Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabini češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabini češke proizvodnje
Srpska Zadruga

Podunavac kaže:

Srpska Zadruga kaže:
Zašto si insistirao na fiksnom okviru? Zbog jednog metka više?

Ovde se stvarno stvorila velika polemika oko običnog pitanja.
Fiksni okvir preferiram iz dva razloga. Prvi razlog upravo ono što su i kolege naveli, a to je da nema potrebe za velikim kapacitetom i prepunjavanjem. Nema mogućnosti gubljenja okvira i manja je mogućnost mehaničkih oštećenja.
Drugi razlog je što sam veliki poštovalac sistema Mauser M98 i 11 godina aktivne službe u vojsci i policiji koji su ostavili svoj trag na moj način razmišljanja o oružju. Sa oružjem se družim od malih nogu i nemam problema sa sigurnosnim mehanizmima i sistemima, jer je pre svega stvar u glavi čoveka, a na drugom su mestu tehničke karakteristike. Što se tiče izmenjivih okvira oni su po mom mišljenju odličan izbor za PA puške. Premda teoretski gledano za prosečne korisnike jeste sa apekta bezbednosti bolji izbor odvojivi okvir.

Pa kad te nema ceo dan da nam objasniš ;)

Srpska Zadruga
 A da bi se vratio malo na temu, informacija za one koji su zainteresovani da kupe CZ puške u Trofej-u su mi rekli da im nova isporuka stiže u junu.

Srpska Zadruga
 Skoro sam pucao iz CZ 75 SP-01 Shadow pištolja i poprilično oduševio grupom koju sam postigao.
Po analogiji sam se zainteresovao za njihove puške. Hoću reći dobar proizvod je najbolja reklama i za ostale.

Srpska Zadruga
 http://www.czub.c...USIVE.aspx

Šta mislite o ovoj pušci?
Kalibar 30.06
Cena: 103.400 din

270
 U ovoj imaš istu a bolji kundak za nišanjenje pomoću optike!
http://www.czub.c...RICAN.aspx

Srpska Zadruga

270 kaže:
U ovoj imaš istu a bolji kundak za nišanjenje pomoću optike!
http://www.czub.c...RICAN.aspx

Nema kod Grofa i Trofeja.

Kod Trofeja ima Lux 822e i FS 962e u kalibrima 308w

Podunavac
 Fs model je po mom mišljenju primeren jedino za šumski lov na kraćim distancama i u gustišu. Njegova kratka cev daje manju početnu brzinu zrnu, ima veći trzaj i blesak na ustima cevi, kraća nišanska linija znači manju preciznost. Ebony edition je lepa puška ali joj fale mehanički nišani (opet moje lično mišljenje i ukus). Po mom mišljenju najbolji izbor je Lux ili MC verzija. Ali za tebe kolega možda ne bi loš izbor bio model 550 Varmint, koji bi mogao da posluži i za lov i za streljaštvo. Ali bi morao da imaš skidajuću montažu i dve optike. Jednu za lov (npr. 1,5-6x42) i drugu za streljaštvo (npr. 4-16x40).
Tri prsta 2Kolce

Srpska Zadruga

Podunavac kaže:
Fs model je po mom mišljenju primeren jedino za šumski lov na kraćim distancama i u gustišu. Njegova kratka cev daje manju početnu brzinu zrnu, ima veći trzaj i blesak na ustima cevi, kraća nišanska linija znači manju preciznost. Ebony edition je lepa puška ali joj fale mehanički nišani (opet moje lično mišljenje i ukus). Po mom mišljenju najbolji izbor je Lux ili MC verzija. Ali za tebe kolega možda ne bi loš izbor bio model 550 Varmint, koji bi mogao da posluži i za lov i za streljaštvo. Ali bi morao da imaš skidajuću montažu i dve optike. Jednu za lov (npr. 1,5-6x42) i drugu za streljaštvo (npr. 4-16x40).

Varmint ima kod "Grofa" drveni 114 200 din a laminirani 138 600 din oba u kaibru .308

canis aureus
 UzNeš jedan sa drveni a ovaj takmičarski kundak napraviš ili ako ti odgovara laminirani ti pravi ovaj drveni Confused a ostalo ti Podunavac već rekNo pa da ne ponavljamo 2x, i tako to
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

270
 Česta zamena kundakaHmmm
Kad god sam skidao i ponovo vraćao tačka pogodka se pomer, sad ne za mnogo ali ipak ima odstupanja!
Nisam probao sa sintetikom i laminatom + uvek isto pritezanje kilo-ključem, možda bi sve bilo OkConfused
Ako je neko probao neka se javi!

Srpska Zadruga
 Odustao sam od traženja puške dva u jedan, tako da ne bi da menjam kundake. Svaka oblast za sebe. Dobra lovačka, dobra sportska. Srednja je srednja i za jedno i za drugo.

javor
 Što se tiče Čeških karabina ja mislim da su dobri.To je zastavina klasa i nema tu previše razlike.Ja kad sam kupovao karabin bilo mi je ponuđeno par komada..neki finski(cijena bila astronomska pa ga nisam htio ni gledati,a učinilo mi se da ništa bolji nije od ostalih),Šteyr pro-hunter(isto bio skup),ČZ550 i Zastava.Eto ja se odlučih za Čehinju i kad bolje razmislim nisam se prevario.Puška je stvarno zgodna i nije loša,tako da ju mogu svakome toplo preporučiti!
Lisica

hercegovac
 Može li mi neko reći ima li neke bitne razlike između karabina 550 lux i 550 pecial edition? Osim naravno u izgledu, što se vidi na prvi pogled.

Podunavac
 U tehničkom smislu nema razlike. Razlika je u kvaliteti drveta za kundak, gravuri i drugim estetskim detaljima. Ali njen naziv je Exclusive Ebony edition.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac

Podunavac kaže:
U tehničkom smislu nema razlike. Razlika je u kvaliteti drveta za kundak, gravuri i drugim estetskim detaljima. Ali njen naziv je Exclusive Ebony edition.

Hvala podunavac. Od tebe sam i očekivao odgovor i to malo opširniji (iskreno govoreći). Danas je pala zamjena. Dao sam zastavu M70 i doplatio za ovog ljepotana pa sav sretan pravac kući. Jako me obradovalo to što je deblji zid cijevi nego na 550 lux, plus onaj lijepi upredeni izgled. Sad slijedi odabir montaže i optike uz stalno prisutni problem NEDOSTATKA NOVCA.

Podunavac
 Uz ovakvu pušku ide Meopta, koja ima dobar kvalitet i ne preteranu cenu. Nešto iz serije Artemis 2000. A Montaža isključivo na šinu, da ne mora da se buši sanduk. Možda nešta ovako.
http://www.optics...letev.html
Čestitam kolega na kupovini. Dobio si odličnu pušku.Odobreno
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Podunavac Indjijanac
jesi li kompletirao tvoju mašinKu? Oprobao na strelištu?
... ??
Bye

hercegovac, odlična trampaOdobreno
koji kalibar? verovatno .30-06?
Dugo te sa uspehom služila!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac

canis aureus kaže:
Podunavac Indjijanac
jesi li kompletirao tvoju mašinKu? Oprobao na strelištu?
... ??
Bye

Nisam druže još kolmpletirao. Planirao sam da naručim Bushnell Elite 3-9x40 iz USA preko e-Bay, ali sam u zadnji čas odustao. Ipak ću da uzmem Meoptu Artemis 2000 3-12x50, pa treba da završim neke financijske transakcije. Cena joj je 4700 kn (630 evra). A što se tiče montaže odlučio sam se za Rusan, ovu sa linka iz prethodnog upisa, cena 800 kn (108 evra). Nadam se da će do kraja avgusta sve biti kompletirano. Malo se odužilo, ali nije mi baš sve išlo po planu.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac
 hercegovac, odlična trampaOdobreno
koji kalibar? verovatno .30-06?
Dugo te sa uspehom služila![/quote]

Hvala na lijepim željama, nadam se da hoće. Kalibar je 30-06, nažalost nije bilo u 8x57Kad uhvatim vremena bit će fotke. Sad tragam za montažom i optikom. Najrađe bi neku pikatini šinu. Možda griješim???

Podunavac
 Zbog čega picatinny kad već imaš fabričku 19-milimetarsku šinu? Za ovu (19 mm) šinu se rade mnoge vrste fiksnih i skidajućih montaža. A za mnoge od njih nije potrebno nikakvo bušenje i dorađivanje. Evo nekoliko predloga za montažu.

Zbrojovka montaže.
i47.tinypic.com/hvw1eu.jpg

Lepold montaža za Mod. 550
i45.tinypic.com/2cx6yaq.jpg

Zbrojovka švenk montaža (kod koje mora da se buši sanduk za prednji deo montaže).
i48.tinypic.com/30vg7ef.jpg
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,881,830 posete www.srbijalov.com