Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomatski karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomatski karabin
AcaNik
 Зашто не сачекате сајам у Београду? Он је крајем марта, почетком априла.

laufer223
 Bara sam imao u kal. 300 win. mag. sa cevi od 60 cm. lovio sa njim 8 godina i rešio ga se. Zašto? Prvo rđa u 3 lepe. Padne magla na njega ujutro u podne crven. Drugo kad mi najviše treba on zašteka i tu pravila nema. Uvodi metak u cev pod kutom, svako oblo zrno tipa TM ili zagrize ili prepreči metak. Trebalo bi koristit zrna sa PVC oštrim vrhom. Radilo se o baru I. Nakon toga prije par godina kum kupi Bar II u kal. 338 Win. mag. Cev kratka 50 ili 55 cm. kad pukneš u sumrak imaš bar 2 m plamena na ustima cevi. I hvali se kum moj ne šteka, radi on na strelištu, radi za novu godinu, al u lovu kad je došao dobar vepar kum opali jednom, vepar pade diže se, ali bar neće. Zašteko. I ode vepar. Sa Benelijem se nisam sretao, ali sam negde pročitao da mu nakon cca. 400 metaka hoće puknut gasni klip i onda nastaju problemi oko traženja i nabavke novog. Uglavnom neki koje poznajem su ga se rešili. Za sada se dobro pokazao Hekler Koch SLB 2000 i 2000+. Ima pravolinijsko uvođenja metka u cev, poligonalnu cev, štek magacin, dobru vanjsku zaštitu od korozije, jednostavno se rasklapa za čišćenje i jede svu municiju.

dzudzubajac

AcaNik kaže:

Зашто не сачекате сајам у Београду? Он је крајем марта, почетком априла.

neće biti ništa jeftinije nego što je ovako za keš
a i na sajmu mogu da prodaju baš taj model koji ti oćeš, jbg dođe mu neko sa kešom, sigurno neće da čuva za tebe kad dolaziš zadnji dan na sajam
pride može kum da isproba šta mu leži od municije pošto uzima 30-06 koji ja imam, pa taman na sajmu mož da pazari džebanu
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Planinko011
 Ja ostavio do sutra sa podnosenjem zahteva, prvo zbog 5300 din takse pa ce valjda jutro biti pametnije od veceri.

Prvi korak da dobijem dozvolu sto racunam nije problem jos ove nedelje a drugi korak je prodaja mog karabina koja moze da potraje i sest meseci a ako ne prodam necu ni kupiti PA.

E sad, teoretski dok ne prodam ili tih 6 meseci mogu da razmisljam koji da uzmem. (ili eventualno da odustanemGrin) Sta znam ova ideja je malo preko leba pogaca a ja iskreno nesto mi je nuzniji dobar dvogled za koji treba odvojiti i 500 evrica.

Sto se zastoja tice srecom ne lovim medvede pa nije zivotno pitanje i da nesto zastane ali oni veprovi koji odu uvek imaju najvece kljoveSmeko.
Kakva su iskustva sa strane bezbednosti? Da li su im kocnice pouzdane?

Neca92
 Da l' postoji veca dilema: Beneli Argo ili Browning Bar, pitam se?! Grin
Nista dok se ne javi neko ko ih ima i koristi, ili jos bolje koristio pa otudjio iz nekog razloga, pa da kaze konkretno sta i kako.

Inace, meni u poslednje vreme paznju posebno privlaci Merkel Sr1, a ne znam zasto... Confused
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Cvele
 I meni Sauer S303, ali samo moz' da mi privlaci paznju, nista vise Cry Smeko
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Planinko011
 Eto, ja se probudih i odustadoh od podnosenja zahteva, sto ne znaci da sam se probudio pametniji Glavu o zid.

U sledecih 6 meseci u kuci imam preca posla a i dve sezone ne otpucah srndaca pa bolje rogovi na zidu (nego na glaviSmeko) od pravljenja vratolomija u budzetu.

Bice dana ako budem uspeo psihica da ubedim da sam normalan, samo se nesto brinem Hmmm jer ko je ostao normalan u ovoj zemlji u poslednjih 25 godina taj stvarno nije normalanVeselo.

A i sa 7 cevi mi sleduje valjda kolekcionarska dozvola a i neka taksa i porez pride, verovatno Shock.

dzudzubajac
 mi juče pazarili bar-a a usputno bacili pogled na marala i na jedan vrlo simpatičan titan rosler 6 u kalibru 6.5x68 u lux varijanti sa cevkom i cenom za respekt

sad da stigne oružni list pa na strelište da vidimo šta od mundže leži naj za bar-a

ssekir75
 kolka je cifra za taj 6,5x68?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

dzudzubajac
 380.000

Podunavac
 Нису нормални! Цена у ХР му је 1300 евра. Луксузна верзија.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac
 U BiH prije dvije godine bili oko 1000 eura. sada prešli 1600 pa do 2000 luksuzni modeli.

dzudzubajac
 ovaj je bio lux varijanta sa bull cevkom i kanelurama, stvarno izgleda prelepo a verujem da mu je i učinak podjednako impresivan

MMilos
 Za te pare Sauer S202 sa drvetom srednje klase, oko da stane od lepote...uzeo kolega pre par meseci.
A to i Rosler ko d00pe i oko!

kempi
 Okanuo bi se odma 6,5x68 kad bi znao koliki je problem, bolje da uzme zastavin 25-06 rem i da bude gospodin covek, ili ako insisistira na zrnu 6,7mm onda 264magnum i to je mnogo bolje resenje od 6,5x68.

laufer223
 [quote]kempi kaže:

Okanuo bi se odma 6,5x68 kad bi znao koliki je problem, bolje da uzme zastavin 25-06 rem i da bude gospodin covek, ili ako insisistira na zrnu 6,7mm onda 264magnum i to je mnogo bolje resenje od 6,5x68.[/quote

Lovio sam sa 6,5x68 nisam primetio neke probleme: Pogađa na daleko, traži čistu metu, uništava meso, što je sporedno jer ga ne konzumiram.

Planinko011
 Nisam nesto ni znao da 6.5x68 turaju u poluautomat?
6.5x68 i 8x68 su nekako evropski pandani 7 rem mag i 300vin.mg za precizne pucnje sa dovoljno energije na vecoj distanci.

Mislim da je to malo pomodarstvo jer taj kalibar ko da je pravljen za divokoze i kiplaufe.
Sad ne solim ja kao neki strucnjak nego vise po nekom osecaju. Meni su lovni poluautomati vise za DS i gadjanje divljaci koja se puca u pokretu i za srednje kalibre i za 9.3x62.
Ali na zapadu kako ima para tako rastu i prohtevi kupaca.

dzudzubajac
 Ma nije bio automat, dok je kum pazario bar-a, ja blejao po radnji i video "običan" obrtnočepni karabin titan rosler ali je imao debelu, bull cev sa kanelurama, samo cevka ima 4-5kg, plus lux izrada. Po rečima prodavaca, vlasnik prodavnice je to ostavio za sebe u kompletu sa swarom z5. u kompletu nešto manje od 6k jura

Planinko011
 Pa mrzelo me da odmah googujem ali ne bi me zacudilo da neko kupi da ima i poluautomat u tom kalibru.
Sto se tice bul cevi za lov i ja sam imao taj kiks pa uz manji gbitak para sam ga se resio.
Ne ide pirs za srndacem ili alpinizam za divokozom sa bul cevi (obicno i bar 65cm duzine a moze i duze).
Mislim moze, delija vice da to nije nista za njega ali laze prvo sebe pa ostale.
Iskreno ja htedoh da djoram jedan karfabin za poluautomat, valjda malo i od dosade ali mozda kasnije.
Samo me zanima ako budu ovi neuropsihijatri po vecim domovima zdravlja davali uverenja ko za vozacku dozvolu, sta ce biti sa lovcima koji zapadnu kod clanova Orke i slicnih "ljubitelja" zivotinja iz zoo vrtova.
U jednom beogradskom MUPu je jedno vreme bio nacelnik clan Orke pa su lovci obicno jurili ministre za vezu za oruzje ili menjali prebivalisteHmmm.

Rade1983
 Zdravo (Poluautomatski lovački karabin M2010) koristi li neko ovaj Zastavin karabin i kako ste zadovoljni u planu mi je da ga kupim u toku prve polovine 2017 godine u kalibru 308 Win, jer mu je cena ovde OK u Makedonii pa bi ve zamolio kakvo je vase iskustvo sa ovaj karabin kvalitet,lose i dobre osobine Hvala vam ...

http://www.zastav...abin-m2010

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Voere-karabin sa električnim paljenjem KARABINI 19 11.01.2013. 01:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,764,804 posete www.srbijalov.com