Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Tomash
 http://www.b92.ne..._id=812217


Ovo je Brkina priča - pomozite mu, traži dom

Brka, čupavi lovački pas izbačen na ulicu, traži novi dom. Pročitajte njegovu životnu priču, pogledajte slike i ako ste spremni na druženje koje će da vam promeni život - javite se....

www.b92.net/news/pics/2014/02/14/197231261152fe0fed91713184198466_640x520.jpg

www.b92.net/news/pics/2014/02/14/45329593952fe101d77cd9832060114_orig.jpg


Neki necovek, koji sebe naziva lovcem, izbacio ga je na ulicu, pas je za udomljavanje, ima i papire, star je godinu dana. Navodno je davio fazane u lovu, i opsednut je patkama i vodom ?!!!

Pas se nalazi u BG-u, pa ako je neko zainteresovan, procitajte kontakt na linku sto sam ostavio...
 
kimi
 Video sam ovog psa pre mesec-dva otprilike.
Naime jedne nedelje posle lova sedeli smo u lovačkom domu i dolazi čovek koji nije lovac sa Brkom. Kaže našao ga na Savi, otvorio vrata suvozača a Brka lepo i kulturno uđe i sede na pod, čovek šta će drugo nego pravac lovački dom. Vlasnik psa, koga ne poznajem je iz Batajnice, pas je prepoznat i javljeno je vlasniku ali čovek nije zainteresovan za njega, kaže ostavio ga.
Brka je bio u dosta lošem stanju, udario ga je auto i prednja noga mu je najverovatnije polomljena a bogami ni zadnja nije baš najbolja.
Na kraju čovek koji ga je dovezao otišao je zajedno sa Brkom.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
 
Tomash
 Eto sada je skroz zdrav, i lepo izgleda.
Mislim da bi za njega bilo steta da ga uzme neko da ga drzi kao ukrasnog psa u stanu il da bude obican avlijaner nekome, njemu treba lov, zato sam i postavio na forum.

Samo nikako ne razumem te ljude koji tako ostave kera na milost i nemilost, mogao je da ga pokloni nekom drugom lovcu, da stavi u oglase da poklanja i slicno...dusa me boli kad vidim ovako nesto, a opet mi drago zbog ovih drugih ljudi sto postoje i spasavaju ove divne zivotinje.
 
Miroslaw
 

Tomash kaže:
Samo nikako ne razumem te ljude koji tako ostave kera na milost i nemilost, mogao je da ga pokloni nekom drugom lovcu, da stavi u oglase da poklanja i slicno.
Mogao je svasta da uradi ali za to treba biti covek a ne dzukela.
 
alex
 Kimba- Sepp v. Schinkelberg(Nero v. Schinkleberg x Mira v. Schinkelberg) x Anna(Nick v. Escherndorf x Ana) trenutno ima 9 ipo meseci i 63 cm u grebenu !!

i60.tinypic.com/4jtf1f.jpg
i60.tinypic.com/v3dq8g.jpg
i57.tinypic.com/1ywhs8.jpg
i60.tinypic.com/vdg2eb.jpg
i60.tinypic.com/baef6.jpg
i59.tinypic.com/mv4tfl.jpg
i60.tinypic.com/2qwkjlv.jpg
i59.tinypic.com/33p4ju8.jpg
i61.tinypic.com/jsc9yo.jpg
i58.tinypic.com/35lar6u.jpg
i62.tinypic.com/mhvwrc.jpg
i59.tinypic.com/2j4zk2r.jpg
i57.tinypic.com/27zvtwx.jpg
i60.tinypic.com/4jn75w.jpg
i58.tinypic.com/alkv7s.jpg
i61.tinypic.com/25tkkkw.jpg
i59.tinypic.com/23wwk29.jpg

Malo i snimaka Grin
http://www.youtub...snpQIkCoOQ
http://www.youtub...7ry7Ow8h-s
http://www.youtub...6nB3aRHE20
http://www.youtub...DkwufkPwmw
http://www.youtub...ZwwYCM4DyQ
http://www.youtub...8FYI_phLXc
http://www.youtub...uFMiBXtxv4

Vlasnistvo mog prijatelja, mog brata !!!
P.S. Izvinjavam se na prevelikom broju slika i video snimaka.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
 
lisac
 Alex sta reci doPfftrelepa kuja,opasnan radnik a dreseru kapa dole!Da je srece pa da se vidja vise ovakvih kerova kod nas u lovistima!Masa perspektivnih stenaca je upropasteno zbog neznanja i nemara vlasnika.Jel mu je ovo prvi ker kome vrsi obuku(DD)?
Vladan
 
lisac
 Upade smajli a da to nisam hteo...
Vladan
 
darkon
 Evo i od mene malo materijala.

Jedna od marki iz lova na plovke od pre par dana i malo opisa ove situacije sa slike.
Staje u marku u neko granje, koje leži u vodi, pokrećem ga i vidim kako plovan kreće sa karakterističnim gnjuranjem. Video ga je naravno i Boj, i počinje sa plivanjem za njim, ali kako plovan gnjuri, ima problem da ga locira, jer nema plovnog traga, ali Boj ima mozga, pa kada je video gde je izašao na površinu ( posle 50m ), i Boj kreće u tom pravcu.
Preplivao Boj baru od nekih 100m i više ga i ne vidim, a i ne čujem zvono.
Ajde polako tamo, i vidim ga u marci (ova sa slike ), prilazim i vidim plovana koji je iz bare izašao, i zavukao se u novo granje. Pokrećem Boja ponovo, ali plovan ulazi u drugu baru, koja je sa druge strane ovog granja, i odmah naravno kreće da gnjuri, tako nekih 50m i ponovo izlazi na suvo, kako bi prešao u novu baru, ali Boj na visini zadatka, i ostalo mu je samo da odradi aport...
Kada se lovi sa dobrim psima, svaki lov je pun lepih trenutaka, koje oni iznova i iznova priređuju!

oi57.tinypic.com/280l7jo.jpg

Ovde malo pozira uz ulov, i jedan i drugi plovan su iz marke ulovljeni...

oi59.tinypic.com/69fdrn.jpg


Jedan snimak, i jedna prosečna realizacija fazanske divljači.

http://www.youtub...ITuwIwWTHw

 
alex
 

lisac kaže:
Alex sta reci doPfftrelepa kuja,opasnan radnik a dreseru kapa dole!Da je srece pa da se vidja vise ovakvih kerova kod nas u lovistima!Masa perspektivnih stenaca je upropasteno zbog neznanja i nemara vlasnika.Jel mu je ovo prvi ker kome vrsi obuku(DD)?


Ima i majku od ove male kujice neverovatna pas Tea. Zenka vrhunskog rada stvarno izuzetna zenka.
Obe su dresirane na istom principu sta da kazem kada voli NOD-ove i zaista ima talenta i volje da radi sa njima.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
 
klaja
 i59.tinypic.com/33ehq8n.jpg
Aga 23.02.2014 Hajka u Nestinu.,,
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
don hose
 Ima li ko leglo na prodaju?

Zainteresovan sam za jednu zenkicu DD-a


Unapred zahvalan
Elmer marka fazan

Jelen Lisica
 
slavaplana
 Kad sam pricao da se u Vasem klubu nezna sta ko radi Vi ste me ostro napadali da samo branim Sestica i da ste svi u pravu.......sta sad ovo znaci.............ja sa Sesticem ne razgovaram vise od godinu dana ali vidim da se situacija samo pogorsava.......ko je razlog svemu tome.......ko se svadjao pre par meseci a sad se ljube uveliko?????Ko to vodi pogresnu politiku u Vasem klubu i gleda samo licne interese????

Goran Zubanović uputio otvoreno pismo članovima SDDK

Jedan od osnivača i sada već bivši podpredsednik Srpskog Deutche Drahthaar Kluba,kinolog medjunarodnog kalibra,čovek koji se medju prvima zalagao za svestranost rase obratio se otvorenim pismom članovima kluba:

Postovani Clanovi Srpskog D D Kluba.
Obracam vam se sad kao bivsi Podpredsednik i jedan od osnivaca naseg Srpskog DD Kluba. Iako sam predhodno hteo da sacekam zvanicni izvestaj sa odrzane Skupstine u Kovinu. No obzirom da je bar za mene stvar jasna kao dan, taj Izvestaj je potpuno irelevantan. Naime, ako sam dobro razumeo, Upravni Odbor SDDK je na svom sastanku 17.01. 2014. u Beogradu, predlozio clanove novog Rukovodstva Kluba i iste jednoglasno potvrdilo. Predlozi su posle stavljeni regionalnim grupama na glasanje. A regionalne grupe, koliko sam upucen, su te Kandidate potvrdile, svaka Regionalna Grupa po na osob. Tako da su svi Delegati Regionalnih Grupa imali mandat da odluku svojih clanova zastupaju na Godisnjoj Skupstini, koja je ujedno bila i izborna. Na zalost to se nije dogodilo, zbog " iznenadne" direktive Kinoloskog Saveza Srbije, 3 dana pred skupstinu. Kinoloski Savez svoju primedbu, odnosno Direktivu nije uputio, za to nadleznim organima SDDK, Predsedniku, jednom od Podpresednika ili Sekretaru Srpskog DD Kluba, vec se obratio jednim Mobilnim-telefonskim pozivom, jednom "obicnom clanu" Upravnog Odbora. Bolje receno, Delegatu svoje Regionalne Grupe. Zbog cega je ubrzo doslo do turbulentnih dogadjaja u svim redovima SDDK. Zbog cega je vecina Delegata svojih Regionalnih Grupa, iz nesigurnosti i straha, samovoljno promenilo odluke svojih clanova i na glasanju, glasali protiv odluke clanova svojih Regionalnih Grupa. Znaci Delegati su radili protiv odluke svojih clanova koji su svojim glasanjem, Delegatima dali jasan zadatak. Zadatak koji vecina Delegata Regionalnih Grupa nisu ispunili. Cak sta, samovoljno su menjali predlozene i birane clanove novog Upravnog Odbora, ignorisajuci pri tom sva pravila Demokratskih Izbora.
U slucaju da je za neku izmenu postojao ozbiljan razlog, Kinoloski Savez je prvo morao, zvanicnim putem, da se sa neophodnim uvazavanjem obrati svom istovrednom Partneru, Rukovodstvu SDDK. A Rukovodstvo SDDK-a je u tom slucaju moralo odloziti Izbornu Skupstinu, koja je odrzana u Kovinu. Znaci Izborna Skupstina je morala biti odlozena na odredjeno vreme, da bi se na nivou Regionalnih Grupa Srpskog DD Kluba, razmatrao slucaj i ponovnim glasanjem odlucilo o novim predlozima Kandidata za novi Upravni Odbor.
A ne da se samovoljno izmene vec birani clanovi Upravnog Odbora i to na osnovu samo jednog telefonskog poziva sa strane. Ovim samovoljnim i ne dozvoljenim Aktom, prvenstveno deo Delegata Regionalnih Grupa SDD-Kluba, ali i deo Upravnog Odbora, uvukli su sve nas u jedno Blato koje su sami proizveli. Deskreditirajuci pritom prvo clanove svojih Regionalnih Grupa, a onda i ceo SDD-Klub. ... na kraju i sami sebe, cinjenicom da su kao Delegati Regionalnih Grupa, odluke svog clanstva, u datom trenutku gazili nogama.
Toga, do sad u SDD-Klubu nije bilo. Niti to moze biti.
Mislim da to samo jos u Severnoj Koreji tako prolazi i posle 90-tih, kao sto dozivesmo i sad kod nas ponovo.
Tako ne-demokratsko ponasanje je ne prihvatljivo i bruka za jedno ozbiljno Drustvo, kao sto je SDDK, sad vec duze od 13 godina bio.
Obzirom da je sad ugled Srpskog DD Kluba u javnost narusen, ja ne prihvatam i ne priznajem ovaj izbor vazecim.
I da ne bude nekih ne-sporazuma, ovde se uopste ne radi o meni ili nekoj izgubljenoj funkciji. Ovde se radi o velikom prestupu prema Demokratskim Principijima i pravilima. I sta je apsolutno ne prihvatljivo za zajednicu SDDK-a, Omalovazavanje svog clanstva, kome je u principu protiv-pravilno oduzet glas i pravo da vecinskim-biranjem, njihova odluka bude uvazena i sprovedena. Glas svakog od nas po naosob.
Majkovicu, pa nismo valda ovde u Dzunglu ili u Cirkuzkoj Manezi, gde Majmuni odmah skacu cim im Dreser baci bananu u vis.
Tako da ce posle temeljite provere svih tacaka, u naredno vreme morati neko drugi, da se pozabavi sa ovim zbivanjem i resi ovo pitanje.

Ispravite me dokazima ako gresim.

Uvek nam dobar pogled
...vas Zuban.
 
slavaplana
 Nisam mogao da verujem kad sam pročitao u izveštaju sa skupštine!!!!Čovek je napisao na forumu nešto što se kosi sa STAVOM SAVEZA i normalno zbog toga slede sankcije pogledajte sami:
"Grupe koje su do pre nedelju dana održale, prema ranijoj preporuci, sastanke su podržale predloge Upravnog odbora. Nakon toga je kandidatu za predsednika Kluba saopšteno od strane KSRS–a da ukoliko Goran Zubanović bude izabran za potpredsednika, Srpski Deutsch Drahthaar Klub mora snositi posledice, odnosno biće mu uskraćena sva pomoć i saradnja. Razlog ovakve odluke KSRS-a je Zubanovićevo pisanje na forumima, koje se kosilo sa Pravilnikom i Statutom KSRS-a. Stav KSRS –a je tu eksplicitan – svako ko ne uvažava Statut i POSTR , ne može očekivati pomoć Saveza već samo sankcije. "
izveštaj sa skupštine može se videti klikom na link:
http://www.srpski...
 
slavaplana
 http://www.srpski...
 
slavaplana
 Vreme je da se otvori tema o Kinoloskom Savezu Srbije jer oni okrecu MILIONE DINARA pa da malo i njih stavimo pod lupu jer ni KURIR a ni PREDATOR to nece da pokrenu jer Srecko koji pise za KURIR SEDI U U.O. KSS!!!!!!!!!!!!!

Zasto bi tu nesto menjao????
 
slavaplana
 čitam i neverujem 10 strana izveštaja sa skupštine:EMIL ĐORĐEVIĆ je predložio da se u disciplisnki pravilnik unesu prekršaji neodgovornim pisanjem i ponašanjem na internet forumima


EMILE DRUG TITO JE DAVNO UMRO A SAMOUPRAVLJANJE JE PROSLOST............zabrana pisanja na forumima mozda licno tebi ide u prilog ..........................SRETNO TI BILO OVAKO JAVNO DA TI PORUCIM ali si mnogo bolji lovac nego predsednik i UDRUZENJA U KOVINU A I KLUBA .....ovo ti ne treba u zivotu................!!!!!
 
mrwa22250
 

slavaplana kaže:
čitam i neverujem 10 strana izveštaja sa skupštine:EMIL ĐORĐEVIĆ je predložio da se u disciplisnki pravilnik unesu prekršaji neodgovornim pisanjem i ponašanjem na internet forumima
!

Ocekujem da Marko Tica predlozi isto na sledecoj skupstini LSS-aShock
Jbt nisam pojma imao da je KSRS privatno preduzece ciji dugogodisnji gazda postavlja ovakve uslove-strasno.Izgleda da svi ostali "mocnici"nisu Mahmudu ni do clanaka.
Gospodo iz DD kluba,sad kad ste skinuli gace,nema vise nazad-samo sto bolji lubrikanti i stisnite zube.Ako ste birali za preCednika,coveka koji ovako nesto moze da trazi....Sad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Dakisa
 Da li je moguce da se nesto ovako desava.... Koja sramota,kako ikom normalnom moze da padne na pamet da uopste pomene zabranu pisanja na forumima... Kameno doba... Zalosno
lov je nacin zivota...
 
slavaplana
 Moze Emilu !!!!!!!!!!!Kad ovako nesto Predsednik kluba izjavi sta ocekivati od ostalih clanova koji su za njega glasali.............

Zubanovic je po meni covek koji nikako ne treba da dobije bilo kakvu paznju ili mediski prostor da sam sebe promovise ali ovoga puta je bio u pravu.................to sto on pise i radi samo njemu nanosi stetu...........ali ima ljudi koji tako ne misle............

Ovaj klub hoce samo finasiska srestva ali ne priznaje CIC????Na pare nisu gadljivi i KSS im treba kao spozor........Predsednik KSS takodje sebi dozvoljava da ucenjije klubove ko ce biti predsednik...............on je tek zalutao debelo.................

SACUVAJ BOZE KO JE SVE U KINOLOGIJI ISPLIVAO NA MESATIMA GDE SE PITAJU VEDRE I OBLACE...................STRASNO..............

POLOVINA NJIH DO JUCE NIJE NI KEROVE IMALA A SAD SE TI ISTI PITAJU NESTO.....................Pilot
 
goldenvalley
 ...na mala vrata,uvodi se nešto za čega sam naivno verovao,da je ostalo u vremenima iza nas...verbalni delikt ponovo jaše...samo sada mutiran i ojačan,i možda opasniji nego ikada pre.Količina straha koji pomen nekih imena izaziva kod ljudi,zapravo je fascinantan.Ovo je sada već...sociološki,psihološki i ko zna kakav fenomen...negde izmedju redova,isplivava ono najcrnje...čitava priča,bez i najmanjeg srama,objavljena je u zvaničnom izveštaju sa Skupštine DD Kluba...smejati se ili plakati,stvar ličnog afiniteta.
Dogodine u Prizrenu.

http://youtu.be/ycyzTZBunzM
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,298,912 posete www.srbijalov.com