Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drug stari i njegova lovačka era


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drug stari i njegova lovačka era
Lovac Stari
 img4.imageshack.us/img4/2429/drugstari.jpg
Drug Tito strastveni Lovac, stafete i pionirske marame. Secanja ne blede.
Sta vam je ostalo u secanju na ovog Velikana svog vremena?
Dobar pogled.
 
Lala
 Eeee, ovi mladji se ne sećaju tog vremena.
Ovaj je bio prevejan lisac, zeznuo je i istok i zapad, a narod živeo mirno... I matori nije drpao za sebe, to je fakat!
Ali, vrlo je moguće da cenu onog vremena plaćaju sadašnje generacije Sad
Ostala mi je u sećanju jedna anegdota vezana za lov:
Išao drug Tito u Bugojno (BiH) da lovi medveda. Posle 'uspešnog' lova, tadašnji predsednik opštine, da bi se dodvorio Titu, nakon Titove pohvale za odstreljen trofej, odgovori kao iz topa: 'Ne brini druže Tito, dok je nas bugojanaca, biće i medjeda!!!' Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
pescarac
 Gaga otvara album sa sećanjima.
Ja ću ispričati jednu priču, koja baš nije lovačka, ali mi je ispričao lovac pripravnik posle polaganja lovačkog ispita negde 1988 - 1989 godine. Taj lovac pripravnik je bio pokojni Ilija Djukić (pre smrti naš ministar inostranih poslova (2001-2)) godine, tada naš ambasador u mislim Kini i ta priča posle polaganja lovačkog ispita je jedina veza sa lovom, ali mislim da je poučna.
Stariji lovci (iako mislim za sebe da nisam metuzalem) se verovatno sećaju tog vremena. Radi se o poseti Josipa Broza Tita Sovjetskom Savezu. Tada je naš ambasador u SSSRu bio baš Ilija Djukić.
Postoji jedna praksa u diplomatiji koja se ne menja uprkos godinama, a pogotovu u to vreme dok je bila gvozdena zavesa. Naime posete se dogovaraju mnogo ranije nego što se one održe, pa i par godina. Tako je nekih godinu dana tekla priprema dolaska Tita u Moskvu. Iz Beograda je stigla depeša da bi Tito i Jovanka došli u posetu Moskvi. Rusi "oduševljeni" traže termin i isti nalaze i posle nekog vremena javljaju ambasadi da če Tito i Jovanka spavati u nekoj vili van Moskve. U ambasadi nezadovoljstvo, jer svi državnici spavaju u Kremlju, a ovo sad u nekoj vili, kao da imaju svoj mir. Depeše se razmenjuju sa Beogradom i iz Beograda stiže dopis ćutite. Posle dva tri meseca iz Beograda stiže nova depeše da Tito dolazi sam (u medjuvremenu se razišao sa Jovankom). Ambasada odgovor prosledjuje ruskom MIP-u, i posle nekog vremena stiže odgovor iz MIPa da će spavati u vili van moskve zbog svog mira. Ponovo u ambasadi nezadovoljstvo, ponovo depeša, ponovo ćutite. Posle par meseci depeša iz Beograda da Tito dolazi sa sinom Žarkom Brozom (ruskim narodnim herojem), Rusi oduševljeni i kažu da će spavati u vili van Moskve, ponovo nezadovoljstvo, ponovo depeša, ponovo ćutite.
Ide priprema jugoslovenske javnosti da je Tito dobio čast kakvu nema ni jedan državnik, da se posebno obezbedjenje angažuje specijalno za njega i td......
Posle svih priprema iz Moskve stiže depeša da će Tito i Žarko spavati u Kremlju. Mi nezadovoljni, depeša, naredba da se ćuti ....
Elem Sleće avion Tito i Žarko se pozdravljaju sa Brežnjevim, pa sa diplomatskim korom pa sledi obilazak počasnog stroja. U tom obilasku Brežnjev govori Titu "zamisli ove moje budale su htele da te stave da spavaš u nekoj vili van Moskve, a ja kad sam to čuo nisam to dao već da spavaš u Kremlju" Tito je oćutao, ovaj je još jednom ponovio, Tito ponovo oćutao, i kad posle trećeg puta Tito ništa nije rekao razgovor o tome se završio.
Na popodnevnom odmoru, svi ljudi iz ambasade su se skupili i počeli da raspravljaju zašto Tito ništa nije rekao i bili su toliko glasni da je Tito sišao iz sobe i pitao u čemu je problem.
Odgovor je bio vrlo jednostavan:
1. da sam mu ja rekao hvala to bi značilo da meni nije ni mesto u Kremlju i da je meni on učinio čast što tu spavam.
2. da sam mu rekao da je meni tu i mesto kao i svim državnicima, uvredio bih ga a došao sam da molim za kredit
3. Ovim ćutanjem sam mu stavio do znanja da je meni tu mesto, a da nikog nisam uvredio.
Izvinite na ovoj dugačkoj priči. Meni je ona više rekla o Titu i diplomatiji nego sve one štafete i druge emisije o Titu.
Za mene, šta god mislili o njemu je on čovek koji je imao sigurno mozak koji je radio kao singerica, i sa puno diplomatskog iskustva.
Šta drugo reći nego skidam kapu
 
Lala
 Pade mi na pamet sad, posle priče koju napisao pescarac: da li je Tito lovio u Rusiji ikad? Ja koliko znam, nije, možda grešim. Znam da je lovio po Africi, i u nekim Azijskim zemljama, ali u bratskoj 'matpjyccka Poccia' nikad! (Valjda nisu smeli da mu daju pušku u ruke tamo, da ne bi napravio pičvajz Grin )
Ako neko ima drugi podatak, voleo bih da znam. Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lovac Stari
 img294.imageshack.us/img294/5531/tito1.jpg
Drug stari uvek je bio elegantan.
Dobar pogled.
 
Lala
 Koji mu je ovo top u ruci?
Vidiš, Časna Starino, kako se treba oblačiti za lov: belo odelo i kravata, a ne ovako kao ti i ja Grin Grin Grin
Da mi je znati kako su prali belo odelo posle lova!!! Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
nenadx
 Stari,drug stari je bio cudo prosloga veka,sto rece pescarac ma sta mislili o njemu,ali da nezalazimo u druge vode.Gledao sam snimak jednog tradicionalnog lova za diplomate,koje je priredjivao.Lovio se uglavnom fazan,a nakon zavrsenog lova reporter ga pita zasto je malo pucao.A on seretski odgovori,Da sam ja pucao nebi imalo divljaci za druge....Sta reci.Najveci lovac nasih naroda i narodnosti,a rekao bih i sire.
Dobar pogodak
 
Cvele
 Pa vidis nenadx, neki kazu tako, a neki kazu, tj pitaju ,,da nisi i ti lovio kao Tito, vezanu divljac za drvo''...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Lovac Stari
 img251.imageshack.us/img251/6343/titon.jpg
Ja sam procitao jednu anegdotu vezanu za Tita.
Svojevremeno Tito odstrelio Jelena 16-erca u Karadjordjevu! Posle uspesnog lova setio se svog pratioca(vodica) i poslao po njega.Ovaj dolazi pred Tita malo na klimavim nogama i kaze izvolite druze Predsednice. Pa pobogu gde si ti Ilija, evo me druze stari ja malo proslavljam vaseg Jelena. Pa kako, pa tako za svaki parozak po jedna casica! Pa do kog si parozaka stigao? Do 13-estog druze stari.img713.imageshack.us/img713/1663/bier20trinkens.gif

Kad je Joza bio mali.
Sapca lapca i prackom gadjao vrapca.
Dobar pogled.
 
Lala
 Nenade, ako se dobro sećam, to je bio lov na fazane iz fijakera, jel tako?

Lovac Stari, daj te smajlije da postavi Intermaker ovde, da i ja nazdravim Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
nenadx
 Lalo pa to je bilo pored tvog lovista,da nam je Tite sad bi poneki preleteo preko,pa bi i ti ko on puc,puc....Moram i Cveletu da kazem nesto,mada bi odlutali od lova(neka admin odluci da li moze)Do tada ukratko lovio sam par puta u ogradjenom lovistu a zagovornik sam oduvek lova jedan na jedan,u lovistima takozvanim divljim.
Dobar pogodak
 
Lala
 Nenade, Cvele je mlad momak, pa o tim vremenima može samo da sluša priče, a priča uvek ima i ovakvih i onakvih. Ti i ja smo deo života proveli u Titovo vreme, i mogu ti reći da mi uopšte nije bilo loše.
A i divljači je bilo mnoooogooo više nego danas! I mnogo više poštenijih lovaca, nego danas. 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Vilotije
 

Lala kaže:
Nenade, Cvele je mlad momak, pa o tim vremenima može samo da sluša priče, a priča uvek ima i ovakvih i onakvih. Ti i ja smo deo života proveli u Titovo vreme, i mogu ti reći da mi uopšte nije bilo loše.
A i divljači je bilo mnoooogooo više nego danas! I mnogo više poštenijih lovaca, nego danas.


E sad Lalo, dal' je bilo u pitanju postenje ili strah, ne znam, al' u svakom slucaju bese bolje.
Na pr. nekad je u SSSR-u, kad udjes u gradski autobus umesto konduktera ili automata za karte, bila kutija u koju se ubacuju "kopejke", a karte se cepale sa rolne kao toalet papir. Ubacis paricu pa iscepas kartu. I svi su kupovali, niko se nije svercovao. Mozda i bi (ma sigurno bi), ali nikad neznas dal' te gleda neki "drug", pa bolje onda kupi i miran si.
Sto bi rakli u mom kraju: "Stra' lojze cuva"Smile
 
Lala
 

Vilotije kaže:
Sto bi rakli u mom kraju: "Stra' lojze cuva"Smile


U pravu si, Vilotije Smile
Jedan moj prijatelj ima uzrečicu: 'ne boji se djavo Boga, nego batina!' . Smisao je isti!
Al da je Tile znao pos'o, znao je... Može svako da misli o njemu i ovo i ono; matori je voleo da uživa, da pojede, pa i da popije, voleo žene, voleo da lovi, nije krao kao neki današnji... Po ovome što sam naredjao, ne razlikuje se od većine nas, jel' tako? Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Vilotije
 Krajem 2008. i pocetkom 2009. u muzeku istorije Jugoslavije organizovana je izlozba "Lovacko oruzje Josipa Broza Tita", na kojoj su prdstavljene 72 puske za lov koje je Tito posedovao.
Cega tu sve ima, to je cudo!
A kao kuriozitet samo da pomenem jednocevu, dalekometnu sacmaricu u kalibru 4 (?). Precnik duse cevi kod kalibra 4 iznosi 23,4 mm (!), a cev ove ogromne puske duga je 162 cm... itd, itd.
Clanak o tome objavio je "Kalibar" u broju 147, pa procitajte. Zaista je interesantno.

O "liku i delu" blazenopocivseg nam J.B.T. ne bih, ali samo da kazem da sam plakao onog dana u 15:05 (kao i svi), pa mi posle bilo krivo sto sam plakao.
A sad mi krivo, sto mi bilo krivo.
 
Lala
 Ovo je snimljeno prošle godine, u Bačkoj, u ataru, vlasnik kamp kućice je jedan dugogodišnji lovac:
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lovac Stari
 Slava ti druze Tito.
Eh davno bese kada sam bio u Kumrovec Yes.
img64.imageshack.us/img64/70/drugtita.jpg
Nego nemojmo od teme, drug Tito je bio i Safari Lovac.
Dobar pogled.
 
Lala
 Da mi je znati, kako su uspeli da drže ovog lava zavezanog? Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Kile_
 

Lala kaže:
Da mi je znati, kako su uspeli da drže ovog lava zavezanog? Grin


hehe Smile pa to je bio verovatno neki dresirani iz cirkusa Grin
Samo 300 i 4x4
 
Vucko Jagodinac
  Tek sad sam video ovu temu, pa se nadam da nije kasno za jedan vic naravno u nase vreme zabranjen. Lovio drug Tito patke sa svojim saradnicima i kad je neko jato bilo u preletu ispucao se drug stari a patke nista. Na to ce drug Dolanc: Poglej mrtve a letiju.
Odakle drugu Titi pare za sve te puske i da li je placao taksu na oruzije?
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 212 11.02.2024. 16:15
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Marlin lovački karabini KARABINI 66 26.01.2023. 22:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,213,979 posete www.srbijalov.com