Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prvi Damski lovački klub u Srbiji


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prvi Damski lovački klub u Srbiji
Lala
 Detalj sa stručnog predavanja: Aleksandar Ćeranić (levo), Sanja Momčilović Bognič, i Tamaš Lastovič, u svečanoj sali opštine Bečej.
Lala priložio:
dsci0044_3.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Po tradiciji, članice Damskog lovačkog kluba su pred početak jesenje sezone posetili dečje obdanište u Bečeju, i sa klincima pričali o lovu, o divljači, o lovačkim psima, ovaj put se poseta obdaništu poklopila sa Lovačkom slavom Sveti Evstatije...
A klinci naravno upijaju kao sundjer, neki od njih će sigurno kad poraste postati lovac, sa usadjenom ljubavlju prem prirodi i divljači, i sa elementima predznanja o tome!
Svaka čast, tako treba negovati mlade naraštaje koji posle nas treba da gaze lovištima!Bravo 2
Lala priložio:
10644597_777551802267988_6263739202326808924_n.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Istovremeno, povodom 110 godina organizovanog lovstva u Bečeju, u tamošnjem muzeju je napravljena postavka starih lovačkih rekvizita.
Lala priložio:
10440691_1473125172977135_548665006826436574_n.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Ovog vikenda je u Bečeju održana Četvrta medjunarodna konferencija Damskih klubova. Učesnici su bili iz sedam zemalja: Češke, Slovačke, Madjarske, Bugarske, Egipta, Slovenije, i zemlje domaćina, Srbije, tako da je broj direktnih učesnica prešao cifru od 60.

Bio sam prisutan nekoliko puta na ovim konferencijama, i video izveštaje sa onih na kojima nisam bio, pa mogu da tvrdim da je ova Četvrta konferencija po svemu, ali bukvano po svemu, daleko prevazišla sve dosadašnje manifestacije ovog tipa! Kao glavni uspeh i dostignuće ja vidim vrlo visok kulturološki nivo dogadjaja - Damska konferencija je zaista bila damska i gospodstvena, sa učesnicima damama lovkinjama i gospodom lovcima! Ponašanje, maniri, raspoloženje, atmosfera, štimung, pa i stručni deo, ma sve je bilo... NAJ, NAJ...!
Glavnu zaslugu za fenomenalan uspeh Konferencije svakako nosi Sanja Momčilović-Bognič, predsednica Damskog lovačkog kluba Bečej koji je bio domaćin. Jasno je da niko ne može sam uraditi toliki posao, pa je Sanja pored članova Damskog kluba imala nesebičnu pomoć svojih kolega lovaca iz LU 'Bečej', kao i jednog broja sponzora koji su pomogli finansijski da Konferencija u Bečeju postane reper kako treba organizovati takvu manifestaciju! Neću ovom prilikom o tome ko NIJE (iako zamoljen) pomogao Damsku konferenciju, oni koji su to izbegli bi mogli da se zamisle, pa i zastide svog postupka... Ponešto znam, ali neka ostane za sada tajna.
Stručno predavanje (kažu oni koji su bili prisutni kažu da je bilo vrlo, vro dobro prezentovano!) je održao prof.dr. Miloš Beuković sa Poljoprivrednog fakulteta u N. Sadu, koji je i zamenik predsednika LSV. Tema predavanja je vrlo aktuelna i odnosila se na uticaj hemije u poljoprivredi na lovnu divljač, pre svega na populaciju zeca što je izgleda postao globalni problem u Evropi!

Posle stručnog dela uveče je organizovan Damski lovački bal, gde su bili prisutni svi učesnici i gosti Konferencije. Tako je ispred LSS bio prisutan predsednik Dragan Šormaz, ispred LSV predsednik pokrajinskog saveza Aleksandar-Bata Milovančev, i mnogi drugi gosti, tako da je sala za bal bila prepuna.
Drugog dana u jutarnjim časovima je organizovan lov prepelice za goste, uz pomoć LU 'Bečej', njihove uprave i stručne službe. Naravno, ceo lov je više bio prilika za upoznavanje, druženje i šalu (mada ni odstrel nije izostao!), a muški deo se trudio da damama prepusti svaku priliku za odstrel, i da im pomogne posle napornog prethodnog dana i Damskog lovačkog bala da stoički izdrže napore lova. A onda je posle lova i posle jakog doručka došao na red revijalni deo - pucanje šicare! E tu je tek cirkus bio, šala i zavitlavanje... Čak sam i ja tu dao svoj doprinos, jer sam po prethodnom dogovoru sa Sanjom doneo gomilu nekih cvikera bez stakala, pa sam svakom strelcu na šicari koji promaši metu pod obavezno vršio 'pregled očiju' i darivao ih sa 'terapijom' u vidu praznih ramova koje su morale za kaznu da nose sve vreme pucanja - dame su me prevazišle, pa su se uveče na svečanoj večeri dobar deo njih pojavio doteran, našminkan i nafriziran, ali sa sve onim mojim ružnim cvikerima!!! Podelio sam, brat bratu, jedno 30 cvikera, pa sam u jednom momentu pomislio da dame namerno promašuju ono jaje na šicari samo da bi dobili cvike! Naravno, ko me terao da čačkam: momentalno sam dobio titulu 'doktor', i sad me Bog neće oprati više, ime ili nadimak mi nisu zapamtili sigurno, ali se zato svaki čas neko oglašavao sa pozivom 'doktoreeeee'! Doktorirao ja, tema disertacije 'Zezanje u lovu sa osvrtom na dame'! Grin
Dame-lovkinje su celu organizaciju ovog medjunarodnog skupa podigle na jedan daleko višlji nivo od svih dosadašnjih skupova. Vodilo se računa i o najsitnijim detaljima, i taj pristup je rezultirao odličim odzivom, kako u broju prisutnih, tako i kvalitativno. Mislim da je sada zaista postalo pitanje prestiža poziv na učešće na Damskoj konferenciji, a dobijanje poziva za prisustvo u nekom delu njihovog programa je postalo pitanje ličnog rejtinga u lovstvu! Ne preterujem, časna reč!
Sa neskrivenim zadovoljstvom moram da kažem da sam ja imao čast da budem pozvan u Damski lov i svečanu večeru, i da svojim prisustvom podržim dame u lovstvu (ako to nešto znači, valjda znači!) Smile. Koliko je bio dobar provod, govori činjenica da nisam stigao da napravim više od 4 fotografije, ko će bre da gubi vreme sa fotoaparatom i da propusti nešto, taman posla! Grin Dok ne dosadim damama mogu uvek računati na moju pomoć u organiizaciji, ali i prisustvo njihovim manifestacijama - nezaboravan doživljaj.

Želim da iskoristim priliku da se zahvalim nekim lovačkim funkcionerima koji su deo svog vremena na Damskom balu posvetili ničem drugom nego Srbijalov portalu i meni lično, sa odgovarajućim epitetima - hvala im na tome, ako imaju neke primedbe i probleme u vezi pisanja na Srbijalov portalu ili u vezi mene lično, imaju moj broj telefona slobodno neka kažu, ne moraju da se muče i trude u otrcavanjima. Nije im nivo - ja šta imam kažem javno, mogli bi tako i oni... Aaaa daaa, zaboravio sam: pa takvima upravo javnost najviše i smeta jer im remeti bajku od života!
Još uvek sabiram utiske, pa ću možda još koji upis postaviti vezano za ovu manifestaciju.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Vuki
 Podigao se bez obzira na operativni tok, ali radi tike tak
 
Sniper Hunter
 Bludnik matori....
 
DakiNS
 Dugo se i uzdržavao od bludničenja i od oblokavanja kako ga neki etiketirašeKrsti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Zaboravio sam da kažem da je u okviru Damskog lovačkog bala u Bečeju bila organizovana zaista bogata tombola: prva nagrada je bio lov razne krupne divljači u Kanadi u trajanju od 10 dana (dobitnik plaća samo avion, a sve ostalo sponzor); druga nagrada je bila lov na vuka u Žagubici i treća nagrada je bio lov fazana za 5 osoba u Natalincima!

Pa vi vidite onda šta su dame odradile za svoje članove i goste...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 CIC je u svom biltenu vesti preneo izveštaj o održanoj Damskoj konferenciji u Bečeju.
Tekst donosi samo reči hvale za organizatore i učesnike.
I ovo je dokaz da je 4. Konferencija damskih klubova bila u svemu izuzetna, i da je postavila nove standarde za organzaciju sličnih manifestacija.

Možete pogledati klikom na link:
http://www.cic-wildlife.org/2016/08/t...gust-2016/
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 212 11.02.2024. 16:15
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Marlin lovački karabini KARABINI 66 26.01.2023. 22:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,212,197 posete www.srbijalov.com