подунавац, не, обичан тоз34р. фабричка гравура коју сам ја сам дорадио. понекад се исплати бити макетар и петљати око сатова и остале прецизне механике
томо, био си у праву. ипак се чују. и фазани се деру ко да их неко дере. вероватно јер је попустио мраз после неколико дана окованих ињем.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Da li neko mozda zna da li ova vabilica stvarno radi? Kada krene parenje bas i ne registruju vabilice koje oponasaju zeca i ostale zivuljke, nesto mi ovo bas i ne lici na zov lisice. U pitanju je Nordik Fox Heat call, vabilica zasigurno radi na nordijskim zemljama, e sad da li su to iste lije kao kod nas?
То је тиха вабилица. Нова технологија. Лисица очекује звук али га нема! Онда она радознала дође да види зашто нема звука и дође пред цевку ;)
Боље од нано технологије
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
Moj jutrosnji ulov imali smo novogodisnji lov koji se tradicionalno vec dugi niz godina odrzava u sumi koju ne lovimo i tu su nam jedino pravi oni divlji fazani od miloste sto im tepamo"reponje".Posto nisam pristalica tog lova ja svake godine idem na docek da se nadmudrujem sa ovim"zutim reponjama".Tako je bilo i jutros nas nekoliko se namestilo na jedan put koji deli nasu lovacku od opstinske sume i cekaju ci docek pogledam do lovca koji je desno do mene kad lis stoji na sred puta izmedju nas radi bezbednosti uopste ne podizem pusku vec ga pustam da udje u nasu sumu jer nam je dosao sa ledja.Cim je pocela pucnjeva od strane pogona on se istim putem vraca ali tu ga presrece 8 Krusikova i ostaje u vatri ne prodje ni 10min. kad istom stazom dolazi i drugi i tu je 8-ca Kruskina opet odradila posao u vatri!Prvi dan nove godine mi je tako lepo poceo i sto kaze moj kum "ako se po jutru dan poznaje" lisicama je ovo sudnja godina!Iako sam mogao da odstrelim jos 5 petlova nisam sve sam ih propustio u nadi da ce se izvuc i da ce njihovo potomstvo na leto krasiti tu istu sumu.Inace oba dva lisa su muzijaci i od jedno 60 lovaca ja sam bio jedini te srece da ulovim lisice!
Vidi ta vabilica sigurno radi ali treba vezbati ja hocu jednu istu takvu da uzmem jer sto kazes kad pocne parenje nista ih drugo ne interesuje.Samo treba vezbati i vezbati,a sada je pravo vreme jer svatovi pocinju i polako se zahuktavaju pa to treba iskoristiti maksimalno!
Moj jutrosnji ulov imali smo novogodisnji lov koji se tradicionalno vec dugi niz godina odrzava u sumi koju ne lovimo i tu su nam jedino pravi oni divlji fazani od miloste sto im tepamo"reponje".Posto nisam pristalica tog lova ja svake godine idem na docek da se nadmudrujem sa ovim"zutim reponjama".Tako je bilo i jutros nas nekoliko se namestilo na jedan put koji deli nasu lovacku od opstinske sume i cekaju ci docek pogledam do lovca koji je desno do mene kad lis stoji na sred puta izmedju nas radi bezbednosti uopste ne podizem pusku vec ga pustam da udje u nasu sumu jer nam je dosao sa ledja.Cim je pocela pucnjeva od strane pogona on se istim putem vraca ali tu ga presrece 8 Krusikova i ostaje u vatri ne prodje ni 10min. kad istom stazom dolazi i drugi i tu je 8-ca Kruskina opet odradila posao u vatri!Prvi dan nove godine mi je tako lepo poceo i sto kaze moj kum "ako se po jutru dan poznaje" lisicama je ovo sudnja godina!Iako sam mogao da odstrelim jos 5 petlova nisam sve sam ih propustio u nadi da ce se izvuc i da ce njihovo potomstvo na leto krasiti tu istu sumu.Inace oba dva lisa su muzijaci i od jedno 60 lovaca ja sam bio jedini te srece da ulovim lisice!
Hvala kolega
Ali evo trenutno placam danak jutrosnjeg lova vec danima imama visoku temperaturu i suvi kasalj naporan do zla Boga ali jbg to je jace od mene i sada me groznica razvaljuje ali neka prezivecemo i to!Jedino mi zao sto necu moci ici na cekanje posto najavljuju par dana snega malo po belilu da lovim ali sta je tu je!
Eto i mene da se upisem na pocetku godine Posto me 31.12 nije htela sreca pa promasih i ne upisah se jos jednom u 2016, ali 2017 je krenula super i to uz jedno vabljenje dolazi lis sa 1km na daljinu od 165 koraka i tu i ostaje
Eto mene opet Posto je pao sneg pa je sad lov vrhunski
Dosao muzjak posle prvog oglasivanja vabilicom, i to dosao tacno ispod ceke, da ga nisam primetio posto dosao kroz trsku sto vodi do ceke, samo sam cuo da nesto pucketa i kako sam ga vdeo pao je na nekih 8 metara od mene od 270win
Cisto da vam se javim na ovoj temi da ne mislite da sam zatajio,... samo jednostavno ne postavljam fotografije vise
Trenutni skor kod mene je 43
A ovo su dve friske
Danas je i mene ukenj.lo Lovili smo predatore sa gonicima.Psi su poceli da se oglasavaju oko kilometar pre proseke,kada su bili negde oko polovine,lisica dolazi do ivice i staje,mahinalno sam hteo da podignem pusku,ali u istom trenutku mi prodje kroz glavu "stani,cekaj" ako primeti pokret mozda se vrati nazad,nije me primetila,okrenula glavu da osmotri suprotno od mene,tada otkocim i podignem pusku,taman je koraknula i obori je krusik....Ostajem tu bez prilazenja divljaci,jer psi su jos daleko,ne znam da li je proslo i 5 min,skoro na istom mesto se zacu suskanje trave i primetim neko kretanje,druga lisica zastaje pre izlaska,ali sam vec bio spreman i ona ostaje na mestu....Zanimljivo da su oba muzjaci,parenje sigurno da pocinje,ali sam pomislio da su par,posto su se kretali istom putanjom...Kolega je ranije odstrelio jos jednog muzjaka...
Čestitke svima na ulovima.
Kod mene jutros hajka na malom terenu pored Morave, i neočekivano uspešna, čak 9 lisica i 1 šakal odstreljeni, a dosta se izvuklo i otišlo. Previše je to predatora za taj teren.
Od tih 9 lisica, 7 mužjaka, parenje je u punom jeku.
Ja imao sreće i odstrelio jednog lepog lisca u pogonu.
Ima ih previse. Kod nas katastrofa, za dva meseca smo odstrelili oko 40 lisica i opet ih ima kao da nista nismo radili.Danas u lovu na fazana smo videli 4 lisice i sakala na terenu od 1km.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.