Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
kimi
 Mrva to se zove mus dresura. Pas sve što radi radi jer mora.

p.s. Uviđam da sve više imamo zajedničkog: Isto ime,zemljaci po poreklu, generacija smo a i sinovi nam se isto zovu!!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

mrwa22250
 Znam ja druze sta je muss i sa uzivanjem sam citao Zubanove upise na BK o toj vrsti dresure,ali pas koji nosi aport sa repom u dupetu a pritom nesme ni da pogleda u vodica nije uradjen vec ubijen-ali o tome na drugoj za to predvidjenoj temi.

Sto se drugog dela tvog upisa tice i ja se slazem i zbog toga i jesam na forumu.Lepo je naci istomisljenike ali je lepo i sukobiti misljenja sa neistomisljenicima,naravno argumentovano i u granicama pristojnosti.Na taj nacin unapredjujemo sebe postajuci bolji lovci i bolji ljudi.
76-te bila dobra berba.I 1976.kad smo ti i ja rodjeni i 1876.kad su rodjeni Daki i LalaROFLROFLROFL
Dobar pogledOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

AcaNik
 У недељу је баш био тежак дан за лов. Срећом пас нас намири са дивљачи. Колико се трудио видео се јуче када је преспавао цео дан Smile
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/SP1010023_zpsiqinxrl5.jpg

DakiNS

mrwa22250 kaže:

Znam ja druze sta je muss i sa uzivanjem sam citao Zubanove upise na BK o toj vrsti dresure,ali pas koji nosi aport sa repom u dupetu a pritom nesme ni da pogleda u vodica nije uradjen vec ubijen-ali o tome na drugoj za to predvidjenoj temi.

Sto se drugog dela tvog upisa tice i ja se slazem i zbog toga i jesam na forumu.Lepo je naci istomisljenike ali je lepo i sukobiti misljenja sa neistomisljenicima,naravno argumentovano i u granicama pristojnosti.Na taj nacin unapredjujemo sebe postajuci bolji lovci i bolji ljudi.
76-te bila dobra berba.I 1976.kad smo ti i ja rodjeni i 1876.kad su rodjeni Daki i LalaROFLROFLROFL
Dobar pogledOdobreno

Eh vi Srđani , imam i ja jednog takvog malo mlađeg od vas, ali jednako velikog zayebanta . Ajde lepo na temu o dresuri pasa da ne primenjujem roditeljsko vaspitnu silu.StariPalica
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Tomash
 He,he....mislim da je bolje da se svi momentalno smirimo na temi, jer nismo ni svesni vaspitnih tehnika iz 1800-neke, tj. vremena kada su neki admini odrastali...ko zna sta su usvojili od njihovih starih od pre dva veka...

Aj sad ozbiljno: prebacite ovih nekih x upisa u odgovarajucu temu, i to je to...

I da se banuju pod hitno pojedini Smile

P.S.
Sremac je nesto neobicno tih na ovoj temi...

Danci
 kako da posaljem sliku?
Mlad lovac

ssekir75
 имаш горе упутство у теми о форуму
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

mozadex
 Evo slika posle proslo nedeljnog lova

[img]www.igreklik.com/slike/images/35010865261780101245_thumb.jpg[/img]

DakiNS
 Ovaj plavokosi trofejni šećer ima oko 4 godine koliko vidim , sigurno nije prošlonedeljniGrin

golf071
 OdobrenoBravo 2
Novine

golf071
 Kod nas prosla nedelja losa.
Novine

mrwa22250
 Gledajuci na youtubetu klipove na kojima amerikenjci love fazana,pored gomile divljaci provlaci se jos nesto.Koliko god mi se njihov nacin lova fazana ne svidjao(love uglavnom cunjavcima i retriverima-mada i teren tako nalaze),ne mogu da ne pozdravim njihov odnos prema prirodi i ocuvanju stanista(vazi za svu divljac).Ima tu i dosta razlike jer se ti bericetni lovovi odrzavaju na ogromnim privatnim posedima,naravno za solidan kesh,ali bitno je sledece:
1:Svi vlasnici zemljista koji zele da uspesno gazduju fazanskom divljaci,jedan deo zemljista ne obradjuju ili seju polja za divljac,koja im u toku zime pruzaju zaklon i hranu.
2:Obavezna je redovna redukcija brojnosti predatora svih vrsta,pa se cak i placaju ekipe specijalizovane za ovaj vid lova.
3.I pored ogromne brojnosti fazana,nikad ne odstreljuju fazanske koke jer su one nosilac prirodne reprodukcije(niko ne zeli"divljac"iz volijere-jer to naravno i nije divljac).

Evo teme za razmisljanje i nasih korisnika lovista.Stotine hiljada evra,svake godine bacimo da bi nahranili ionako vec prenamnozene predatore ili da bi svoju"lovinu"u loviste izneli u gajbiJaooo.Da li bi mozda taj novac ili njegov deo,ulozen u unapredjenje stanisnih uslova i redukciju broja predatora dao bolje rezultate od ovih koje imamo danas(a koji tesko da mogu biti gori)???
Unapredjenje stanisnih uslova MORA biti prioritet i pri dodeli sredstava iz Fonda za razvoj lovstva,a ne kojekakvi "monitorinzi",NIR-ovi i ostala muziciranja penisu,jer bez dobrog stanista nema dobrih i zdravih fondova divljaci(narocito fazana).
Naleteh pre par dana na Lovacke novine iz 2006.u kojima autor predlaze premije za svakog odstreljenog predatora,a deset godina kasnije imamo situaciju da zainteresovani lovci moraju da mole svoje preCednike i upravnike lovista da im uopste izdaju dozvolu za lov istih.KoTuKoga
Rezultat takvog"gazdovanja"vidimo u vecini lovista gde je brojnost gajenih vrsta na ili ispod bioloskog minimuma.Nerad i javasluk u nasim redovima doveo je do toga da i lovista sa izvanrednim stanisnim uslovima,fazana nemaju ni za lek(nemojte zameriti ali ja zaista fazana iz gajbe ne ubrajam u divljac).I moja je sekcija pljunula ove godine oko 300 000dinara za vestacki odgajene ptice iako je takva ptica u odstrelu zastupljena sa manje od 1%(ispustamo iz volijere u loviste u septembru),a dogodine planiramo povecanje unosaGlavu o zid iako su legla divljeg,onog pravog fazana izvanredna i uz malo rada omogucice nam odlicnu sezonu i dogodine.
U ovakvom sistemu,na dobitku su samo proizvodjaci(farmeri-fazaneristi)i predatori kojima taman kad se podmladak osamostaljuje dobija lake i kaloricne obroke.Na gubitku je kompletna lovacka organizacija,usiju punih prica o globalnom zagrevanju,hemizaciji agrara,brzohodnoj mehanizaciji....kao da amerikenjci kopaju i zanju srpovima i ne zive pod istim suncem.
Kazu da je svako kovac svoje srece,a mi svoju iskovasmo ...........
MISLITE O TOME,KO IMA SA CIM DA MISLI-Dobar pogledZum

AcaNik
 Шта рећи када код нас је управа ЛУ донела одлука да поред тога што мора да буде минимум 5 ловаца у групи у лову на фазана, толико исто треба и за грабљивице!?
Не можеш наћи трећег за препелице а не још 3 за грабљивице. Толико о лову на њих Sad
Једино што је добро што не морамо да носимо лисице у ЛУ већ је довољна фотографија.

vajsmiler

mrwa22250 kaže:

Gledajuci na youtubetu klipove na kojima amerikenjci love fazana,pored gomile divljaci provlaci se jos nesto.Koliko god mi se njihov nacin lova fazana ne svidjao(love uglavnom cunjavcima i retriverima-mada i teren tako nalaze),ne mogu da ne pozdravim njihov odnos prema prirodi i ocuvanju stanista(vazi za svu divljac).Ima tu i dosta razlike jer se ti bericetni lovovi odrzavaju na ogromnim privatnim posedima,naravno za solidan kesh,ali bitno je sledece:
1:Svi vlasnici zemljista koji zele da uspesno gazduju fazanskom divljaci,jedan deo zemljista ne obradjuju ili seju polja za divljac,koja im u toku zime pruzaju zaklon i hranu.
2:Obavezna je redovna redukcija brojnosti predatora svih vrsta,pa se cak i placaju ekipe specijalizovane za ovaj vid lova.
3.I pored ogromne brojnosti fazana,nikad ne odstreljuju fazanske koke jer su one nosilac prirodne reprodukcije(niko ne zeli"divljac"iz volijere-jer to naravno i nije divljac).

Evo teme za razmisljanje i nasih korisnika lovista.Stotine hiljada evra,svake godine bacimo da bi nahranili ionako vec prenamnozene predatore ili da bi svoju"lovinu"u loviste izneli u gajbiJaooo.Da li bi mozda taj novac ili njegov deo,ulozen u unapredjenje stanisnih uslova i redukciju broja predatora dao bolje rezultate od ovih koje imamo danas(a koji tesko da mogu biti gori)???
Unapredjenje stanisnih uslova MORA biti prioritet i pri dodeli sredstava iz Fonda za razvoj lovstva,a ne kojekakvi "monitorinzi",NIR-ovi i ostala muziciranja penisu,jer bez dobrog stanista nema dobrih i zdravih fondova divljaci(narocito fazana).
Naleteh pre par dana na Lovacke novine iz 2006.u kojima autor predlaze premije za svakog odstreljenog predatora,a deset godina kasnije imamo situaciju da zainteresovani lovci moraju da mole svoje preCednike i upravnike lovista da im uopste izdaju dozvolu za lov istih.KoTuKoga
Rezultat takvog"gazdovanja"vidimo u vecini lovista gde je brojnost gajenih vrsta na ili ispod bioloskog minimuma.Nerad i javasluk u nasim redovima doveo je do toga da i lovista sa izvanrednim stanisnim uslovima,fazana nemaju ni za lek(nemojte zameriti ali ja zaista fazana iz gajbe ne ubrajam u divljac).I moja je sekcija pljunula ove godine oko 300 000dinara za vestacki odgajene ptice iako je takva ptica u odstrelu zastupljena sa manje od 1%(ispustamo iz volijere u loviste u septembru),a dogodine planiramo povecanje unosaGlavu o zid iako su legla divljeg,onog pravog fazana izvanredna i uz malo rada omogucice nam odlicnu sezonu i dogodine.
U ovakvom sistemu,na dobitku su samo proizvodjaci(farmeri-fazaneristi)i predatori kojima taman kad se podmladak osamostaljuje dobija lake i kaloricne obroke.Na gubitku je kompletna lovacka organizacija,usiju punih prica o globalnom zagrevanju,hemizaciji agrara,brzohodnoj mehanizaciji....kao da amerikenjci kopaju i zanju srpovima i ne zive pod istim suncem.
Kazu da je svako kovac svoje srece,a mi svoju iskovasmo ...........
MISLITE O TOME,KO IMA SA CIM DA MISLI-Dobar pogledZum

Ja sam tako dao predlog u mom lovačkom društvu da lovimo šakala pomoću električnih vabilica koje pored zvučnika imaju i malu antenu sa imitacijom zečijeg repa koji se mrda dok radi vabilica, koje se inače legalno i vrlo efikasno koriste u Americi, i dobio sam odgovor da to nikako ne radim jer za to može da mi sledi prijava jer su sve vrste električnih vabilica zabranjene. Doduše, razumem njihov stav, jer tako stoji u zakonu. To mene dovodi do zaključka da ne postoji dovoljno jaka volja i zainteresovanost zakonodavca kako bi se efikasnije borili protiv štetočine kao što je šakal.
Zec, lisica, jarebica, divlja patka, prepelica, a i golub, i grlica, i po koja komšinica...

Brka bez brkova
 Mislim da nije zabranjeno predatore loviti pomocu elektricnih vabilica. Nemam sad vremena da pogledam zakon,ali procitacu.

mrwa22250

Brka bez brkova kaže:

Mislim da nije zabranjeno predatore loviti pomocu elektricnih vabilica. Nemam sad vremena da pogledam zakon,ali procitacu.

Elektronske vabilic zabranjene su za lov,nebitno o kojoj se divljaci radi,ali je pitanje koliko je taj zakon dobar narocito u situaciji kad imamo lovista gde su samo predatori ostali.

DakiNS
 Da je dovoljno pameti i stručnosti (kao što nema) dozvolili bi upotrebu takvih vabilica , barem na period do normalizacije stanja divljači u lovišti.

Acke
 Kvalitetno stanište, sa dovoljno prostora za piljenje i odgoj fazana u prve 4 nedelje života, kao i dobar zaklon zimi, koji će zaštiti fazana u slučaju ekstremno hladnih dana, već je samo po sebi prepreka predatorima.

Ali kako strukturu staništa staviti pod kontrolu onih koji gazduju lovištima?
Da li kupovinom/rentiranjem određenih površina zemljišta i setvom/sadnjom biljnih vrsta koje su pogodne za divljač...

Gledajući koliko je lovačkih novaca otišlo raznim imaginarnim projektima, da su udruženja taj novac dobijala i trošila na zemlju, sigurno bi više koristi doneli lovištima i divljači nego pomenuti projekti.

Brka bez brkova

mrwa22250 kaže:

Brka bez brkova kaže:

Elektronske vabilic zabranjene su za lov,nebitno o kojoj se divljaci radi,ali je pitanje koliko je taj zakon dobar narocito u situaciji kad imamo lovista gde su samo predatori ostali.
U zakonu u clsnu 76, tacka 3,pise da je zabranjeno loviti lovostajem zasticenu divljac upotrebom elektronskih i audio uredjaja i td....Koliko znam sakal nije lovostajem zasticen lovi se od 1.jan. do 31.decembra

lovac junior
 U nasem udruzenju se dozvole dobijaju veoma lako i brzo,jedva cekaju da ih neko zatrazi i mislim(ali nisam siguran) da je za lov predatora potrebno 2 lovca.A kao dokaz koristi se rep odstreljene divljaci i za svaku lisicu(sakala nemamo) dobija se kutija municije.Morate priznati da je to sasvim dobro i privlacnoi nemamo problem sa lisicama,ima ih,ali ne u velikom broju.To se najbolje vidi u prolece po jazbinama koje su vecinom prazne ili su u njima jazavci,odnosno nema lisica koje bi se okotile tu.I vecina odstreljenih lisica cekanjem su muzijaci.Fazana ubacujemo u ne tako velikom broju,cisto da se obnovi krv i vecinom jee to fazan iz prirodne reprodukcije kojeg ima u pristojnom broju.Koke se ne love ni jednu nedelju i strogo su zasticene,koka tokom nedeljnog lova sretnemo u velikom broju,ali se ne pucaju.Tokom lova na prepelice ili jednostavno treninga pasa ili samo setnje tokom proleca i leta mogu se sresti koke kako vode pilice ili samo piloce kako beze,sto govori o brojnosti u nasem lovistu koje je idealno za fazana,ali i zeca kojeg ove godine ima mnogo vise nego proteklih godina.Lovi se prve 2 nedelje novembra.

Ja nisam stigao da podnesem izvestaj za proslu nedelju koja je bila veoma uspesna.Svi su bili podmireni,ali je bilo toplo i psi nisu mogli da rade posle 10h.Nije vise bilo rose.Bilo je mnogo vise promasaja nego pogodaka sto i jeste car lova.Imali smo i jedno vatreno krstenje gde sam ja bio "dzelat".Sutra belezimo 3. Izlazak i nadamo se najboljem.Dobar pogled!
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,545,971 posete www.srbijalov.com