Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na divlje svinje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na divlje svinje
AcaNik
 Хвала Даки iveli 3
Иде он у погоне на свиње од како ловимо заједно.

milenko0609
 Pa evo da i ja napišem koju reč o subotnjem lovu na divlje svinje koje je sam reklamirao.
U prvom pogonu smo digli dva komada i oba su promašena na dočeku, a u toku drugog pogona nam se svinje izvukle prilikom zatvaranja terena, lovci se opustili i zafalila je disciplina, tj da nebude priče dok se svi nerasporede i nameste na svoja mesta, a i tokom samog lova i pored prethodne napomene Upravnika da se ne priča na flankama, dočeku ....., sve u svemu uz lovački gulaš u domu i koje vince završilo se ok.
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

nidzamotocross
 Lov na divlju svinju sa goničima... I to svojim goničima... Ne postoji lepši osećaj! Leo i Atina su odradili majstorski posao.

i1379.photobucket.com/albums/ah143/nidzamotocross/IMG_1694o_zpsykcvikjm.jpg

i1379.photobucket.com/albums/ah143/nidzamotocross/IMG_1690t_zpsg0wd36dr.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 Честитке Ниџо.Bravo 2 И теби и керовима.
Tri prsta 2Kolce

zoranp
 Niđane jako lepi psi!!!! Lepa i lovina i siguran sam da ti je srce puno kao tanker!! No brate moj, nemoj se uvrediti, ni ti, ni bilo ko drugi, ali nemoj se tako slikati,tako što psi stoje na divljači!! Stavi divljač u pravi položaj dve grančice ispred nje, pse pored nje da sednu ili stoje, ti iza uz širok osmeh sa spuštenim šeširom i onda je to ono pravo!!! Ipak je ta svinja to zaslužila jer da je nema, džaba i psi , džaba sve!! Molim te nemoj da se ljutiš na mene, ja to tako vidim.
Puno pozdrava i opet kažem, psi su ti jednostavno prelepi!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Tomash
 U bre Bejbe...
Pa jel ti mislis da mozes naterati dobre kerove da sede mirno pored divlje svinje?....

Brane oni ulov kao kosku kad mu das, nema tu pomoci, a oni kerovi sto mogu da sednu mirno pored svinceta, e takvi (uglavnom) to isto svince ne mogu ni da nadju a kamoli poteraju. Ako je ker dovoljno lud i blesav, on je takav i pored ostrela na slikanju, isto tako lud i blesav Smile odnosno bas taman i kako treba.

nidzamotocross
 Hvala drugari. iveli
Zoki, taman posla da se ljutim druže, svaka dobronamerka kritika je dobrodošla. Samo mišljenja sam da je slučaj isti kao kada bi na primer slika bila kako pas aportira fazana. Meni je bitno da se ja na slici ponašam prema divljači kako treba, a pse ne sputavam ni inače da se strve, puno puta delovim lovine idu njima jer su najzaslužniji. To mi je ujedno i deo obuke koju sprovodim, itd. Tako je i sad bilo, najbolje mi dođu do izražaja u takvom stavu. Veliki pozdrav za tebe. iveli

mrwa22250
 Nidzo,svaka cast,sto se duze ceka i radost je veca.A kerovi ki lutkiceBravo 2
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

zoranp
 Ma sve je to ok, nego eto samo sam dao neki predlog gde bi uz pse i divljač bila u punom sjaju!! Inače opet ponavljam, odavno lepši par Balkanaca (ja ih tako još uvek zovem, nekako mi je to ostalo onako moćno za tu rasu, a i glupo je reći par Srba) nisam video na slikama, a posebno uživo. Lepo "očišćeni" paleži i bedre i pleća, vidljive i fleke na slepočnicama, jake moćne glave, odličan pigment oka i nosa, prsa uhhhh...ma prelepi, a još kad rade...pa đe je tu kraj he he....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 Nidžo uverio si se u kvalitet svojih pasa, i sada se nalaziš na raskrsnici. Jedan pravac je da pse ne vodiš više u lov , nego da ih sačuvaš i pariš da se proširi kvalitet na ovim prostorima. Drugi pravac je da nastaviš lov rizikujući da ostaneš bez njih u lovu , a perfektan su par.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Mrva, hvala ti druze! Zoki, razumemo se potpuno, hvala ti na lepim recima! Smile

Daki, ja zbog njih idem u lov. Tako da od toga da ostanu kuci kada ja ujutru krenem put planine, nema nista. Znam da treba da ih sacuvam, ali znam da bi oni radije poginuli od kljove ili od vukova nego da sede u boksu. Oprastam se od njih svaki put kada ih pustim sa povoca i svaki put se iznova radujem kad mi se vrate. Vremenom naucis da zivis sa tim... To je ta tezina lova sa gonicima.

DakiNS
 Izvuci barem jedno potomstvo, uvek sam govorio da su to najtužnije rase, iz razloga što ako su dobri , brzo zaginu ili ih ukradu. I to je jedan od razloga zašto imamo vrlo malo kvalitetnih jedinki - ne stignu ostaviti naslednike, a ako i ostave to je veoma mali broj. Na žalost ne postoji neka ozbiljna asocijacija (KSS ne brojim u ozbiljne) ili klub koji bi objedinio potencijalne vlasnike kvalitetnih pasa , sa preporukama za parenje da bi rasa napredovala.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Ako dočekaju proleće, biće prinove do leta. Od kljove neće da nastradaju, izuzetno brzo su skapirali da drže distancu. Međutim vukovi su najveći problem. Oni na četiri noge. Jer sa ovima na dve lako ćemo. O tom klubu za autohtone rase goniča pričamo odavno ali niko ništa da pokrene.

Finnskogen

nidzamotocross kaže:

Ako dočekaju proleće, biće prinove do leta. Od kljove neće da nastradaju, izuzetno brzo su skapirali da drže distancu. Međutim vukovi su najveći problem. Oni na četiri noge. Jer sa ovima na dve lako ćemo. O tom klubu za autohtone rase goniča pričamo odavno ali niko ništa da pokrene.

Cao Nikola ima ovde kod mene da se kupe veste od kevlara za zastitu pasa, mi ih koristimo kad lovimo svinje, stavio sam sliku iz jednog lova od prosle godine da vidis kako izgledaju neznam koliko kostaju ali mogu da pitam kolegu ciji su psi na slici ako te zanima posto cu ga sutra sresti u lovu. Ima i poboljsana verzija koja stiti pse od vuka. Tj. ima pet ili sest cicak traka sa bodljama tako da se vuk ubode i ako je pas sretan moze da izvuce zivu glavu, nije sto posto sigurno ali sigurno pomaze u 50% napada. Mislim da su te veste prilicno poskupe ali mogu da se raspitam za cenu ako te interesuje. mi smo ih koristili na psima za lov losa u terenu gde ima vuka i nismo izgubili niti jednog psa , sreca ili ne neznam.

Finnskogen
 nasao sam da Norma prodaje jednu varijantu takve veste, stavio sam link ali cena je paprena
http://nettbutikk...0000062424

nidzamotocross
 Ono što kod nas ima je smešno, samo smeta psima. Ono što vredi od preko grane, je kao što i sam vidiš, preskupo. Ne smem da stavim psima ogrlice sa bodljama, jer one mogu nekada da se upetljaju gde ne treba. Planiram da napravim ogrlice sa resama od fluo materijala i sa malim praporcima, koji i ako zapnu negde, lako se pokidaju. Sve ostalo je ili preskupo ili ne vredi. Pozdrav za tebe!

Luka 94
 Čestitke sretnim i spretnim lovcima i njihovim pomoćnicima !Bravo 2 iveli
Evo jedna slika i od mene..10.1.2016.
Dobra kob kolege!

Luka 94
 Nešto slika neće
Luka 94 priložio:
12485943_543275379172337_2872400973000358308_o.jpg

Kile_
 Srecno otvaranje sezone i dobar pogled svima koji idu veceras na svinje!

ALI BUKVALNO Grin
https://www.youtu...H4tuaFpPIY
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 ... izlazU, probaju 'šenicu ponegde, po parcelama gde jesenas bijade ku'ruz riju ko 'manite, uz putOve do kanala rivača ima, traga posle kiše ... sve u svemu, obećavajuće.
Krmače sa nazimčićima viđam al još to nije za odstrel ... sinoć krmača, još podgojena za razliku od većine drugih koje su dosta mršavije zbog dojenja, skoro da sam pomislio da je prošlogodišnji veprić zbog tog podgojenog izgleda dok prasići ne istrčaše iz pšenice, odokativno max 10kg ...

Skoro, pre neki dan, pre kiše, sam obilazio tragove i ujedno poneo 10kg kukuruza u zrnu te "posejao" na dva "izgledna" mesta ne bi li video kakave ću prizore uskoro imati sa "mojih čeka" Namigivanje ... i, ni jedno jedino zrno ne osta ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na DIVLJE PATKE LOV NA SITNU DIVLJAČ 1670 29.09.2021. 18:43
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,100 posete www.srbijalov.com