Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
Gedza66
 Nisam gledao Džeremaju i Vaši komentari govore da i nisam nešto propustio.

Čitam komentar i moravca 1 (566) u kojem između ostalog navodi: “ Dok se ne napravi jedna skupstina i ne iznesu konkretni predlozi a ne optuzbe i tresenje prazne slame kao ovo od predhodnog kolege.....ko platio dnevnice lopovi.Prosto ili nezavisno telo u okviru LSS ili sta god...ali ove optuzbe lakrdije poziv na bojkot podsavezi i savezcici....nemci i partizani i svi ostali ne vode bas nigde.Apelujem na ljude koji zele resenje bolji lov da napokon se uzmu u pamet i krenu u resavanje a ne ignorisanje problema”.

Neverovatno je da postoje mišljenja da je rešenje za bolji lov, rešavanje problema u organizaciji lovstva po vertikali? Znači onog trenutka kada se situacija u LSS “izbistri”, divljači će biti ko pleve?

Pitam se šta bi se desilo sa građanskom opcijom lovstva da u Srbiji nestanu lovačka udruženja a ostanu samo viši lovački savezi?

Ili, šta bi se desilo sa građanskom opcijom lovstva da u Srbiji nestanu viši lovački savezi a ostanu samo lovačka udruženja?

Dakle,.............. nama su stvarno neophodni koletivni psihijatrijski pregled i terapija.Pilot
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
ficha007
 Čitajući naslovnu stranu i vest koja je tamo, a odnosi se na Izbornu skupštinu LSS-a, i upoređujući informaciju sa naslovom teme, šta da kažem osim da LSS ne da ne nestaje ( da li ? ) nego izgleda "hrabro" grabi napred, dok se na njegovom kormilu nalazi "pravi" kapetan.

Ja lično ne bih imao hrabrosti da u momentu kada me dobar deo lovačke javnosti osporava i protiv LSS-a vodi sudski spor sa neizvesnim ishodom organizujem ovakve "čudne skupove" a da prethodno nedoumice oko moga izbora, "oktroisanog" statuta koji sam doneo... itd i dalje ostaju da mi vise nad glavom kao "Damoklov mač" ako iko od te gospode iz LSS-a zna ko je bio Damokle.

Kakva doza hrabrosti ili ludosti, ne znam čega već, treba nekome da i pored evidentne krize koju je izazvao svojim postupcima ( a izazvao je ) da iz jedne dubioze ide u drugu.

Šta će se dogoditi ako sud presudi u korist "opozicije" koja je jednako po meni loša, da se razumemo, ali da li je u opšte neko to stavio na papir kao mogućnost i razradio situaciju "dan posle tog dana".

Mislim da nije, jer da je iko iz LSS-a stavio prst na čelo sačekao bi da se galimatijaš u sudovima reši, pa u zavisnosti od tog rešenja dalje predviđao svoje korake.

Naravno osim ako zaROZani nije izvršio pritisak na "nezavisno" sudstvo pa je ishod sudskog spora poznat samo njemu, pa je tim pre osokoljen krenuo u "reforme".
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
mrwa22250
 

ficha007 kaže:




Naravno osim ako zaROZani nije izvršio pritisak na "nezavisno" sudstvo pa je ishod sudskog spora poznat samo njemu, pa je tim pre osokoljen krenuo u "reforme".

Eeeee,u tom grmu se izgleda krije zeka,a posto dobar deo lovista ne lovi zeku ove godine izgleda da ce se u tom grmu jos duuuuugo sakrivatiSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
nesaar
 Ako vec niste osetili da vam je mnogo bolje, ili vam to niko nije rekao, evo taze vesti:

http://www.lovacki-savez-srbije.com/N...0_2014.htm
Pre ću da lovim bez puške nego bez psa.
 
INTERMAKER
 Vest o Skupštini LSS-a na sajtu LSCS-a:

http://www.lovack...admore=229
 
gavra bakos
 E pa konačno lepa vest iz LSS. UJEDINILI smo se . Predsednika možemo nazvati "Ujediniteljom". Da vidimo šta će reći sud , ako ga uopšte bude? Mislim da posle svega više povratka nema i da je sve gotovo! Ujedinitelj je postigao svoj cilj. Kako će nam biti videćemo...
gavra bakoš
 
DakiNS
 

gavra bakos kaže:
E pa konačno lepa vest iz LSS. UJEDINILI smo se . Predsednika možemo nazvati "Ujediniteljom". Da vidimo šta će reći sud , ako ga uopšte bude? Mislim da posle svega više povratka nema i da je sve gotovo! Ujedinitelj je postigao svoj cilj. Kako će nam biti videćemo...


Kolega mislim da je to samo jedan od paravan ciljeva
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Malo zloslutno i vrlo neprimereno su mi delovale Šormazova i Kovačevićeva izjava kako će oni već 'dovesti u red' i ona lovačka udruženja koja nisu htela da učestvuju u ovome što Šormaz naziva slogom i ujedinjavanjem. Svako ima pravo da za sebe odluči da li će ili neće biti u članstvu nekog od saveza. Izraz 'dovodjenje' ili 'doterivanje u red' je čist bezobrazluk onih koji daju takve izjave, i insinuira valjda da su oni koji ne misle kao Šormaz & co, u stvari jedna rulja u neredu, koju treba hitno disciplinovati? Ružno je to, kao što je ružno i sakrivanje iza politike u momentu kad ti nedostaje lovačko znanje ili argumenti. Naravno, padaju tu i još neka obećanja, u stilu 'JA ću ovo, JA ću ono'... Šta ih košta da obećaju, pa makar obećanja bila i bez pokrića? Ko će imati petlju da ih podseti šta su sve obećavali?

A kad se zna da je Statutom LSS predvidjeno da LU sa područja pokrajina svoje članstvo u 'krovnoj organizaciji' moraju da ostvaruju preko pokrajinskih saveza, što u prevodu znači da je članstvo u LSS uslovljeno članstvom u LSV, na primer, i što smatram priličnom povredom ustavnog i zakonskog prava na slobodu udruživanja, onda cela ova Šormazova akcija dobija jednu drugu dimenziju, po mom mišljenju. Dimenziju koja se meni ni malo ne svidja!
Takodje smatram da je vrlo loše što LU ne učestvuju direktno u 'krovnom savezu', nego preko famoznih lovnih okruga delegat, recimo, iz jednog mesta treba da zastupa interese lovaca iz više mesta - odredba o jednom članu skupštine LSS na svakih 500 lovaca najviše je pogodila LU u Vojvodini, gde su lovišta manja, i gde su LU manja po broju članova, pa se dešava da jedan delegat treba da predstavlja 3-4 LU, jer nemaju mnogo članova (u Vojvodini su najčešća LU sa oko 200 članova, a ima dosta i onih koji imaju stotinak lovaca)! Kako je neko mislio da neki Janko ili Marko iz sasvim desetog LU može uopšte da zna šta je interes mog LU i mojih kolega lovaca sa kojima lovim u našem lovištu? Čak i da zna, možda se interes mog LU ne poklapa sa interesom LU iz kojeg je drug delegat, pa šta onda taj čovek treba da radi? Neće ovo moći u praksi da funkcioniše, koliko ja vidim! Ali će zato funkcionisati uterivanje LU u članstvo LSV, gde će vrhuška pokrajinskog saveza biti opet šerif u pokrajini, a članovi organa i tela u LSS će biti PREDSTAVNICI LSV, i moraće da zastupaju interes LSV, a ne udruženja koje predstavljaju! Zašto niko to nije objasnio lovcima?
Takodje mi jako smeta što je neko rešio da jednu tradiciju dugu 116 godina, gde je LSS bio savez lovačkih udruženja i gde su LU direktno učestvovala u radu organa saveza, sada pretvori u nešto što jako liči na savez saveza, a obaška što OPET nemaju svi lovci u Srbiji isti tretman - na jedan način se tretiraju pokrajinska LU, a na drugi način ostala LU. Tako nešto je po mom mišljenju plod trulih kompromisa izmedju saveza, i želje da se kompletno lovstvo stavi pod direktnu kontrolu nekolicine ljudi. Na žalost, jedan deo tih ljudi je direktni učesnik ranijih dogadjaja koji su LSS doveli na ivicu gašenja.

I kao digresija, jedno praktično pitanje: gde je odluka Skupštine LSS o visini članarine za 2014. godinu za savez, i na osnovu čega je, recimo, LSV uplatio više od dva miliona za LSS? Na osnovu svoje (pokrajinske) odluke, platili su 200 dinara po lovcu, iako Skupština LSS nije tu odluku donela! Ako se pogleda raniji statut i skupštinske odluke za 2013., onda je članarina bila 300 dinara, a statut LSS je predvidjao da do donošenja nove odluke, članovi moraju plaćati prošlogodišnju članarinu, kao akontaciju, dok se ne donese nova odluka! Dakle, i ovde ekipa sa Šormazom na čelu i njihovi sekundanti iz LSV i LSCS opet rade kako im se hoće, a ne onako kako Statut predvidja.
Ma nek se slikaju, nek se tapšu po ramenima, neka im se Jeremija opet šlihta isto kao što se ranije šlihtao Popoviću (neverovatna je sličnost, čovek ne menja stil, samo se menjaju gosti na kanabetu), neka idu po Srbiji i neka uteruju članarinu u kasu LSS, gde je ostalo par zaposlenih i Šormaz, koji će imati sada na raspolaganju, ako naplati sve što je zamislio, 50 000 članarina x 300 dinara = 15 miliona, lepih miliončića, koje će trošiti on, uz plaćanje još par plata za sekretaricu i knjigovodju. TO je više od milion dinara mesečno. Jel nije problem? Izgleda da nije, ostali će se već nekako namirivati da li od članarine za pokrajinske ili regionalne saveze, da li od dnevnica i naknada za rad u organima saveza, da li na neki drugi način, i opet će društvo da ide od jednog do drugog diplomatskog lova i od jednog do drugog kotlića, ražnja ili čega već, gde će snishodljivo lokalno rukovodstvo da egzaltirano dočekuje 'visoke goste', makar bili u roze majcama, ili makar udarali 'prstenjak' lovcima u kolu.
A lovci i treba da plaćaju sve to. Nije mala stvar biti DRUG ČLAN!!! Dakle, po savetu Šormaza javno upućenom meni u emisiji TV Lorist, evo, za svaki slučaj, ovom prilikom zagovaram plaćanje članarine za LSS, uz prigodan snimak iz 'Radovana III'!!!


Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
ficha007
 Odnosno Lalo, na osnovu tvoga poslednjeg upisa, i na osnovu događaja kojima je tvorac G-din Šormaz, na delu je totalna centralizacija lovstva u Srbistanu u rukama par ljudi ( kao da do pre par dana toga nije bilo ), ali sada je to i formalno tako.

Jer kako drugačije tumačiti idej o lovnim okruzima nego kao centralizaciju koja veze sa mozgom nema.

I dok ceo moderan svet, da ne kažem ta EU kojoj ( bar deklarativno ) ova zemlja teži, mi ovde imamo upravo suprotno, a to je koncentrisanje moći, zakonski, formalno, u rukama nekolicine ljudi. Ranije je to bilo nekako prikriveno, izokola, sa puno lobiranja, prstenaca...a sada je to direktno, da ne kažem neku grublju i bezobrazniju reč.

Ceo moderan svet nastoji da državu i politiku protera iz institucija gde joj nije mesto, da državu istera iz oblasti koja joj je samo balast, a mi uvek puna usta demokratije, prava, pravde, a radimo kao najgori šabani.

Umesto da lovstvo "spustimo" na lokal, da težimo da bude više lovnih inspektora ( kao što su bili nekad po opštinama ), da pre svega upravu učinimo dostupnijom običnom čoveku, pa samim time i lovstvo i njegovu organizaciju mi radimo upravo suprotno.

Ovim i ovakvim postupanjima čelnih ljudi LSS-a ( Šormazovog ) de facto i de iure LU postaju totalno marginalizovana, a Zakon o udruženjima koji govori upravo o slobodi udruživanja se besprizorno krši, a naročito sa "disciplinskim merama" koja se najavljuju pojedinim "neposlušnim udruženjima" i to od strane ljudi koji su dužni da poštuju zakon a ne da ga pljuju.

Tradicija duga 116 godina danas je bačena u blato i izgažena od strane ljudi koji su toliko tanki u materijli lova i pred kojima se struka povukla, a politika isplivala da je to jedna velika sramota.

A divljači svakim danom sve manje, a okruga sve više. Članarine sve veće a lovaca sve manje, ali imamo okruge, delegate, paragrafe i pazagrafe...bruka i sramota!!!
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
Gedza66
 [i]“Dogovoreno je da rukovodstvo u narednom periodu krene u razgovore sa Vladom Republike Srbije oko izmena i dopuna potrebnih zakona i podzakonskih akata u cilju popravljanja stanja u lovstvu, efikasnijeg rada lovačkih udruženja, očuvanja životne sredine, kao i da Lovački savez Srbije ponovo preuzme ulogu koju je imao kada je osnovan, davne 1896. godine, da bude zaštitinik tradicije narodnog lova u Srbiji. Kao jedna od najstarijih organizacija u Srbiji, Lovački savez Srbije treba da ostane sastavni deo vrednosti koje Srbija ima, sa kojima treba da se ponosi i koje su deo evropskih vrednosti”.[/i]

Ovo saopštenje novinara (???) sa posledjeg okupljanja predstavnika dela lovaca Srbije u formi skupštine lss, Gedži66 nije jasno, pa ako može mala pomoć kako bi Gedža66 to shvatio i naravno, koristeći pravo da svoju glavu samo on koristi, prihvatio.

Kaže se, da će rukovodstvo (čije:?) u narednom periodu krenuti u razgovore sa Vladom Republike Srbije (?) oko izmena i dopuna potrebnih zakona i podzakonskih akata u cilju popravljanja stanja u lovstvu (?), efikasnijeg rada lovačkih udruženja (?), očuvanja životne sredine (???) a u cilju da Lovački savez Srbije ponovo (???) preuzme ulogu koju je imao kada je osnovan, davne 1896 godine, da bude zaštitnik (?????) tradicije narodnog lova u Srbiji ?????

Imaju li autori svih ovih dešavanja, sliku stanja lovstva u Srbiji, odnosno sliku stanja po svakom lovištu Srbije posebno a naročito da li imaju valjani zaključak o uzrocima koji su doveli do lošeg stanja u pojedinim lovištima, odnosno uzrocima koji su doveli do poboljašanja stanja u pojedinim lovištima, a ja sam svedok poboljšanja stanja bar jednog lovišta u Srbiji, mada sam ubeđen da i lovištu u Senti nije gore!!!

Naravno, zakone i podzakonske akte treba menjati, pa i u oblasti lovstva ali što pre i u najkraćem mogućem roku, naročito u oblasti sprovođenja istih !!!?

Kažu ovi na zapadu, da Srbija nema stručnih kapaciteta za tako nešto i to ne samo u oblasti lovstva, već na žalost, mnogo šire, prenebregavajući činjenicu da stručnih kapaciteta ima ali ne uvažavajući realnost, da se većina pojedinaca nadležnih za sprovođenje zakona u većini slučajeva izgubila u izboru: opšti-pojedinačni (lični) interes???

Možda je pogrešan izbor tih pojedinaca (sa stanovišta kvaliteta njihovog i kvaliteta života njihove bliže okoline) i opravdan, uvidevši da su se u prethodnom periodu, nerad i rad isto plaćali i da je rad mnogo češće nego nerad, dovodio do stvaranja neprijatelja u svim sferama (ličnim, profesionalnim i nadasve, političkim), odnosno da se nerad mnogo više isplatio, naročito ako se podvlađivalo pojedincima, koji su koristeći trenutak nemogućnosti da se u ovom vremenu Aleksandar Vučić realno posveti, svim godinama unazad stvorenim društvenim problemima, čine ono što ne treba da čine.

Znam da će me moj brat Sremac75 “spremno dočekati” za ovu poslednju rečenicu ali kada bi on znao ono što ja mislim da znam, ( a brat Ficha može da potvrdi ozbiljnost ljudi na koje ja mislim), zaključujući, tj. donoseći zaključke na osnovu kontakata koje imam iz razgovora sa mnogima iz stranke Aleksandra Vučića, a dolaze iz najviših organa ove stranke, da se opravdano može zaključiti da pristiže sve više “Vučića”, da će lažnjaci vremenom biti identifikovani i naravno odbačeni, tako da će za promenu zakona i podzakonskih akata i u oblasti lovstva, trebati mnogo više od proste pripadnosti SNS-u ili članstva u GO SNS-a, već argumentovano obrazloženje da će predlozene promene biti u opštem interesu lovstva u Srbiji, sa vidljivim rezultatima kvalitativnih promena u interesu svih građana Srbije u ovom današnjem ili skorom budućem vremenu!!!!

Tu majice u duginim bojama neće pomoći,bar sam ja tog ubeđenja i svih onih 10 000 pojedinaca iz opštine Vlasotince (od mogućih 24 000) , koji me podržavaju u ovakvim razmišljanjima a dolaze sa teritorije opštine Vlasotince,tako da se ne treba igrati očekivanjem ovolikog broja ljudi, jer ovo vreme a naročito vreme koje je pred nama , neće imati opravdanje za lažljiva obećanja, već će se to najstrošije sankcionisati, nadam se ne van pravnog sistema???!!!

Evo i primera.

Na jednoj strani, “rukovodstvo lss” (???) koje će kao argumentaciju za predlog izmena i dopuna ZODIL-a, predložiti da konačnu reč oko ustanovljavanja lovnih područja i granica lovišta daju oni, naravno sa argumentacijom da osnovni kriterijum za dodelu treba biti poslušnost, odnosno spremnost da lovišta trebaju dobiti oni koji bespogovorno, blagovremeno i u potrebnim količinama novca, izvršavaju svoje obaveze u pogledu plaćanja članskog doprinosa ovoj “višoj” asocijaciji lovaca Srbije (kako bi se nastavilo ono što je Zoki Živojinović utvrdio kao standard-prim.aut.), iako ima mnogo opravdanih nejasnoća oko pravne osnovanosti ovih koji se izdaju za legalne a na drugoj strani lovci organizovani u lovačka udruženja, koji su shvatili da brojnost divljači u njihovom lovištu ili kako to pojedinci nazivaju “kvalitet lova” , ne zavisi od broja stručnih radnika (Marko iz LSCS mi je svedok) u višoj lovnoj asocijaciji, već samo od njihove spremnosti za svojim davanjem (visina članarine u udruženju) i radnim zalaganjem (broj radnih dana u lovištu)!!!???

Ili

Na ovom poslednjem okupljanju dela lovaca Srbije u formi skupštine lss, učestvovao je i predstavnik LU “Zec” iz Svođa (Mesna zajednica u opštini Vlasotince, čije je LU u periodu od neke 70-te do 93. imalo pravo gazdovanja nad delom sadašnjeg lovišta u delu teritorije opštine Vlasotince, koje to nema od 1993 godine), sa trenutnim i “neostvarenim” željama pojedinaca, koje, ne da nema pravo gazdovanja nekim trenutno ustanovljenim lovištem, već nema niti jednog člana koji je lično uplatio članarinu tom udruženju za ovu lovnu godinu (svi redovno uplaćuju članarinu LU iz Vlasotinca, pa čak i prednjače u tome, naročito avangarda ovih lovaca: bivši predsednici opštine, sudije viših sudova, bivši načelnici hirurših klinika) , već su sredstva ovom udruženju uplaćena donacijom pojedinca, što ovom udruženju nije smetalo da se uplati članski doprinos lss u više od 50 000 dinara ove godine??? (Provera napred iznešenog je veoma lako proverljiva, ako treba???)

Kako ili zašto???

Pa tako ili zato što je paru pojedinaca, "nedozvoljenim" kontrolama lovočuvarske službe LU iz Vlasotinca, realno onemogućeno ostvarivanje davno stečenih ružnih navika, kada su bili predsednici opština, sudije viših sudova i načelnici hirurših klinika (u Nišu-prim. aut.) , da pucaju kad im se prohte i da imaju zalihe srnetine po zamrzivačima u količinama pečene paprike koje sada u istim rashladnim uređajima, imaju njihove supruge.

Da, ti pojedinci su emocionalnim (čitaj: svojim očekivanjem političkog uticaja na ministarku poljoprivrede, koja je tu, po njihovim očekivanjima,i njima , tj. "zahvaljujući" i njihovim glasovima kao članova SPS i Pokreta socijalista, gle slučajnosti, gde je sin jednog od navedenh predsedniik Opštinskog odbotra PS) ubeđivanjem pojedinaca iz “svojih redova” da iz razloga “razvoja” davno uništenih ruralnih krajeva svojih predaka u prvom stepenu po pravoj liniji , trebaju dati novačnu pozajmnicu svom rodnom kraju, koja će im se vratiti kada se “steknu uslovi”???

“Uspeli su da iskukaju više desetina hiljada dinara””, UBEĐIVANJEM “CACKA” (vlasnika jedne ili dve firme za proizvodnju pečene cigle)”, sa prebivalištem u Nišu, da uplati pozajmicu (koju je nakon teškog ubeđivanja, teška srca uplatio) i koja su preusmerna na račun lss iako u ovom trenutku nemaju niti jednog člana, sa “opravdanim očekivanjem”, da će mu tu pozajmicu vratiti a ako mu i ne vrate, odluku o tome će sigurno doneti nadležni sud u Leskovcu, jer poznavajući Cacka, odnosno njegovu promišljenost, siguran sam da će pozajmicu u što skorije vreme tražiti nazad ali nažalost od, u zabludu dovedenih i njihove spremnosti da vrate dugovano, nespremnih ljudi da vrate ono što su obećali.

Jedva čekam sastanak između mog partijskog druga Šormaza i mog brata Đoše69 (predsednik LU iz Vlasotinca, koji je član inicijativnog odbora za osnivanje regionalnog lovačkog saveza oko Niša i čovek kome moj partijski drug Šormaz preko posrednika stalno zakazuje sastanke, na koji ću, nadam se i ja biti pozvan, jer ako ništa drugo, bar da bratu Đoši pokažem zbog čega je lovstvu Srbije u ovom trenutku ovako loše), sa opravdanim očekivanjem da će me pozvati da istom prisustvujem, jer zaista imam potrebe za dobijanje mnogih odgovora, koje ću naravno na pravi način preneti članovima LU iz Vlasotinca, kojih, dao bog, ima preko 500!!!!

Nikako sebi da objasnim, odakle Braca Ćirković u ovoj priči???

LU iz Niša je primer svima nama kako treba raditi, a Braca i Nidža su primeri kako se odgovorna lica po LU trebaju ponašati kao lovni rukovodioci po lovačkim udruženjima !!! Odakle on i naš brat Nikola Vojinović u ovoj priči, zaista sebi ne mogu da objasnim!!!???

Čime li su i kako ubeđeni???

Iskreno, voleo bih da mi se i moj brat Slava iZ Velike Plane javi ili mi porukom objasni, da je ovo što se čini, naročito od njegovih saboraca iz LSCS u interesu većine lovaca Srbije???

Možda napred pomenuti to čine ili podržavaju iz razloga što su zaključili da je 2014 godina, godina licemerstva i da će na ovaj način uspeti u svom nastojanju da dođe do napretka u Nišu i Velikoj Plani??? Možda, ali ja nisam ubeđen da su na pravom putu, zato što možda ja preterujem u shvatanju da smo u vremenu biti ili ne biti, odnosno da ova Srbija ima rezerve za još jedno dve godine, i da, ako sada ne shvatimo šta nam je činiti, vremena za ispravljanje grešaka neće biti, bar u narednom periodu od 20 godina!!!!

PS. Možda neopravdano, ali u ovom trenutku bih hteo da se upoznam sa mišljenjem ljudi, za koje smatram da su zaista kompetenti a nalaze se na “suprotnim” stranama. Ima više pojedinaca u Upravi za šume (jedan od njih je i Miodrag Strnad) a samo je jedan na strani lss: ALEKSANDAR ĆERANIĆ. ! !! (Te ljude sam upoznao i izvinjavam se ako sam pogrešio u očekivanju da će se oni u izboru između rada i nerada, odlučiti za nošenje “krstače” na sahrani lovstva Srbije)!!!????
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
DakiNS
 Uh bata Gedžo al ga napisa! Nisam ni u jednoj rečenici našao zamerke , jedino što mi dade zadatak da svakoj rečenici potražim asocijaciju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
ficha007
 Gedžo, jako, ali jako dobro napisan post.

E sad pošto si me "prozvao" moram da ti pred svim kolegama lovcima odam priznanje što si mi pomogao da se sastanem oči u oči, "tet a tet" sa, nazovimo to, najlepšim delom Vlade R. Srbije gde sam u razgovorima sa tom osobom stekao jako pozitivan utisak da vrlo dobro zna ono što radi i gde mi je omogućeno da iznesem ono što mislim.

Ovo što pišem nije glupost i daje mi ubeđenje da "tamo negde" na vrhu, postoje ljudi koji dobro i ispravno razmišljaju i koji će ceniti ono što struka bude imala da im kaže kada budu odlučivali o bitnim pitanjima, između ostalih u materiji lovstva.

I što je najbitnije i mi obični smrtnici možemo da do njih dođemo i razgovaramo na ravnopravnoj nozi sa njima, bez bojazni da ćemo ispasti šabani.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
mrwa22250
 E pa bas lepo se drugovi dogovorise.Znaci prica ide otprilike ovako:moram biti clan LSS-a jer je to valjda normalno,a ako i necu tu je ujedinitelj da me vrati u stado(rece covek-zabludele ovcice),cisto da se zna da je samo ON pastir,sve ostalo su cobani.Naravno posto zivim u Vojvodini,logicno je da budem clan i LSV-a,a ako i necu tu je lokalni baja,nerast do jaja,da mi zapali prstenac da dva dana gace ne mogu da izvucem iz doopeta.E sad tu je i neki lovni okrug,koji i kako se zove jbmlg, kojeg naravno moram biti clan ako zelim da se moj glas cuje u visim savezima,jer samo okrug je dovoljno okrugao da delegira clanove u iste(ko je u ovo poverovao,hitno na psihijatriju,ako vec nije kasno),zatim clan sam LU,jer je isto korisnik lovista i gde imam pravo da uredno nista ne pitam(pogotovo nezgodna pitanja),a ako i pitam tu je moj preCednik,po vokaciji Zadrugar,koji ce mi isto tako uredno ne odgovoriti na pitanje.
Sva ova clanstva(doduse bez LSS-a i okruga)kostaju me 12000din pa ce dogodine sa njima biti 13-13500din.
Za tu lovu imam lovnu kartu(nema veze sa pomenutim savezima-izdaje je ministarstvo),zatim osiguranje,zbirku hvalospeva aktuelnim rukovodiocima(lovacki glasnik)i trebao bih imati,a nemam izradu planskih dokumenata LO i GPGL(sve zajedno 2200).Ostatak od 9800 ide udruzenju,za plate sekretarice,upravnika i dva lovocuvara(nemam nista protiv tih ljudi,ali sa sadasnjim ovlastenjima-bacanje para),racune,gorivo,troskove prema drzavi(zakup lovista,naknada za koristenje divljaci)i druge troskove.Kad sve to podmirim,ostaje mi clanarina mom ld iliti sekciji od 2500din,koju 95%iskoristimo za unos divljaci(fazana),a 5% ide na klopu za skupstinu i materijal za LTO.
Ne mogu a da se ne zapitam,kako za 2500 din,dve skupstine,hranilista,ceke i puno loviste divljaci,a za 1200LSV-u + x din LSS-u,puna vreca magle i masnica pride.
E moj ujedinitelju,kada budete zaradjivali clanski doprinos koji trazite,necete nas morati stapom terati na jedinstvo.Imas nebrojeno primera da su lovci i do sada bili jedinstveni,samo ste vi koji na lovstvu parazitirate krenuli svako svojim putem.
Zivi zdravi i debeli bili i sto dalje to bolCenzurisanoYe
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Sremac75
 

Gedza66 kaže:

Možda je pogrešan izbor tih pojedinaca (sa stanovišta kvaliteta njihovog i kvaliteta života njihove bliže okoline) i opravdan, uvidevši da su se u prethodnom periodu, nerad i rad isto plaćali i da je rad mnogo češće nego nerad, dovodio do stvaranja neprijatelja u svim sferama (ličnim, profesionalnim i nadasve, političkim), odnosno da se nerad mnogo više isplatio, naročito ako se podvlađivalo pojedincima, koji su koristeći trenutak nemogućnosti da se u ovom vremenu Aleksandar Vučić realno posveti, svim godinama unazad stvorenim društvenim problemima, čine ono što ne treba da čine.

Znam da će me moj brat Sremac75 “spremno dočekati” za ovu poslednju rečenicu ali kada bi on znao ono što ja mislim da znam, ( a brat Ficha može da potvrdi ozbiljnost ljudi na koje ja mislim), zaključujući, tj. donoseći zaključke na osnovu kontakata koje imam iz razgovora sa mnogima iz stranke Aleksandra Vučića, a dolaze iz najviših organa ove stranke, da se opravdano može zaključiti da pristiže sve više “Vučića”, da će lažnjaci vremenom biti identifikovani i naravno odbačeni, tako da će za promenu zakona i podzakonskih akata i u oblasti lovstva, trebati mnogo više od proste pripadnosti SNS-u ili članstva u GO SNS-a, već argumentovano obrazloženje da će predlozene promene biti u opštem interesu lovstva u Srbiji, sa vidljivim rezultatima kvalitativnih promena u interesu svih građana Srbije u ovom današnjem ili skorom budućem vremenu!!!!



U išćekivanju pristižućih "Vučića", a u (ne)opravdanom izostanku angažmana, činilo mi da mnogi misle, svemogućeg Vučića, bojim se da će lažnjaci ispuniti svoje zacrtane ciljeve i neprikosnoveno zasesti u lovačke fotelje, uz obezbeđivanje redovnog priliva novca pod parolom "uzmi (članarinu) i ne pitaj me ništa" ili pak "plati i radi šta hoćeš", te da će ono što, nakon identifikacije i odbacivanja lažnjaka, ološa i kojekakvih ostalih kurvinih sinova, bude preostalo od podrške potrebne za 160 poslanika, biti dovoljno taman za malo preko cenzusa, a nikako za ozbiljniji obračun sa dobro ustoličenim lovačkim faraonima sa uredno popunjenom kasom.

Inače se u ostalom uglavnom slažem sa mojim bratom!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 Sve je to lepo što mi pišemo ovde, ali me čudi prosto da niko od nas do sada nije pomenuo ključnu rečenicu, koja objašnjava u potpunosti kako funkcioniše ovo što se naziva skupštinama, bilo da je reč o skupštini nekog lokalnog LU, ili evo 'krovne skupštine' LSS!

O čemu se radi? Pa radi se o onom čuvenom paprikašu koji NE SME DA SE OHLADI!!!

Ovaj put smo na snimku sa skupštine LSS lepo čuli Šormaza kako u stilu šefa sale (nikako konobara!) oglašava fajront skupštinskog zasedanja rečenicom da se prelazi u restoran da se ne hladi jelo!!!
Nema veze što u tom momentu skupštinom predsedava novoizabarani predsednik skupštine Djoković Uroš koji bi valjda trebao da zaključi zasedanje, ma kakvi, Šormaz ovom rečenicom sa govornice jasno stavlja do znanja svima ko se tu pita, obaveštenjem da je klopa spremna za konzumaciju, da se radi o kuvanom jelu koje, jelte, ne sme da se hladi, i šta tu ima dalje da se priča? Kakva pitanja i predlozi, kakav predsednik skupštine, kakvi bakrači - Šormaz na kraju svog izlaganja kazao 'fajront', delegati momentalno ustaju i marševskim korakom u pravcu restorana, da unapredjuju lovstvo!!! Gotova priča! Kao što su glasali jednoglasno, tako su uniformno na Šormazov mig krenuli u restoran, a tamo se uglavnom sve i rešava. Meni je merak bio gledati ozbiljne (po godinama) ljude, kako kao pioniri maleni svaki čas zapitkuju Šormaza šta i kako da rade. Smešno!

Davno sam ja napisao da će nam taj lovački paprikaš KOJI NE SME DA SE HLADI (ili već neko drugo lovačko grupno klopanje) doći glave, pazite šta kažem. 'Dovodjenje u red' počinje od nepomerljivog tajminga za serviranje paprikaša KOJI NE SME DA SE HLADI, pa makar se svet okrenuo tumbe! Šef sale se pita za termin, a statut, poslovnik i kojekakvi bakrači služe tu samo kao dekor.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
ficha007
 U bre Lalo, pa ti sad našao da se raspituješ o tim tako trivijalnim i nevažnim stvarima kao što su Statut, pravilnici, poslovnici... kome još to đubre treba da razbijaju svoje pametne glavice sa tim.

Uvek se u ovakvim situacijama setim reči moga profesora matematike i informatike, davno pokojnog, koji je imao običaj da kaže: "Kako radite, tako će vam i biti". Mislim da čovek u opšte nije ni malo pogrešio.

Kako nam rade, tako će nam i biti. Ono što je meni primetno, da je lovstvo u poslednjih desetak godina nemoguće razdvojiti od politike i političara. Da se razumemo, bilo je toga i ranije, ali ne u toj meri i ne ovako očigledno. Pa i drug "Stari" je voleo tu i tamo da pripuca malo ( kad mu nešto privežu za drvo ), pa i ovi iz njegove kamarile nisu bili nešto gadljivi na to, ali su ipak bili šmekeri i "dingospo" i ako su od škole imali par razreda završenih u NOB-u.

Ovi danas, tzv. "instant-lovci" proizašli iz "tašna-mašna" bizMismena, zajedno sa rukovodiocima nam "milih" saveza kao da su svi zajedno ispali iz nekog Nušićevog dela. Sada se više ni ne krije nego se javno eksponira ko tu koga, mislim politički, (ne)podržava, dolazi do skrivanja iza nečijih leđa i pozivanja na "tamo nekog" koji će da pomogne u rešavanju između ostalog i sudbine lovaca na taj način što će da, po receptu, "što je babi milo to joj se i snilo" LSS-u kao krovnoj organizaciji, ali ne više lovaca, nego saveza saveza, da omogući sve privilegije i povlastice zbog kojih je i došao tu gde je došao.

Iskreno se nadam da ove redove čitaju ljudi koji takve stvari neće dozvoliti i koji će sprečiti na svaki mogući način ( a tu pre svega mislim na neudovoljavanje zahtevima LSS-a ma kako god oni budu prema zakonodavcu formulisani ) da LSS ovakav kakav je, ostvari ono čemu teži - centralizaciji moći u rukama jednog čoveka, centralizaciji lovstva preko okruga i saveza ( LSV i LSCS i možda nekog trećeg... ) nego naprotiv totalnu decentralizaciju i smanjenje te "lovačke moći" koju je započeo sadašnji ZODL svojim odredbama da lovištima gazduju isključivo udruženja bez ikakvog uplitanja bilo kog saveza, pa i LSS-a.

LSS kao krovna lovačka organizacija svih lovaca ( fizičkih lica ) u Srbiji - DA

LSS kao savez nekih saveza, okruga - NE jer su LU koja realno na terenu koliko-toliko. u skladu sa svojim mogućnostima pokušavaju da održe fondove divlječi marginalizovana i njihov rad je obesmišljen čime se narušava i Ustav R. Srbije i Zakon o udruženjima.

Zarad čega?

Zarad nečega što je moj brat Sremac zaštitio autorskim pravima a zove se "Bajka od života" nekolicine moćnika uvek bliskih nekoj političkoj opciji, ma koja to ona bila trenutno, dokle može da im pomogne kao odskočna daska za lečenje davno stečenih kompleksa.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
DakiNS
 https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...ZkkDLV1Yzg
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
ficha007
 Nešto ne vidim na sajtu LSS a ni na sajtu LSV (verovatno smatraju da ne treba da nas obaveste) ko su delegati iz APV u Skupštini LSS-a?

Na sajtu LSS-a stoji da je palo istorijsko pomirenje između zaraćenih tabora ( verovatno je politika radila ) pa ko velim nije mi poznato kako su u toj konstelaciji prošli Vojvođani?

http://www.lovack...0_2014.htm

"Na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine Lovačkog saveza Srbije, održanoj 25. oktobra 2014. godine, u maloj sali Narodne Skupštine Republike Srbije, prisustvovalo je ukupno 96 članova, od ukupno 125 koliko ih broji Skupština, u skladu sa novim Statutom Lovačkog saveza Srbije, što znači da je postojao kvorum za rad i punovažno odlučivanje.

Za zapisničara je jednoglasno izabran Rodoljub Hadži Cenić, a za radno predsedništvo, takođe jednoglasno su izabrani Aleksandar Sinđelić kao predsedavajući i članovi Aleksandar Stanojević i Julijana Šileš Nađ.

Nakon toga prihvaćen je sledeći dnevni red:

1. Otvaranje Skupštine i uvodna reč.
2. Izbor verifikacione komisije.
3. Izveštaj verifikacione komisije.
4. Izbor radnog predsedništva i zapisničara.
5. Usvajanje dnevnog reda.
6. Izbor izborne komisije.
7. Podela glasačkih listića i glasanje za izbor:
A-Predsednika skupštine i zamenika predsednika skupštine LSS.
B-Predsednika LSS i zamenika predsednika LSS.
V-Upravnog odbora LSS. (Bira se 10).
G-Nadzornog odbora LSS. (Bira se 5).
D-Suda časti LSS. (Bira se 5).
8. Izveštaj izborne komisije o rezultatima glasanja i proglašenje izabranih.
9. Pitanja i predlozi.

Izabrana je verifikaciona komisija u sastavu:

Tanaskovski Zore, Bošković Zoran, Jovanović Dragiša, Žunković Dušan, Lazarević Bratislav, Nikolić Radiša i Marković Dejan.

Izabrana je izborna komisija u sastavu:

Lastovič Tamaš, Guberinić Dragan, Mrašić Darko, Radonjić Nebojša, Trajkoviski Vitomir, Gavrilović Miroslav i Radovanović Bojan.

•Rezultati izbora i proglašenje izabranih

Predsednik skupštine i zamenik predsednika skupštine

Za predsednika skupštine LSS je izabran gdin Uroš Đoković, član LU “Kraljevo” iz Kraljeva.
Za zamenika predsednika skupštine je izabran gdin Zlatimir Rašić, član LU “Dr Milenko Hadžić” iz Svrljiga.

Dragan Šormaz ponovo izabran za predsednika Lovačkog saveza Srbije -jednoglasno

Za predsednika Lovačkog saveza Srbije ponovo je izabran gdin Dragan Šormaz, član LU “Pomoravlje” iz Osipaonice, koji je imao od 96 prisutnih delagata, 96 glasova za izbor.

Za zamenika predsednika je izabran gdin Milan Kovačevič, član LU “Srem Mačva“ iz Sremske Mitrovice.

Upravni odbor LSS

Izabrano je 10 članova Upravnog odbora: Aleksić Zoran, član LU “Ponišavlje” iz Pirota, koga su delegirala dva okruga Pirotski i Nišavski.
Vladimir Videnović, član LU “Minićevo” iz Minićeva.
Dragan Dodić, član LU “Fazan” iz Vranja.
Živković Branislav, član LU “Jovan Šerbanović” iz Žagubice.
Zorić Mićo, član LU “Kozomor” iz Nove Varoši.
Kostić Vladimir, član LU “Kruševac” iz Kruševca.
Maksimović Zoran, član LU “Dunav” iz Grocke.
Pantelić Miloš, član LU “Braća Nedići” iz Valjeva.
Predragović Dragan, član LU “Mileta Polić Bata” iz Ljubovije.
Marjanov Stevan, član LU “Kanjiža” iu Kanjiže.

Nadzorni odbor LSS

Izabrano je 5 članova Nadzornog odbora: Bošković Dimitrije, član LU “Sremac” iz Rume.
Mandić Dragoljub, član LU “Tamnava” iz Uba.
Paležnica Vanja, član LU “Beograd” iz Beograda.
Radovanović Goran, član LU “Šumadija” iz Kragujevca.
Ćirković Bratislav, član LU “Niš” iz Niša.

Sud časti

Izabrano je 5 članova Suda časti: Kovačević Branislav, član LU “Smederevo” iz Smedereva.
Čokić Radoslav, član LU “Novi Bečej” iz Novog Bečeja.
Milutinović Čedomir, član LU “Zvečan” iz Zvečana.
Sinđelić Aleksandar, član LU “Obrenovac” iz Obrenovca.
Tokvić Zoran, član LU “Priboj” iz Priboja.

Dogovoreno je da rukovodstvo u narednom periodu krene u razgovore sa Vladom Republike Srbije oko izmena i dopuna potrebnih zakona i podzakonskih akata u cilju popravljanja stanja u lovstvu, efikasnijeg rada lovačkih udruženja, očuvanja životne sredine, kao i da Lovački savez Srbije ponovo preuzme ulogu koju je imao kada je osnovan, davne 1896. godine, da bude zaštitinik tradicije narodnog lova u Srbiji. Kao jedna od najstarijih organizacija u Srbiji, Lovački savez Srbije treba da ostane sastavni deo vrednosti koje Srbija ima, sa kojima treba da se ponosi i koje su deo evropskih vrednosti."

ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
papiga
 Au pa onaj bagdatski lupez Nebojsa Radonjic se naveliko umesao i u LSS,prvo uz Janjica na osnivacku skupstinu lovne oblasti a sad i u LSS za cega li se sad muva ko musica na taze g..no...

https://www.youtu...bUbOyCWuVA

Sad sam se setio Janjic mu je cvrsto obecao,jer je sa onoga smederevskog konjikradicu na prs u doope da ce nesto zavrsi mora da je to.

A taj rabota je sto je ovaj lupez Glavonjic morao da da ostavku na mesto precednika u LU Bojnik po sili zakona od agenciju za borbu protiv korupciju i postavi Pecu Pankera,a slucajno
sledece godine LU Bojniku istice ugovor o gazdovanju teritorijom pa se nada da ce i ona da prodje bez konkurs za ponovnu dodelu pa se sve oblizuje ko lisica po ovnova mooda da ce kad konjokradica sredi sa Vladu RS i ministarstvo da ponovo LSS dodeljuje teritorije i lovne karte Janjic da mu zavrsi da Glavonjic pa dobije teritoriju i opet po koj zna koj put bude sultanov veliki vezir u LU a i u opstinu Bojnik.

E pa Glavonjicu toj june nece da te mune a ti Janjicu i ne zasluzujes bolje drustvo sa svem smederevskog djilkosa
Od mene tolko oprostite kolege na recniku ali to je jedini njima razumljiv nacin.Pfft
docekacu ja i taj dan da svane............
 
papiga
 Evo ih u istu tikvu duvaju jos im i dresovi isti kabadahije u punom izdanju
http://www.lovack...t_2014.htm

a ima i neki delikatesi iz Janjicevog opusa

http://www.natura...;Itemid=73

kako to radi doktor
docekacu ja i taj dan da svane............
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,231,660 posete www.srbijalov.com