov to je divljastvo i meni to nije gust rekao sam im moja lisica odstreljena na vabilicu na minusu i par sati sedenja vredi vise nego sve njihove koje su odstrelili do sada!Ali pojedincima nista nije sveto nego samo sto vise da ih ubiju(namerno tako napisano) i sto vise metaka za nagradu da dobiju! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.01.2016. 11:04
|

Admin

|
Ko zna kakvu će sve sebi "nagradu" ostvariti.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.01.2016. 12:52
|

Lovčina

|
Toga se i ja bojim,a najvise me plasi da neko ne plati glavom njihovu alavost jer nemaju obzira pucaju u blizini naselja i to u vreme dok jos ima ljudi na cekanju.
I onda cemo svi osetiti na svojoj kozi njihovu maloumnost i donosenje odluka koje nisu u skladu sa zakonom! |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 15.01.2016. 13:44
|

Lovčina

|
Tomo,ako nisu znali,a trebali su:
ZODIL-r.Srbije Zabrane u lovu clan 76-Zabranjeno je loviti lovostajem zasticenu divljac......stav8)gadjanjem iz motornog vozila i gazenjem motornim vozilom.
Ostalo vidi u mom potpisu
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 15.01.2016. 15:14
|

Lovčina

|
E moj kolega Mrwa kome ja to da objasnim kad je interes ispred svakog zakona pogotovo kada su im se kockice poklopile pa u upravnome sede sve moj do mojega svima odgovara bezvlasce i javasluk zbog licnih interesa i anfiniteta!Ej pa covek ladno bio predlozio da idu i postavljaju otrovne mamke po lovistu i da ubacuju fostoksin po rupama i da ja sekretaru kada sam za to cuo nisam zapretio lovnim i sanitarnim inspektorima oni bi to dozvolili da se radi!Znaci nema javasluk je kod nas toliki da to nema ni u albaniji! |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 15.01.2016. 21:38
|

Lovčina

|
tomo vrbas kaže:
!Znaci nema javasluk je kod nas toliki da to nema ni u albaniji!
Izgleda da ce i epilog biti kao u Albaniji(potpuna obustava lova),pa cemo da lovimo
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 16.01.2016. 18:05
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
Sad kad me podseti evo napisaću.
Prošlonedeljna hajka u Beloj bari bila je berićetna videli ste fotografije i mali opis od pre neki dan,...
Osam lisica je bilo poređano i slikano i odata im je počast.
Ali mislim da je jedan gost baš iz Vrbasa kad je bilo završeno slikanje lepo uzeo nož i svim lisicama odsekao rep i stavljao u kesu, koji je neki mali takođe gost pridržavao.
Prvo nije hteo da uzme rep od one moje šugave, ali je na kraju ipak otišao po rukavice i taj uzeo,...
Jel to možda za to što se to plaća u Vrbasu????
Da li je to lovački???
Meni ne trebaju a ni ostalim ali da li je to ok????
lala, pa sta
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 16.01.2016. 18:37
|

Veteran

|
Ah, a danas,.... Predivnog li dana i jutra posebno. Jedna mala grupa entuzijasta i lovaca se po sopstvenom dogovoru i bez obaveza sastala da napravi malu hajku na lisice. Okupila se družina od nas 13.
Bilo nas je iz četiri različite grupe i imali smo jednog gosta. Dva oštrodlaka Nemca su nam pravili pomoć - odličnu pomoć.
Lepo obukosmo one oznake i krenemo ti mi,... Stvarno malo neorganizovano iako nije tako izgledalo na prvi pogled.
Šteta. Pogon je krenuo iako flanka ni doček nisu bili postavljeni,... tako da se meni koji sam išao na kraj flanke ispred nosa - čitaj na 70 i na 120m izvukla lisica iz trske i pobegla. Kroz doček koji je tek stigao do mesta probile se još dve lisice uh uh uh. Na kraju ostade samo jedna ranjena sa flanke iza mene čiji smo krvavi trag izgubili a nije ni čudo jer je kolega Nikola samo na jednom mestu u sred trske našao 5 aktivnih rupa.
Da se u tu ne bi lov završio odlučimo da odemo i da iako smo malobrojni za taj prostor proteramo malu baru - pored one čuvene Bele bare. I tu smo bili neuspešni iako bolje organizovani. Dve se izvukoše.
E kad smo već tu, neko reče, ajde iako nas je malo da proteramo i čuvenu Belu baru jer je sad lako ide kroz nju jer kako sam rekao, domaćini napraviše proseke kroz koje se tera i bočne gde se dočekuje,....
Kolega Tihomir povede mene i još jednog kolegu da nas postavi na doček i reče da se ni ne pomisli kretati dok on ne nazove. Igra sudbine me postavi na isto mesto gde sam bio i u velikoj hajci. Tiha je bio preko proseke sa druge strane a treći kolega skroz na kraju sredinom.
Taman sam stigao kad se čuje pucanj od ovog trećeg kolege, i okretem ja glavu napolje van bare kad veliki lisac dolazi u mom pravcu preko oranja u baru. Ja čučnem i pokušam ustima da glumim miša. Gledam ga šta radi,... usmerio se ka meni ali je na kraju ipak odlučio da ne dolazi on do zvuka preko čistine - oranja, i skrete opet direkt u baru. Pokušao sam ga barem raniti - znam da ćemo ga naći imamo pse ali ništa on samo ubrza u baru. Daleko je bilo ali sam ipak pokušao (oko 60-70m)
Krenuo je pogon.
Za minut izlazi lisac na sred proseke, ni ja ni Tiha mu ne možemo ništa - preko 100m. Vrati se nazad. Posle minut ponovo izađe i krete prema Tihi, pomislih odlično. I taman kad sam očekivao pucanj ona ponovo okrete i krene prema meni, ali ubrzo savije da odlazi sredinom van naše proseke. Tiha shvati situaciju i opali u nadi da će direkt na mene, ali bio je skoro u pravu. Ona se ponovo vrati nazad ali sam ja sada znao da će se pojaviti na mom kraju jer čuje pogon i mora da ode. Tako je i bilo. Pojavi se kroz minut skroz kod mene na proseku. Bukvalno 8m od mene. Pucanj i ona pada, hoće da ustane ja još jednom opalim. Zahvaljujem se Bogu na ponovnoj lovačkoj sreći.
Posle oko 5 minuta istrčava još jedna izbezumljena lisica kod mene na oko 30m. Ja dižem pušku ali u rukavicama nisam dobro osetio da nisam otkočio pušku kako treba i pritiskam na prazno. Tu me primeti i krete trk nazad ali tad je već puška valjano otkočena i opalim osmicu 1050 bar i dohvatim je na samoj ivici trske. Čujem bolno jaukanje lisice i njeno kretanje kroz trsku, opet jauk i tišina. Znam gde je ali ne idem pred pogon nego lepo čekam njih i pse na svom mestu. Kad su oni stigli siđem i kažem gde je i taman dolazim tamo a pas je već otresa onako mrtvu.
Za ovo sve jedna fotka.
Da ne dužim dalje, ovaj izuzetno naporan lov za mene (nisam ovoliko prepešačio još od logorovanja kad smo išli peške na Julku na Batini) prelepo se završio. Ukupno 5 odstreljenih lisica. I Tihomir sa druge strane je bio uspešan jer je odstrelio jednu koja je izašla iz bare proseku pre, moj grupovođa Steva je takođe odstrelio lepog lisca, i kolega Jovica koji je bio i grupovođa ove male odabrane ekipe u pogonu je odstrelio jednu.
Bilans 3 mužijaka i dve ženke.
Uh baš sam se raspisao,...
Sutra udruženje pravi hajku u Bugarskom ritu a ova ista mala ekipa nastaviće još jedan mali pogon pod Gakovom a onda nas kod Ace u Biliću čeka domaća krompirača.
Nadam se da ću u ponedeljak da potvrdim poziv za sve goste za čuvenu Belu baru gde je naše udruženje obezbedilo srneći paprikaš,...
lala, pa sta
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 16.01.2016. 19:37
|

Lovčina

|
IvicaL kaže:
Prošlonedeljna hajka u Beloj bari bila je berićetna videli ste fotografije i mali opis od pre neki dan,...
Ali mislim da je jedan gost baš iz Vrbasa kad je bilo završeno slikanje lepo uzeo nož i svim lisicama odsekao rep i stavljao u kesu, koji je neki mali takođe gost pridržavao.
Prvo nije hteo da uzme rep od one moje šugave, ali je na kraju ipak otišao po rukavice i taj uzeo,...
Da li je to lovački???
Dobija se druze po 10 metaka za svaku lisicu i rep je naravno dokaz!
A da nemozes mozda da mi saznas koji je to pacijent bio da mu osporim tih 8 repova?! |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 16.01.2016. 21:36
|

Lovčina

|
Upravo iz razloga"sakupljanja lisica",moje LD je ukinulo praksu nagradjivanja.Nigde na cesti nisi mogao naci lisicu sa repom,a donosilo se i iz drugih sekcija gde nije bilo nagradjivanja.
Istinskim zaljubljenicima u ovaj lov nikakva nagrada nije potrebna,ali da ce nas kazniti neizdavanjem dozvola to nisam mogao ni da zamislim
|
|
|
|
Macvanski lovac |
Objavljen 16.01.2016. 21:53
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 10.02.2013. 14:04
|
Kod nas nagradjuju kutijom metaka,ali mora da se odnese cela lisica a to secenje repova nece dugo trajati,samo da cuju "oni".
Rodjen da budem lovac
|
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 16.01.2016. 22:18
|

Veteran

|
tomo vrbas kaže:
IvicaL kaže:
Da li je to lovački???
Dobija se druze po 10 metaka za svaku lisicu i rep je naravno dokaz!
A da nemozes mozda da mi saznas koji je to pacijent bio da mu osporim tih 8 repova?!
Mogu da saznam ali nije to ono sto ja zelim - da cinkam i upirem prstom.
Dovoljno je i da se prica o tome, znace TAJ o kome je rec. I mozda, samo mozda ce se postideti
lala, pa sta
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 17.01.2016. 19:13
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|

Daljina 180m,kal. 7x65R rws
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 17.01.2016. 19:24
|

Lovčina

|
E to je zemara taj pogodak,kladim se da nije ni mrdnula