Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kugla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kugla
nidzamotocross
 Može da prođe, eto ja sam ti živi primer. Pera koja ima sa strane se "svlače" prolaskom kroz čok. Ali ako ne smeš, nemoj. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac
 Kolega ni jedan jedinačni projektil ne može lako da prođe kroz čok kad se gura rukom. Kada bi tako prolazio bio bi nestabilan u letu. Prilikom ispaljivanja i prolaska kroz čok, potisnut barutnim gasovima projektil skida uzdužna ili poprečna rebra, onoliko koliko je to potrebno. Ta rebra imaju dva zadatka. Jedan je da stabilišu projektil, tako što se preko njih stalno oslanja na zidove cevi. A drugi je da se rebra oblikuju prema čoku i da centralni deo projektila koji je od jednog komada olova (ili bakra) ne dolazi u dodir sa čokom. Što se tiče konkretno jedinačnog projektila trill shock on sme da se puca i iz punog čoka, jer je tako konstruisan. On je u stvari samo još jedna kopija slavnog Brenneke jedinačnog projektila koji je konstruisan još 1898. godine.
Tri prsta 2Kolce

pavikpavlovic

Podunavac kaže:
Kolega ni jedan jedinačni projektil ne može lako da prođe kroz čok kad se gura rukom. Kada bi tako prolazio bio bi nestabilan u letu. Prilikom ispaljivanja i prolaska kroz čok, potisnut barutnim gasovima projektil skida uzdužna ili poprečna rebra, onoliko koliko je to potrebno. Ta rebra imaju dva zadatka. Jedan je da stabilišu projektil, tako što se preko njih stalno oslanja na zidove cevi. A drugi je da se rebra oblikuju prema čoku i da centralni deo projektila koji je od jednog komada olova (ili bakra) ne dolazi u dodir sa čokom. Što se tiče konkretno jedinačnog projektila trill shock on sme da se puca i iz punog čoka, jer je tako konstruisan. On je u stvari samo još jedna kopija slavnog Brenneke jedinačnog projektila koji je konstruisan još 1898. godine.

Tako sam i mislio, nece ni ekser kroz dasku kad se gura rukom, ali zato kad ga zveknes cekicem ide. Smile Ali ipak nisam verovao sam sebi, pa reko bolje da pitam. Hvala na odgovoru.

rk
 Koje pritiske ima Belom breneke zrno.
I kako se ponasa iz ZH pusaka
RK

suci
 Imas na belomovom sajtu tamo pise da je 595 bar. Samo sto zrno nije brenneke nego gualandi.

PEZ

rk kaže:

Belomov Gualandi ispaljen iz ZH (bar iz ove sa kojom sam ja pucao na desetine ovih zrna) se ponaša odlično, preciznost sasvim zadovoljavajuća za lovačku pušku e sad da li je do puške pa joj jednostavno "leži" to zrno ili je do zrna treba proveriti.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

rk
 Hvala ljudi na informacijama
RK

hercegovac

PEZ kaže:

rk kaže:

Belomov Gualandi ispaljen iz ZH (bar iz ove sa kojom sam ja pucao na desetine ovih zrna) se ponaša odlično, preciznost sasvim zadovoljavajuća za lovačku pušku e sad da li je do puške pa joj jednostavno "leži" to zrno ili je do zrna treba proveriti.

Koji model ZH imaš?

PEZ

hercegovac kaže:
Koji model ZH imaš?

Model je ZH 321, inače puška je od mog kuma nije moja.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

igorst
 S&B special slug na 60m.L.P Mossberg 500a slug cev 61sm.
igorstElmer

igorst
 BELOM NA 60m.
igorst priložio:
au.jpg

igorstElmer

igorst
 I Krusik rs1...
igorstElmer

ssekir75
 што може да значи да метак не ваља, али и да твоја пушка не носи добро крушикову куглу.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

igorst

ssekir75 kaže:
што може да значи да метак не ваља, али и да твоја пушка не носи добро крушикову куглу.
Potpuno se slazem!Od par ispaljenih metka se nemoze konstatovati dal metak valja ili ne.Ja sam samo testirao Beloma i Krusika da vidim koi od njih moj Mossberg bolje nosi pa da nabavim neku kolicinu za trening,a mozda i lov.Puska mi najbolje grupise S&B special slug,NSI Brenke,B&P big game-pala b&p i pala gualandi, Belom je jevtiniji od njih a grupise skoro isto kao i S&B tako da bio bi dobar za trening.Sta se Krusika tice mozda mu vise odgovara jaci cok ili zlebana cev,moja slug cev je cilindricnog busenja a mozda jednostavno metak ne valja.Confused Al dok se ne proveri moze se samo predpostavljati.
igorstElmer

vlada lovac
 Iz svih pusaka kojih sam pucao Belom i S&B slug, bile su odlicne grupe, tako da nije samo do puske ima nesto i do municije, Belotu fali samo mrvica baruta, Krusik nisam pucao odavno

ssekir75
 мени се беломов гуаланди одлично понаша, тако да немам намеру да га мењам. поред њега пуцао сам и силвер хок и фиочи са оригинал бренекеом, и сви су добро нослили. ипак ми је најпрецизнији белом, и како рекох, нема потребе мењати ако ради.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Max011
 [img width=180 height=135]http://s7.postimg.org/wwhk9o8ef/Fotografija0564.jpg[/img]

[img width=180 height=135]http://s2.postimg.org/6617rkh9x/Fotografija0565.jpg[/img]

[img width=180 height=135]http://s12.postimg.org/xw5dc6ju1/Fotografija0566.jpg[/img]

Za uspomenu i dugo sećanje jedinačno zrno iz prošlog veka u voskiranom kartonskom tuljku dve iščezle fabrike. Patron Sokol Venatora iz Slavonskog Broda , mesingana kapa Puškarna Kranj i "žvalava" Ževelo kapisla verovatno "Pobeda" Goražde. Jedino mi je barut iz razumljivih razloga nepoznat.

Uglavnom patron služi za edukaciju kolega koji ne priznaju da postoji išta drugo sem Rotvajla i njemu sličnih. Smile
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

ssekir75
 стара кугла идеал, није смелада се пуца из пуног чока. и звижди док лети. ономад сам код комшије ловца мазнуо пар комада за колекцију Namigivanje

ssekir75
 неће да ми окачи другу слику Confused

Pecha
 Moze li mi neko reci ko je testirao kuglu u obliku dijabole, odnosno sa slike, koliko je precizna na 50-60m i koliko pada ?
Ovo je nova municija za mene, a i od skoro se pravi. Celik je u pitanju i moze da se puca iz svih cokova ali kazu da je najprecizniji iz punog coka.

Reklamiraju da imaju bolji veci domet i preciznije su. Bas me zanima da li stvarno ovakav oblik kugle moze da ima bolju balistiku od npr. legendarnog brenneke zrna - zasiljen i koji se vrti se oko svoje ose pri letenju kroz vazduh.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,537,511 posete www.srbijalov.com