Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
Lala
 Situacija u LSS i medju članstvom bi se mogla opisati i na ovaj način:
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Zna li neko kada i gde se odvijaju UO LoSoSa ?
Ne znate ?
Sigurno neće biti u sedištu LoSoSa. Zima je ostarilo se , treba zagrejati kosti. Zato je prošli UO širio bratstvo i jedinstvo, pa je prošli UO bio u Ribarskoj banji, malo sastančenja malo hajke malo banjanja. Sledeći će biti , gle čuda, na Zlatiboru (da li baš na Sabor lovaca). Eto ima se može se. Spojeno ugodno sa korisnim , jedino nas brine da za meze ne bude poslužena kobasica i pršuta iz Čajetine. Nedaj bože da im se štogod loše desi ,koga bi kukala im majka posle birali za preCednika, jer ne znam ima li gorih od ovih prethodnih i ovog sadašnjeg.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Evo još malo informacija o ovom seljakanju mesta održavanja UO LSS (uglavnom se 'gadja' sednica UO sa mestima održavanja hajki i lovačkih manifestacija): nova sednica UO LSS će, kako smo već pisali, biti održana na Zlatiboru, baš u vreme održavanja Sabora lovaca.

Novitet koji će sigurno obradovati lovce jeste da će članovi UO LSS boraviti na Zlatiuboru čak 4 dana, dakle sve vreme trajanja Sabora! Naravno, u hotelskom smeštaju - i šta mislite na čiji račun? Na račun domaćina sigurno NE. Na račun sopstvenog džepa takodje NE. Dakle?

Da u sastavu UO LSS ima čestitih ljudi koje je blam da se goste o lovačkom trošku 4 dana na Zlatiboru govori podatak da njih nekoliko članova UO nisu želeli da iskoriste plaćen boravak, hotel, lov dva dana, iće i piće, a verovatno i dnevnice - imena tih ljudi su mi poznata ali neću javno da pišem ko su oni. Velika većina članova UO LSS će iskoristiti šansu za produženi vikend na mondenskom Zlatiboru o tudjem trošku (lovačkom). Kad je džabe i sirće je slatko! A ko šiša lovce što će gundjati
Mene bi bilo sramota...

Inače, na dnevnm redu UO LSS, kako nezvanično saznajemo, je odredjivanje termina za godišnju skupštinu saveza, pa zatim (opet mala pikanterija) donošenje odluke o zapošljavanju još jedne osobe (žene) kojja bi bila zadužena isključivo za koordinaciju sa FACE (u kojem Šormaz izgleda ima odredjene ambicije), itd., itd.

Dakle, Šormaz se baš razbaškario...

Inače, već od danas su počeli da pristižu na Zlatibor.

Usput, evo i programa Sabora lovaca, pa se uverite:

http://www.zlatib...-zlatiboru

mrwa22250
 Pa ce Gargamel kao njegov kolega Bajatovic da raspise tender za ginekologa.Obzirom i da im je pitczka,zajednicka karakterna osobina ima i taj ginekolog da se naradi.
Uh yebote,dal moze ova tema da se ugasi,pa da na miru i u neznanju placamo harac idiotimaGlavu o zid
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Klasičan primer kupovine podrške sa tuđim novcima. Alal vera UO prodadoše veru za večeru (osim časnih izuzetaka). Baš me interesuje na koji način će se zaposliti nova osoba ? Putem oglasa ? Preko zavoda za zapošljavanje? Pobratimska veza ? Partijska veza ? Ili možda vraćanje duga odnosno zaduživanje nekoga ?

AcaNik
 Зар шољмаз није отишао за Брисел?

DakiNS
 Ići će kume samo sutra.

paninm
 ja sam tek sad primetio da na sajtu LSS postoji cenovnik izrade planskih dokumenata
LO----120000
GPGL-40000(sa zvezdicom neznam sta to znaci)

redovni clanovi LSS imaju popust 50%

Lala
 Taj cenovnik postoji odavno. Ima samo jedan problem, a to je da ranije nije bio rešen problem oko članstva vojvodjanskih LU u LSS, pa nije mogao da se primeni popust na izradu planskih dokumenata.

Koliko sam ja upućen, izgleda da i dalje postoji neki prećutni dogovor da beogradjani (mislim na Jelen-LSS doo čiji je osnivač LSS) ne ulaze u područje Vojvodine i da ne rade planska dokumenta za vojvodjanska LU. Taj posao je do sada skoro kao monopol držao Vojvodjanski lovac doo, ali mnoga LU nisu dobila evo već 5 godina uradjene lovne osnove!
Šta će i kako će biti nadalje u svetlu odluke skupštine LSV o skidanju plaćanja Vovjodjanskom lovcu kroz članarinu LSV, ostaje da se vidi.

Lala
 Juče je održana sednica UO LSS. Kako saznajem, doneta je odluka o formiranju jedne ad hoc radne grupe koja treba da izradi predlog za izmenu onih pravilnika (pre svega pravilnika o zdravstvenoj sposobnosti za oružje) koji su vezani za Zakon o oružju.
Ta radna grupa je, kako čujem, formirana na predlog nekih članova UO, a da je od Šormaza traženo da svoj uticaj koji ima kao narodni poslanik iskoristi da tu inicijativu ubrza kako bi se odredbe pravilnika ublažile. Izgleda da medju nekim članovima UO LSS provejava razočarenje (blago rečeno) što Šormaz uopšte nije uzimao reč u diskusiji u Skupštini Srbije kada je Zakon donošen, štaviše, nije ni bio u skupštinskoj sali!!!

A sad malo pikanterija:
Kako piše internet sajt magazina 'Predator' www.magazinpredator.com, taj list će u novom broju koji izlazi sutra, 23.03., tri dana pre početka redovne godišnje supštine saveza, doneti tekst koji se bavi (ne)ovlaćenim raspolaganjem novca saveza - radi se o plaćanju advokatskih usluga u visini od 1,8 miliona dinara u 2015. godini bez odluka UO LSS!?!
Tekst koji sajt 'Predatora' donosi glasi:

'Advokatima 1,8 miliona bez saglasnosti UO

Napisano 22 mart 2016. Objavljeno u Vesti

Predator neće ćutati i u najnovijem broju koji će biti u prodaji od 23. marta moći ćete da saznate više, a u narednom otkrićemo šta se i ko plaća lovačkim novcem.
Radi ilustracije, za dva sudska procesa (samo nekoliko ročišta u 2015.), od kojih je jedan polu-privatni, plaćeno je na godišnjem nivou jednoj advokatici 1,2 miliona, a drugoj 600.000 dinara. Za angažovanje advokatica UO nikada nije dao saglasnost. O ovoj temi ćemo uskoro opširnije pisati.
Da beda srpskog lovstva nije produkt samo sramnog delovanja predsednika, nezainteresovanosti i još sramnije neinformisanosti lovaca, već i nemoralnog pristupanja ovim problemima pojedinih članova UO, govore sledeće činjenice:

- Kada je jedan od članova UO konstatovao, da na sednici u Kruševcu nije doneta odluka o angažovanju nove radnice, Šormaz je odgovorio da je takva odluka doneta, „ali da se članovi ne sećaju“. Svi oni koji su nam izjavili da takva odluka nije doneta, ćutali su !?'

Očito da će naredni brojevi 'Predatora' biti vrlo zanimljivi, a takodje i dešavanja u LSS, kako povodom redovne Skupštine, tako i oko načina na koji Dragan Šormaz obavlja funkciju predsednika saveza. Ne svidja se baš svakom ono što Šormaz radi... Smile

DakiNS
 Ne svidja se baš svakom ono što Šormaz radi...

Kome može uopšte da se sviđa osim njemu , novozaposlenim radnicama i angažovanim advokatima ? Izgleda da su ga slabo tukli zecom po glavi , trebali su jače!!!

Lala
 Posle čuvene ostavke Jeremije Trifunovića na mesto glavnog i odgovornog urednika, na sajtu LSS je objavljen konkurs za izradu glasila saveza 'Lovac'.

Predvidjen je tiraž od 10.000 primeraka, što meni nije jasno baš otkud ta cifra, kada je ranije rečeno da će 10% od direktno učlanjenih lovaca u LSS imati obavezu kupovine glasila.

Tekst konkursa na linku:
http://www.ekolss..._lovac.htm

Gedza66
 Усудио сам се да напишем један коментар на теми „ловне политике“, свестан да то не заслужујем након досадашњих дешавања у мом ЛУ из Власотинца, које је било пример да успешност у раду ловачког удружења не зависи од припадности некој вишој ловној асоциајиццији, али десило се то што се десило , а о оправданости тога судићено за пар година. Да, десило се то шта се десило али „мајмуни“ који стоје иза свега тога, нису задовољни тим дешавањима, већ би да буду већи и од највећих мајмуна, незадовољни што их називамо мајмунима, већ их требамо назвати гориле"!!??

И поред чињенице да је мој начин размишљања о узроцима и начину решавања проблема у ловству Србије, „изгубио“, а нарочито чињеница да су појединци све „убеђенији “ да је начин на који сам ја размишљао „давно прошло време“, са очекивањем да је време фукара прошло или на измаку, све сам убеђенији да њихово време још траје и да ако нешто не предузмемо, трајаће још дуго, докле год у нашем судском систему не предвидимо могућност преких или "брзих" судова.

Да ли такви постоје??? Не знам, али након видео записа са седнице Скупштине ЛУ Власотинце, која је заказана за, или која ће се одржати дана 27. марта 2016. године са почетком у 10,00 часова, а чији ћу видео запис покушати да објавим на овом ловачком форуму, део ловаца Србије а чланови форума СРБИЈАЛОВА, ће сигурно бити у прилици да се увере ко, како и због чега уништава ловство Србије или како недовољно развијена друштвена свест данашње Србије, уништава све вредно а друштвено или државно.

Можда бих могао али нећу да овај портал користим за моје ничим доказане инсинуације да ловство општине Власотинце уништава и болесна сујета једног републичког ветеринарског инспектора, јер да би та инсинуација могла бити потврђена , требао бих пре тога пружити релевантене доказе које ће таковог ветеринара послати тамо где му је и место у области ветеринарства а област се зове „кастрација свиња“ у оквиру приватне ветеринарске амбуланте „Горан Стојиљковић“, али и поред доказа, ја искрено немам жеље а ни времена да се бавим тиме, али ако ловци Власотинца као релевантни сведоци инсистирају на томе, ја нећу моћи да се вадим на "недостатак времена", тако да ћемо једног од одговорних за спровођење закона из области или дела области ловства, послати на место које и заслужује!???
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Brate Gedžo, neka si dobrodošao ponovo na forum. Nadam se da ćeš se vratiti na 'minutažu' koju si imao ranije, u svetlim momentima vas vlasotinačkih lovaca, kada ste imali pokaznu vežbu za masu ostalih na temu 'Uspešnost vlastitim snagama', a bez uplitanja 'viših lovnih asocijacija' u vaše poslovanje kao LU.

Nego, živo me zanima (a verujem i dosta forumaša) kako izgleda sednica skupštine LU koja je 'dobrovoljno morala' da se vrati pod Šormazove skute. Tebe a nadam se i tvoje kolege ne moram da podsećam da je rad svakog udruženja gradjana javan, tj. da je javnost rada odredjena Zakonom.

U tom smislu biće, siguran sam, veoma zanimljivo odgledati snimak koji najavljuješ. Ako zapne nešto oko postavljanja snimka pomoći ćemo, naravno.

DakiNS
 Kada smo već pomenuli Šormaza , šta bi sa onim nalazima inspekcija koje je najavio , gde su rezultati? Ili su možda trebali da bi se uvidelo kako je ZdrP i kompanija mastila brke sa lovačkim novcima , pa da se edukacijom nastavi sebi mastiti brke.

Lala
 Upisi sa teme 'Nestaje li LSS' koji se odnose na vlasotinačko LU su prebačeni ovde na temu 'LU Vlasotince', hronološkim redosledom.

DakiNS
 http://www.naslov...d/18654137

Lala
 Dalji opstanak Dragana Šormaza na čelu LSS je po mom mišljenju jednostavno KATASTROFA U NAJAVI!
Posle opuštenog stava po pitanju donošenja rigoroznog novog Zakona o oružju i municiji i pratećih pravilnika, i posle zabrane lova na grlicu kada je takodje bio indiferentan, ova najnovija izjava ga je dodatno ukopala. Kada se tome doda rapidan pad broja lovaca i rapidan pad brojnosti divljači u lovištima, slika dodatno dobija na očaju. Učinak za respekt, nema šta - za dve godine mandata kao da nije upropastio samo ono što nije dirao.
Čovek jednostavno kanda nije iz lovačkog filma, a ko ga je doveo tu gde jeste sada neka vidi šta će sa njim.
Spasitelj i ujedinitelj?!? Pomoći će svojim uticajem? Pa šta ga košta da obećava....

DakiNS
 Šta više komentarisati Šojić nije usro samo tamo gde nije bio , a možda i jeste (nije bio na skupštini kada se izglasavao zakon o oružiju) ?

bogoljub
 Nagradno pitanje koja je još tica ulovljena a nisu je spomenuli iz Društva za zaštitu istih.Dragoljupe
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,442 posete www.srbijalov.com