Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Po meni je ipak bolja solucija da se kupi LEE iz Austrije ,66,40 zatim vagica kod nas ima ih za 10 i krimper sa siarm-a koji je 35,80mesigani sa postarinom znaci za112,60 imamo sve za punjenje ,uz uslov da imamo busilicu i da sami napravimo drzac za nju da bi mogli da krimpujemo,ili neko drugo resenje,za montiranje krimpera,moze neki,motorcic da se montira ,ideje ne manjkaju.
Ovoje jedno skuplje resenje ali brze se radi tako da ako se dvojca ili troica uortace eto jeftine municije , ako sa siarm-a se naruci roba za vise od 250 nema postarine a jos ako i lijete sami sacmu....razmisliteGrin sto rece kolega Kelt virus je opasanB)[/xhide]

papiga
 Kelt svaka cast i za racunicu i za objasnjenje oko potrebnog alata medjutim porazgovarao sam sa nekim prijateljima i doso do prostog a efikasno vrlo prakticnog resenja,s obzirom da masine za savijanje patrona za kal.16 ima na pretek i jos na poklon prijatelj mi je preporucio da uzmem jednu i da mi je on prepravi za kal.12 normalno da ce na strugu da napravi on 2 neophodna dela i da ih zameni i mislim da je to to,izbijac kapisla vec imam,kalibrator sam isto dobio,a sto se precizne vagice tice imam zlatarsku jos iz doba kad su Rusi i Bugari donosili robu kod nas i prodavali mi stariji se secamo onako po 2-3 lade parkirane negde na kraju ili ulazu u pijac parkirane i za svakog po nesto od jedne crvene pa do 5-6 za bolju i kvalitetniju robu tad sam kupio tu vagicu i izuzetnu optiku sa petokrakom utisnutom na njoj za 5 crvene

sheytan
 Papiga, to je za kruzno pertlovanje, OK. Ali, ako hotjesh da koristish zvezdaste chaure, najlogichnije reshenje bi bilo qpiti ipak LEE presu, jer sa njom tjesh motji koristiti zvezdaste chaure, + vrlo precizno dozira barut i sachmu + kalibrira + se sve mnoooogo brze radi nego neke shtap/kanap varijante, tako da...

Shto je kolega Sniper pominjao - stona bushilica - ona nije neophodna, nego se sve moze i sa tom starinskom kruznom pertlachicom dopertlovavati, samo shto se mora voditi rachuna o dubini pertlovanja, "na osetjaj"...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

kelt
 ovo je ta spravicamedia.midwayusa.com/productimages/large/436/436640.jpg
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

papiga
 Ma da ali za moje amatersko-experimentalno punjenje 50 ak patrona nisam ja iz te price

kelt
 ma 50-ak pantrona se ispuca za casGrinali samo kad sam punis
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DakiNS
 !

kelt kaže:

Ali kolega ako ispucam 50 patrona to je 30 - 40 pogodaka , ode mi kuća na dobošSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]

DakiNS kaže:
!

kelt kaže:

Ali kolega ako ispucam 50 patrona to je 30 - 40 pogodaka , ode mi kuća na dobošSmeko

Daki ne moras sve na zive mete malo glinenih nije ni to lose,ali guta municiju samo takoGrin[/xhide]

Aca Velika Plana

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Po meni je ipak bolja solucija da se kupi LEE iz Austrije ,66,40 zatim vagica kod nas ima ih za 10 i krimper sa siarm-a koji je 35,80mesigani sa postarinom znaci za112,60 imamo sve za punjenje ,uz uslov da imamo busilicu i da sami napravimo drzac za nju da bi mogli da krimpujemo,ili neko drugo resenje,za montiranje krimpera,moze neki,motorcic da se montira ,ideje ne manjkaju.
Ovoje jedno skuplje resenje ali brze se radi tako da ako se dvojca ili troica uortace eto jeftine municije , ako sa siarm-a se naruci roba za vise od 250 nema postarine a jos ako i lijete sami sacmu....razmisliteGrin sto rece kolega Kelt virus je opasanB)[/xhide]

ja imam sve sto mi je potrebno za punjenje samo mi presa treba imam rodjake u austriji narucicu preko njih tako da ce da me zadje jeftinije,a znaci cena ove prese sto je kolega Kelt postavio je oko 70 eura i vagica 10 to je jedino sto mi treba! Smile B)

arli
 Može li neko od kolega da mi kaže da li sa Sirama šalju robu za Srbiju?Hmmm

stevin
 Kolega papiga,ja sam poceo sa obicnom masinicom,za kruzno pertlanje nije losa,ali sam imao problema kod zvezdastog,prsti su mi otpali kada sam zvezdu zatvarao,to je vise mucenje nego uzivanje,kupio sam od puskara ovaj komplet,napravio presu i resio problem za 60e,digitalnu vagu sam uzeo na limundu za 700din.[img][/img]
stevin priložio:
11092011712-002_1.jpg

Lisica

bturjane
 [xhide]Kolega Kelt ti si ovo doveo do industrijske proizvodnje mislim da je red da se otvoris s neki reklamni uzorak na prezentaciju pa mozda se sledece sezone pretplatim kod tvoju firmu za snabdevanje iveli 3[/xhide]
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Sniper Hunter
 [xhide]

arli kaže:
Može li neko od kolega da mi kaže da li sa Sirama šalju robu za Srbiju?Hmmm

SIARM ne salje robu za zemlje van Evropske unije ,ne salje ni za Svajcarsku,snalazim se tako sto robu narucim preko koleginice sa posla Italijanke koja dolazi na posao vozom svaki dan u CH.[/xhide]

bturjane
 [xhide]Snalazis se kod Italijanke a pa nije to lose kolega iveli 4B)[/xhide]
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Sniper Hunter
 [xhide]

bturjane kaže:
Snalazis se kod Italijanke a pa nije to lose kolega iveli 4B)[/xhide]

[xhide]"Kad nema kise dobar je i grad"Grin[/xhide]

kimi
 Pre 15-ak dana pronađem na tavanu ovu spravicuimg196.imageshack.us/img196/866/izh27sport001.jpg

ležala je i skupljala prašinu dobrih 20 godina, ostalo od pokojnog dede. Ako se uzme u obzir koliko je godina prošlo šta još treba da ide u kompletu? Tražio sam još, ali ništa mi ne upada u oči....
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Sniper Hunter
 [xhide]Imam istu masinicu ,verovatno je cal 16 tvoja ,uz nju bi trebalo da ide masinica za dekapisliranje=kapisliranje ,kalibrator original ,ja ga imam (steta sto nemam sliku)lepo resenje ima taj kalibrator za rucno kalibriranje danceta caure, mogao se je naci po tadasnjim prodavnicama ,a pravljeni su i na strugovima u obliku caure duzine lezista na pusci i tu se peglala kartonska caura koja posle zatvaranja i jaceg pertlanja nabrekne malo zatim zumba za kartoncice i filcane cepove ,i merice za barut,drveni nabijac za nabijanje filcanih cepova ili kudelje ko nije imao filc ,pa idu dva deblja kartoncica ,kudelja pa opet dva kartoncica ,a najzesce je kada se punilo crnim barutom Grin od dima se nije videlo nista tako da ako nije imalo vetra za drugi hitac ako se prvi promasi nije imalo skoro sanse da se ispali ,ma bila su to vremena B) [/xhide]

kimi
 Probao sam patron 12 i leži lepo, izgleda da je za 12-ticu.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Sniper Hunter
 [xhide]

kimi kaže:
Probao sam patron 12 i leži lepo, izgleda da je za 12-ticu.

Jos i bolje znaci samo vagicu i LEE presu i mozes da pocnesB)[/xhide]

bturjane
 Duh proslih vremena stedelo se na municiji al zato divljaci bilo 

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,644,420 posete www.srbijalov.com