Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
mb-bb
 http://www.blic.r...ra/nrggbgk
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Tomash
 http://mojbecej.rs/sve-mirisalo-na-gu...od-jelena/

Lepo...
Falile su im samo krive cevke, još kada bi poveli Dakija sa Pamelom...imali bi i dobitnika u pojedinačnoj konkurenciji Grin

Šteta što je ovo promaklo forumašima...

dzudzubajac
 http://www.danas....i+lovostaj
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

micotakis92
 http://vojvodjans...9/15/7018/
srbijalovfazan
Franchi affinity 20/76
Franchi horizon 30-06

mb-bb
 Treba se ozbiljno poradti na nekim stvarima...
http://lovstvo.in...io-i-sebi/
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

DakiNS

Šteta što inicijativa potiče od minorne stranke.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS

mb-bb kaže:

Treba se ozbiljno poradti na nekim stvarima...
http://lovstvo.in...io-i-sebi/

Žalosno , odoše dva mlada života , najgrđa je slika, em pozira sa vazdušnom puškom po okolini sudeći , da je lovište i još i flaša u prvom planu. Zbog takvih slika i prakse padaju glave.

sasaruma
 Tragedija

DakiNS
 Malo sam guglao i pronašao zanimljiv članak .

https://www.googl...2qhg80-enA

Po čemu je vama zanimljiv?

mrwa22250

DakiNS kaže:

Meni interesantno sto ne mogu da saberem robiju koji je zasluzio odstreljujuci pa preparirajuci onolike zasticene ptice.A za lovacke trofeje svaka cast.
Posle ce nam opet zastitari biti krivi-ebo nas ko nas pustio u prirodu pa jos naoruzane.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Koga Jeremija hvali u svojim tekstovima ni pakao mu neće teško pasti . Lepo se odužio domaćinu.

mrwa22250
 Pa covek je na svom najprvom forumu trgovao slonovacom.Za njega su neke pticice sitna boranija.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Mene čudi da Jeremija kojem je lovstvo na neki način struka jer koliko se sećam napisao je da je završio šumarstvo , pokazuje toliki nivo neznanja . I još izdaje "lovačke novine" , ima svoj lovački forum i prikazuje se kao perjanica lovačkog novinarstva.

Lala

DakiNS kaže:

Jaooo....Jaoooo... Jaaaooooooooo!!!!! Ala je neko nekog ovde za'ebao gadno!!!! Ovo je kanda pre svega postalo zanimljivo onima koji sprovode zakon!!! A verovatno je pre toga postalo zanimljivo nekim Ružićima i sličnoj kompaniji...

Ala ga je Jeremija opravio, svaka mu čast!!!! Pa ne mogu da verujem šta vidim na slikama, posebno na jednoj, onoj dole levo! Aman Jeremija, šta to postavi čoveče, i još udario logo Lorista preko slike, i pride naveo ime i prezime ovog lovca...Tolike godine u lovnom novinarstvu, samozvani perjanica lovačkog novinarstva, a ne zna šta se sme a šta se ne sme, šta je po zakonu a šta nije!!! Stručnjak lovni! Poznavalac materije?!?

Treba pogledati Zakon o zaštiti prirode (http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_...irode.html), proučiti, naročito recimo član 74. tačka 6., pa član 87, pa još neke članove, recimo 93, ili još poneki. A naročito su zanimljive kaznene odredbe za prekršaje u visini od 500.000 do 2 miliona!!! Ne znam samo da li se računaju kazne po svakom primerku pojedinačno ili je prekršaj samo jedan bez obzira na broj preparata?

A ako neko tvrdi da je odstrelio i preparirao strogo zaštićenu vrstu, onda postoji onaj pravilnik u kom postoji odštetni cenovnik za strogo zaštićene vrste, a štiti i bubamare, i puževe, i leptire, ali isto tako ima cenu i za sovu, tetreba, čaplju i sve druge lovne i nelovne vrste divljači. Pa još ako nema dokaza o poreklu za preparat... Jaoooooo... Jaoooooooooo..... Evo link za cenovnik odštete strogo zaštićenih vrsta, pa sabirajte šta sve visi na zidu na onoj slici koju je pametni Džeremaya postavio javno: http://staklenozvono.rs/wp-content/do...ilog_2.pdf - samo jedna sova košta 200 hiljadarki, a ja na slici izbrojah 4 sove, tetreb je 300 hiljadarki, a na slici se vide dva komada, a gde je sve ostalo, neke ptice i ne znam koja su vrsta, lovna vrsta nisu sigurno. Na brzinu gledano ima tamo na slici preparata za čiji odstrel odšteta iznosi više miliona dinara! Ali ko će o tome da misli kad postavlja to javno, jel tako Džeremy, legendo pametna? A šta kažu propisi, da li ima kazne za javno glasilo koje objavljuje ovakve slike, šta misliš, Džeremy, ima l' tebe tude i tvoje odgovornosti kao vlasnika i urednika glasila?

Šta uradiste sunce vam ošinuto!!!! Neznanje, nerazmišljanje i nepotrebno hvalisanje... Ne znam ko je ovde više zabrljao i zasrao, da li onaj koji je nekako nabavio i ovako držao preparirano sve ovo, ili onaj koji je to rastrubio u javnost u tekstu u kojem nahvali čoveka, a zeznuo ga izgleda debelo!? Koga Džeremaya počne da hvali taj kanda po nekom levom pravilu nagrabusi! Tako je svojevremeno hvalio i lovačke funkcionere, u koje bi izgleda i on da se 'učlani', pa koga god je hvalio... Nego možda bi trebalo Džeremayu pitati jel uspeo da proda one slonovske kljove koje je oglašavao? Ili da ga priupita neko da li je čuo za CITES konvenciju? Crni Jeremija, šta radiš bre čoveče!?

Ne bih nikome da stajem na žulj, naročito ne ovom lovcu iz Krčedina... Da li je tačno da je ovaj lovac kojeg je Jeremija ovako nahvalio na Lorist portalu (i usput ga praktično ocinkario) već imao ovih dana problema zbog ovih slika što je Džeremy objavio?!? Priča se da jeste... Slike i ovaj tekst na Loristu će nekog možda skupo koštati, ili je već koštalo! Kažu da je roman Ernesta Hemingveja pod nazivom 'Zbogom oružje' kod nekih ljudi popularna literatura samo zbog naslova? Lepo je Džeremy čestitao ovom lovcu 50 godina lovačkog staža, nema šta!!! Nadam se da Jeremija neće dalje srljati u avanture i pokušati da izbriše svoj tekst i slike, jer bi ga neko mogao optužiti da uništava dokaze - ili su dokazi već pokupljeni i odneti 'tamo gde treba'? Neke priče kažu da jesu i da su dvojica muškaraca sa službenim legitimacijama dva različita državna organa već obavili tu radnju u malom sremskom mestu, navodno da je jedan čika popisivao preparate, a drugi oružje, ali eto, priče kao priče, možda neki dokoni ljudi nisu dobro informisani?
A da li je tačno da je Jeremija nedavno bio član žirija u Krčedinu na takmičenju u kuvanju lovačkog gulaša? Mislim, čovek se, kažu, razume u nazimad (poludivlja?), bilo da su 'u celo', u polutkama ili 'odkošćeno'.... Grin
Koju li će sledeću reportažu ili članak da napiše Džeremaya i o kome?
Još da pitam Džeremija veselog da meni neznalici objasni kao lovni stručnjak i dugogodišnji lovni radnik koja je to vrsta svinja koje se zovu poludivlje? Kako je latinski naziv za tu vrstu? Ako je divlja svinja po latinski sus scrofa, jel se onda poludivlja zove polusus scrofa? Kako se ustanovljava da li je neka svinja 50% divlja, ili 60% ili 40%? Da nije možda metoda utvrdjivanja po zakrivljenosti repa: ako rep krivi u desno onda je više domaća svinja, a ako krivi rep u levo, tzv. 'LEVI NAVOJ', onda je više divlja, ili poludivlja? Smeko Eeeee breee ljudi šta radite jeste li svesni?!? Zakon o dobrobiti životinja, šta ćemo sa njim? Veseli Džeremaya je nedavno baš o tome pisao i to baš o istom čoveku koji drži (ili je držao do sada, dok ga Džeremi nije nahvalio) ove preparate strogo zaštićenih vrsta sa slike... Evo link: http://lorist.co.rs/krcedin-farma-pol...ih-svinja/

Koliko puta sam upozoravao forumaše da paze šta rade, da paze šta pišu i kakve slike postavljaju, i koliko puta sam ulazio u duel sa onima kojima smo neke stvari brisali sa Srbijalov portala, da ih poštedimo problema, pa su se neki ljutili i protestvovali i svadjali se, a nisu kapirali da smo ih u više navrata sačuvali od problema... Koliko puta sam rekao da su 'zeleni' non stop na portalu i da prate šta se piše i kakve slike se postavljaju? Kad odem na Fejsbuk, i kad vidim šta sve tamo ima, kosa mi se diže na glavi koliko su neki ljudi blesavi i šta sve postavljaju! Oči su mi pobelele buljeći u ekran i pazeći da na Srbijalov ne izadje neka budalaština koja bi nekom napravila problem! Ovo što je Džeremaya pustio na Lorist je živi dokaz šta može da se desi (ili se kanda već desilo) kad administrator ne razmišlja ili ne zna šta radi.
Časna reč, ako Džeremaya ikad u svom životu za mene kaže neku lepu reč ili me počne hvaliti, ja ću se ozbiljno zabrinuti!!!! Da se slikam kad je Džeremy u blizini, nema šanse!
A evo i malo šta o preparatima strogo zaštićenih vrsta, o držanju tih preparata i o Zakonu o zaštiti prirode kaže čovek iz pokrajinskog Zavoda za zaštitu prirode u emisiji na RT Vojvodina:

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Kako je sahranio čoveka i moralno a ne smem ni da pomislim finansijski, samo da bi pisao . Na žalost "takvih novinara" imamo previše . Zarad svoje koristi upropastio jednu porodicu. Nije ni čudo što ga niko nije angažovao od saveza da izdaje lovačke novineOiSad

Lala
 Da je ova priča malo bezazlenija, ja bih se tako lepo zavitlavao na Džeremayin račun, do besvesti. Ali ova priča je daleko od bezazlene i naivne.
Sve sam napisao u svom prethodnom postu, kad se pročita i kad se malo razmisli, tek onda se može shvatiti veličina problema u koji je ovaj lovac sa 50 godina lovačkog staža uvaljen i svojom i tudjom (Džeremayinom) zaslugom!
Ne pomaže priča 'NISMO ZNALI' ni Džeremayi ni ovom lovcu - moraju svi lovci da shvate da ako se bave lovom, onda moraju da znaju propise o lovu, i oko divljači, i oko oružja, i oko lovišta, i oko ekologije, i oko kinologije, i sve ostalo. Isto kao što kad voziš auto moraš da znaš sve propise, inače te momentalno kažnjavaju ako kršiš.
Zelembaći jedva čekaju neku priliku da, pozivajući se na propise, zagorčaju nekom lovcu život. Džaba sam ja Džeremayi pre par godina govorio u par navrata da bi morali da nešto uradimo po pitanju zelenih, nadam se da se seća šta mi je tada odgovorio i kako se postavio. Sad mu se obija o glavu taj njegov tadašnji stav, što je možda i neka vrsta kosmičke pravde, ali je nevolja što se ne obija samo njemu o glavu, nego i drugima, u ovom slučaju lovcu iz Krčedina.
Baš je lepo Džeremaya sredio svoj rejting stručnjaka za lovstvo ovakvim pisanjem i objavljivanjem ovakvih slika, nema šta! Pokazao se i dokazao na delu!
Nevezano sa ovim (ili možda baš vezano za ovo?), kažu ljudi da dobro spremljeno nazime (divlje ili poludivlje?) ume da bude baš ukusno! A ako se dobije za DŽ, onda je valjda još ukusnije? Neki dugogodišnji lovni radnici to sigurno najbolje znaju, jel tako? Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Planinko011
 Hm, ovaj kolega ima srece sto lovi 50 godina pa moze da se pozove da je ptice ulovio kao pocetnik kada nisu bile na rezimu zastite a obzirom na 50 godina lova mogao je da preparira i lovocuvara pa bi valjda zastarelo.

Valjda su pticice malo jeftinije od

http://www.kurir....ak-2457039

DakiNS
 Kada naš kolega Mišo fotografiše , slika ti se nađe na tarabi na crkvenom fejsbuku , a kada Jeremija fotografiše , živog te sarani . Eto nove kletve - Dabogda te Jeremija slikao i o tebi pisao.

Tomash
 Jadan covek, mozda se i izvuce...ipak on lovi 50 godina i ima dokaze da je toliko lovac. Pojedini trofeji su verovatno od tada.

Problem je sto se za sitnu divljac ne izdaje trofejni list(ptice: fazani, patke itd...).

Ja da budem iskren...ne znam sta je se smelo loviti 1966-te, ali pomalo sumnjam da je sova ikada bila lovna divljac...

Problem je glupavi zakon, i Glupavi Jeremija, jel da se ne lazemo.....za lovce je bolji i neaktivni Milovancev, nego li Sormaz i Perjanica lovstva(Jeremija), koji kada delaju, samo sranj.a prave...

Ovaj jedan ima mogucnost da cuti, ali ovaj drugi je takozvani "novinar i lovni "STRUCNJAK"" i mora nesto da pise da ima posao....problem je u tome sto je zaista "strucnjak"

Budala jedna obicna...

Napravio coveku problem!
Hvala, ali ne hvala, ne zelim da me on hvali ikada...

DakiNS
 Na žalost prema zakonu ne smeju se ni objavljivati slike usmrćenih zaštićenih vrsta što bi "perjanica" kao osnovno trebao da zna. I za tu svu pohvalu nesrećnog lovca koliko sam čuo ako je istina poneo nazime za zamrzivač.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 37
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,408,094 posete www.srbijalov.com