Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Adekvatna optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Adekvatna optika
Stefanj
 Polovan zeis duralyt 500e, a toliko je i ovaj buris nov ali ipak mislim da je bolji izbor buris zbog veceg objektiva i malo veceg zuma
Bye

Brka bez brkova
 5ili6 puta mala je razlika u uvecanju,vaznije je kakva je koncanica,buris mislim da ima iluminaciju,a ta tacka poprilicno pokriva cilj na 150,200m,ako je na zeis u tanja koncanica moguce je da se lakse i preciznije nisani sa njim na tim daljinama.A sto se tice velicine objektiva i vidljivosti u sumrak i to ne mora da znaci,moguce da se sa zais om bolje i jasnije vidi i u sumrak.Zato ako si u mogucnosti ponesi ih u prirodu pa pogledaj kroz obe,slika govori vise od1000 reci.

Stefanj
 Slazem se ali ta tacka je bas dosta mala i mislim da nece biti problema sa pokrivanjem cilja, evo ovde se vidi kakva je koncanica https://www.youtu...cO1xrMurjc
Bye

Brka bez brkova
 veruj mi nije mala,cini ti se. i ja sam tako mislio ali sad vidim da mi smeta.Ona na 100m pokrije krug skoro 5cm,na 200 10cm a zona plecke srndaca je 15-20cm.I proizvodjac kaze da je namenjena za srednje daljine do 150m

Stefanj
 Optiku cu montirati na 8x57 a on i nije bas za daljine preko 150m, moza se desi nekada neka sansa na 200m ali sumnjam posto lovim u brdskom kraju gde nema pucanja na mnogo velikim daljinama pa mislim da mi to nece biti veliki problem
Bye

davorcalic
 Juče palo karabinče.... M70 Standard 308 win... i na redu je optika jedna od ovih nadam se https://www.faceb...mp;theater
Lovio bih sa njim isključivo srneću divljač i predatore... uopšte se nerazumem u optike pa me samo zanima savet koji od uvećanja bi bio najbolji za pomenutu divljač...neznam, ali verujem da su BURRIS optike sasvim dobre i kvalitetne...a koliko vidim cene i nisu nešto preterano skupe...
Žena mi Makedonka....ena Shock

Brka bez brkova
 sto se tice uvecanja neka klasika 3-9x40,a od modela zavisi koliko para toliko muzike. Ja bih uzeo neki leupold ili redfiled revolution,nisu skupi nisu teski a nisu ni losi

davorcalic

Brka bez brkova kaže:

sto se tice uvecanja neka klasika 3-9x40,a od modela zavisi koliko para toliko muzike. Ja bih uzeo neki leupold ili redfiled revolution,nisu skupi nisu teski a nisu ni losi

Hvala kolega... dobio sam od kolege Klaje potvrdu da mu se Redfield 3-9x40 odlično pokazala na 308.win.... Tako da sam rešio dilemu...

Barbarosa
 ...a meni Burris na 8x57, milina jedna Njanjanja2
Smeko

mb-bb
 Hvala kolega... dobio sam od kolege Klaje potvrdu da mu se Redfield 3-9x40 odlično pokazala na 308.win.... Tako da sam rešio dilemu...[/quote]

Da klaji valja redfield ne bi lovio sa tuđom lampom i sa tudjim puskama pucao, tako da bi se ja malo zapitao Smean

Malo sale nije na odmet..

Redfield optika solidna i za te pare sasvim korektna, a kolega posto ces loviti predatore razmisli da uzmes optiku sa

x50 objektivom, znaci u sumrak... Bye
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

davorcalic

mb-bb kaže:

Hvala kolega... dobio sam od kolege Klaje potvrdu da mu se Redfield 3-9x40 odlično pokazala na 308.win.... Tako da sam rešio dilemu...

Da klaji valja redfield ne bi lovio sa tuđom lampom i sa tudjim puskama pucao, tako da bi se ja malo zapitao Smean

Malo sale nije na odmet..

Redfield optika solidna i za te pare sasvim korektna, a kolega posto ces loviti predatore razmisli da uzmes optiku sa

x50 objektivom, znaci u sumrak... Bye[/quote]

mb-bb a koje uvecanje... jel ima 3-9x 50 redfild... il neki drugi.... mozda kolega Klaja prodaje svoju optikuGrin

mb-bb
 Da,da postoji takva optika 3-9x50 redfield revolution....
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

rastislav88
 Molio bi za pomoć pri izboru optike. Prva je burris fourx 3-12x56 sa crvenom tackom, a druga bi bila meopta r1 3-12x56 ali bez crvene tacke. Ineteresuje me razlika u kvalitetu i koja je bolja za sumrak. Da naponek optika bi bila postavljena na 270 win. Hvala unapred

stefan092
 Meota ti je mnogo kvalitetnija od Burisa tu nema sta da se komentarise, taj buris reklamiraju kao da se pravi u Americi a pravi se na Filipinima!!! Dok je R1 100% Ceski proizvod cak daju garanciju 30 god dok Buris daje 10. Pretostavljam da je vidljivost bolja kod Meopte. Jedino sto nema crvenu tacku, sto je od velije koristi u sumrak a pogtovo nocu. Svakao moj glas za Meoptu.
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

Brka bez brkova
 Moj izbor je meopta,mislim da buris ne vredi koliko kosta. On je mozda malo kvalitetniji od bushnela trophy,a duplo je skuplji,tako da buris👎

MMilos
 Meopta i nema da razmišljaš.
Najviše se dobija za uloženi novac.

Moj izbor je R2r 2-12x56 RD, samo da namaknem budžet za koji ena ne zna Grin

ProfiHunter

rastislav88 kaže:

Molio bi za pomoć pri izboru optike. Prva je burris fourx 3-12x56 sa crvenom tackom, a druga bi bila meopta r1 3-12x56 ali bez crvene tacke. Ineteresuje me razlika u kvalitetu i koja je bolja za sumrak. Da naponek optika bi bila postavljena na 270 win. Hvala unapred

Licno sam pre izvesnog vremena kupio meoptu R1r 3-12x56RD,mogu da ti kazem da je slika odlicna,jako brzo se hvata meta bez ikakvog trazenja i tacka je super,svako je podesava prema svom oko,nije mi bas jasno zbog cega si naglasio ovo bez crvene tacke?

Nije ni Buris los,al kao sto rekose kolege izmedju ove dve optike prednost ima Meopta,kako za sumrak tako i uopste za lov.
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

canis aureus
 Meopta je sigurno bolji izbor Zum
Meopta je "ozbiljan igrač" ... bistra i oštra slika po danu, u sumrak odlična propustljivost i "upijanje" svetla, mehanika vrlo dobra i precizna na "klikovima" ... sve u svemu Odobreno

Buris Hmmm
... nije me preterano oduševio.
U toj ceni bih pre izabrao Bushnella koji bi bio na "višem nivou" od Burisa za iste novce Confused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

rastislav88
 Hvala na preporukama. Naglasio sam bez crvene tacke zato sto su onda priblizne sa cenom a meopta sa crvenom tackom već dosta odskace.

ProfiHunter

rastislav88 kaže:

Hvala na preporukama. Naglasio sam bez crvene tacke zato sto su onda priblizne sa cenom a meopta sa crvenom tackom već dosta odskace.

A kolika je razlika sa tackom i bez nje?
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Optika Sutter OPTIKE I MONTAŽE 70 26.10.2017. 14:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,687,887 posete www.srbijalov.com