Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
Tomash
 Ok je sve...

Mislim da vađenje karabina iz futrole traje ipak dosta kraće nego koliko treba lovočuvaru dođe sa dozvolom, tako da...., ako je spakovan karabin...kolega može da ga nosi gde hoće i kada god hoće Grin

Druga jako bitna stvar....je da su od marta malokalibarske puške u stvari karabini.... Smile

Aj pa smanjujmo predatore, da imaju na jesen kerovi šta da rade Smile

Ko može da dogovori dozvolu za predatore u svom LU, ovo je vrh...

NEMOJTE KRIVOLOVIT NI SLUČAJNO, I LOV LISICE JE KRIVOLOV AKO NEMA DOZVOLE!!!!!!!!

mb-bb
 Jedna od prosle subote, 50m, 7x64 ppu SP 11.2g
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

mrwa22250

mb-bb kaže:

Jedna od prosle subote, 50m, 7x64 ppu SP 11.2g

Bravo Milane,dobrano ih prorediste-samo tako nastaviteOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

sasaruma
 Kolega Tomash,nije mi jasno ovo sto si napisao vezano za MK puske.

mb-bb
 Hvala kolega Odobreno
Jedan mladi od večeras ali je zavrsio karijeru
.223rem, hornady v-max 53gr, 40-ak koraka

Podunavac
 Druže peglaš ih opasno u zadnje vreme. Sa obe strane Dunava. Čestitam!
Tri prsta 2Kolce

mb-bb

Podunavac kaže:

Druže peglaš ih opasno u zadnje vreme. Sa obe strane Dunava. Čestitam!

Hvala druze, ne gubim vrjeme gdje god se nadjem iskoristim priliku...

Tomash

sasaruma kaže:

Mk puske su sada u kategoriji B , nema više sportskog oružja u novom zakonu, tačnije, spadaju u dugocevno oružje sa olučenim cevima, znači da su dozvoljene za lov. Ipak zbog težine zrna, ne ispunjavaju zakonske norme za recimo srneću divljač, ali takvih ograničenja nema kod predatora.

MK puska je svakako bolji izbor za doček predatora na većim daljinama od lovačke puške, a cena municije je neuooredivo jeftinija nego za karabine, čak ih i strelišta koriste za obuku prilikom polaganja za dugocevno olučeno oružje jer su sada tu svrstane, a nije mala ušteda na ceni municije.

Na to sam mislio.

lakistrike95
 Tomash, ako je to istina to je sjajno.

sasaruma

Tomash kaže:

sasaruma kaže:

Mk puske su sada u kategoriji B , nema više sportskog oružja u novom zakonu, tačnije, spadaju u dugocevno oružje sa olučenim cevima, znači da su dozvoljene za lov. Ipak zbog težine zrna, ne ispunjavaju zakonske norme za recimo srneću divljač, ali takvih ograničenja nema kod predatora.

MK puska je svakako bolji izbor za doček predatora na većim daljinama od lovačke puške, a cena municije je neuooredivo jeftinija nego za karabine, čak ih i strelišta koriste za obuku prilikom polaganja za dugocevno olučeno oružje jer su sada tu svrstane, a nije mala ušteda na ceni municije.

Na to sam mislio.
Kolega Tomash,pa to je super.Samo jos treba proveriti sta kaze zakon o lovstvu,posto se ZOOM i zakon o lovstvu mnogo sudaraju.

lakistrike95
 To je sve sto pise u zakonu za tezinu zrna, znaci izgleda da je moguce ici malokalibarkom.

kaludra
 ne procitah to za sportsko oruzje
ako je to tacno
onda nema zahebancije sa clanstvom po streljackim klubovima

mrwa22250
 Ako moze MK,nije lose,ali ja ipak volem ovog mog malisu jer moze i malko dalje da se pucne.
Videh sinoc ovog deliju na tek pokosenoj livadi,ali mi sa ceke sa ovom mojom sirotinjskom optikom daleko(565Y iliti oko 510m).Jutros mu namestih zasedu,vetar nepovoljan,skoro pravo od mene prema njemu.Ipak,nije me osetio i ispusti dushu na 154m.Ulaz iza plecke,izlaz koren vrata-ni makac.Veceras ocekujemo i gospodju da naleti dok ga bude trazila misleci da bleji po kafaniGrin
Kalibar,onaj moj nikakvi i PPU 55gr.
Dobar pogledOdobreno

Podunavac
 Čestitam na odstrelu zemara. Bravo 2 Nego, sa čim si izmerio daljinu u jardima!
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Tomash kaže:

sasaruma kaže:

Na to sam mislio.

Ovo bi stvarno bila odlična vest za sve lovce u Srbiji. Međutim poznajući naše zakonodavce, ja se baš ne bi kladio u ovo. Treba dobro proveriti ovo i ako tako može dati u sve lovačke novine i TV da svi lovci znaju.
Što se tiče odstrela lisice sa kalibrom 22 LR to nije nikakav problem do daljina 70-ak metara. I naravno odabranom municijom. Ja sam nekada za lov koristio RWS HV HP i Winchester Xpediter HP i do 60 metara sam uglavnom porušio sve što sam gađao. Sada sam prešao na CCI Stinger HP i siguran sam u odstrel do 75 m. Ovo pišem za lov u RH, pošto imam dvojno državljanstvo i lovim u obe države.
Još jedan odličan MK metak se polako pojavljuje u našim podavnicama, a to je 17 HMR. Prošle godine je u Kettneru u Osijeku bila Marlin puška sa optikom, u kalibru 17 HMR na akciji za 400 evra. Već sam bio odlučio da je pazarima, kada su mi rekli da nemaju municije u ovom kalibru. Zvao sam i ostale prodavnice i niko je nije imao. Tako da sam odustao od kupovine. Inače ovaj metak postiže preko 750 m/s početne brzine i preko 300 J kinetičke energije.
Tri prsta 2Kolce

dzudzubajac
 pitanje za one koji imaju iskustva: koliko često lisica odnese pogodak sa 22 lr? meni se čini da će to biti vrlo često slučaj...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

tomo vrbas
 Los pogodak ce verovatno odneti ali sa dobrom municijom i malo vezbe svaka ce ostajati na mestu.Jedna od prednosti MK je jacina pucnja i uvek ce postojati sansa za jos kojim odstrelom lisice uz pomoc vabilice,drugo jeftiniji metak pa kad se pojave i pernati predatori tipa svraka,sivka,kreja nece biti veliki problem i njih odstreliti dok se ceka lisica.Trece ja mislim da kod nas zakone jos uvek pisu oni koji ne znaju i koji ma jos nisu rekli da je Tito umro tako da od toga da ce sa MK moci da se love predatori nema nista jednostavno kod nas jos uvek vlada ona dobra stara svi vlasnici MK-a su lopovi i potencijalni krivolovci,a najveci krivolovci i jesu ti zagovoraci te teorije!Tako da dzaba nam radovanje daleko smo mi od ostalog sveta jednostavno ovo je Srbija brale gde je lakse zabraniti nesto nego se uhvatiti u kostac sa problemom koji u stvari i nije problem.

sasaruma
 Kolega Mrwa ,cestitam na odstrelu.Kod nas jos ne dadu dozvole, pa mi nekako milo kad vidim bar vas neke koji mozete na liju.

mrwa22250

Podunavac kaže:

Čestitam na odstrelu zemara. Bravo 2 Nego, sa čim si izmerio daljinu u jardima!

Kolega nabavio Swarov daljinomer,a za koje je trziste radjen u yardima yebemligaiveli 3

klaja
 Mrwa i Mb čestitam na odstrelima.
Što se tiče Mk pozdravljam ako je tj.biti dozvoljex lov štetočina ali nešto ne verujem u taj metak bilo kog proizvodjača. Sve je to lepo,lagana puška,tiha,metak jeftin ali napravim 100km do lovišta i lija na 100 ili 150 m da ne spominjem da izadje šakal i ti gledaš i Cenzurisano.sam sebi mamu. Šakal pa i lija odvuku ponekad i ozbiljnjije kalibre a ne 22lr. To je neko moje vidjenje u praksi i realnim situacijama. Koliko često pucamo šakala i liju ispod 100m?
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,706,591 posete www.srbijalov.com