Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
Lovac-80
 Mrwa ima fazana i u drugim lovistima bar se nadam.Kod mene konkretno dosta bolja godina nego prosla.Ja i moj pomocnik NKD Vampir i ovu nedelju uspesni tri odstrela i dva promasaja.Za ovu lovnu sezonu to mi je i neki prosek 3-4 fazana za lovni dan.Kod nas sve divljaci pravi majstori za izvlacenje,poletanje kad najmanje ocekujes ili gde je jako tesko za pucanje.Teren jako tezak,poslednje tri izlaska su bila i dosta vetrovita ali ipak moj pomocnik je odradio uvek svoj deo posla kako treba jedini krivac sto nismo bili jos uspesniji sam ja jer sam promasivao zicere ko nikad do sad.U nedelju 28 idem u dugo iscekivano i jako interesantno gostovanje samo da vreme posluzi fazana ce biti to sigurno a ako ukapiram kako se slike postavljaju bice mozda i neka slika.

darkon
 Nadamo se da će biti i lepih slika, a i snimaka... Namigivanje

Evo još koji snimak od mene iz lova na fazana, malo duži, pošto se skupilo dosta, i to sam maksimalno skratio kulee, i "akcije", ali opet ima dosta, ali ima i nekih zanimljivih.

https://www.youtu...4RH6UjetQg

AcaNik
 Први данас. Кал 28 и познати мали псић Smile

i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/20161127_091123_zpsyphb8iwo.jpg

7x57
 Bravo, bravo. I za kalibar, a posebno za psića.
Draško

AcaNik
 Хвала! Псић је разлог што ловим мањим калибрима Smile

mrwa22250
 Nama je u toku noci zapadni vetar doneo kisu(sva go.vna dolaze sa zapada),koja nas je onako sitno,cobanski,natapala sve vreme lova.Atar ni nalik onom od prosle nedelje,kukuruz skinut i dobar deo uzoran.Divljac uznemirena,od ranog jutra na nogama,poprilicno teska za realizaciju.Cak su i koke brisale nogom po 100-njak metara pre poletanja a o petlovima da ne pricam.
Elem,naoruzan sa ova moja dva loodaka ponovo sam bio izuzetno uspesan iako su kisa i vetar i te kako otezavali ionako tezak posao nadmudrivanja sa divljim fazanima.I ove nedelje mi je Belomova desetka odradila stoprocentno tako da cemo se druziti jos neko vreme(rano je za ozbiljniju analizu).
Omogucili mi moji mangupi 4 lepe prilike,dve iz marke i dva dizanja posle kulea,a ja se svojski potrudio da ih ne obrukam.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Bravo Mrwa . Kod nas noćas kiša dobro natapala do samoh jutra, ali na svu sreću prestade pred početak lova. Kiša je sprala mirise a pride je i divljač mirovala. Lepo se lovilo ali je danas drugarov breton briljirao donoseći aport sa udaljenosti od 200-300 metara. Prvo je intiligentno pronašao prolaz u žičanoj ogradi , pronašao fazana , malo lutao pokušavajući pronaći izlaz , ali ga je doneo. Tomashev GTI Meda ništa nije zaostajao , čak je i prednjačio ( moraće mu gazda smanjiti dozu kerozina). Moja matora debeljuca pošteno je odradila lov i s obzirom na starost (9godina) i težinu - ko dobro uhranjena krmača ni malo nije zaostajala u radu za mnogo mlađim kerama. još da smo bili malo bolji strelci kompletna grupa bila bi namirena. imao sam dve prilike za odstrel , prva cevka ranjava jednog petla a drugom obaram drugog , pošto su se istovremeno digli. Doručak kao i uvek kraljevski , a nastavak u lovačkom domu dobro zaliven i kao meza vrhunska zayebancija.

I da ne zaboravim pre lova sam dobro pregledao Krušikovu municiju i nisam pronašao ni jednu patronu koja bi ličila na one tri od prethodne nedelje ( samo klik).
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Tomash
 Mrwo, Aco čestitke za lov.

Daki je bio malo skroman, Maleni Ziki (sin od njegovog Zika), doneo je aport sa nekih 300-400m. Ali Daki neće da se hvali, a evo i Lala može da potvrdi taj podatak.
Maleni Ziki(breton), nije ni kretao na fazane kada je video markiranje poentera Mede i bretonke Ake (njegove majke), već je čekao poletanje, i ispratio pucanje, i kako je ta njiva nekih 250-300m dugačka, koka je pala u dvorište iza njive ili još iza dvorišta, a koje ide posle te njive, pa u lsedeću njivu, a kerić je pronašao kuda da se probije, pronašao ranjenu koku i dokrajčio je, i onda se muvao u povratku od jednog do drugog kraja ograde dok neko nije došao da mu podigne žicu, jer nije bilo govora da je preskoči sa kokom u ustima.

Za razliku od malenog Zika, Njegova majka Aka je sušta suprotnost, smirena jedna dama, može se reći posesivno/kompulzivna, ona samo gleda u Dakija da se jadan negde ne izgubi, jer čovek je to u godinama, treba i na njega paziti. Držala trag zeca, pronašla ga i otpozdravila, pa se vratila po Dakija da ga ne izgubi. Zeka
Kažu neki, čak mu je ovaj put i patrone pregledala da se ne brukaju opet kao prošli put. Prošle nedelje triput klik, pa se jadna naradila, čak je hvatala i u poletanju kad čuje klik, a ove nedelje, iskusno....Aka proverila Dakijeve patrone, i posle dva pucnja, dva ostrela... Ovog ranjenog je donela ili ona ili njen sin...

Ja sam danas uživao u radu kera, kao najmlađi, nas dva smo gazili najhebenije, na žalost ili na sreću, nisam imao prilike da pucam mnogo, jer se sve nešto nađe na putu, ali ovi stariji su lepo pucali za nas dvojicu. Imao sam promašaj/zicer za kojim ću dugo žaliti, ali tu je bio Meda da popravimo, posle svega dva minuta.

Onaj drugi admin, isto ga nekako ukakilo kao i ovog prvog, te nije puno pucao, ali što je opalilo....to je i pogodilo, tako da ja opet izgleda ispade najgori od sve dece...

canis aureus
 mrwa22-250
svaka čas' uspešnosti ta dva pomoćnika marka ... Odobreno
... i BeloNovoj 10tki
pa ajd sad na kraju, i tebi iako si dobiJo šanJse na "tanjiru" koje si kako-tako realizov'o srbijalov
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mrwa22250

canis aureus kaže:

pa ajd sad na kraju, i tebi iako si dobiJo šanJse na "tanjiru" koje si kako-tako realizov'o srbijalov
iveli 3

Pa rekoh ja Dakiju da su ulovi njihovi,ja sam tu samo fizikalac.Sto rece prosle sezone Aca nik,sta sve treba pas da odradi od pretrage po najcesce neprohodnom terenu,kulea,marke i na kraju aporta,a nase je samo da odstrelimo.
E sad,druga je prica koliko je lako od malog steneta napraviti sebi lovackog pomocnika.Tu ima dobro da se oznoji goozica,al kad se voli nije tesko.
Bilo kako bilo,ja i moji psi ove sezone uzivamo za sve pare iako mi matori vec dobro obnevideo i zagazio u jedanaestu godinu.iveli

klaja
 i64.tinypic.com/2nato3q.jpg
Od juče
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Dakisa
 u pravu si kolega mrwa,ponekad mi zao tih nasih pasa,odradi jadan sve,zavlaci se ko zna gde,i na kraju ja ranim petla pa mora i da ga juri,a ovaj trci kao lud ;) evo sada u nedelju,pola sata smo trazili ranjenog,dobio samo po krilu,na kraju ga nasao u gomili isecenog granja koje sam morao da dizem da ga uhvati
lov je nacin zivota...

darkon
 Čestitke kolege na ulovima, a bez pasa je ovaj lov nezamisliv, i baš ti psi, barem meni, čine ovaj lov najatraktivnijim i najlepšim.

U nedelju kod mene posle kiše osvanulo lepo jutro, u goste mi došao i naš kolega sa foruma koji je ovde poznat pod nikom "lovac-80", i nauživasmo se mi tog dana u prelepom radu pasa, i imasmo jedan lep lov i druženje... Fazani sve do jednog divljaci, do 10 sati fino, posle opeklo sunce žestoko, ali Aga i Vampir se nisu predavali... Čak su i koke bežale nogama toliko, da u nekim trenucima ni mi nismo mogli da verujemo, jer je bilo situacija gde psi moraju da prate i po 300-400m divljač, po nimalo lakom terenu. Ali, sve je to lov....
Evo jedan snimak iz tog lova i par slika. A pošto snimano sa 2 GoPro kamere, pravljena je kombinacija snimaka, sa obe kamere.

oi68.tinypic.com/s1hrgl.jpg

oi64.tinypic.com/wrc2ea.jpg

oi64.tinypic.com/2nsqurm.jpg

Snimak:

https://www.youtu...Pd6BnPpYlY

mrwa22250
 Meni sad u nedelju dolaze neki pacijenti u goste na fazana.Kakav ce biti lov ne znam,ali ce zayebancije biti na kilo garant.Posto su poznati kao izjelice(narocito ovi matori)ja bubnuh jedno prase(cca 150kg)za dorucak,a za rucak videcemo....
mrwa22250 priložio:
dorucak_3.jpg

bogoljub
 Za doručak čvarci umesto smokija i vruć hleb sa pride kiseli kupus.Posle doručka po koje vince pa malo da se odmori do ručka ,a posle ko će i da ide u lov.iveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 Sve čekam prvi opis današnjeg lova, ali niko da se pojavi pa tako moram ja kao najmlađi.
Bili smo u lovu , neki smo ulovili , a neki nisu.HaHaHa

Najlepši ulov bio je osim pernatog plena , doručak , a posebno me se dojmila sarma koju ne znam kako da nazovem osim KING SIZE sa dimenzijama ali i sa ukusom . Hvala MrWa , Petre a posebno domaćici Mari.

Dakisa
 danas odem u lov na fazana a odstrelim pet pataka,sakala i samo jednog fazana. bolje nije moglo Smile jos da naucim da postavim slike pa da vam docaram ;)
lov je nacin zivota...

Podunavac
 Ево и од мене један данас.
Podunavac priložio:
dsc_0188_1.jpg

Tri prsta 2Kolce

Podunavac

DakiNS kaže:

Sve čekam prvi opis današnjeg lova, ali niko da se pojavi pa tako moram ja kao najmlađi.
Bili smo u lovu , neki smo ulovili , a neki nisu.HaHaHa

Najlepši ulov bio je osim pernatog plena , doručak , a posebno me se dojmila sarma koju ne znam kako da nazovem osim KING SIZE sa dimenzijama ali i sa ukusom . Hvala MrWa , Petre a posebno domaćici Mari.

Рођо је ли било оно? Мооооој !!!!
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Pa kako loviti bez toga?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,545,084 posete www.srbijalov.com