Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
darkon
 Više od 3 meseca bez treninga, ali se polako bliži period kad možemo polako da krenemo, samo da prestanu ove visoke temperature i malo se normalizuje vreme. Na terenu ima fazančića, ono što sam ja video, od već lepo operjalih, gde se razlikuju fazani od fazanki, do malih pilića. Samo sad da padnu neke kiše, jer je sve suvo...

Evo malo slika od ranije, a i nekih novih.

Aga

oi65.tinypic.com/1zwogwm.jpg

Sofi de Atila Flagellum Dei

oi67.tinypic.com/103vjx0.jpg

oi63.tinypic.com/2n8z9xf.jpg

Viva ( Aga x Tina AFD )

oi64.tinypic.com/w1dvzk.jpg

I mališani iz ponovljene kombinacije Aga x Tina AFD.

oi63.tinypic.com/14y4nwp.jpg

oi65.tinypic.com/okx6if.jpg

Stefan2002
 Svaka cast kolega,odlicni su mali.

Lovac-80
 Novi pomoćnik u lovu, Vampir, od Age i Tine, ovde u akciji.

oi66.tinypic.com/24fcx1e.jpg

lovac junior
 srecno kolega sa novim pomocnkiom!Mislim da nisi pogresio,ipak je on od AgeNamigivanje
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

mrwa22250
 Da ponovim reci jednog starog kinologaPfftas do 6 meseci lici na mamu i tatu,a posle toga na gazdu.Aga je bez sumnje izuzetan pas,ali ne treba zanemariti Darkovu ulogu u celoj toj prici.Znam gomilu lovaca kod kojih bi taj pas za kratko vreme postao neupotrebljiv.Vampir je mlad pas koga tek treba "brusiti"i to je sada zadatak za kolegu lovac80.Nijedan pas ne lovi samouk ili ako to i radi to na sve lici ali na lov ne.Njegove urodjene osobine treba kanalisati na pravi nacin,odnosno prilagoditi ih lovcu i nacinu na koji lovi,a u situaciji kad fali i novca i vremena i ponajvise divljaci,to nije ni malo lak zadatak.Sve te "muke"padaju u zaborav onog momenta kad nas pomocnik pocne u lovu da vraca visestruko,ono sto smo u njega ulozili.Tad je srce puno i to je pocetak po meni najjace veze izmedju coveka i zivotinje.Neraskidiva veza izmedju lovca i njegovog lovackog psa.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lovac-80
 Hvala lovac junior,za sad sam bas zadovoljan a videcemo vreme ce pokazati. Mrwa upravu si potpuno,svaka ti je na mestu.Ja nemam skoro nikakvog iskustva sa obukom pasa za lov ali dacu sve od sebe i potrudicu se da sto mogu vise vremena odvojim za psa.Vreme i jeste najveci problem u celoj prici.Slazem se sa tobom takogje da je Darkov doprinos ogroman isto tako i znam da je naprimer Vampir ostao kod Darka da bi bio dosta bolji nego sto ce biti kod mene jer jednostsvno ja nepoznajem toliko kinologiji i jos neke faktore koji su bitni..ali dacu sve od sebe a i nestidim se da pitam jedino moracu da pazim da Darku nedosadim Smile.

lovac junior
 kolega mrwa,u potpunosti se slazem sa vama.30%je krv,a 70%rad sa psom.Ja nisam pricao o tome,samo sam hteo da kazem da je kolega dobio kvalitetan materijal,ali sta ce on od toga napraviti,zavisi od njega Smile
Elmermarkafazan

Tomash
 70% od NULE je i dalje nula....

Ako se nema sa čim raditi, džaba sav trud,

KRV šteneta kao prvo, kao osnova, a od toga se kasnije pravi dobar ker...

Ne može se praviti pita od gov.ana, ma koliko dobra bila domaćica koja je mesi...
Treba kvalitet kao osnova, pa onda tek i dobra domaćica Smile

Lako je napraviti džukelu od dobrog šteneta, a od džukele kao osnove napraviti kera...NIKAD!

Lovac80,
Izgleda da ti po svemu sudeći, imaš materijal za kera, tako da je samo do tebe da ga ne pokvariš Smile

lovac junior
 i to je donekle tacno,ali mozete vi kupiti psa od ne znam kakvog sampiona i ako ne budete radili sa njim bice neupotrebljiv u lovu.Ali ako uzmete slabiju krv i pruzite dosta truda tom psu,moze biti jedan vrlo korektan pas.Tako da je mislim da je vazniji rad nego krv Smile
Elmermarkafazan

mrwa22250

Lovac-80 kaže:

Hvala lovac junior,za sad sam bas zadovoljan a videcemo vreme ce pokazati. Mrwa upravu si potpuno,svaka ti je na mestu.Ja nemam skoro nikakvog iskustva sa obukom pasa za lov ali dacu sve od sebe i potrudicu se da sto mogu vise vremena odvojim za psa.Vreme i jeste najveci problem u celoj prici.Slazem se sa tobom takogje da je Darkov doprinos ogroman isto tako i znam da je naprimer Vampir ostao kod Darka da bi bio dosta bolji nego sto ce biti kod mene jer jednostsvno ja nepoznajem toliko kinologiji i jos neke faktore koji su bitni..ali dacu sve od sebe a i nestidim se da pitam jedino moracu da pazim da Darku nedosadim Smile.

Pitaj slobodno i ovde,zato forum i sluzi.Ima medju clanovima odlicnih vodica koji ce verujem znati i hteti da ti pomognu u obuci.Puno uspeha zelim obojiciiveli

mrwa22250
 Ja takodje zastupam tezu da je rad najbitniji,jer kao sto vec rekoh ranije,poznajem lovce koji su svakog svog psa ucinili lovno upotrebljivim.Neki su bili dobri,neki osrednji,neki vrhunski(takvih je jako malo),ali sa svima je moglo da se lovi,odnosno bili su "u ruci"svog vodica.Sa druge strane poznajem i gomilu onih koji su i obucene pse upropastili,a o stencima da ne govorim,bez obzira na krv i titule u pedigreu.Naravno da su urodjene osobine neophodne kao zdrava osnova za dalji rad i prava je steta sto IUO psi dobijaju a da ih niko nije ni video.Taj ispit koji bi svaki pas trebao da polozi,upravo i sluzi da odvoji zito od kukolja.Kada bi se provodio kako treba,nebi imali u lovistima nemce koji se plase svoje senke,ne staju na divljac,laju kao sumanuti,kidaju opremu i druge pse ako su u mogucnosti i ono najcesce i meni licno najstrasnije-ne donose odstreljenu divljac ili je noseci unistavaju do neprepoznatljivosti.
Zato,ko je u prilici dana terenu vidi majku i oca svog buduceg pomocnika-pola posla je zavrsio,a verovanja u sve ono sto pise u papirima cesto dovodi do velikih razocarenja.
Nisu svi psi rodjeni da budu sampioni i toga treba da je svestan svaki lovac koji kupuje svog buduceg pomocnika(odgajivaci i profi vodici su nesto sasvim drugo).A koliko sampiona ima medju nama lovcima pa nas nasi psi bezrezervno vole bez obzira na mane koje imamo.Mislite o tomeika

lovac junior

mrwa22250 kaže:

Ja takodje zastupam tezu da je rad najbitniji,jer kao sto vec rekoh ranije,poznajem lovce koji su svakog svog psa ucinili lovno upotrebljivim.Neki su bili dobri,neki osrednji,neki vrhunski(takvih je jako malo),ali sa svima je moglo da se lovi,odnosno bili su "u ruci"svog vodica.Sa druge strane poznajem i gomilu onih koji su i obucene pse upropastili,a o stencima da ne govorim,bez obzira na krv i titule u pedigreu.Naravno da su urodjene osobine neophodne kao zdrava osnova za dalji rad i prava je steta sto IUO psi dobijaju a da ih niko nije ni video.Taj ispit koji bi svaki pas trebao da polozi,upravo i sluzi da odvoji zito od kukolja.Kada bi se provodio kako treba,nebi imali u lovistima nemce koji se plase svoje senke,ne staju na divljac,laju kao sumanuti,kidaju opremu i druge pse ako su u mogucnosti i ono najcesce i meni licno najstrasnije-ne donose odstreljenu divljac ili je noseci unistavaju do neprepoznatljivosti.
Zato,ko je u prilici dana terenu vidi majku i oca svog buduceg pomocnika-pola posla je zavrsio,a verovanja u sve ono sto pise u papirima cesto dovodi do velikih razocarenja.
Nisu svi psi rodjeni da budu sampioni i toga treba da je svestan svaki lovac koji kupuje svog buduceg pomocnika(odgajivaci i profi vodici su nesto sasvim drugo).A koliko sampiona ima medju nama lovcima pa nas nasi psi bezrezervno vole bez obzira na mane koje imamo.Mislite o tome ika

Svaka ti je ko u Njegosa Bravo 2 a ovo ja pokusavam da objasnim ljudima,al ne ide.I kad mi dodje i trazi stene za dzabe sa cuvenom recenicom "platicu ti papire" e ne dam!Samo zato sto znam da ce to stene vise ceniti ako ga plati,je niko ne ceni psa,svi samo svoj dinar.Nije mi zao dati stene nekom za koga znam da ce paziti na njega,ali ovim sto pustaju psa od lova do lova,njima ne dam!
Elmermarkafazan

Lovac-80
 Mrwa hvala unapred a bice pitanja za savet sigurno.Takodje hvala i na lepim zeljama.Ja sam skoro siguran da ce Vampir biti upotrebljiv u lovu.Vampir je za ovih 15-20 izlazaka samnom pokazao mozda i vise nego moj stari nkd za 6-7.god koliko je kod mene.Medjutim jasno je da je Vampir od daleko kvalitetnijih pasa pa je glupo i porediti nego eto cisto kazem.Vampiru treba bas iskustva tako da ce ova godina za njega biti jako bitna i do kraja god ce se videti sta ce biti.To je moj drugi pomocnik do sada i prvi utisci su da je to to..

darkon
 Prvo i najvažnije kod psa je poreklo. i tačan papir. Na osnovu toga se već nešto može očekivati, i proračunavati u kom to pravcu se može razvijati pas određenih linija, odnosno krvi, jer sve linije imaju nešto svojstveno, odnosno, sve imaju određene prednosti i mane. Naravno, ne bude tu uvek onako kako se očekuje, i tu bude odstupanja bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu, ali suština je ta, da možemo već nešto određeno očekivati, ako znamo nekoliko kolena unazad.
A, bez rada se tek ne možemo ničemu nadati, i to je nešto opšte poznato, ne samo u kinologiji, nego u životu uopšte, jer jednostavno jedno bez drugog ne ide. Ali opet, osnova je jedinka, i krv, a kada to imamo, onda radom te urođene osobine gledamo maksimalno da probudimo, i oblikujemo psa onako kako nama odgovara.
Nažalost, ima sasvim sigurno i pasa, u koje se može uložiti gomila vremena, ali uzalud, pa lepo kolega napisa, i zna se od čega se "pravi pita".

Lovac 80, Vampirko je dobar pas, mlad, ako si sad zadovoljan njim, tek ćeš biti posle odlovljene sezone. Namigivanje

Posle duuuuge pauze, prvi treninzi sa mladim psima, koji su totalno van kodicije, ali puni volje, pa je zaista milina gledati ih na terenu.
Evo malo slika.

Na ovoj slici brat i sestre od Vampira, najbliža je Viva, sledeći Vulkano, i na kraju Venus, svi iz legla Aga x Tina AFD, marka na jato fazana.

oi66.tinypic.com/1zq7ypu.jpg

Ovo onaj mališan, polako raste, ista kombinacija Aga x Tina AFD, mlađi od braće i sestara dosta, zasad obećava, a kakav će biti kad poraste, videćemo.

oi63.tinypic.com/6h6txk.jpg

Ovo je mlad kerić, Astor, iz druge kombinacije, otac isto Aga, a majka Zara, marka na prepelicu, ovo će mu biti prva lovna sezona, i drugar kog koga se nalazi je zasad zadovljan onime što pokazuje na terenu.

oi67.tinypic.com/1zocbig.jpg

Sofi AFD ( Hublot AFD x Fani AFD ), "zapela" u strugu. Grin

oi68.tinypic.com/10r7btj.jpg

darkon
 Cela 2 mesec nijedan upis, na nekada najaktivnijoj temi.
Evo malo slika iz ta prethodna 2 meseca.

Aga na mladog fazana.

oi64.tinypic.com/1zcim9k.jpg

Pa još jednom.

oi68.tinypic.com/297h9i.jpg

Aga i njegova ćerka Venus.

oi68.tinypic.com/2lvbi39.jpg

Pa još jednom njih dvoje, a desno od njih je i Sofi AFD u marci, ali ne i u kadru.

oi68.tinypic.com/2dtdvmd.jpg

Sofi AFD i Venus.

oi66.tinypic.com/2vt3zlv.jpg

Venus ( Aga x Tina AFD ) u svom stilu...

oi68.tinypic.com/aomhd3.jpg

Viva

oi67.tinypic.com/a23uaa.jpg

Opet Viva

oi68.tinypic.com/2962brl.jpg

oi66.tinypic.com/33bedyv.jpg

Viva i Vulkano markiraju, a njihov otac Aga sekundira.

oi65.tinypic.com/533ce9.jpg

Vulkano

oi68.tinypic.com/erg56d.jpg

Colt, isto od Age i Tine AFD, samo ponovljeno leglo, još mali, ali od prvog kontakta sa divljači lepo krenuo, interesantan je.

oi63.tinypic.com/2ng54b6.jpg

oi65.tinypic.com/awetmf.jpg

oi66.tinypic.com/ayrea.jpg

alex
 Kao i uvek vrhunski!!! Svaka cast!!!
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

givan
 Kolege,
interesuje me da li imate iskustva u lovu sa nkp na divlje svinje,i kako se oni ponasaju...?Sa njim bi naravno lovio i svu sitnu divljac.
Pošto lovim u brdsko planinskom lovistu,gde imamo fazana i zeca,ali pretezno imamo srnecu divljac i ds.
E sada,znam da ce te reci zasto ne gonica,ali bas volim nkp,a i zbog nemogucnosti da imam gonica,odn. nacin lova sa njima mi neodgovara,a i u mom lovistiu niko nema pticara...

Vuja
 Ja bih ti ovde preporucio Nopa jer je svestraniji. Imam oba pa zato kazem i Nkpa i Nopa.

zoranp
 Darkon svaka čast!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

darkon
 Hvala Zorane.

Evo malo snimaka iz nekih od proteklih lovova.
Prve nedelje sam lovio sa 4 psa, ali to je previše pasa, još mladi, ovo su im prvi lovovi, dobro se pokazali, ali ne mogu se svi ispratiti kako treba.
Posle toga Sofi pokazala stomak, izgleda je skotna sa Agom, Venus povredila nogu, i to baš žestoko, ocu sam dao Vulkana da lovi sa njim, jer njegov oštrodlaki od 13 godina više nije za lov, i ja opet osta sa Agom. Ali ne bunim se, radi Aga za celu grupu, samo što drugari iz grupe malko neuspešni, pa ja ispunjavam kvotu ...

https://www.youtu...IxyvyEwJcY

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,055,152 posete www.srbijalov.com