Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
DakiNS
 Vako nešto.

https://translate.googleusercontent.c...OEro9ji5Yg
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

dreger
 Ako vi kazete da je parenje pri kraju,moram vam verovati,jer ja nisam video ni P od parenja ove sezone.nit se jure i igraju,nit laju nit spartaju njivama i poljima .
Bice izgleda sezona za zaborav.Sad

ssekir75
 нисам био ту од нове године до прошле суботе,али и код нас се слабо виђају а још ређе чују, мада трагова има колко нећеш.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

bogoljub
 Danas u lovu na Srne pao i jedan Lisac dok je Lisica bila opreznija.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

tomo vrbas

Uh ovo trazim vec dve godine kolega njemu nabavio i to jedva negde u Norveskoj ali drvenu idu lisovi ko sumanuti! Moze li se ovo kako poruciti i na koju caku?

DakiNS
 Sve ti piše na linku.

kolega_LOVEc

tomo vrbas kaže:

Uh ovo trazim vec dve godine kolega njemu nabavio i to jedva negde u Norveskoj ali drvenu idu lisovi ko sumanuti! Moze li se ovo kako poruciti i na koju caku?

Ima u bugarskoj , to je blize od norveske ili svedske...Grin
http://nordikpredatorbg.com/index.php...path=20_61
Vim vi repellere licet

IvicaL
 Jedan od najlepših lovova je jutarnji lov, pa neka je i minus 10 kao jutros.
Pred svitanje, grupovođa Stevan, mentor Nikola i moja malenkost nalazimo se i polazimo. U planu su nam tri lokacije za mali pogon i mali doček. Odlazim na doček i puštam poruku Nidži da krenu,... posle par minuta čujem pucanje, pomislih - lepo lepo krenulo je i ima ih. Malo se pomaknem da izvirim i ugledam na pedesetak metara lisičiji rep kako zamiče u gustiš,... Da li me je videla ili ne - ali vetar duva prema njoj,... ništa, i svakako mi je dosadno te počnem ustima da glumatam miša. Cvrčim ti ja tako kao pravi i gledam prema pogonu i ispred sebe u gustiš, i ko bi rekao da će lisica baš doći sa skroz druge strane,... heheheh, da vidim je ali i ona mene snimila i ode i ona u gustiš. Opet čujem pucanje,... očekujem možda da mi istrči neka u paničnom begu ali ništa,....
Dođoše oni, pogon gotov, lov na ovoj lokaciji gotov.
Pucali su na dve lisice, prva promašena a druga ranjena i Nikolinim karabinom i Stevinom sačmom i ipak pobeže. Šta ti je lisičija sudbina,...
Sunce se diže polagano i topi Nidžine brkove koji su se kristalisali kao stalaktiti. Svakako je prelepo jutro. Pucali su na dve, ja video dve a i oni videli još dve - ukupno 6 - malo li jeOi

Nastavljamo, odosmo na drugu lokaciju i tamo ništa, samo se dve patke podigle sa kanalića. A rupaaaaaa,.... čitavi lisičiji gradovi,... ma velegradovi.

Odlazimo na treću lokaciju. Ima u nekoliko ranijih mojih upisa jedna fotka sa Stevom tamo gde sam već odstrelio liju. To vam je jedna oaza čička grmlja, trnja i visokog korova u sred oranica. Idealno mesto da se lije odmaraju i sunčaju a da su zaklonjene. Ostavljam ih na početko te parcele koja nije veća od 40x200m i odlazim kolima do kraja, prelazim oko 100m oranja i postavljam se na doček. Oni kreću.
Nisu ni krenuli kako treba a ispred mene ustade lisac na oko 50m od mene i gleda u njihovom pravcu i osluškuje. Kreće polako da se izvlači od njih i pravac ide na mene - malo desno ukoso. Čučnem i sakrijem se i čekam ga. Bio je na oko desetak metara kada sam pucao. Ali pucao sam kroz travu i čičak jedva sam ga video. Posle pucnja - ništa
Ne vidim da beži ali ne vidim ni da li je ostao.
Pravim početničku grešku i ulazim malu u taj korov ne bi li video, a u tom drugi lisac bežeći ispred njih ide desnom ivicom parloga kroz razor,... Naravno lepo se pogledamo. A onda i on napravi grešku i utrči u gustiš između nas.
Pratim i levo i desno da neće da šmugne ali ne,... još je znači tu između nas, a oni prilaze,... nema on više šta da čeka i ponovo krete prema meni, opet se pogledamo ,... i on odluči da pokuša da izbije meni levo. Sačma 4 i daljina oko 40m sve kroz travu - opalim,... On beži i izbija na oranje levo,... pratim ga da plasiram i drugu četvorku i taman da zapucam kad on napravi onaj prelepi salto u napred i prevali se na oranju. Pokuša da ustane i ja oplim još jedan metak na sad već oko 50-55m - i on se umiri.
AAAAAAAA ne mogu da verujem, srećan sam kao dete sa zvečku,....
U tom treći lis izbija levo ispred Steve ali ode unazad - od mene i bega punim trkom,... i naravno uspeva da ode, ali i za to sam sretan - pa šta ćemo loviti sledeći put zar ne.

Posle smo proterali još jedan mali mali neobrani kukuruz i tu nije bilo ništa.

E sad na fotografijama ćete videti dva lisca koji su svaki za sebe prelepi. Jedan je zlatno žut kao dukat a drugi je raritet kakvog još nisam video. Noge su mu crne celom dužinom, uši takođe crne kao ugalj i sav je crn.
Pita Nidža - nosiš li na deranje a ja sav tužan konstatujem da je kolega Krle još u post operativnom stadijumu i da ne može da dere. Setim se kolege Koste, pa reko da ga nazovem da mu platim da ih odere a na to će grupovođa Steva - Donesi šveps i Milku čokoladu ove ću ja da oderem. Zaljubio se u ovog crnog lisca.

Šta još možete videti na fotografijama. Ispod njih sam stavio i srneću nogu koju ja dosta friško pojedena. Čisto da uđe u zapisnik šta su jele lije. Nisu one naravno ubile tu srnu.
Da se vratim na onaj nedavni upis gde sam takođe tu sa Stevom odstrelio lisicu. Kada smo se vraćali naišao je lovočuvar susednog udruženja i posle srdačnog pozdrava ispriča da se javio našim kolegama lovočuvarima i da traži ranjenu srnu od sinoć koja je otišla u naš teren. Pita da li smo je videli i da li smo prošli baš kroz taj korov. Nismo je videli tada ali epilog tako očigledan. Jadna je negde uginula onako ranjena i našli su je predatori.

Mogao bih još da pišem naširoko i nadugačko o današnjem lovu i prelepom jutru ali bi to više ličilo na roman onda, i ovo je pitanje oće svako pročitati do kraja.

Sve u svemu ovde sam upisao svoju jubilarnu sedamdesetu lisicu ove sezone - što je kolega Nidža prokomentarisao da je to nenormalno mnogo i da tako nešto čovek ne bi smeo ni da poželi da toliko odstreli. Eto toliko ih imamo u ataru,....

Evo sad fotke pa ko voli nek uživa
lala, pa sta

IvicaL
 Pogledajte kako na prvoj fotografiji Steva kao pravi grupovođa odaje počast odstreljenim lisicama
lala, pa sta

tomo vrbas
 Svaka cast kolega na ulovu i na prici nego od ovoga crnog bi valjalo odkuvati lobanju taj je neki vrlo mator lisac!

Macvanski lovac
 Cestitke kolega Bravo 2 i jedno pitanje za sve,koliko najmanje lovaca mora da ucestvuje u lovu predatora pogonom,kod nas 10,ranije je bilo 3,ali poslednjih godinu-dve deset....lepo pravilo za povecanje broja predatora Sad
Rodjen da budem lovac

Podunavac
 Честитке Ивице на 70-ој јубиларној лисици.Bravo 2 Валда сте оставили коју и за нас за сутра?
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Pridruzujem se cestitkama,sjajna ekipa a tek ucinakOdobreno
Mi cemo se sutra svojski potruditi da padne jos koja(ako ne lisica barem tura pica).Salim se naravno,bice ih sutra sigurno,samo da vi sto budete na doceku budete i disciplinovani(Ares i ja naravno u pogonu).
Aj do sutra iveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

tomo vrbas
 Jedna bastenska pilicarka mesto na kokosku nabasala na 223r i v-max 50-60m!

fotkica.com/thumbs3/1_tmb_60569502_Fotografija0164.jpg

darkon
 Čestitke svima na ulovima.
A najkrupniji, i najlepši lisac, kog sam dosad odstrelio je isto bio sa crnom bojom, možda i izrazitijom nego ovaj prethodni, došao na vabilicu zeca, pre par godina. Retki su ti takvi.

I ovaj lisac naiđe na 223rem...
Ove nedeje sam imao slab učinak, jer sam video više komada, što šakala, što lisica, ali manjak sreće, a i jedan promašaj, i to šakal, zicer. Ali sve je to lov...

oi66.tinypic.com/2n60yh.jpg

Kile_
 [xhide]danasnji dan zapocinjem u margiti u hajci na lisicu gde sam imao priliku i pucao na lisicu ali nazalost promasio a na smeh odstalih lovaca na tu istu lisicu koja je meni skocila iz kanala puca jos 4 lovca koji takodje promasuju Grin
ali zato u 16h idem na ceku kad na mrcinistu lija jede prasice.... lep i uspesan lov...[img] http://oi67.tinyp...o53x8n.jpg[/img]

[/xhide]
Samo 300 i 4x4

tomo vrbas
 Au kakva repina taj se bas dobro podgojio.
Nego jel to tradicionalan hajka u Margiti ili je neka ovako?

Kile_
 [xhide] U margiti tradicionalna 17 po redu. A ova lisica je odstreljena sa moje ceke na mrcinistu danas u 16h. Krupna podgojena lepo krzno.od 1 januara treca lisica i 1 sakal na mrcinistu[/xhide]
Samo 300 i 4x4

dreger
 Napokon,jedna jutarnja na 101 korak,posle jedno pola sata promasena druga Glavu o zid,al kako me nece ove sezone i ovo je vise nego dobro.
Kako da ubacim normalne slike,a ne ove male?samo nemojte preko onog tinypic,to mi sranje neradi dobro stalno izbacuke neki error.

DakiNS
 Slika ti je sasvim ok . Klikni na nju i pogledaj veličinu.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,700,777 posete www.srbijalov.com