"Profesor Beuković kaže da ne zna ništa o nepotizmu, ali ne poriče da je njegov sin saradnik na projektima dok studenti tvrde da on drži nastavu na predmetu lovstvo, gde mu je otac profesor. "
"Непотизам је појам који означава понашање појединаца, најчешће носилаца политичке, економске, војне или неке друге моћи и утицаја којим, због свог повлашћеног положаја, обезбеђује бенефиције и друге погодности члановима своје породице, рођацима или њима блиским особама у односу на друге особе."
Студенти су у праву!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Da se njegovo dete potuca po Evropi a da Vaša budu asistenti na njegov0j kadetri ili kosaradnici za par stotina hiljada dinara Vaših para na njegovim NIR projektima u oblasti lovstva, koji samo što nisu doprineli nastavku "migracije divljači iz Bačke, Banata i Srema put Mađarske, Rumunije, Hrvatske i uže Srbije, zbog prenaseljenosti"?
Pa ko nije za sebe ili ko nema pojma šta mu treba , nije ni za drugog ili nema pojma šta drugome treba?????
Pa za čega je bre čovek ovoliko izgubio vremena na volonterskom radu u višim lovnim asocijacijama lovaca Srbije ??? Da bi deca Gedže, Lale, Sremca, mrwe22250 i ostalih živela od njegovih NIR-ova a da se njegovo spotuca po belom svetu??? Ako ste takvog ubeđenja, Vi definitivno niste "normalni"!?
"Vi stvarno imate problema sa spoznajom realnog vremena"???? Vi očigledno ne shvatate da je to na liniji zaplaniranog da samo 1 milijarda ljudi na ovome svetu ima prava na život dostojnog čoveka, u pravom smislu te reči??? Ne verujete da mi tu ne možemo pripadati??? Pa pročitajte pismo Vili Vilmera koje je davne 2000-te napisao našem bratu Gerhardu Šredreru???
Pa iz tog razloga, najjkvalitetnija deca iz Srbije moraju otići u Nemačku i ostale zapadne državne tvorevine, kako bi građani tih zemalja imali najjkvalitetnije moguće u ovom trenutku, a nama će ostati tatiti i mamini sinovi sa prosekom ocena "10", ali sa stručnim znanjem koje se realno ne razlikuje od znanja stečenog posle svršene treće godine usmerenog obrazovanja???
Znam da istina vređa i pogađa ali se od iste ne može pobeći, pa zato braćo smanjite stepen razočarenja, depresije i melanholije jer se napred navedeno ne može promeniti evolucijom???
Koristim priliku da Vas obavetim da imam razloga da častim. Od juče je moje udruženje posle četiri godina pasivne seksualne apstinencije, postalo član LSS-a, pa ako Vas put nanese, slobodno me podsetite da platim turu. Ej,... članovi LSS-a, malo li je? Turu plaćam samo pod jednim uslovom??? Da me ne pitate o razlozima a naročito o argumentovanim razlozima zašto je to učinjeno???
PS. Moram da priznam da mi nedostaju oni pravi upisi mog brata Sremca75 na ovoj temi??? Baš me interesuje šta su mu ili šta mu je naš kolega i možda lovac, Grdinić (ako je), savetovao oko izrade budućeg nacrta statuta LSv-a i da li će moj brat Sremac75 iznaći varijantu da lovci Vojvodine budu ravnopravni lovcima uže Srbije u davanju višim lovaačkim asocijacijama, jer trenutno stanje da obaveza lovaca Vojvodine za isto iznosi 1400 dingi godišnje, za koje moja braća u Šumadiji za sada trebaju plati 350 dingi (sa tendencijom povećanja na 550 dingi) a moje Gegule samo 200 dingi, zaista nije korektno i liči na diskriminaciju, mada sam siguran da to samo na prvi pogled izgleda da su Vas Gegule "prevele žedne preko vode"???
Mali Perica bio je odličan učenik, već od prvog razreda pokazivao je znakove liderstva. Tako je odmah primljen u pionirsku organizaciju , a nedugo potom postade kao sin poznatog tate i predsednik pionirske organizacije. Njegova rano politička aktivnost potpomognuta ambicijama njegovog poznatog oca , dovela ga je već u sedmom razredu OŠ na mesto predsednika omladinske organizacije. Normalno osnovnu školu završio je kao vukovac. U srednju ga primiše po njegovom (tatinom)izboru odmah , a za prijemni bilo je potrebno samo da napiše prezime. Zbog prethodnih političkih aktivnosti biva predsednik omladine i u srednjoj školi , koju završi sa najboljim ocenama. Normalno ne pada iver daleko od klade pa upisa fakultet gde je predavač bio ko drugi nego čuveni njegov otac. Sve same desetke i liderska sposobnost ga dovedoše do radnog mesta asistenta. Pa kasnije i redovnog predavača. Politička aktivnost dovela ga je do stranačkog lidera. Lepa budućnost beše pred malim Pericom . Sve do jednog dana kada je dobio upalu slepog creva. Rutinska operacija sve treba da bude gotovo za par dana, kad javiše tužnu vest: Istaknuti DPR Perica posle rutinske operacije umro. Operisao ga je tatin sinčić inače partijski kolega iz najmlađih dana.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Sudeći prema ovome što je Blic preneo, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, pa i Beukovićeva katedra (katedre?), može komotno da se preimenuje u INSTITUT ZA SNAJKU I DETE!
A onda kad krene nasledna linija! Kao na prestolu!
Kanda nam g.Zamenik nije nešto raspoložen zbog pisanja Blica o NEPOTIZMU na Poljoprivrednom fakultetu, čak bi se reklo da je 'zdravo besan' što se obrukao jer, kako piše, 'Profesor Beuković kaže da ne zna ništa o nepotizmu...' - zamisli molimte!?!? Pa zar jedan profesor fakulteta ne zna šta je nepotizam? Pa kako ne zna, ako se vrlo uspešno i prilično dugo bavi upravo tim 'sportom'? A u komentarima na taj članak u Blicu ima baš lepih stvari, raspisali se ljudi...
Padaju mi na pamet oni Medjunarodni simpozijumi o lovstvu, gde je u Organizacionom odboru bio tata Beuk, a sekretar Simpozijuma bio sin Beuk. Simpozijum su finansirali i lovački savezi, LOVAČKIM PARAMA!!!!
Nepotizam? Šta je to? Nema čovek pojma, ne zna te strane izraze... Šta sad... Najlakše objašnjenje glasi: NEPOTIZAM je ono kad se radi pod parolom 'SVI SMO NAŠI, SAMO JAŠI!'.
'Bajka od života' je kanda počela da se kruni i puca po više šavova?
Danas je u gostima kod Milovančeva došao Šormaz, preds. LSS, a cenjeni g.Zamenik je na vreme 'otišao da tetki odnese lek', pre nego što se Milovančev pojavio u prostorijama saveza.
Da sam zloyeb, rek'o bih da su Beuka načeli 'na brzaka' (Brzaka?)... Ali fin sam ja, i ne volem ljudima na muku da stajem!
Uostalom, studenti su u pravu! Rek'o drug Tito odavno, iako je u medjuvremenu umro, javite Milošu!
Lalo druže , sve i da Beuk ode , ostaje naslednik ideje i dela Zeremski, a oko njih pelcera koliko hoćeš. Meni je nekako neverovatno da Milovalčev nije ništa naučio od prethodnika Pažina. Jest da nerad nije teško naučiti , ali kako nije video da postaje marioneta u rukama Zeremskog. Ili će uskoro svakodnevno morati ići kod njega po svoje mišljenje. Ipak je čovek lekar hirurg, pa da ga tako preveslavaju dupeuvlakči koje je servirao sa sve vazelinom Zeremski. Ne mogu da poverujem da je toliko neiskusan da dozvoli da mu u komisije , odbore , ili ključna mesta postavlja svoje i Beukove poslušnike koji će u svakom momentu da odrade posao i preglasaju ga u bilo čemu ili mu serviraju po sebe najbolje opcije koje će morati da prihvati jer bože moj to su odabrani ljudi , najčešće poznati po neradu , javašluku i slepom poslušnošću pravim naredbodavcima iz senke .Sa nekoliko časnih izuzetaka koji zbog malobrojnosti neće biti u stanju bilo šta da promene. Da li je zasluga Zeremskog toliko velika u lobiranju da se sada i bez komande skidaju gaće , kao ponuda.
Oprostite na načinu razmišljanja ovog Gegule, ali sve ovo što se na ovoj temi piše o aktuelnim zbivanjima u LSV u poslednjih par dana, navode me na jedan zaključak: da su sva dešavanja u lovstvu Vojvodine u stvari jedna šahovska igra, koja nimalo ne zavisi od sreće već isključivo od veštine igrača???
Da, da, šahovska igra između lovaca Vojvodine na jednoj strani, koji nažalost nemaju nikakav pregled nad svojom pozicijom a trebalo bi ako već igraju tu igru i na drugoj strani, koji ima potpun pregled nad pozicijom, sa čak skrivenim činiocima (kojih u ovoj igri ne bi trebalo biti jer je to svojstveno kartaškim igrama!???
Nekako mi se čini da ovi prvi (evidentno šahovski neobrazovani) nikako da dođu do one šahovske promocije kada pešak dođe u poslednje polje sa mogućnošću da bude zamenjen za jednu od teških figura po izboru: dama, top, konj a naročito LOVAC, odnosno uvek kada dođu do te situacije, izaberu konja umesto neke druge teške figure, dok na drugoj strani uvek, kada dođe do mogućnosti šahovske promocije, prethodno žrtvovane konje zameni za topove koji tuku po redovima i linijama jer su nekako pozicije kralja i dame, sa mogućnošću kretanja u svima pravcima, uvek rezervisane za?.... naravno ?
Dobro, možda i grešim da poziciju kralja i dame uvek zadržava za sebe jer se možda iz ove poslednje a još uvek nezavršene šahovske igre, može zaključiti da u istoj baš i nije imao poziciju dame ali da je sa pozicije kralja, žrtvovao damu (svaka sličnost sa pojedinim prof. sa polj. fakulteta je slučajna), kako bi je pretvorio u konja, je potez koji mora biti zapisan u analima ove igre?? Kao što treba bit zapisan potez iz dosadašnjeg stila šahovske igre , da gluvog topa (svaka sličnost sa pojedincima iz Banata je slučajna) uvek treba žrtvovati za bilo koju tešku figuru samo ne za LOVCA ako nema sva potrebna obeležja OVCA ????
Iako su u aktuelnoj šahovskoj igri prvi ubacili dva jaka LOVCA na pozicijama u NO i Komisiji za pravna pitanja (čitaj: izrada statuta), mislim da se igra neće završiti pobedom prvih ili remijem jer je njihova "kraljica" na veoma lošoj poziciji iz razloga što ispred sebe ima previše nekorisnih pešaka koji je blokiraju u njenoj mogućnosti igre u svim pravcima: okomito, vodoravno, dijanogonalno????
Nego da batalim šahovske igre u LSV-u i zamolim Vas da mi pomognete u otklanjanju jedne dileme koju trenutuno imam a koja je nastala nakon što sam danas pročitao jedan tekst u najnovijem broju „PREDATORA“???
Na 20-oj strani, tema: ZAŠTO SE UČLANITI U LSCS, naslov: REZULTATI GOVORE???
Piše: „Lovački savez Centralne Srbije ima jednu od najnižih ali najsveobuhvatnijih članarina.......???
Piše,..........za 350 dinara godišnje članarine, moguće je platiti članstvo u LSS od 200 dinarčiki, osiguranje lovaca od 100 dinarčiki a za preostalih 50 dinarčiki minimum dva dvobroja lovačkog glasnika, pride još i besplatne usluge stručne službe ovog saveza (i privrednog društva „Lovstvo“ d.o.o, koje je ovaj savez osnovao) na izradi neophodnih planskih dokumenata i revizije istih, besplatne izrade projektne dokumentacije za učešće na konkursima za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva, besplatne izrade elaborata za sve vrste lovnih objekata (uzgojnih, tehničkih, proizvodnih,... bez razlike), pa besplatne obuke grupovođa i stručnih pratilaca, besplatne organizacije ocenjivanja trofeja, besplatne marketing promocije u lovnom turizmu, besplatne stručne i savetodavne pomoći, pa čak i besplatne pomoći u organizaciji polaganja lovačkih ispita u saradnji sa ovim savezom, doduše po cenama koje je formirao LSS itd???
A moja dilema glasi ???
Kako je sve napred navedeno moguće u LSCS za 350 dinarčiki , tj, zašto takvu mogućnost nemaju moja braća u Vojvodini u okviru LSV-a, nego jadni i za 1400 dinarčiki godišnje, nemaju ni trećinu ovih mogućnosti???
A možda ja i grešim zbog svoje neopravdane neobaveštenosti jer možda moja braća u Vojvodini sve to imaju ali ne u kvantitetu več u 400% većem kvalitetu, što se nesumnjivo može utvrditi iz Lovnoprivrednih osnova i Godišnjih planova gazdovanja lovištem, koje/i su davno plaćene/i a koje „sati“ dele od izrade i meseci od davanja saglasnosti nadležnog pokrajinskog sekretarijata , naravno ako se ne insistira na objašnjavanju pojma „nepotizam“???
Ne zameriti ovom Geguli na evidentno pokazanom neznanju pa mu zato kao virtuelnom prijatelju pomozite da spozna sve ono što je propustio u svom osnovnom a naročito lovnom obrazovanju!
PS. Ako mogu da biram, na prvo mesto bih uvažio objašnjenje mog brata Sremca75 a naravno i mog brata DakijaNS. Objašnjenje mog brata Lale bih stavio na poslednje mesto jer on kao i Gedža66 zaista preteruju sa dužinog svojih upisa, koje je vrlo teško pročitati pa samim tim i razumeti???
Moje viđenje posle tvog objašnjenja ove partije šaha je otprilike ovako :
Milovančev je naseo na slatkorečivost Zeremskog , koji ga je ubedio da će mu koristiti kadrovi koje on izabere. Po meni Milovančev će se od kralja pretvoriti u konja a posle u blokiranog ( pijuna) - pešaka , dok će kraljica (momentalno Zeremski) harati i na kraju umesto kraljice biće žrtvovan kralj - konj-pešak (Milovančev ), kao i kod Pažina. Između Beuka i Zeremskog će se tada voditi mrtva trka sve dok perfidniji ne pobedi. A (L)ovce kao do sada neće niko ništa ni pitati jer će uvlakači glasati i odrađivati onako kako im ili narede.
Što se tiče LSCS , mislim da ih treba kolektivno postaviti za ministra finansija u Srbiji , ili bar proglasiti čudotvorcima , iako mislim da su samo opsenari.
Ma kako ja vidim ovu LSV i LSS sagu...., izgleda da partija polako vrti sve tockove.
Da hocu da se uclanim u neku stranku, to bih uradio privatno, a ne preko lovacke organizacije!
Da li ti mislis Gedzo, da je ok, da za 150 dinara dobijes sve ovo, a za jos 200 dinara dobijes samo maglu?
U LSV je situacija naspram vas katastrofalna, ali i vi polako idete ka tome, jer ste od jednog postenog saveza dozvolili da vas vrte ovi gore za vase pare.
To je ono sto radi politika jedinom dobrom lovackom savezu u Srbiji.
Bili ste nezavisni, a sada ste naterani da placate maglu, odnosno da placate da budete zavisni.
Znaci, plati i cuti, i radi kako ti se kaze! Zasto vi to radite?
I zasto odmah poseta Sormaza LSV-u?
Zasto stari kadrovi opet kadriraju u LSV-u?
Sta mislislite, ima li tu politike?
Drugo, ako je Milovancev nezavisan od stranackog kolege (da ne kazem gazde), onda LSV ne mora da bude clan LSS.
Koliko je trenutno LSV omca oko vrata udruzenjima po Vojvodini, toliko je LSS omca oko vrata LSV-u.
E pa dok se politika mesa u lovstvo, od nas nema nista!
I nije cudo sto ima udruzenja koja nece clanstvo u savezima, a i sto bi u ostalom bili ovce za sisanje.
Ja cu svojih 1400 dinara da uplatim da se poboljsa hosting Srbijalova, da nam ne baguje vise sajt, jer bo' Srbijalov je vise uradio za lovce nego li bilo koja pijavicka organizacija lovaca lopova, i daleko nas bolje predstavlja u javnosti od nesposbnih pijavica, pliticara, nepoticnih i korumpiranih i ..........da ne kazem nesto ruzno i neprimereno na ovom forumu, ma dosta mi je!
U vezi odluka Upravnog odbora LSV i imenovanja članova i predsednika komisija saveza uputio sam pismo Predsedniku Nadzornog odbora LSV sledeće sadržine:
Poštovani predsedniče Nadzornog odbora LSV,
Kako sam obavešten neformalnim putem (zbog nedostatka zvaničnog informisanja članstva LSV preko sadjta saveza), na prvoj sednici Upravnog odbora LSV kojoj je predsedavao novi predsednik LSV g.Milovančev, izabrani su članovi komisija saveza i imenovani predsednici tih komisija.
Medjutim, kao član LU koje je (još uvek) član LSV, smatram svojom obavezom da Ti skrenem pažnju na jednu ozbiljnu grešku koja se provukla (svesno ili nesvesno) prilikom izbora i imenovanja članova komisija. Naime, u komisijama ima par ljudi koji su članovi LU koja NISU U SASTVAU LSV! Smatram da je ovim postupkom i potezom u samom startu rada nove upravne garniture saveza došlo do grubog kršenja Statuta LSV.
Obrazloženje:
Statutom LSV, član 1., stav 2., precizirano je ko čini sastav LSV. Taj stav glasi: 'U Lovački savez Vojvodine udružuju se lovačka udruženja radi ostvarivanja i unapredjivanja opštih i zajedničkih ciljeva i interesa u oblasti lovstva, na osnovu svoje slobodno izražene volje i interesa.'.
Dakle, jasno je i decidirano rečeno da su članovi LSV isključivo LOVAČKA UDRUŽENJA.
Medjutim, po mojim saznanjima, u sastave komisija saveza su birani ljudi čije LU nije član LSV:
- za predsednika komisije za materijalno finansijska pitanja postavljen je Milan Djermanovu, sekretaru LD Čenej, koje je u sastavu LU 'Novi Sad', a koje LU nije član LSV.
- u komisiju za lovno streljaštvo je kao član postavljen Milorad Stanković iz Ledinaca, predsednik tamošnjeg LD, koje je takodje član LU 'Novi Sad', koje nije član LSV!
Moja saznanja govore da je u oba slučaja predlagač ovakvih personalnih rešenja bio Milenko Zeremski, direktor 'Vojvodjanskog lovca' doo.
Takodje, moja saznanja i izvori govore da su pomenuta LD (Čenej i Ledinci) na neki način u ranijem periodu neosnovano bili u članstvu LSV, uprkos odredbama Statuta, i da su, ako su moje informacije tačne, plaćali odredjeni iznos na ime članstva, ali da nisu učestvovali u odlučivanju. Uslovi pod kojima su ta LD protivno Statutu bili u članstvu su se bitno razlikovali od uslova koji su važili za ostale članove, kako u finansijskom smislu, tako i u smislu učešća u radu saveza.
Ne želim da osporavam stručne, lovačke i moralne vrednosti u vezi dvojice ljudi koje sam pomenuo imenom i prezimenom, pošto verujem da se radi o čestitim ljudima i pravim lovcima, ali želim da nova garnitura u upravi LSV od početka krene sa radom koji će se u potpunosti oslanjati na zakone i Statut saveza, i da u skladu sa tim ne primenjuje nikakva 'kreativna' i ad hoc rešenja u svom radu. Takodje, ovim mojim obraćanjem želim da postignem da novo rukovodstvo saveza izbegne zamku u koju je, ubedjen sam, neki put svesno a neki put nesvesno ulazila prethodna garnitura, čime bi takodje Nadzorni odbor mogao da se pozabavi.
Sa lovačkim pozdravom DOBAR POGLED!
Ostaje da vidimo da li će novo rukovodstvo LSV nastaviti sa starom praksom kršenja pravila saveza kada im odgovara, ili će napraviti presek, i zahvaliti se onima koji koriste svoj formalni ili neformalni uticaj da navedu novo rukovodstvo na kršenje osnovnog akta saveza - Statuta LSV.
Da podsetim da za rad saveza odgovara predsednik/zastupnik LSV, i članovi UO solidarno, ukoliko donose odluke koje su suprotne Statutu, što predstavlja kršenje odredbi Zakona o udruženjima.
Gedza66 kaže:
Objašnjenje mog brata Lale bih stavio na poslednje mesto jer on kao i Gedža66 zaista preteruju sa dužinog svojih upisa, koje je vrlo teško pročitati pa samim tim i razumeti???
Pošto znaš da poštujem i uvažvam tvoje mišljenje, brate Gedžo, malo ću da se povučem sa pisanjem na ovoj i sličnim temama.
Verovatno ti neće nedostajati informacija koje sam ja ovde objavljivao, imaš ti svoj izvor informacija, jel' da,, pa te molim da jedno vreme preuzmeš ovu temu i obaveštavaš kolege, objašnjavaš šta se dešava i kuda sve ovo ide, itd. Kratko, koncizno, i razumljivo, a ne kao što sam ja nesposoban radio.
Imam ja i pametnijeg posla, brate Gedžo, od donkihotske borbe i pokušaja da lovce barem donekle informišem i da im objašnjavam svašta nešto u svojim dugačkim upisima 'koje je vrlo teško pročitati pa samim tim i razumeti'. Ne znam da li si ti u zadnje vreme malo izlapeo ili ne daj Bože zaglupio, ranije si mnogo dobro razumeo šta se piše, bez obzira na dužinu upisa. Od kad se vi vlasotinčani vratiste u okrilje LSS, izdade te odjednom sposobnost razumevanja? Nebitno.
Lala je otišao da odmara, a kad će se vrne i dal će se vrne, ne zna se.
Lalo mislim da nisi dobro razumeo bata Gedžu , jer je počeo da se izražava kao sansei, poslovicama i dubokim razmišljanjem , da smo se počeli pitati : Šta je pisac time hteo da kaže ? Jedina sličnost su možda dužine upisa , ali mislim da si ti mnogo koncizniji od bata Gedže i razumljiviji , da ne kažem otvorenije pišeš. U bebu pa kom opanci kom obojci. O mestu tvog odmaranja ne bih da širim priču , mislim da kao i ja čekaš da malo padne vodostaj, da splav proradi
ma sprda se gedza , ja sam to protumacio da koliko god vas dvoje pisali nasiroko i naveliko da to nema efekta na one na koje treba da ima.
Gedza je to mislio u pozitivnom kontekstu.
Bata Gedža piše o jako ozbiljnim stvarima kao basnu. Jeste da ga je malo teže pratiti ,jer u svakoj reči moraš tražiti skriveno značenje koje je u stvari jako očigledno. Tražio sam mu objašnjenje za neke stvari u upisu pa sam posle objašnjenja shvatio poentu
paninm kaže:
ma sprda se gedza , ja sam to protumacio da koliko god vas dvoje pisali nasiroko i naveliko da to nema efekta na one na koje treba da ima.
Gedza je to mislio u pozitivnom kontekstu.
Panim, naravno da je moj upis bio u pozitivnom kontekstu jer za Laline upise se sve može reći, samo ne da su nerazumljivi, zlonamerni i nekorisni ali iskreno nisam računao da ovi naši još uvek imaju ovako brze reflekse "samoodbrane")
Uprkos deklarativnom zalaganju za popravljanje očajnog satanja po pitanju informisanosti lovačke javnosti o radu LSV, na sajtu saveza i dalje NEMA NIŠTA.
Čak ni Gedža66 nema informacija, pored onakvog njegovog 'izvora'?
Evo da podelim sa vama sastav nekih važnijih komisija LSV (komentari za neke članove su moj dodatak), koje su formirane na prvoj sednici UO LSV, održanoj 40 dana od izbora. Članovi komisija koji su prvi navedeni su predsednici komisija.
Komisija za uzgoj i zaštitu divljači:
- Zoran Ristić (predsednik iste komisije u prošlom mandatu, predsednik iste komisije u LSS, rezultati uzgoja divljači u lovištima diskutabilni)
- Mile Ivanović (sestrić Zorana Ristića, zaposlen u Vojvodjanskom lovcu, a kako može član komisije saveza da bude radnik ćerke firme, da li tu ima sukoba interesa i da li je to po Statutu?)
- Dragan Subotić iz Vajske (veterinar)
-Jadranka Delić (Zavod za zaštitu prirode; isti onaj Zavod koji se zalaže za zabranu lova prepelice i grlice, i koji je podržavao aktiviste 'zelenih' u lanjskoj akciji jurcanja po lovištima, snimanja lovaca, cimanja vabilica itd.)
- Papić Stevan predsednik LU Neštin/Vizić
Pravna i organizaciona pitanja:
- Jović Nikola, LU Neštin-Vizić, advokat (poznat kao Sremac75 sa Srbijalova, penicilin za Beuka)
- Vladimir Šarčev, Srbobran (mlad momak, sekretar tamošnjeg LU)
- Miodrag Vlašić, Čoka
- Aleksandar Bjelobaba, Ban. Arandjelovo
- Miodrag Šoškić, Vrbas, u prethodnom mandatu bio član UO LSV
Materijalno finansijska pitanja:
- Milan DJermanov, Čenej (LD Čenej je član LU Novi Sad, koje nije u sastavu LSV!)
- Jovan Vulović, Čoka
- Rudolf Bilicki, Ada
- Joca Albot, Slankamen (predsednik tamošnjeg LU, stari lovac)
- Željko Grujić, Vršac (poznat u Vršcu kao Bimbula, a na forumu Kum, neki kažu da se o njemu čuje čak do Engleske, ima dosta iskustva sa pravosudjem, priča se da jako voli Balaševićevu pesmu 'Boža Pub', važi za osobu vrlo blisku Beukoviću)
Komisija za informisanje:
- Boris Bajić, Kanjiža (bio predvidjen za predsednika komisije, na UO LSV Beuković zahtevao da ne bude predsednik, uz objašnjenje da 'Boris nije za to' (?), zaposlen u firmi 'Jelen LSS', bio član komisije prethodni mandat)
- Jaroslav Pap, profesionalni fotograf, majstor fotografije, takodje prethodno član komisije
- Ratko Kušić, Žitište, takodje prethodno u komisiji
- Dimitrije Bošković, Ruma (u prethodnom mandatu bio predsednik ove komisije, savez mu finansirao izdavanje zbirke pesama (?), ubačen u ovu komisiju u zadnji momenat na samoj sednici UO LSV, čovek koji je pred kraj mandata decembra 2014. predlagao da se Jeremiji plati 33% više para za glasilo LSV!)
- Predrag Djurdjev, (bavi se lovnim novinarstvom, takodje ubačen u sastav komisije na sednici UO LSV, blizak saradnik Jeremije Trifunovića koji je u prethodnom periodu 'održavao' sajt LSV i izdavao glasilo LSV, informisanje nikad gore nije bilo!)
Rad na informisanju je ocenjen kao loš i od strane predthodnog predsednika LSV Pažina na skupštini saveza, a i od novog predsedniga Milovančeva. A sad se postavljaju isti ljudi?!?
Komisija za odlikovanja:
- Branislav Čolak, Bašaid
- Rade Vukas, B.Topola
- Marko Tica, Titel (YEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAHHHH!!!!)
- Slobodan Radnović, Čoka
- Rade Medić (u prethodnom mandatu bio predsednik NO LSV, po kojem je uvek 'sve u redu')
Komisija za medjunarodnu saradnju:
- Ferenc Irmenji ( u prethodnom mandatu predsednik Skupštine LSV)
- Sanja Momčilović Bognič (predsednica Prvog damskog lovačkog kluba, član CIC, zamenik predsednika LU Bečej, poznati lovno-kinološki radnik, bila protivkandidat Beukoviću na izborima, za malo izgubila)
- Stanko Kosovac, Sombor, (predsednik tamošnjeg LU, prethodno bio član komisije za uzgoj divljači)
- Slobodan Ćurčić
- Miroslav Vajda
Evo još jedne stvari, o kojoj je odlučivano na prvoj sednici UO LSV, a tiče se pitanja članarine i pitanja povratka u LSV onih šest LU koja nisu članovi saveza.
Dokument je poslat na adrese svih LU u Vojvodini, pa od svih forumaša iz Vojvodine jedino ja imam petlju da ga objavim? Niko ga drugi nije video? Ma nemojte me...
Evo, objaviću ga, a vi ga komentarišite, ja neću, samo ću da kažem da čvrsto ostajem pri mojoj proceni o daljem ozbiljnom odlivu članstva LSV, kao i pri proceni da od povratka onih 6 LU u sastav LSV barem ove godine nema ništa.
Za neupućene: Skupština LSV je po Statutu najviši organ saveza. Odluke Skupštine je dužan sprovodi Upravni odbor i svi ostali organi i tela saveza. Odluka SKupštine LSV je da je čllanarina za 2015.godinu 1400 dinara po lovcu. Da li svaka drugačija odluka nekog organa LSV koja je suprotna skupštinskoj predstavlja kršenje Statuta LSV? Da li Upravni odbor može da menja odluku Skupštine LSV i odobrava popust 50% na članarinu? Članstvo na rasprodaji, jeftino, poručite odmah?!
Ne znam da li će se Nadzorni odbor oglasiti po ovom pitanju?
Mogu da zamislim šta se sada mota u glavama nekih članova uprava LU koje su već platile članarinu u punom iznosu? Lepo sačekaš da prodje 15.6., platiš pola, i milina?!?
Eto šta je zakuvano onim presedanom o održavanju dve skupštine (prvo redovna, pa za mesec dana izborna). Lep problem su prethodnici i idejni tvorci ovakvog rešenja ostavili Milovančevu, dobio je vruć krompir. Sad nek' lepo pita svog zamenika šta je to radio, i što ga je ovako zeznuo! Nema para, piše u dopisu? Pa nije problem: prodajte Škodu Octaviu koju su prethodnici nabavili, pa finansirajte rad saveza! Ali ne možete gospodo ni da je prodate bez odluke Skupštine, ako se ja dobro razumem... Pitaj Boga (koji hoda) kako će se ovo rešiti! Probiće se finansijski plan poprilično, na prihodnoj strani, neće biti prihoda od članarina kako su zamislili prethodnici!
Do ovog momenta na našu adresu nije stigao dopis, nije mi jasno šta plaćamo 50%?
pola planskih dokumenata?
pola glasila? pola osiguranja?
pola LSS i pola LSV, izvinite molim Vas?!
možda će moći ali drugačije?
Bez glasila i ploanskih dokumenata(koje imamo)pa od toga 50% _MOŽDA
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?