Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА
Lala
 

Gedza66 kaže:
Како је мала кинта у питању, верујем да су ловачки кадрови у својој едукацији били ускраћени за предавања проф. др. па чак и дипл. инг. шум. и да се „ЕДУКАЦИЈА КАДРОВА У ЛОВСТВУ“ вршила само путем online комуникације, а нешто ми говори да смо ми ловци Србије од овог пројекта добили само једног едукованог кадра - ЛАЛУ, јер сам убеђен да је само он путем путем online комуникације , учествовао у овом пројекту Лорист агенције постављајући питања преко Лорист ТВ. LupaHmmm


Aaaaa zeznuo si se, Gedžo! Ja nisam obučen (a nisam ni svučen) za korišćenje 'SKIPE', ja sam staromodan pa sam za postavljanje pitanja za goste Lorist TV preko SMS koristio mobilni telefon starije generacije NOKIA C3 (koji bi možda u projektu o kojem pričamo mogao biti nazvan NOCKIA, sve je moguće)! Grin
Taj cirkus sa nazivima softvera bi bio blam kao kad bih ja napisao da dok kucam SMS preko NOCKIE, koristim GUCHI ili FERRIE naočare (hahahahahaha) jer sam malo mator pa ne vidim baš najbolje na blizu. A istinit je dogadjaj da me je jedan bračni par sličnih (kvazi) intelektualaca (kao što je autor projekta napisao da će da koristi 'SKIPE' preko 'ONLINE INTERNETA' ) pitao da li mogu da naprave BIFEKALNE naočare. Časna reč! Grin

Nego, 400.000 dinara samo po jednom projektu uopšte nije mala para! Postavlja se pitanje na koliko konkursa za sredstva iz FOnda za razvoj lovstva je konkurisala Agencija Lorist i njen vlasnik (bilo da se radi o republičkom ili pokrajinskom Fondu), i koliko puta je dobijala sredstva i za koje projekte? Jednom, ili više puta? Sa zaposlenima kojih nema, ili bez zaposlenih?

A biće veselo, biće, Gedžo, kad na red dodje realizacija projekta i izveštaj o trošenju para. Samo dobro pratite i pamtite podatke. Terminološke egzibicije mogu biti komične, ali pare iz Fonda za razvoj lovstva koji pune lovci svojim uplatama su vrlo konkretne, pa će se tek videti kako su potrošene.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Za dalje praćenje i razumevanje serijala koji sam ja razišljao da dam naziv 'Piršovanje po fondu' bitno je zapamtiti, za sada, nekoliko stvari (ovo je retrospektiva do sada vidjenog, kao ono podsećanje na TV serijama 'gledali ste...' ):

- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. podnosi zahtev Upravi za šume za dodelu 1.300.000 dinara za projekat 'OBRAZOVANJE KADROVA U LOVSTVU'
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. u zahtevu tvrdi da ima 5 zaposlenih visoko obrazovanih radnika, iako prema izveštaju APR iz 2014.broj zaposlenih u Agenciji Lorist u 2013. godini je NULA (0) - da li je ovde Jeremija T. izneo lažne podatke državnom organu?
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. podnosi zahtev za projekat iz obasti obrazovanja, iako nije registrovan za tu delatnost?
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. u svom projektu za koji traži finansiranje iz sredstava Fonda za razvoj lovstva tvrdi da u momentu podnošenja zahteva raspolaže svim tehničkim i kadrovskim rešenjima. A broj zaposlenih NULA? (o tehničkim rešenjima ćemo kasnije)
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. u obrazloženju projekta u odeljku 'Predračun sredstava' tvrdi da poseduje TV studio, da za rad u TV studiju poseduje pet profesionalnih digitalnih kamera kao i prateću opremu potrebnu za emitovanje. (Ovo je jako važno zapamtiti, zbog daljeg praćenja serijala).
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. kao učesnike-predavače u svom projektu 'Obrazovanje kadrova ...' navodi imena tadašnjih i sadašnjih ljudi koji su bili ili su i sada u vrhu lovačkih saveza, u organima i telima tih saveza (Beuković, Popović, Ristić, Djordjević...), zatim neke neimenovane radnike u Upravi za šume, pa i radnika 'Srbijašuma' Marinović Ljubišu, poznatijeg na Lorist forumu kao global moderator 'Hemingway', kojem je na Lorist portalu šef Jeremija T. alias 'Oscar', a na Srbijalov forumu isti g.Marinović je poznat po nicku 'Vuki', koji je imao zapažene (ne ironišem!) upise iz oblasti zakonodavstva i nekih stručnih radova koje smo objavili. Ali 'Vuki' je te upise ovde postavljao besplatno, kao što i svi mi ovde pišemo po svojoj slobodnoj volji.

Te 2013. godine je baš 'krenula karta' sa edukacijom kadrova u lovstvu, pa su tako za edukovanje pare iz republičkog Fonda za razvoj lovstva dobili još i: Društvo srpsko-rumunskog prijateljstva lovaca 'Riznica' iz Lužnice-mesto u blizini Kragujevca (300.000 dinara), 'Vojvodjanski lovac' iz N. Sada (347.000 dinara), kao i Lovački savez Srbije za projekat edukacije lovačkog podmlatka 'Mala lovačka škola' (400.000 dinara) - ja se ne sećam da sam negde čuo ili pročitao da je LSS držao neku lovačku školu za podmladak? Inače, dobitnici sredstava su sve same edukativno-obrazovne ustanove kojima je edukacija lovaca Sveti zadatak! Smile
To o dodeljenim sredstvima se može videti u Izveštaju o sprovodjenju konkursa na stranama 28 i 29, izveštaj je potpisao tadašnji direktor Uprave za šume Perica Grbić. Evo link:

http://www.mpzzs.gov.rs/wp-content/up...onacna.pdf

Ko su bili članovi Komisije? Evo odgovora, i evo šta je bio zadatak Komisije:

За чланове Комисије одређени су:
1)Слободан Стефановић, председник,
2)Миодраг Стрнад, члан
3) Предраг Ћировић, члан
4) Богдан Летица, члан
5) Душица Усановић, члан
6) Ведрана Лаловић, члан.
Комисија је добила задатак да утврди да ли приспели захтеви, програми и пројекти испуњавају услове из тач. II-V Конкурса. Комисије је дана 15. октобра 2013. године извршила прописане задатке.


A šta je rekla konkursna Komisija o ovom projektu Agencije Lorist i njenog vlasnika Jeremije T., i sličnim projektima? Evo opet iz izveštaja (strana 15) citat:
'Поред наведених, Комисија је издвојила и пројекте који имају значај за развој и унапређење ловства са аспекта:
-усклађивања са прописима из области ветеринарства, са аспекта безбедности хране за људску исхрану и промета меса одстрељене дивљачи, кроз изградњу или адаптацију објеката за привремено складиштење одстрељене дивљачи и/или објеката за обраду и расецање меса дивљачи на стратешки и функционално значајним локацијама;
-успостављање и унапређење континуиране стручне едукације радника у ловству, информисаности ловачке јавности и представљања ловнотуристичке понуде Републике Србије, кроз програме едукације и промоције ловства;....'


A ja naivan mislio da je Lovačka komora zadužena za edukaciju radnika u lovstvu, kroz licenciranje i kroz obavezne seminare koje članovi Komore plaćaju... Kakav sam ja naivčina, ništa bolji ni gori od velike većine običnih lovaca Srbije koji plaća svoj hobi, a posle nema pojma (uglavnom) gde pare odu, a divljači nema, a bogme nema ni para!

Dakle, čisto da ne bude zabune u kasnijem praćenju serijala... Dobro pazite kakve činjenice i dokumente iznosimo Sremac i ja, i pamtite ključne detalje, tvrdnje podnosioca zahteva i rečenice iz obrazloženja zahteva i izveštaja.

Ali da nastavimo sa serijom o Jeremiji, koja ima izgleda da bude jedna od gledanijih (čitanijih).
Sremac, izvoli mikrofon, deder sad ono za čega su iskorišćena sredstva koja su Agencija Lorist i njen vlasnik Jeremija T. dobili iz Fonda, i u koliko delova-tranši?!

A posle toga može obrazloženje kada je ili u kom periodu izvršeno obrazovanje i edukacija, gde je DVD o Zakonu o divljači i lovstvu, gde je sve ono što je projektom bilo predvidjeno? Ili se radi o KONTINUIRANOM poslu sa neodredjenim rokom i brojem 'obrazovanih i edukovanih'?!? Koliko ja znam svaki program obrazovanja u obrazovnom sistemu ima svoj početak i završetak, ograničen vremenski, ili grešim?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Sremac75
 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
skojic
 Sunce ti j..em da posle ovog feljtona neko nebude digao ruku na sebe . Siroma
Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno
 
ficha007
 Naravno da niko nikada valjano nije kontrolisao da li su sredstva koja su plasirana po raznoraznim projektima i valjano opravdana, isto kao što država nikada nije kontrolisala razne subvencije koje su godinama unazad davane političkim poslušnicima u vidu subvencija za podizanje vinograda i voćnjaka, isto kao što država ( Robne rezerve ) nikada nije kontrolisala vlasnike silosa kojima je poverila robu ( žito, kukuruz ) na čuvanje, ovi to prodali kada je cena bila velika a onda od uroda naredne godine nadomestili manjak.

Pa na robnim rezervama su pojedinci ne samo oštetili državu jer su prodali državnu imovinu nego su obrnuli milione eura i masno zaradili.

Pa kad takve lopove ova država nije kontrolisala ovi sa svojim kvaziprojektima od par hiljada eura su za državu "sitna riba pljuckavica".

Eee ali za lovce koji su do juče svojim novcima punili ( i još uvek pune ) Fond za razvoj lovstva svaki dinar koji su od svojih često bednih plata izdvajali i koji je otišao u ovaj Fond je itekako bitno da se iskontroliše i da se odgovorni pohapse i procesuiraju.

Krajnje je vreme da se nadležni prestanu igrati politike i da država postane ozbiljna kao što je to u Nemačkoj, Švarcaskoj, Švedskoj...a ne da se bavi demagogijom i politikom, pa će tamo neko ko je "kraduckao" da prostom "promenom dresa" kao što sam ranije pisao bude aboliran od krivične odgovornosti.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
Sremac75
 Po podacima koje je dostavila Uprava za šume:

- NEMA PODATAKA DA JE Lorist Agencija DOSTAVILA GODIŠNJI IZVEŠTAJ O REALIZOVANIM RADOVIMA U 2013. godini do 02.12.2013. godine - čl.3 tačka 2 Ugovora

- NEMA PODATAKA DA JE Lorist Agencija DOSTAVILA PRIVREMENI IZVEŠTAJ O IZVRŠENIM AKTIVNOSTIMA do 03.03.2014. godine - čl.3 tačka 3 Ugovora

- NEMA PODATAKA DA JE Lorist Agencija DOSTAVILA KONAČNI IZVEŠTAJ O IZVRŠENIM AKTIVNOSTIMA iz usvojenog Projekta do 30.06.2014. godine - čl.3 tačka 4 Ugovora

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 Radi boljeg razumevanja sistema odlučivanja u vezi konkursa Fonda za razvoj lovstva, treba reći da Komisija daje preporuku, a da odluku donosi direktor Uprave za šume.

Takodje, treba istaći da je u izveštaju Komisije koji sam pominjao, takodje navedeno i sledeće:

'Комисија је Записником предложила директору Управе за шуме да, при доношењу коначне одлуке о додели средстава појединим правним лицима која су испунила тражене услове, посебно обрати пажњу на чињеницу да су развој и унапређење стања и управљања ловостајем заштићених врста дивљачи у ловиштима (бројна стања, структура популација, просторна дистрибуција, план и реализација плана одстрела, унапређење станишних услова, одрживо газдовање и сл), планирања у ловству (бонитирање станишта, мониторинг дивљачи и њених станишта, динамика развоја популација, циљеви газдовања, мере за реализацију циљева газдовања и сл) и газдовања ловиштима, циљеви од стратешког значаја за успостављање стабилног система ловства у Републици Србији.'

Toliko.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Sremac75
 Ali je zato Lorist Agencija - Trifunović Jeremija PR dostavila KONAČNI IZVEŠTAJ O UTROŠKU SREDSTAVA


i59.tinypic.com/2mqqdjd.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
ficha007
 "Комисија је Записником предложила директору Управе за шуме да, при доношењу коначне одлуке о додели средстава појединим правним лицима која су испунила тражене услове, посебно обрати пажњу на чињеницу..."

Što je direktor izgleda uredno ignorisao, nakon čega su sredstva dodeljena za "hvatanje magle", fiktivna predavanja, nepostojeće DVD-ove...i ko zna za čega još, a da zlo bude veće oni kojima su sredstva dodeljena...paaa njima ni na kraj pameti nije bilo da Upravi dostave bilo kakav papirić o pravdanju istih...a čelnim ljudima Uprave ni na kraj pameti nije bilo da takav papirić potraže.

E to su sva ona krivična dela koja sam gore pobrojao, a pride za ljude iz Uprave teške zloupotrebe i nesavestan rad jer su namenska sredstva plasirana a niko nikada nije tražio pravdanje istih. Kao ni za subvencije za vinograde, voćnjake, zemlju...

Jad i beda. Ili namerno srozavanje lovstva i upropaštavanje lovišta radi tajkunizacije istih od strane politički i lovarno podobnih.

Sramota.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
Tomash
 I ja bih kao i Lala izneo jedno retrospektivno Vidjenje situacije iz proslosti.
Malo je Van teme, ali se mora pomenuti i u ovoj temi, jer ima veze sa trosenjem sredstava iz fonda za razvoj lovstva:


- Jeremija (Lorist) u smislu pruzaoca usluge, daje ponudu za Glasilo saveza
- UO LSV, ciji je clan gospodin Beukovic, bira Lorist za izdavanje glasila i placa mu sredstva za glasilo koje nije izaslo u predvidjenom broju primeraka
- Za clana UO LSV-a, g.Beukovica je predvidjen honorar u poslovima koje obavlja Lorist

Znaci vrtimo se u krug, Beukovic je Loristu placalac usluge, a Lorist je Beukovicu placalac usluge.
Na sta to lici, jel to ne bode oci malo vise....
 
Sremac75
 puc puc


i58.tinypic.com/mcgcjd.jpg


E pa gospodo, na ovo su potrošeni vaši novci...

Vidite koliko to veze ima sa usvojenim Projektom i Ugovorom sa ministarstvom...

Podsećam vas da je TEHNIČKA OPREMLJENOST BILA USLOV ZA KONKURISANJE....


Iz obrazloženja se može zaključiti da Jeremija nije čak ni shvatio da je za odobrena sredstva MORAO da sprovede ceo Projekat ili da odustane od potpisivanja ugovora.
Čl.3. tačka 1 Ugovora je veoma jasna!
Nikako se nije mogao vaditi da mu je isplaćena trećina traženih sredstava pa je uradio samo trećinu Projekta....
Ako je mislio da ne može da uradi projektovane radnje TREBAO JE ODUSTATI OD KONKURSA.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Tomash
 Jel ovo neka zaj.ebancija?!

Po ovome bi projekat trebao da se zove:

"PROJEKAT BESPOVRATNE POMOĆI PRIVATNOM PREDUZETNIKU TRIFUNOVIĆ JEREMIJI DA NABAVI OPREMU ZA POSLOVANJE"
 
AcaNik
 Да ли би ово одјекнуло у широј ловачкој јавности кад би се овога дочепали приучени новинари Курира или сличне жуте штампе? Будимо реални веома мали број ловаца уопште прати било шта на нету везано за лов из много разлога. Али новине читају многи ловци, зар не?
Можда би се коначно тргли мало и почели да постављају нека питања својим УО?
Само размишљам наглас.
 
Sremac75
 

Sremac75 kaže:
Po podacima koje je dostavila Uprava za šume:

- NEMA PODATAKA DA JE Lorist Agencija DOSTAVILA GODIŠNJI IZVEŠTAJ O REALIZOVANIM RADOVIMA U 2013. godini do 02.12.2013. godine - čl.3 tačka 2 Ugovora

- NEMA PODATAKA DA JE Lorist Agencija DOSTAVILA PRIVREMENI IZVEŠTAJ O IZVRŠENIM AKTIVNOSTIMA do 03.03.2014. godine - čl.3 tačka 3 Ugovora

- NEMA PODATAKA DA JE Lorist Agencija DOSTAVILA KONAČNI IZVEŠTAJ O IZVRŠENIM AKTIVNOSTIMA iz usvojenog Projekta do 30.06.2014. godine - čl.3 tačka 4 Ugovora



Međutim, ovo nije smetalo Upravi za šume da 14.05.2014. godine isplati poslednju tranšu od 50.000,oo dinara... J.EBEŠ UGOVOR I IZVEŠTAJE.....


i58.tinypic.com/a0lbvq.jpg

Ono što ne znam, to je da li Komisija iz čl.6 Ugovora, zauzela svoj stav o tome da li je usvojeni Projekat za koji su data novčana sredstva u iznosu od 400.000,oo dinara, REALIZOVAN???? 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
DakiNS
 JBT čovek ne sme ni da odspava malo , zaplet serije je interesantan. Srećom ostaje sve dostupno inače bih navijao sat kao za špansku serijuSmile
Setim se reči jednog od nesrećno zaljubljenih edipovaca :

problem je u tome sto LSS takav kakav jeste treba da sluzi da se lovci okupljaju pa makar i kad se pare Drzave dele............dosli su svi..........potpisali.............otisli.............ja tu zaista ne vidim nista novo.............podataka oko potrosnje para ima............LALA ih nema i nece ih ni imati..........ja sam sve uredno dobio ali ne pada mi napamet da iste podatke objavljujem jer sam misljenja da isti nisu zasluzili da ni pregvire u iste sa Srbijalova
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Tomash
 

AcaNik kaže:
Да ли би ово одјекнуло у широј ловачкој јавности кад би се овога дочепали приучени новинари Курира или сличне жуте штампе? Будимо реални веома мали број ловаца уопште прати било шта на нету везано за лов из много разлога. Али новине читају многи ловци, зар не?
Можда би се коначно тргли мало и почели да постављају нека питања својим УО?
Само размишљам наглас.


Ne objavljuju novine nista dok ne dodje do hapsenja(Posebno vole ona montirana),
to nije interesantno, ako niko nije uhapšen....

Nadam se samo da ce doci do neke tužbe i hapšenja, pa će onda objaviti, a ako je kriv i bude osuđen, ovaj više NIKADA ne može konkurisati kod države (bilo u nekim fondovima i projektima, bilo u javnim nabavkama).

Ali budući da je u ovoj državi sve moguće (pa i da se falsifikuje lična karta premijerovog brata), ovo sve što se ovde objavljuje može da ispadne da je falsifikat, i to redom : Projekat, Izveštaj, Jeremijin Pečat, Jeremijin potpis, Pericin Potpis, Pečat ministarstva, Delovodni pečati....

Sve se to lako dokaže da je ukradeno ili falsifikovano, a pa čak i da je Lalin Email Falsifikat, da Internet u stvari i ne postoji, i da je Pošta Srbije koja je uručila Lalinu preporučenu poštu, u stvari falsifikovana pošta, a ovo što je Lala dobio od Ministarstva i objavljuje u stvari podmetnuto od te Lažne Pošte i nije istina.

Možda se čak dokaže da Sremac i Lala u stvarnosti zapravo ne postoje....



Malo karikiram, ali ako ovde ne dođe do nekog hapšenja, ispašće da je sve ovo što sam karikirao tačno tako....
Ali kako mi se pričinjava Aco, ipak će ovoga biti u raznim novinama....
 
ficha007
 Dakle, ako sam dobro shvatio a jesam, on se od lovačkih novaca tehnički opremio, a uslov da uopšte konkuriše bila je tehnička opremljenost.

Pa možda je čovek računao na celu tranšu od 1.2 milionaROFL....jaaaaooooj ala je ovo sprdačina sa lovcima...ja to zovem ( da ne budem vulgaran puno ) močanje po sirotinji jer im se može.

Sremac je lepo crvenom olovkom zaokružio ono što je bitno:

Lorist je u momentu kada je konkurisao za sredstva tvrdio da ima i tehniku i kadar, dakle i kamere i svu prateću opremu i ljude koji će učestvovati u realizaciji programa.

MEĐUTIM, iz pravdanja sredstava se vidi da je on te pare utrošio za nabavku tehničke opreme, a iz izveštaja sa sajta APR se vidi da on u momentu podnošenja zahteva i samog projekta nije imao ni zaposlene i ako je uredno u projektu navodio da ih ima, pa mu je Uprava dodelila sredstva.

Ja sam studirao neko krivično pravo pa mi se čini da je ovo što je gore navedeno krivično delo "PREVARE" iz čl. 208. pa krivično delo "Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti" čl. 209. KZ RS-a, a za gospodu koja su to omogućila mogla bi da sevne i prijava za "Zloupotrebu položaja odgovornog lica" iz čl. 234. KZ RS-a ili čak za "Zloupotrebu ovlašćenja u privredi iz čl. 238. KZ RS-a.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
Lala
 

Lala kaže:
Za dalje praćenje i razumevanje serijala koji sam ja razišljao da dam naziv 'Piršovanje po fondu' bitno je zapamtiti, za sada, nekoliko stvari (ovo je retrospektiva do sada vidjenog, kao ono podsećanje na TV serijama 'gledali ste...' ):

- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. podnosi zahtev Upravi za šume za dodelu 1.300.000 dinara za projekat 'OBRAZOVANJE KADROVA U LOVSTVU'
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. u zahtevu tvrdi da ima 5 zaposlenih visoko obrazovanih radnika, iako prema izveštaju APR iz 2014.broj zaposlenih u Agenciji Lorist u 2013. godini je NULA (0) - da li je ovde Jeremija T. izneo lažne podatke državnom organu?
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. podnosi zahtev za projekat iz obasti obrazovanja, iako nije registrovan za tu delatnost?
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. u svom projektu za koji traži finansiranje iz sredstava Fonda za razvoj lovstva tvrdi da u momentu podnošenja zahteva raspolaže svim tehničkim i kadrovskim rešenjima. A broj zaposlenih NULA? (o tehničkim rešenjima ćemo kasnije)
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. u obrazloženju projekta u odeljku 'Predračun sredstava' tvrdi da poseduje TV studio, da za rad u TV studiju poseduje pet profesionalnih digitalnih kamera kao i prateću opremu potrebnu za emitovanje. (Ovo je jako važno zapamtiti, zbog daljeg praćenja serijala).
- Agencija Lorist, tj. njen vlasnik Jeremija T. kao učesnike-predavače u svom projektu 'Obrazovanje kadrova ...' navodi imena tadašnjih i sadašnjih ljudi koji su bili ili su i sada u vrhu lovačkih saveza, u organima i telima tih saveza (Beuković, Popović, Ristić, Djordjević...), zatim neke neimenovane radnike u Upravi za šume, pa i radnika 'Srbijašuma' Marinović Ljubišu, poznatijeg na Lorist forumu kao global moderator 'Hemingway', kojem je na Lorist portalu šef Jeremija T. alias 'Oscar', a na Srbijalov forumu isti g.Marinović je poznat po nicku 'Vuki', koji je imao zapažene (ne ironišem!) upise iz oblasti zakonodavstva i nekih stručnih radova koje smo objavili. Ali 'Vuki' je te upise ovde postavljao besplatno, kao što i svi mi ovde pišemo po svojoj slobodnoj volji.



Uporedite ovo što je označeno crvenim slovima sa onim pravdanjem utroška sredstava:

Sremac75 kaže:
puc puc


i58.tinypic.com/mcgcjd.jpg


E pa gospodo, na ovo su potrošeni vaši novci...

Vidite koliko to veze ima sa usvojenim Projektom i Ugovorom sa ministarstvom...

Podsećam vas da je TEHNIČKA OPREMLJENOST BILA USLOV ZA KONKURISANJE....


Iz obrazloženja se može zaključiti da Jeremija nije čak ni shvatio da je za odobrena sredstva MORAO da sprovede ceo Projekat ili da odustane od potpisivanja ugovora.
Čl.3. tačka 1 Ugovora je veoma jasna!


Koja od ove dve izjave Jeremije T. je tačna i istinita? Da li je kompletno opremljen sa 5 kamera i pratećom opremom za emitovanje programa, kako je napisao i potpisao i overio svojim službenim pečatom? Ili nije bio opremljen, jer je parama dobijenim od Fonda kupio još 4 kamere, digitalni video mixer i kulise za studio?
Pa bre koliko onda agencija Lorist ima TV kamera?!? Koliko video miksera? A nema ni jednog zaposlenog - pa ko onda barata sa tolikom opremom?
A onda veseli Jeremija napiše na svom forumu kako mi (uglavnom admni Srbijalova) manipulišemo, lažemo, izvrćemo činjenice, mašemo lažnim ponudama, kako smo jednom rečju najgori od sve dece!
A on prepošten... Perjanica pokisla!
Koliko tužbi će da dobije za svoje bahato pisanje oko ponude 'Dnevnika' za izdavanje glasila? Koliko kršenja zakona i propisa je napravio u dokumentaciji do sada objavljenoj u vezi konkursa za sredstva iz Fonda za razvoj lovstva? A lepo sam mu dva puta rekao da bi bolje bilo da je ćutao i da nije radio to što je radio...
Zašto se sad ne oglasi Jeremija T., vlasnik agencije Lorist? Zašto ne podnese tužbu protiv mene ili Sremca pošto mi, jelte, uglavnom manipulišemo, izvrćemo, pišemo gadosti...? Zna nam podatke, zašto ne pokuša da zaštiti svoje poštenje u koje se zaklinje, i svoj profesionalizam kojeg su mu puna usta? Zašto ne reaguje? Da li je neko nekad na Srbijalov izneo lažne optužbe bez pokrića u činjenicama i dokumentima? NIJE!!! I zato se Srbijalov portalu veruje kad nešto
napiše i objavi!
Posao admina na Srbijalov portalu zahteva popriličnu pažnju da slučajno ne promakne kakva glupost, a ne da se bavi banovanjem neistomišljenika. Oni koji su poziciju admina shvatili kao priliku za ličnu promociju i poziciju sa koje mogu da rade šta hoće, neki (po sopstvenim rečima pred svedocima) čak i za direktnu materijalnu korist, e takvi nisu više admini. Čast onima koji su iz svojih razloga prestali da dolaze na Srbijalov i na lični zahtev razrešeni admin ovlašćenja, oni su pošteno postupili. Problem su bili oni koje smo morali sami da udaljimo - da ih banujemo, kako ne bi svoje gluposti plasirali ovde i time pokušali da srozaju Srbijalov. Gde su sada takvi? Sede u nekom zapećku, zaboravljeni. A zašto ja ovo pominjem? Do mene su u poslednjih nekoliko dana stigli signali kako bi neki od njih jako voleli da mogu da ponovo pišu na Srbijalov, da se vrate, čak izgleda da je (kasno) proradila griža savesti za sve što su napisali, izgovorili, radili ili pokušali da urade. Da se vrate banovani na Srbijalov? MOŽE! Ali samo pod uslovom da mene ovde nema. I da i na tu priču stavimo tačku, a oni neka slušaju svoje tutore i neka i dalje dozvoljavaju da ih neko manipuliše - nisu dorasli ni oni ni njihovi tutori ni Lali, ni Sremcu, ni Dakiju, ni Fići, ni Canisu, ni Tomashu, ni jednom od aktivnijih članova Srbijalov.
Džaba telefoniraju pojedina gospoda ljudima bliskim meni, džaba šalju signale. Takvi su svoju karijeru na Srbijalov završili, mogu samo da gledaju slike iz ranijih godina kada su bili deo Srbijalov Admin Tima. Eno im sada forum prepoštenog Jeremije, pa neka tamo pišu i neka odande pljuckaju, kao što pljuckaju, pod moj (naš) prozor. A možda ih Jeremija pripusti i na TV Lorist, da ih gleda familija na 'malim ekranima naših kompjutera'. Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 

Tomash kaže:
Jel ovo neka zaj.ebancija?!

Po ovome bi projekat trebao da se zove:

"PROJEKAT BESPOVRATNE POMOĆI PRIVATNOM PREDUZETNIKU TRIFUNOVIĆ JEREMIJI DA NABAVI OPREMU ZA POSLOVANJE"


Na žalost, nije zaj.ebancija, nego je sušta istina - lovačke pare koje su uplaćivane u Fond za razvoj lovstva su deljene za razvoj privatnih biznisa pojedinaca.
Gde je tu korist za lovce? A sasvim lepo se vidi korist za pojedinca!

Da li iko misli da je ovo sa Jeremijom usamljen slučaj?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Voleo bih da nam Hemingway napiše šta se dešava u "kući velikog brata"! Osim ako nije zauzet pisanjem drugog dela knjige "Starac i more - problema". Prva knjiga ima nekih sličnosti. Starac isplovio na more puno ajkula (čitaj lovstvo), ulovio veliku ribu ( čitaj subvencija za razvoj lovstva ). Hteo neopremljen da ima veliki ulov (čitaj kupovina kamera ) . Na kraju se jedva živ izvukao ( kojeli ga skoro LoSoSi i LoSoVi).
http://vukajlija.com/sitna-riba/69532
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016. PROPISI O LOVU 1824 29.02.2024. 22:43
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,240,568 posete www.srbijalov.com