Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
lovac junior
 Fazana ima u pristojnom broju.Ali su to divljaci koji se veoma vesto izvlace ispred kerova i podizu se daleko.Moj pas je isao za fazanom 100m nakon cega se on podize i biva promasen.Odstreljeno je 4 fazana,nismo bili podmireni samo zahvljujuci promasajima.Ali ova sezona je lepo pocela.Sad u nedelju lovimo zeca kojeg sretnem svake nedelje makar po 1
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

mrwa22250
 Au,kakva ludara od lova danas.Vetar,kisa,vetar,kisa i tako ceo dan,a i pored toga divljaci neverovatno mnogo.
Da krenem redom,prva marka na kanalu i Ares mi namesta cist zicer koji ja mashim onako junacki nogu zapletenih u stabljike suncokreta(ko da nisam imao vremena da se namestimJaooo).Sledeca marka,polece koka i dok je pratim pogledom par metara ispred nje polece petao,daljina dobra pogodak u krilo i pada u livadu.Potraga traje nekih pola sata,Ares ne odustaje ali fazan kao da je u zemlju propaoBesan.E bemti lov kad ovako pocne,promasaji su sastavni deo ali kad izgubim nastreljenog dodje mi da se za doope ugrizem.Ekipa me tesi i krecemo dalje,Ares kratko staje i krece u kule,pokazujem ekipi da senesto izvlaci nogom i na nekih 30-tak metara polece petao,pogadjam prvim i pocinje da se spusta,pa opet polece-popravljam ga osmicom opet dobija ali odeeeeeGlavu o zid,pravo pred grupu koja lovi u reviru do nas(barem nece sluziti kao hrana za lisice).Sad vec popyzdeo ni ne punim pusku i pratim cisto da ne moram sam nazad.Na kraju kanala izvuce nam se lep lisac jer se izmedju njega i nas isprecila grupovodjina kuja.
Onda jedno vreme zatisje i ovaj moj loodak opet iz kratke marke u kule nekih 100-njak metara i pruzi se kao lutka u marku.Punim pusku,on pokrece petla,pucanj i pada ali pravo u reku.Aresa nema pa nema i ja vec ocajan mislim da cu i ovoga izgubiti ali ga nalazi u nekoj vrbi i preko vode donosi.Konacno jedan u rancu.Spustamo se niz reku i na jednoj krivini dok je pas u obali sa moje leve strane polece petao,pucanj,spusta noge i odlazi ali nekih 70m i slece u trsku.Pronadje ga Ares iako je bio na suprotnoj obali,ali posto je bio ziv,dok ga je hvatao iscupao mu rep(prava steta prelep trofej).Matori petao star sigurne tri godine sa mamuzom dugackom koliko i zadnji prst.Posto nas kisa poliva u naletima skracujemo putanju i ja opet iz marke pucam petla koji bezi pogodjen samo u desno krilo,ali ga Ares lako resava iako je i tu trava visoka i gusta.Kisa staje,na brzinu dorucak i pravac silos sa koga i krecemo u lov.Propustamo nekoliko omladinaca(jos nedovoljno operjalih fazancica)i dva lepa matorca koji se digose malo dalje i onda iz jos jedne lepe marke rusim cetvrtog petla kojeg je pas jedva izvukao iz trske guste kao cetka.Ne pamtim da sam losije pucao u zadnjih 5-6 godina,a odstrelio sam 4 petla sto samo potvrdjuje moju tvrdnju da je najbolje oruzje u lovu fazana,dobro obucen lovacki pas.
Interesantno je i to da lovimo samo periferne delove revira i da najbolji teren za fazana jos nismo lovili,ali po hrani koja nestaje iz hranilista mislim da ce biti bericetna sezona.
Zbog dosadne kise i nervoze nisam slikao,a do sledece cu nedelje valda nastelovati nisanske sprave.
Dobar poged fazandzijeOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Predator
 [xhide]Nisam neki ljubitelj lova "na pero", ali kad krene sezona idem skoro svaki izlazak bez obzira šta se lovi. Može li neko od iskusnijih fazandžija da mi objasni (ili uslika) šta su tačno mamuze i šta označava njihova dužina? Danas sam imao nesvakidašnji ulov, ali iako je rep bio poprilične dužine nisam se udostojio da ga fotografišem. Fazan je inače bio "kolateralna šteta". Pustio sam goniče čekajući lisicu, ali nisam odolio da ne pokušam srušiti ovog divljaka. Da ne bude zabune, danas smo lovili i fazana i naravno štetočine.[/xhide]

Sasvim prirodno

mrwa22250
 Pozdrav zemara.Bye
Mamuza je roznata izraslina iznad zadnjeg prsta(tri okrenuta napred taj jedan pozadi)i imaju je samo petlovi dok je kod koka jedva naznacena.Sto je petao stariji,mamuza je duza i ostrija dok je kod ovogodisnjih petlova skoro okrugla.Inace,kao i kod domace zivine,mamuza je pored kljuna glavno oruzje u borbama za teritoriju i naklonost koka.
Dobar Ti pogled.

lovac junior
 Nikad gori dan za lov.Vrucina,bez rose i sa vrucim vetrom,1zec i 2 fazana,siromasno...gde nestadose onoliki fazani od letos Confused
Elmermarkafazan

lovac junior

mrwa22250 kaže:

Au,kakva ludara od lova danas.Vetar,kisa,vetar,kisa i tako ceo dan,a i pored toga divljaci neverovatno mnogo.
Da krenem redom,prva marka na kanalu i Ares mi namesta cist zicer koji ja mashim onako junacki nogu zapletenih u stabljike suncokreta(ko da nisam imao vremena da se namestimJaooo).Sledeca marka,polece koka i dok je pratim pogledom par metara ispred nje polece petao,daljina dobra pogodak u krilo i pada u livadu.Potraga traje nekih pola sata,Ares ne odustaje ali fazan kao da je u zemlju propaoBesan.E bemti lov kad ovako pocne,promasaji su sastavni deo ali kad izgubim nastreljenog dodje mi da se za doope ugrizem.Ekipa me tesi i krecemo dalje,Ares kratko staje i krece u kule,pokazujem ekipi da senesto izvlaci nogom i na nekih 30-tak metara polece petao,pogadjam prvim i pocinje da se spusta,pa opet polece-popravljam ga osmicom opet dobija ali odeeeeeGlavu o zid,pravo pred grupu koja lovi u reviru do nas(barem nece sluziti kao hrana za lisice).Sad vec popyzdeo ni ne punim pusku i pratim cisto da ne moram sam nazad.Na kraju kanala izvuce nam se lep lisac jer se izmedju njega i nas isprecila grupovodjina kuja.
Onda jedno vreme zatisje i ovaj moj loodak opet iz kratke marke u kule nekih 100-njak metara i pruzi se kao lutka u marku.Punim pusku,on pokrece petla,pucanj i pada ali pravo u reku.Aresa nema pa nema i ja vec ocajan mislim da cu i ovoga izgubiti ali ga nalazi u nekoj vrbi i preko vode donosi.Konacno jedan u rancu.Spustamo se niz reku i na jednoj krivini dok je pas u obali sa moje leve strane polece petao,pucanj,spusta noge i odlazi ali nekih 70m i slece u trsku.Pronadje ga Ares iako je bio na suprotnoj obali,ali posto je bio ziv,dok ga je hvatao iscupao mu rep(prava steta prelep trofej).Matori petao star sigurne tri godine sa mamuzom dugackom koliko i zadnji prst.Posto nas kisa poliva u naletima skracujemo putanju i ja opet iz marke pucam petla koji bezi pogodjen samo u desno krilo,ali ga Ares lako resava iako je i tu trava visoka i gusta.Kisa staje,na brzinu dorucak i pravac silos sa koga i krecemo u lov.Propustamo nekoliko omladinaca(jos nedovoljno operjalih fazancica)i dva lepa matorca koji se digose malo dalje i onda iz jos jedne lepe marke rusim cetvrtog petla kojeg je pas jedva izvukao iz trske guste kao cetka.Ne pamtim da sam losije pucao u zadnjih 5-6 godina,a odstrelio sam 4 petla sto samo potvrdjuje moju tvrdnju da je najbolje oruzje u lovu fazana,dobro obucen lovacki pas.
Interesantno je i to da lovimo samo periferne delove revira i da najbolji teren za fazana jos nismo lovili,ali po hrani koja nestaje iz hranilista mislim da ce biti bericetna sezona.
Zbog dosadne kise i nervoze nisam slikao,a do sledece cu nedelje valda nastelovati nisanske sprave.
Dobar poged fazandzijeOdobreno

Kolega,svaka cast za Aresa!Iskreno mi je zao sto smo ovoliko daleko pa ne mogu da vidim tog zmaja uzivo.Trebalo bi ga oprobati i u priplodu,rado bih kupio jednog malog Aresa,a mislim da nisam jedini Namigivanje
Elmermarkafazan

Predator

mrwa22250 kaže:

Pozdrav zemara.Bye
Mamuza je roznata izraslina iznad zadnjeg prsta(tri okrenuta napred taj jedan pozadi)i imaju je samo petlovi dok je kod koka jedva naznacena.Sto je petao stariji,mamuza je duza i ostrija dok je kod ovogodisnjih petlova skoro okrugla.Inace,kao i kod domace zivine,mamuza je pored kljuna glavno oruzje u borbama za teritoriju i naklonost koka.
Dobar Ti pogled.

Hvala zemo! Sumnjao sam da je to u pitanju, ali nisam bio siguran. Sad mi je još žalije što ga ne uslikah jer je imao mamuzu skoro iste veličine kao taj zadnji prst. Kad je počeo da klokoće nisam ni pomišljao da je iz vještačkog uzgoja.

Sasvim prirodno

kimi
 Ma pevaju i ovi iz volijere a najveća razlika je u načinu izvlačenja. Divljaci uglavnom prvo beže nogom pa tek u krajnjoj nuždi poleću dok 'tovljenici' odmah 'prnu'.
Ima još jedna zanimljiva stvar u vezi divljaka. Ako postoji i jedna opcija gde ne smeš pucati(jbg urbanizacija itd) divljak će baš tamo poleteti. Na primer prošle nedelje čovek ore njivu, jes on daleko 200-300 metara ali tu je...ker radi kule, vuče 50-ak m i na kraju poleće baš u pravcu traktora. Inače što kaže moj kolega kao da imaju kalendar i sat pa nam se redovno dešava da nas nedeljom ujutru preleću fazani i beže u selo.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

darkon
 Aj' i na ovoj temi da okačim snimak iz proteklih lovova.
NKD Aga, i fazani "divljaci", i po koji zec...

https://www.youtu...IxyvyEwJcY

micotakis92
 Prelep snimak kolegaBravo 2
srbijalovfazan
Franchi affinity 20/76
Franchi horizon 30-06

Brka bez brkova
 darkon,promasis li ti ponekog 😉?

golf071
 Svaka ti čast majstore.Bravo 2!Odobreno
Novine

mrwa22250

Brka bez brkova kaže:

darkon,promasis li ti ponekog 😉?

Lako mu je kad puca zutim patronama.Meni Klaja otkrio tajnu da su zute naaaajboljeGrin
Darko,sta reci.Ne znam sta je lepse,Agin vez,teren,fazani-pravi divljaci-extra.Opasan ste tandem vas dva becara.
Drago mi je cuti za Sofi,moze biti interesantnih kucica,drziv ti palceve da sve bude OK pa da ih ovde predstavisiveli

Tomash
 Prosle nedelje sam lov propustio zbog obaveza i prokletog posla, predprosle nedelje je lov bio bezveze, ali zato danas......

Hladno jutro, fazani ispusteni pred lov, ispusteni dosta ranije nego inace da bi imali zanimljiviji lov i malo ih duze trazili, teren prelep, potraga za fazanima besprekorna, ostrel nije izostao, grupa namirena, nesto je i promaseno, a ponesto se nije ni pucalo posle fajronta (tj. kada smo se sabrali da smo namireni i imamo visak),

rad kerova zaista vrhunski, ako nista makar zbog njih valja ici ovakvim danima u lov, vole to oni vise nego mi.

Za kraj, dorucak u lovackom domu, u napred ujutro najavljen specijalno za nasu grupu, a kao cast od upravnice objekta, a mi kao pravi gosti naravno, nismo dosli praznih ruku...Ja sam kuci doneo crnog petla reponju sa usima i mamuzama, a imao sam srece da cetiri puta odtrelim. Opet smo iz lova doneli divljaka i ispustenih otprilike pola-pola, sto se desava samo na dva terena u mom LD.

Ker je sa druge strane imao 6-7 realizacija, ali nije sve ostreljeno, niti je cak ni sve pucano...Sa druge strane, Nemac i Breton takodje fenomenalno odradili dan.
Grupa podmirena...sto se mene tice prerano, (sto kaze grupovodja, bolje da nismo imali sve kerove danas, duze bi trajalo Grin ), a onda tako lepo opustanje i trece poluvreme...

Evo i Par slicica, na prvoj je moj ostrel, fali jedan petao, sa jos vecim repom, ali je obican, nije crn kao ovaj, ovaj ima neko plavicasto i crno perje..., levo je petao divljak (usi i mamuze), pa onda koka iz gajbe ispustena, i na kraju ova veca sa desne strane je takodje divlja koka.
Tomash priložio:
20161113_095324.jpg

Tomash
 iz lovista:

Prva slika: Prva grupa, i prva grupa najstarijeg Lovackog drustva na prostoru Srbije, znaci najstarija grupa, postoji od 1873. godine,
naravno sastav se nebrojeno puta menjao od tada, ali principi i pravila u grupi su ista kao i kada je osnovana...

Druga slika: stari grupovodja i stari predsednik, tata svih lovaca u Pterovaradinu, i lovacka velicina, nikada bez kera, NOD Aki predaje aport
Tomash priložio/e:
20161113_095646.jpg 20161113_095412.jpg

Tomash
 I trece poluvrem (barem ono sto je za javnost Rastanak )
Tomash priložio/e:
20161113_120234.jpg 20161113_120139_1.jpg

DakiNS
 Au , ovo nekako svečano deluje, na žalost stara povreda kolena se aktivirala pa nisam danas mogao sa vama.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Tomash

DakiNS kaže:

Au , ovo nekako svečano deluje, na žalost stara povreda kolena se aktivirala pa nisam danas mogao sa vama.

Ma to svecano je nista, Trebao si danas Aku izvesti, nauzivali bi ste se oboje...Za pse je danas bio rajski dan...
Laza objavio kraj, zabranio dalji ostrel, napogadjao bi se vazduha samo da ispostujes kerusu...

Kuriozitet za tebe, lovac iz komisije za zastitu divljaci(Zlatko), pored svojeg bretona kojeg znas, poveo i stene od nekih...sta ja znam 5-7 meseci, a malac radio kao odrasli ker, i borio se sa starijima za aport fazana, koji je inace skoro pa njegove velicine...Potencijal!
Mrvan u najavi...

Cekamo i tvoj podmladak da probamo u lovu....

mrwa22250
 I tako....
mrwa22250 priložio/e:
3265dscn8162.jpg 3265rscn8164.jpg

stefan092
 Слика од јуче, толико је било мокро да то није могуће! Али било је одстрела и пси су лепо радили. Smile
i63.tinypic.com/35cisfs.jpg
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,544,565 posete www.srbijalov.com