Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
Tomash
 Gedzo, .....
Preterujes brate mili sa politikom na forumu!

Misljenja sam da jedina politika koja na lovackom forumu moze biti tema, sme biti JEDINO LOVNA POLITIKA, a politicare pominjati samo kontekstu aktuelnosti vezanih za lovne probleme (zakoni o lovstvu, oruzju i municiji, pravilnicima koji nam proredjuju clanstvo,...itd.)

Mnogo mi je muka sto mi onaj cudotvorac iskace sa svakog kanala na TV-u, i iz frizidera ce uskoro da nam iskace, a evo sada i na lovackom forumu se prenosi njegova retorika...

Ok, volja je to vecine, ja nisam vecina i ima ovde jos lovaca kojima je politicki izbor drugaciji od tvog, i ovde ne treba da slusamo nesto sto mi manjina zovemo propagandom, a vi vecina mozda istinom.

Ovo nije mesto za sirenje politickih stavova, u lovu smo svi isti, a o politici treba da diskutujemo na nivou desavanja i nadleznosti nadleznih i institucija koje nam uredjuju lov, oruzje kinologiju i lovni turizam.

Ok je da se pomene recimo N.Canak za onu njegovu inicijativu za prepelice i grlice, mozda cak i za one famozne lekarske preglede i da vidimo dokle je to uopste stiglo, ako se uopste i pomera ista jer smo pod tehnickom vladom, mada moze i to da ispadne da je bio samo politicki marketing, mada licno sumnjam u tu opciju jer je covek strastveni i pravi lovac koji nije krsten zecom u glavu.

Dragan Sormaz je ovde tema, a on je sprdnja od lovca, i njegove izjave nas sve brukaju, a funkcija i politicki uticaj mu omogucuju da ucini mnogo vise za nas lovce nego tamo neki tapetar koji nas k*ra u bulj* sa ono malo strane suske...
U slicnoj je situaciji i predsednik Vojvodjanskih lovaca, ali njegovi dometi su izgleda manji, a i njemu je jedini lovacki prioritet da namakne novce od i onako skupih clanarina...

E to je problem Gedzo ovde na forumu, svaka druga politika na ovom forumu je bruka celog ovog foruma kao sto je Sormaz bruka svih nas lovaca....
 
Lala
 Ovde zaista nije mesto za medjupartijska prepucavanja i političarenje, Gedžo, preterao si.
Da je neke sreće u lovstvu ne bi bilo ni 'P' od svakodnevne Politike (osim lovne) i uplitanja raznoraznih Partija, kako kad kome zgodno dodje. Političari u politiku i partije, a lovstvo lovcima i lovnoj struci. Na žalost politika, političarenje i strančarenje se vrlo perfidno i prikriveno-indirektno petljalo i petlja u lovstvo, pa se eto desi da kao glavni argument za izbor predsednika, umesto lovačkog znanja, iskustva u vodjenju lovačke organizacije, ugleda medju lovcima i lovačkog staža koji podrazumeva sve ostalo, odlučujuć u nekim (mnogim) glavama bude isključivo politički faktor i pripadnost vladajućoj stranci. Nebitno kako se zove stranka, principijelno govorim, jednom kad se krene sa tom logikom, kraja nema.

Da je sreće, LSS i njegova uprava (a i drugi savezi) bi se bavila (ne)primenjivanjem ZODL na celoj teritoriji države, iako je od usvajanja zakona prošlo 6 godina! A država prva ne sprovodi svoj Zakon, pa u Srbiji postoje dva paralelna sistema lovstva, svojevrsni dualizam - u Vojvodini su lovišta data direktno korisnicima, dok se u ostalom delu Srbije još uvek kao korisnik vodi i figurira LSS, a LU samo gazduju! Ta činjenica se obilato izgleda koristi da se 'disciplinuju' neposlušni i obeshrabre sposobni po lovačkim udruženjima na terenu.
Da je znanja, ne bi nam lovišta bila pusta i (polu)prazna, trofejna struktura krupne divljači sve lošija a komercijalni/turistički lov sve skuplji u odnosu na konkurenciju i okruženje.
Da je prava i pravde, ne bi nam krivolovci vršljali.
Da je do opšteg dobra, ne bi se u lovstvu formirali i funkcionisali razni interesni klanovi i interesne grupe koje se motaju uglavnom oko novca koji kruži u lovstvu, a posebno oko Fonda za razvoj lovstva koji pune lovci kroz naknadu za lovnu kartu i za korišćenje divljači.
Da je do očuvanja divljači i lovišta, ne bi upravljanje tim dobrima i njihovo korišćenje bilo dato i pojedinim mediokritetima.
Da je poštenja ne bi sa prikrivali odstreli po lovištima, i prekomerno odstreljivalo.
Da se razmišlja dugoročno, ne bi se po lovištima dešavala prava eksplozija štetočina (lisica, šakal...) koji dodatno ugrožava i uništava ostalu ionako proredjenu lovnu divljač.
Da je do marljivosti i poboljšanja stanja, lovni inspektori bi imali pre svega preventivnu i savetodavnu ulogu, a ne samo kažnjavanje ili još gore, žmurenja na oba oka. A dešava se izgleda i da se inspekcijske službe koriste kao pretnja za ono ranije pominjano disciplinovanje 'neposlušnih', onih koji ne sprovode slepo svaku ideju i stav rukovodstva saveza.
Da je mudrosti i pameti, ne bi pojedini čelnici izbacivali u javnost izjave zbog kojih se koluta očima i zabezeknuto čitaju te izjave, a i u inostranstvu se ili čude ili se smeju tome, zavisi kako nas ko gleda.
Da je dobre volje i poštovanja lovaca, ne bi se LSS i njegovi čelnici bavili sami sobom, proslavama, ili osnivanjem još novih saveza i instanci (lovni okruzi, npr.) za koje lovci uglavnom ne znaju tačno ni čemu služe, ni da li funkcionišu. Ali se sa sigurnošću može reći da koštaju.
Da je poštovanja interesa lovaca, čelnici saveza ne bi izlazili iz kabineta ministara sve dok se onakvi drakonski pravilnici u vezi oružja ne bi upodobili tako da se barem očuva sadašnji broj lovaca, a ne da se sa strahom čeka momenat kada će svako od nas morati da ide na lekarski pregled sa dobrim izgledima, kao sada stvari stoje, da isti neće proći (sve je starija lovačka populacija), ili da duboko zavuče ruku u džep da bi platili sve ono što predvidjaju pravilnici o obaveznoj obuci, čuvanju oružja i potrebnoj papirologiji.
Da postoji autoritet lovačkih čelnika, ne bi se desilo da se produžava (nepotrebna?) zabrana lova jarebice i uvodi zabrana lova grlice, uz stalnu pretnju i pritisak za zabranu lova još nekih vrsta divljači (danas prepelica, a sutra moguće i zec, itd.).
Da je do razmišljanja o budućnosti, bio bi drastično olakšan i finansijski podnošljiviji prijem mladih u lovačke organizacije.
Da je do razmišljanja o sadašnjosti, informacije o radu lovačkih organizacija bi bile dostupne lovcima i ažurne, a ne kao sada, obavijene velom tajni.
Da je lovačkog ponosa, ne bi lovce razvlačili po medijima, i ne bi nas svaka šuša koja sebe nazove zaštitarem 'zapišavala' na svakom medijskom ćošku.
Da nije voluntarizma (taj pojam je različit od pojma volonterizma), ne bi naziv medjunarodne lovačke organizacije, u skraćenici F.A.C.E., bio izgovaran kao engleska imenica 'FEJS', a ne po spelovanju 'Ef-Ej-Si-I' ili baš onako kako i piše - FACE. Ali kako to objasniti nekom čiji je kapacitet da razume pod znakom pitanja?
Da je do otvorenosti stvari bi se nazivale pravim imenom, a probemi rešavali bez guranja pod tepih.
Da je malo razmišljanja unapred i poznavanja problematike kod jednog dela čelnika, ne bi se za dve godine mandata Šormaz Dragana desilo ili dešavalo sve ovo što sam naveo.

Ehhh, da je... Da je baba muško, zvala bi se Duško!


Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Gedza66
 

Tomash kaže:

Gedzo, .....
Preterujes brate mili sa politikom na forumu!


Lala kaže:

Ovde zaista nije mesto za medjupartijska prepucavanja i političarenje, Gedžo, preterao si.


Ја се искрено извињавам свим форумашима који су стекли утисак да овај ловачки форум користим за страначку пропаганду и препуцавање, иако не видим разлога да ми се то спочитава јер ми логика једног истинског „Геџе“ са југа Србије говори да су овде објављени новински чланци уперени против народног посланика Драгана Шормаза (СНС) и да су мотиви не на страни бриге за заштиту птица Србије, већ интереса оних који овим „заштитарима“ дају огромну кинту "за заштиту птица Србије"???

Можда ја и грешим али ако наслов у Куриру од 05. јула гласи „ПОСЛАНИК СНС УХВАЋЕН У КРИВОЛОВУ“, ... па затим испод наслова у првој реченици „Политичара ....... прозивају да је убијао ретке врсте дивљачи.....“, па затим ако у Блицу од 07. јула пише „никада и нигде нисам био у криволову, каже за блиц посланик Драган Шормаз,... или ако је на сајту Монда РС објављено „ друштво за заштиту и проучавање птица Србије позвало је данас......, да утврди да посланик Драган Шормаз лови заштићене врсте птица,...“, онда не видим разлога зашто само ја о "политици", односно зашто се моје логично размишљање или закључивање, назива „политиком“, а све написано има врло мало везе са ловством или бригом за ловство јер је та "брига" произашла из исте „кухиње“ као и "брига" оних са „паткицама“ а све због "оних" који нажалост нама Србима не желе да дозволе да будемо нешто више до њихова сировинска база, што нам се ето понавља већ 150 година уназад????

Добро, можда ја и грешим оваквим начином размишљања али ако се и поред мог досадашњег евидентно негативног става према оваквом ЛСС-у и свим осталим а сличним или идентичним регионалним ловачким асоцијацијама (паразитског типа), „забрањује“ да се упита, да ли је тачно да је ове године Ловачким удружењима у Србији остало око 40.000.000,00 динара ( 50.000 ловаца х 800 динара) и зашто, као и да ли то има неке везе са овогодишњим чланским доприносом ЛСС од 200 динара, за разлику од периода када је члански допринос ЛСС износио безобразних 1.600,00 или 1.000,00 динара, и да ли је и колико пара остало Ловачким удружењима у Војводини због овогодишњег чланског доприноса од ??? динара а не безобразног допринаса од ????? динара, колико је износио у претходном периоду, онда.......???

Tomashe, ако имам погрешан начин размишљања. молим те да изнесеш аргументе зашто напред наведене новине интересује изјава народног посланика Драгана Шормаза из СНС-а а не изјава Драгана Шормаза председника ЛСС, али гледај да то не буде превише "филозофски", јер брате ми Геџе са југа и филозофија су ко привредно чедо ЛСВ-а и Ловне основе ЛУ из Војводине?Namigivanje
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
Lala
 Šta piše Blic, Kurir, Mondo i svi ostali štampani i elektronski mediji, to je njihova stvar; oni se bave i politkom, a u pisanju u ovom slučaju oslanjaju se na izjavu datu listu 'Danas' gde su političari odgovarali na pitanje šta rade u slobodno vreme. Takav je i naslov članka bio.
Ovo je lovački portal, i meni a verujem i ostalim forumašima je mnogo važnije šta izjavljuje predsednik Lovačkog saveza Srbije, i kako ne propusti skoro ni jednu priliku da se ne ufleka nekom svojom izjavom sve u cilju da se valjda predstavi kao veliki lovac.

Već sam načuo taj argument da se kritikom Šormazove izjave ide na ruku zelenima. To je klasična zamena teza, koja skreće priču sa suštine, a suština je sadržaj njegove katastrofalne izjave. U maniru one 'napad je najbolja odbrana' i u nedostatku neke druge opcije kojom bi bila donekle umanjena plitkost te izjave, pribegne se optužbama da onaj koji kritikuje blamiranje u stvari potkopava lovačku organizaciju?!? Pa neće da može, niko nije mutav da u to poveruje. Istina je sasvim suprotna: kritika loših (blag izraz) izjava i postupaka čelnika od strane lovaca je upravo zaštita lovačke organizacije - ako nešto ne valja, bolje da mi lovci sami to kažemo nego da nas drugi provlače po medijima.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Gedza66
 

Lala kaže:

Šta piše Blic, Kurir, Mondo i svi ostali štampani i elektronski mediji, to je njihova stvar; oni se bave i politkom, a u pisanju u ovom slučaju oslanjaju se na izjavu datu listu 'Danas' gde su političari odgovarali na pitanje šta rade u slobodno vreme. Takav je i naslov članka bio.
Ovo je lovački portal, i meni a verujem i ostalim forumašima je mnogo važnije šta izjavljuje predsednik Lovačkog saveza Srbije, i kako ne propusti skoro ni jednu priliku da se ne ufleka nekom svojom izjavom sve u cilju da se valjda predstavi kao veliki lovac.

Već sam načuo taj argument da se kritikom Šormazove izjave ide na ruku zelenima. To je klasična zamena teza, koja skreće priču sa suštine, a suština je sadržaj njegove katastrofalne izjave. U maniru one 'napad je najbolja odbrana' i u nedostatku neke druge opcije kojom bi bila donekle umanjena plitkost te izjave, pribegne se optužbama da onaj koji kritikuje blamiranje u stvari potkopava lovačku organizaciju?!? Pa neće da može, niko nije mutav da u to poveruje. Istina je sasvim suprotna: kritika loših (blag izraz) izjava i postupaka čelnika od strane lovaca je upravo zaštita lovačke organizacije - ako nešto ne valja, bolje da mi lovci sami to kažemo nego da nas drugi provlače po medijima.


Искрено, очекивао сам да ћемо "полемику" наставити око мог питања да ли је тачно да је ЛУ из "уже" Србије остало око 40 милиона динара из разлога што члански доприноси ЛСС више нису тако безобразно високи као пре неку годину и како то да нам ЛСС функционише и са чланским доприносима од само 200 дин, кад оно то никога не интересује, јер је много битније за решавање евидентних проблема у ловству Србије, колико је ловачки поткован или шта је рекао "први међу нама", са питањем које се намеће само по себи, да ли би то што је тај наводно рекао, било и објављено да човек није народни посланик политичке странке која има врло мало или никаквих симпатија донатора наших нам љубитеља и "заштитника птица Србије", са логичним потпитањем, ЗАШТО???

Ја се нешто не сећам да су ови медији нешто писали када се наш Зоки Живојиновић "изгубио" са значајном кинтом ловаца Србије, као што се не сећам да су нешто написали да ли се наш Зоки Живојиновић вратио у нашу Сербију са кинтом коју је "заборавио" да врати ловцима Србије???

Такође, нешто и не видим да су ови медији нашли за сходно да нешто напишу о томе да се ЗОДиЛ двоструко примењује у Србији. Једна правила важе у "ужој" Србији а друга у регији Војводина? Док ЛУ из "уже" Србије морају да имају усвојене Ловнопривредне основе, ЛУ из регије Војводина то не морају да имају а имају могућност организовања лова??? Како то и да ли због тога треба осуђивати странку Драгана Шормаза или Ненада Чанка???

И за овакво понашање имам оправдање, због чињенице да "турци" никада владали регијом Војводине, као што ни Марија Терезија (Maria Theresia Walburga Amalia Christina; 13. мај 1717 — 29. новембар 1780), никада није имала могућност да подручје "уже" Србије катастарски уреди!?

А најискреније, ловце ЛУ из Власотинца заболе к.рац ко је на челу ЛСС и колико је ловачки писмен "први међу нама", колико им је битно да им је годишња чланарина ове године смањена са 8 на 7 хиљада, што значи да ће и они чланови са најнижим примањима бити у могућности да се баве својим пороком и да ће са таквом чланарином успети да финансирају зараде и трошкове Стучне службе коју чине Управник ловишта и два ловочувара, да ће успети да набаве 300 фазана којим ће обогатити ловиште пред сезону лова на фазане и да ће успети да исфинансирају све трошкове Репро центра за дивље свиње са четири крмаче и дивљим вепром, које су хвала богу ове године донеле на свет више од 10 прасића и које ће хвала богу догодине пустити у ловиште, како би повећали фонд ове за лов атрактивне дивљачи!!!

Tomashe, каква је ситуација у твом л. удружењу? Вероватно су Вам највеће бриге ко ће добити медаље и пехаре које додељују ЛСВ и ЛСС??? Ако колега, и треба да Вас муче те бриге јер у зависности од тога (а и од активности Комисије за информисање ЛСВ-а), зависи и бројност дивљачи у Вашем ловишт/уима. А док се Ви бавите решавањем проблема пехара и медаља, ми доле на југу Србије ћемо решавати проблеме како да својим радом и средствима достигнемо максималан број дивљачи у ловишту (наравно у складу са струком и науком). Namigivanje
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
DakiNS
 Bata Gedžo , nisam primetio da je iko od nas branio bilo koga iz LSV. Istina iz početka nismo o njima ni pisali , kao ni o Šojiću , dadosmo im neko vreme da se snađu , računajući da će kao i Šojić da počnu da realizuju ono što su u predizbornoj kampanji obećali. To brzo svi zaboraviše, ali zato mi nismo . Pogledaj malo temu http://www.srbija...ead_id=978 . Po meni jedina razlika (osim enormne članarine LSV) je u tome što Milovančev ćuti i ništa ne radi ,a Šojić lupeta i ništa ne radi. Ne zaboravimo da tužba za utvrđivanje ispravnosti izbora Šormaza , još nije dobila epilog .Da li su članovi neke stranke ili ne , mene lično ne interesuje , istina usprkos mojim godinama , naivno sam poverovao da će kao istaknuti članovi svoje stranke , a gledajući na angažovanost Premjera i oni dati neki doprinos u oporavku i razvoju lovstva u Srbiji. Pominjan je Čanak koji zna da se itekako prospe , sa čijim stavom i politikom se nikada nisam slagao , a ipak je pokušao nešto da uradi za nas lovce, dok sa druge strane od ostale dvojice nisam video nikakve koristi , sem za nijih same. Nego da se manemo politike i političara da pišemo o "lovcima" Milovančevu i Šormazu. Stavih navode jer u njihovom radu do sada nisam našao nikakve sličnosti sa pravim lovcima osim u posedovanju oružija i mogućim odstrelima divljači. Nisam zaboravio ni ZdrPa , ni Živojinovića ni Pažina. Bruka od ljudi i od lovaca samo je problem što nadležni organi , koji bi trebali ne reaguju na njih , a mi lovački slepci po komandi dižemo ruke i biramo prvo delegate za skupštinu a posle oni biraju istim načinom parazite.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 

Искрено, очекивао сам да ћемо "полемику" наставити око мог питања да ли је тачно да је ЛУ из "уже" Србије остало око 40 милиона динара из разлога што члански доприноси ЛСС више нису тако безобразно високи као пре неку годину и како то да нам ЛСС функционише и са чланским доприносима од само 200 дин, кад оно то никога не интересује, јер је много битније за решавање евидентних проблема у ловству Србије, колико је ловачки поткован или шта је рекао "први међу нама", са питањем које се намеће само по себи, да ли би то што је тај наводно рекао, било и објављено да човек није народни посланик политичке странке која има врло мало или никаквих симпатија донатора наших нам љубитеља и "заштитника птица Србије", са логичним потпитањем, ЗАШТО???


Ако ћемо о томе шта је дотични изјавио као народни посланик, тек то му не иде уопште у прилог, јер ако важећи прописи кажу да је нека дивљач заштићена, онда нема шансе да члан највишег законодавног тела у Србији у својој изјави индиректно оптужи сам себе да крши исте те законе за које је гласала и које је донела Скупштина Србије чији је члан. А ако је дотични давалац такве изјаве истовремено и 'први међу једнаким' ловцима, тим горе по њега.
Што се тиче функционисања ЛСС са чланарином од 200 динара, оном који иоле познаје начин фунционисања и изворе финансирања ловачких организација јасно је да та чланарина није довољна за редован рад савеза, а још ако се томе дода константно повећање броја запослених у савезу, тек онда постаје нејасније како успевају? Е па, успевају тако што морају да нађу неки други издашан извор финансирања осим чланарине.
Колико ја могу да видим, тај извор је нађен у буџетском Фонду за развој ловства, који пуне ловци својим уплатама за ловну карту и накнаду за коришћење дивљачи. Као доказ да размишљам исправно је податак да је прошле године ЛСС-у одобрено чак 11 милиона динара за фамозни пројекат усклађивања рада ловачких организација са новим Законом о дивљачи и ловству, донетим пре 6 година!? Тај износ од 11 милиона је дат ЛСС-у не да се побољша фонд дивљачи и поправи стање у ловиштима. И ти ми онда причаш, Геџо, о бризи за ловишта и дивљач? Опет изврћеш тезе.
Одликовања? Тешко да је то ловцима прва брига. Око одликовања се гурају углавном они који су годинама у првим и другим ешалонима тзв. 'ловних радника', чија дела и резултате видимо у ловиштима, у фонду дивљачи, у условима за бављење ловом (закони, правилници, држање оружја...) и у бројном стању ловаца чланова ловачких организација. А реци ми Геџо ко је заслужан што се дешава у ловству ово што се дешава? Челници ловачких организација или Лала, Сремац, Даки, Геџа и сви други који критикују оно што сматрају лошим за ловство, ловце и дивљач? Да нам нису можда криви зелени за стање у ловству? Па још када се деси да се појави неко ко даје лепа обећања у изборима, неко ко би канда хтео да буде оно што није и ко својим изјавама прави то што прави, шта онда рећи?
Немој Геџо покушавати да мени или неком другом који познајемо ситуацију продајеш ту причу коју покушаваш продати. Знамо се, и ја нећу дозволити да барем овде на Србијалов демагогија надвлада здраву логику.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 PreCednik !

https://www.googl...PHLUs6Mr7w
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Tomash
 

Gedza66 kaže:


Ја се искрено извињавам свим форумашима који су стекли утисак да овај ловачки форум користим за страначку пропаганду и препуцавање,.....


Ja stičem takav utisak iz tvojih reči:

Gedza66 kaže:
а све написано има врло мало везе са ловством или бригом за ловство јер је та "брига" произашла из исте „кухиње“ као и "брига" оних са „паткицама“ а све због "оних" који нажалост нама Србима не желе да дозволе да будемо нешто више до њихова сировинска база, што нам се ето понавља већ 150 година уназад????


Gedžo pominješ "One sa patkicama", a ovaj drugi deo tvoje izjave koji sam boldovao je čisto politički stav o situaciji u društvu, čista politika i nema nikakve veze sa lovom, i ovo ne treba da bude politički forum, već Lovački.


Gedza66 kaže: ....иако не видим разлога да ми се то спочитава јер ми логика једног истинског „Геџе“ са југа Србије говори да су овде објављени новински чланци уперени против народног посланика Драгана Шормаза (СНС) и да су мотиви не на страни бриге за заштиту птица Србије, већ интереса оних који овим „заштитарима“ дају огромну кинту "за заштиту птица Србије"???



Vidi Gedžo:
Ove novinske članke su pisale novine koje ih izdaju, a ne Srbijalov.... i Dragan Šormaz je njima vidljiv kao političar, a ne kao predsednik LSS, zato ga u tom kontekstu i pominju. Samo su retki pomenuli da je i predsednik LSS. Nama je on bitan ovde jer je bruka neopevana za nas lovce i naš savez koji predstavlja nas lovce, i mi ga ovde vidimo kao lovca i u tom ga kontekstu i pominjemo. Nadam se da ti je konačno jasno šta ti pokušavam reći.

Drugo, ON JE TAJ KOJI TREBA DA NAS ŠTITI OD BESOMUČNIH NAPADA TAKOZVANIH ZAŠTITARA.............., a šta on radi: DAJE IM VETAR U LEĐA SVOJOM GLUPOŠĆU I NEČINJENJEM!

Gedza66 kaže:
Tomashe, каква је ситуација у твом л. удружењу? Вероватно су Вам највеће бриге ко ће добити медаље и пехаре које додељују ЛСВ и ЛСС??? Ако колега, и треба да Вас муче те бриге јер у зависности од тога (а и од активности Комисије за информисање ЛСВ-а), зависи и бројност дивљачи у Вашем ловишт/уима. А док се Ви бавите решавањем проблема пехара и медаља, ми доле на југу Србије ћемо решавати проблеме како да својим радом и средствима достигнемо максималан број дивљачи у ловишту (наравно у складу са струком и науком). Namigivanje


E Sada si Vala Gedžo preterao kao niko!
Već dva posta gore postavljaš meni pitanja, A SADA ME VALA I NAPADAŠ!

Na ovo moram da ti odgovorim:
Kakva je situacija u mom lovištu, to znaju oni koji su gostovali kod mene, a bolja je nego li u veeeelikoj većini lovišta u Srbiji. Na to sam ponasan, i ovo nije da se hvalim nekim svojim ličnim uspehom(jer to nije moj uspeh), već sam samo srećan što je tako, nije to moj uspeh, jer ja sam samo običan lovac u tom LU, nisam nikakav lovni funkcioner niti lovni radnik.

Drugo, Pošto ti tako lepo i fino vređaš, i napadaš udruženje gde nikada nisi ni bio, video, čuo, verovatno ne znaš ni koje smo udruženje, a znaš kakve su to najveće brige nekog udruženja (udruženja za koje ni ne znaš koje je).....ti si meni lepo ovde pokazao kakav si.
A znaš kakav si? Kao i oni zeleni koji optužuju bez razloga lovce, tako ti ovde optužuješ mene i LU čiji sam član da smo ovakvi i onakvi...

E sada ću ti ja reći kakavo smo mi udruženje, a ako ti smatraš posle ovoga da si i dalje u pravu, pitaj ovde forumaše da li ja lažem, jer su gostovali kod mene, pa mogu da potvrde:

Mi smo udruženje koje prezire LSV, i njegovo čedo Vojvođanski LONAC, i nismo njegovi članovi iako smo u Vojvodini geografski.
Mi smo udruženje kojem nisu briga neke medalje saveza kojem i ne pripadamo.
Mom konkretnom Lovačkom Društvu koje je u okviru LU, je jedina briga puno lovište, a to smo uspeli.
Ovde se teme pokreću o nekom LU ili LD samo ako nešto ne valja, e pa vidi kod nas itekako valja...

Fazaneriju smo izgradili, ne od medalja za koje nas ti optužuješ, već radom članova, i našim ličnim novcima, bez pomoći jednog jedinog političara ili države, nekog konkursa ili fonda....
Lovimo 20 nedelja fazana svake sezone, plus radne dane!
Udruženje radi na tome da se izdržavamo iz proizvodnje fazana, i smanjujemo članarinu, a ideja je da ide članarina ka NULI!

E sada ti Gedžo lepo pojedi sve ovo što si izkakio napamet:

Gedza66 kaže:
Tomashe, каква је ситуација у твом л. удружењу? Вероватно су Вам највеће бриге ко ће добити медаље и пехаре које додељују ЛСВ и ЛСС??? Ако колега, и треба да Вас муче те бриге јер у зависности од тога (а и од активности Комисије за информисање ЛСВ-а), зависи и бројност дивљачи у Вашем ловишт/уима. А док се Ви бавите решавањем проблема пехара и медаља, ми доле на југу Србије ћемо решавати проблеме како да својим радом и средствима достигнемо максималан број дивљачи у ловишту (наравно у складу са струком и науком). Namigivanje


Nisam čovek koji se lako izrevoltira, ali ti si to uspeo. Optužuješ me bez osnova i kao neka baba gatara predviđaš u kakavom sam ja Lovačmom Društvu, kako volimo LSV ili ti šta već.

Ako Gedžo...i treba.

Ja sam tebe optužio da ti pominješ politiku na forumu, i samo za to sam te i optužio.
Ti jedini pominješ stranku po imenu:

Gedza66 kaže: ....иако не видим разлога да ми се то спочитава јер ми логика једног истинског „Геџе“ са југа Србије говори да су овде објављени новински чланци уперени против народног посланика Драгана Шормаза (СНС) и да су мотиви...


Ti jedini koristiš ovaj forum za pljuvanje političkih neistomišljenika:

Gedza66 kaže:
...произашла из исте „кухиње“ као и "брига" оних са „паткицама“ ...


Ne vidim nikoga sem TEBE na ovim skorašnjim upisima, ko napada jednu političku opciju, a veliča drugu, niko ne pominje imena stranaka, ti pominješ. Uvlačiš dnevno političke teme u LOVAČKI FORUM.

Jedini ovde braniš bruku od LOVCA kakav je DRAGAN ŠORMAZ, ne interesuje me kakav je on kao čovek, ili kao politički funkcioner, ma i da na hleb možeš da ga mažeš od njegove dobrote....ON JE ZA MENE BRUKA OD LOVCA I NERADNIKA, prođoše zakoni koji se tiču nas lovaca, ON KOJI JE MOGAO DA SE MAKAR JAVI ZA REČ!!!! nije čak ni to uradio, prođe ZABRANA ZA GRLICE, Tajac!

On ne samo da je mogao da se javi za reč, mogao je i više da utiče, ali ne! ON OVAKVIM SVOJIM GLUPAVIM IZJAVAMA DAJE VETAR U LEĐA STRANIM PLAĆENICIMA DA NAS JOŠ VIŠE K*RAJU I ZABRANE LOV JOŠ PO KEJE DIVLJAČI!

Gedžo, hebala te politika, ako misliš da Dragan Šormaz Lovac i Predsednik LSS dobro radi za nas lovce, tako i kaži.
 
Gedza66
 Tomashe, ја сам се свим форумашима (па и Теби, који је први приметио да претерујем са политиком) који су стекли утисак да овај ловачки форум користим за страначку пропаганду и препуцавање, већ извинуо у претходном упису, тако да сам сада у дилеми да ли да то поново учиним због твог погрешног утиска да сам те и вређао, а искрено не видим шта је у мом претходном или претходним уписима било понижавајуће или омаловажавајуће или према коме или чему сам ја изрекао неки вредносни суд а да чињенично није био поткрепљен???

Када напишем да је то „све због "оних" који нажалост нама Србима не желе да дозволе да будемо нешто више до њихова сировинска база, што нам се ето понавља већ 150 година уназад..“, не мислим на обичне људе којима Ти и ја припадамо, већ на оне који вековима уназад кроје судбину свих нас, чија средства данас, посредно или непосредно и нажалост, стоје иза свих друштава за заштиту напуштених паса и мачака луталица и заштиту птица Србије, као и иза „жуте паткице“, односно бриге „грађана“ за рушење дивљог насеља испод Савског моста или „Шилерове“? Само их нема иза друштава за бригу људи који данас немају шта да једу и од чега да живе???

Да ли си се некада запитао коме то САД дугују 18.000 милијарди долара, Велика Британија и Немачка по 9.000 милијарди долара, Француска 7.000 милијарди долара,.... или Луксембург (са не више од 100.000 становника) више од 2.000 милијарди долара???? Добро, то су заиста "тешка" питања на које одговор знају само они из ФЕД-а или Централне европске банке а питање улоге Србије у „Малој Антанти“ знају само они који су тада одредили да Чешка може бити индустријска земља а Србија само пољопривредна и сировинска база за земље западне и централне Европе??? Треба мало прочиитати савремену историју и одговори на овакве моје наводе, ће се сами приказати???

Написао сам и да „ми логика једног истинског Геџе са југа Србије говори да су овде објављени новински чланци уперени против народног посланика Драгана Шормаза (СНС) и да су .......“.

Не видим зашто је помињање СНС у загради политика а није политика када се објављују новински чланци у којима је написано да је Драган Шормаз народни посланик испред СНС (које си ти болдовао црвеном бојом, због....?). Да ли си се запитао Tomashe зашто у објављеним новинским насловима или чланцима није написано „ Драган Шормаз, председник ЛСС-а „??? А оправдање типа да је „Драган Шормаз је њима видљив као политичар а не као председник ЛСС-а“, се може назвати демагогијом, коју мој пријатељ ЛАЛА спомиње у послењем упису на овој теми, о чему се наравно може полемисати, али аргуметовано!?

Зашто сам ти Tomashe упутио питање о ситуацији у Твом ловачком удружењу са синонимом „вероватно“ (могуће, ваљда, изгледа, канда, највероватније, изгледно, није искључено, биће да, рекло би се, могло би бити, евентуално,......)? Због убеђења да то није или не би требало да представља увреду, већ само због мог (можда или вероватно погрешног) дедуктивног начина закључивања, које се оправдано може подвести и под индукативно, а само из разлога што наша ловачка удружења у којима је све ОК (као што је Твоје), због недостака проблема, имају само проблеме око давања предлога ЛСВ-у или ЛСС-у за знамење заслужних им појединаца, што је позитивно или не би требало бити увредљиво у евидентним нам околностима стања "благостања" у ловству Србије, које карактерише превелики фонд дивљачи у ловиштима, престручне и преревносне ловочуварске и стручне службе, превелик број ловних инспектора, превелико интересовањее за ловни туризам, превелико .......? У таквим околностима се обично бавимо само наградама и знамењима за овакво стање у ловству, као и радним телима за информисање у вишим нам ловним асоцијацијама јер немамо друге проблеме којима би се бавили???

А што се тиче напада против тебе Tomashe, искрено не видим како сам то учинио и ако ми мој брат Даки то аргументовано образложи, плаћам ручак за све форумаше из Бачке, када ме пут нанесе у те крајеве!!! Не знам или нисам прочитао из ког си ловачког удружења, нити сам проверавао да ли је тачно то што си о свом удружењу написао али немам разлога за сумње,

Замолио бих те на крају да ме не сматраш за браниоцем лика и дела Драгана Шормаза а још мање за браниоцем ЛСС-а и сличних регионалних асоцијација, јер ја не само да сам убеђен, већ знам да су такве асоцијације превазиђене у данашњем времену и да им треба пронаћи нову улогу у ловству Србије (као и Ловачкој комори Србије), како би било неког оправдања да ми ЛОВЦИ СРБИЈЕ плаћамо 200 динара годишње за њихово постојање,. а ловци регије ВОЈВОДИНА и много више по 200 динара, као регија са највећим бројем социјално угрожених грађана, која до пре неку годину то била није а и не заслужује!

ПС. Поздрав за мог брата ЛАЛУ, са поруком да Геџа са југа СРБИЈЕ ( Stari ) није особа која користи ораторске вештине како би подстицала страхове публике, изазивала мржњу, похлепу и параноју (демагог), што није тешко доказати ако за опонумоћене браниоце ангажује адвокате који су сушта супротност ономе који је своје услуге на изради општих аката ЛСв-а, па чак и ЛСС-а, у претходном периоду, дебело наплатио!!!Vaistinu

ЖИВЕЛА СРБИЈА!!!
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
DakiNS
 Sa ovim upisom smo završili pisanije o politici ! Svaki sledeći upis na tu temu će biti brisan kao i sva prepucavanja imate PP , pa se dopisujte koliko želite. Svi imate pravo na svoje mišljenje i čuvajte ga , ali nemojte ostale da davite istim.

Tema je :

NESTAJE LI LSS?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Uspelo mu (im) je: umesto da se piše ovde o nekim plitkim izjavama i nebuloznim pričama pojedinih naših vrlih rukovodilaca, tema je otišla u politiku, a pisanje o odgovornosti čelnika za izjavljeno je bačeno u drugi plan i zamrlo.

Čestitam, Gedžo, svaka čast! Partibrejker! Možda ti se zbog ovog nenadano nasmeši neki ordenčić ili barem plaketa? Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Tomash
 Ajde da se vratimo na temu i probleme, i bez da vise uvlačimo bilo šta vezano za politiku,
Evo ja se prvi više neću obazirati na upise članova koji se dotiču politike, niti ću na njih reagovati.

Ja sam član jednog od (sada se više ni ne zna tačan broj) udruženja iz Vojvodine koje nisu u Članstvu LSV.
Zašto, to je za temu o tom savezu.

Ovde je tema LSS.

JA LIČNO OVDE KAŽEM:
Dragan Šormaz je bruka od lovca, takav ne treba da nas predstavlja, jer (bilo neko udruženje član nekog saveza ili ne), uloga u destruktivnim potezima po lovce se oseća na svim lovcima, bili oni članovi tog saveza ili ne.

1) Imamo slučaj da se u Vojvodini zakon o divljači i lovstvu poštuje, korisnici lovišta su direktno Udruženja ili LD.
Van Vojvodine, zakon se ne poštuje!

Van Vojvodine, LSS je korisnik lovišta i daje na gazdovanje LU/LD, i time ih ucenjuje da moraju biti članovi saveza.

2) Dragan Šormaz gura inicijativu da se lovne karte ponovo distribuiraju preko saveza, pa tako se stvara još jedna ucenjivačka pozicija, da svaki lovac bude član LSS, pa čak iako je on recimo...povremeni lovac (nije aktivni član), ili lovac koji ide samo u komercijalu, ili turista.
Ovo je katastrofalno.

3) Dragan Šormaz NIJE VIDLJIV U MEDIJIMA KAO PREDSEDNIK LSS u vestima koje se tiču njegovih LOVAČKIH ispada, a možda svega 30% lovaca uopšte i zna ko im je predsednik saveza!

4) Ima nebulozne ispade/izjave na temu lova u javnosti!

5) Lovstvo (koje on zastupa) u medijima je vidljivo samo u NEGATIVNOM kontekstu, a on tim svojim nebulozama doprinosi tome.

6) Kvazi zaštitarske organizacije napadaju lovce neosnovano i stvaraju negativnu sliku, bave se kršenjem mnogih zakona, upadaju u lovišta kada požele, a Savez(Ne samo LSS) i pored svih dokaza, NE PODNOSI TUŽBE!

7) ŠTETNE PROMENE ZAKONA po lov i lovstvo. U toku pripreme i usvajanja ovih štetnih zakona i pravilnika po Lovce, Dragan Šormaz PREDSEDNIK LSS nije prstom mrdnuo za one koje predstavlja kao predsednik LSS. Kao još nešto drugo što je on u životu van lova (neću imenovati šta, obećao sam) i daje mu ovlašćenja i još veće mogućnosti da utiče, takođe nije prstom mrdnuo.

8) Neosnovano se izmišljaju podaci i o brojnosti i ugroženosti divljači od strane Kvazi Zaštitara, pršte zabrane lova, sve je manje divljači koja se sme loviti, a naši savezi se bave izradama studija i kvazinaučnih radova.

9) Lovi se bez planskih dokumenata!
10) Predsednik LSS prvi ne poštuje LOVAČKI KODEKS, a SUD ČASTI NE POSTOJI.
11) Upitno je kako je on kršten u lovu(pominje se sprdanje sa divljači, a svrha tog krštenja je da se oda počast divljači, i pokaje za oduzeti život za prvu odstreljenu divljač, primanje mlakih i vrućih od kolega lovaca i stavljanje na isti nivo sa njima u lovu bez obzira ko smo mi i kakav je naš položaj u društvu), i na osnovu svega toga se moramo zapitati da li je on uopšte lovac? Da li nam je to pripravnik predsednik LSS i zašto se sud časti ne oglašava?

JA SAM PRVI POZDRAVIO OVDE NA FORUMU IMENOVANJE DRAGANA ŠORMAZA ZA PREDSEDNIKA LSS i obradovao se što je Zdrp konačno smenjen,
i poželeo da ne bude kao ZDRP, nema ništa loše u tome....ali šansu je dobio od lovaca i vidimo kako je koristi.

Vreme je da i on ode, da se daa šansa nekome novom, pa iako ne bude valjao, i njega da smenjujemo, dok ne dođe neko normalan,
DOK NIJE KASNO, I DOK JOŠ UVEK POSTOJI LOV I ŠTA DA SE LOVI U SRBIJI.
 
Gedza66
 

Lala kaže:

Uspelo mu (im) je: umesto da se piše ovde o nekim plitkim izjavama i nebuloznim pričama pojedinih naših vrlih rukovodilaca, tema je otišla u politiku, a pisanje o odgovornosti čelnika za izjavljeno je bačeno u drugi plan i zamrlo.

Čestitam, Gedžo, svaka čast! Partibrejker! Možda ti se zbog ovog nenadano nasmeši neki ordenčić ili barem plaketa? Grin


Ауу, кукала ми мајка, па зар ја Partibrejker???? Значи особа која прекида или квари забаву или по Вукајлији, НАЈВЕЋА П.ЧКА У ДРУШТВУ??? Па приде још и орденчићи или плакете и то вероватно од асоцијација на чији помен увек примим ињекцију дексазона???

Добро ЛАЛО, да си ми жив и здрав али спаваћеш Ти бар још једанпут у нашем ловачком дому а да ли ћеш се наспавати, нешто не верујем , без обзира што ће те Сремац и Даки ушушкати!!!!!ZivioRodjo

Даки, нећу више о политици, мада искрено и не знам шта је у мојим претходним уписима на овој теми било политика, тако да сам сада још више убеђен да здрава логика често није поуздан инструмент за разумевање замршених нам прилика у данашњем ловству и око ловства Србије!? Hmmm
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
krilas
 ^ U zemlji Srbiji je SVE politika!Cry
Siroma
 
AcaNik
 Опет старлета у новинама.
http://www.kurir....ak-2367689
 
Lala
 

AcaNik kaže:

Опет старлета у новинама.
http://www.kurir....ak-2367689


E stvarno ShockKoTuKoga... Kupili konja za jahanje sredstvima iz Fonda za razvoj lovstva?!? Konjičke jedinice za kontrolu lovišta?!?


Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Ne znam kakvi su tamo tereni, ali verovatno su imali dobar razlog za kupovinu konja. Mislim da sam ovaj put na Gedžinoj strani , ma koliko sam protiv Šojića. U Kurircu nisam još pročitao normalan tekst , da nije uperen protiv bilo koga ko je na vlasti , pa tako ni sada. Ku(ri)rac je zelen do poslednjeg slova i kad neko sa vlasti pr.dne oni će napisati da se ukenjao.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Gedza66
 

DakiNS kaže:

Ne znam kakvi su tamo tereni, ali verovatno su imali dobar razlog za kupovinu konja. Mislim da sam ovaj put na Gedžinoj strani , ma koliko sam protiv Šojića. U Kurircu nisam još pročitao normalan tekst , da nije uperen protiv bilo koga ko je na vlasti , pa tako ni sada. Ku(ri)rac je zelen do poslednjeg slova i kad neko sa vlasti pr.dne oni će napisati da se ukenjao.


Stidljiv ( Е да су Нишлије купиле неки дрон за изношење по 500 грама зрнасте хране по "равничарском" ловишту града Ниша, препуног долми које варирају од 250-1300 метара надморске висине, онда сигурно не би било оваквих "искрених" новинских коментара. Овако то све спада у "род службе" .....,?) Tri prsta 2
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
Lala
 Pomoću konja će divljač biti obezbedjena hranom? U redu, kad vi tako kažete. Ja sam samo glupi Lala iz ravne Vojvodine koji ne razume da se konjem zimi iznosi hrana u planinu - naročito u lovištu koje ima dijagonalu od 50 km. brdsko planinskog terena, časkom se konjem to obidje. Ja sam čuo da na Vlasini ima divljih konja, tako da Gedža ne mora da brine, ako zatreba na'vataju časkom kojeg i rešen problem iznošenja prehrane divljači u lovištu. Šta će nam terenska vozila, Lade Nive, i sve ostale vrste terenaca kad ima konja? Jes' da takvo iznošenje pomoću konja ume da potraje poprilično kad su desetine kilometara u pitanju, ali šta da se radi? Ovo se ja sad već zavitlavam, ona vest iz Kurira mi je poremetila tok misli.
Nego znate li šta je najgore? Najgore je to što niko iz lovišta koja gazduju jarebicom nije komentarisao recimo vest na naslovnoj strani oko (ne)ukidanja zabrane lova na tu pticu i uvodjenje ili produžavanje i drugih zabrana, niko ne komentariše ni jednu vest vezanu za upozoravajuće aktivnosti zaštitara povodom nove letnje lovne sezone, niko (čast izuzecima koji) ni da zucne jednu reč o mom 'ratovanju' sa zaštitarima i njihovim istupima u javnosti, a vrlo uskoro i aktivnostima po lovištima... Ali zato čim se pomene Šormaz, dobija se od dušebrižnika evo već peti ili šesti put prekonosiranje po mom vojvodjanskom poreklu (kako ovde na Srbijalov, tako i na društvenim mrežama). Kakve veze ima odakle je ko? Ili za nekog baš to ima itekakve veze? Za mene nema!
Svaka čast! Mene ta vrsta prozivke oko Vojvodine ne uzbudjuje, naprotiv, a to više govori o onima koji se time bave.
Nije bitan ni tetreb sa KiM, nije važan konj kupljen param Fonda za razvoj lovstva, nije bitan zec kojim je neko kršten po posebnoj proceduri, nije bitno direktno priznanje krivolova, nema veze što na Drinskoj regati počinje proslava jubileja LSS, koga briga za 11 miliona dinara iz Fonda za razvoj lovstva, nevažno je što predsednik LSS kaže da savez nema nikakve veze sa nezakonitim lovom po lovištima i urgira da MUP reši taj problem, nisu važni oni novi propisi oko oružja i oni ubistveni pravilnici, koga briga što je divljači sve manje i što je sve lošija trofejna struktura, ko još da se uzbudjuje što je lovni turizam na izdisaju, ma sve je nebitno, ali je jako bitno ko je iz Vojvodine, a ko nije?
O čemu ljudi pričaju i čime se bave, čudo jedno! Umesto da se bavimo realnim problemima, prioritet je odakle je ko?!?
Nemojte me zezati.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,229,298 posete www.srbijalov.com