Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lisica


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lisica
moravac 1
 Moje misljene je da slike izlaznih rana,izvaljenih estremiteta,creva i iznutrice nisu lepe i prezent fotgorafije!!!
Svakako da odredjeni kalibri nisu prikladni za lov na lisice osim ukoliko ne racunate da je to to sto ste zeleli(gore navedeno).Ali se to prosto meni ne svidja i ja takve slike ne Odobravam osim...ako nema teme o odredjenom kalibru i njegovom ucinku u lovu na lisice. Oda su sve fotografije ok jer je samim tim fotografija dokaz o ucinku istog kalibra kao i odredjenog tipa zrna koriscenom u lovu.Kolce
srbija
 
ssekir75
 [xhide]није мени проблем да видим крв и све што иде уз то, видо сам и много горе (као и колега подунавац, аца и још многи други нажалост), али није лепо да се види. поменуо сам да сам пролетос мако једно радознало лисиче из ловишта. нисам га сликао јер је стварно било разваљено. репић је ту као доказ који ће да иде на смањење чланарине, али оно је стварно било грозно. она шакалица коју сам поставио имала је разваљену леву плећку, ногица висила на парчету коже, поприлична рупа на грудима, али сам је сликао тако да се то не види. не видим проблем да се лија или штавећ било на тапету окрене тако да се не види све ово што се види. јесте то део лова, али баш није лепо за видети.[/xhide]
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
sasaruma
 Kolege,razumemo se.Nije mi jasno čemu negativni komentari.Administrator je izrekao korektnu opomenu i to je ok.
 
klaja
 Do sada sam kačio svakakve slike u zavisnosti koju imam,poenta treba da bude kao što je Podunavac napisao. Da se nastavi pisanje o učinku zrna itd. Evo ovu moju zadnju pucao sa 7x65R ,zrno Rws h-mantel 11.2gr i razvalilo je,odbilo i nogu. A po svim nekim specif.važi za jako tvrdo zrno i trebalo je da samo svirne kroz nju. Od sada umesto slika lija stavljam smajli da ne bi bio prozivan. Koliko smajlija toliko lija a i lakše je.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
DakiNS
 Klajo tvoja odluka je tvoje opredelenje. Nekoliko puta do sada sam obrazlagao zašto da slike pokušate uraditi da nijansu manje krvoločno izgledaju. Pa lepo ti je brašo napisao kako je prošao zbog sasvim bezazlene slike. Slikaj ti slobodno svaki pogodak , ali šalji ga direktno svima koje interesuje učinak određenog zrna na divljač. Stalno su lovci na nekom stubu izmišljenog srama, predmet akcija protivnika našeg lepog hobija , iz samo jednog cilja , a to je da lovci i lovstvo nestanu.Nemojmo zelembaćima davati argumente koji će zloupotrebiti kao mnogo puta do sada.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Podunavac
 Ja sam u nedelju kada sam odstrelio šakala napravio nekoliko slika u položaju i stanju kakvom sam ga zatekao, ali pošto je stvarno pogodak napravio haos, premestio sam ga za slikanje za društvene mreže. Ali ne može uvek svima da se ugodi. A zeleni će nas napadati svakako, bez obzira kakva slika bila.
Tri prsta 2Kolce
 
mrwa22250
 

DakiNS kaže:
.Nemojmo zelembaćima davati argumente koji će zloupotrebiti kao mnogo puta do sada.


Nego treba da se ko neke pitchke sakrivamo od desetak klimaktericnih babetina.Pa pogledajte temu o lovu prepelice.Na svim forumima zajedno nema dvadeset upisa.Koga smo se to toliko uplasili i da li je nase sakrivanje jedan vid kapitulacije,nesto kao saglasnost nasih lovackih velikana na zabranu lova grlice.
Gospodo lovci,kada se jednom skinu gace,onda trpa kome god se digne.
To sto je trenutni hit napad na lovacku organizaciju ne znaci da treba da se zavlcimo u misiju rupu,vec da zbijemo redove i argumentovano razvalimo bagru koja nas napada.Po ceo dan u medijima razvrat,prostitucija,sektasenje,pedofilija....,a ja treba da se stidim sto radim ono sto nasa vrsta radi od svog postanka,a organizovano jos od vremena kad su se gorepomenuti spaljivali na lomacama kao genetski otpad.

Zapamtite,cutanje i sakrivanje je najveci autogol lovacke organizacije na utakmici protiv onih koji bi da nas posalju u istorijuStari

Dobar vam pogled,pamet u glavu i ruke u dzepove.Mozda u nekom od tih dzepova pronadjemo davno izgubljene testise.Bye
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
IvicaL
 Kao i mnogo puta do sada - svaka ti je na mestu,...Odobreno
lala, pa sta
 
tomo vrbas
 Mrwo dali mislis da slikama izvaljenih ekstremiteta i drobi cemo mi nesto dokazati u svetu nedoCenzurisanonih baba i kojekakvih oCenzurisanoina nerotkinja?Mislis li da je ta slika drobi i kostiju lep prizor za nekog ko nije lovac i nezna sta je lov?Svaka takva slika nekim ljudima budi secanje na zla vremena za ljude koji su prosli kroz vihore rata i mnoge mucne slike koje ih prate iz tog doba zverstava i ubijanja,klanja i ostalih zverskih nedela i takve slike im samo vracaju to na oci?Zar mi lovci treba da budemo vazda usporedjivani sa divljacima,zlikovcima i koje kakvim zlocincima svi mi volimo lov ali zar mora neko da gleda losu stranu tog lova jer neki kalibar razbije divljac za nas je to normalno ali za vecinu nije i nepostoji dzabe u lovackom kodeksu odavanje poste divljaci sa grancicom kao zadnjim zalogajem i skrivenim ranam od ostrela.Jednostavno zivimo u doba kada je sto kazes kurvrluka,prostitucije i koje kakvih nemoralnih zbivanja na svakom programu ali najgore je sto bas takvi izopaceni likovi nam kroje kape,a mi tu nista ne mozemo i u ovom ludom vremenu treba da ostanemo po strani i da nicim ne izazivamo gnev ljudi pogotovo slikama razbijene divljaci jer vecina tih izopacenih likova mesto dece imaju kucice,macice i kojekakve zivotinje za mezimce i bore se za njihova prava koja su bas zbog njih i veca nego nasa ljudska.Jednostavno imamo lovacki kodeks i treba ga postovati ja mnogo puta nisam okacio slike odstrela bas iz tih razloga sto su razbijene i nije se mogla rana sakriti.
 
klaja
 Ko nije lovac i ima slab želudac ne mora da gleda te slike,ne gledam ni ja na njihovim forumima i ne zanimaju me uopšte. Svaki svoj odstrel uslikam u položaju bez pomeranja a posle namestim za slikanje pogotovo kod plemenite divljači. Kod štetočina isto uslikam prvobitni položaj a koju ću okačiti puno ne biram. Od sada okačimLovac 3 kad odstrelim liju ili šakala ,da ne bi dobijali packe hehehe.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
DakiNS
 Da se kože lija otkupljuju , većina bi lovila u zimskom periodu i dobro pazila kojim kalibrom , kojim zrnom i u kojem je položaju divljač koja se odstreljuje.Ovako nekad cenjen trofej i krzno lisice svedosmo (ne našom krivicom ) na prosto tamanjenje štetočina.Imao sam , na žalost , prilike da se svega u životu nagledam, i niko me ne može ubediti da mu je prijatnije gledati sliku razbucane divljači umesto slike ulova , dostojnog našeg lovačkog poštovanja , ma kako ta divljač bila tretirana. Da li kao plemenita ili kao štetočina . Ona je naš ulov i tako je treba i tretirati . Svi ste se zgražavali na slike i snimke gde "lovac" jaše divljač, gazi je ili ranjenu muči . Fotografijom unakažene divljači automatski se podsvesno dovodimo u vezu sa neprimerenim postupcima nelovaca.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
klaja
 Svako ima pravo na svoje mišljenje,ja volim da vidim kakav je pogodak,ulazna ,izlazna rana itd. Nije mi važan samo odstrel već i da pogodak bude na pravo mesto upućen.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
Podunavac
 Превише паламудимо о овоме. Добро је рекао Мрва. Почели смо да се сакривамо. Ко није ловац нема шта да тражи на ловачком порталу и гледа нешта што му није угодно. Не волим ни ја параду поноса па је организују у главном граду. Неко вече на РТС наступ неких педе.чина што млате китама и лижу шу.ке једни другима. Јел за то народ плаћа ТВ претплату? Рана је саставни део одстрела, каква год била. Па ако се неко мало занео и ставио слику где се она добро види, шта сад? Често пута се стављају слике ране приликом разговора о калибрима и ефекту зрна. Ништа то није страшније од оног комада меса које виси у месници и у које упиремо прстом да би показали одакле да нам одсече месар, а онда он по њему удара сатаром.
Tri prsta 2Kolce
 
ssekir75
 ја б'само да питам админе да извуку статистику колико је чланова овог нашег форума активно. не знам да ли нас има 50ак. нек толко има и на лористу (о преклапању не биК), то је 100тињак људи од око 70000 ловаца. без подршке главоња не можемо много да урадимо. с друге стране, имате оне да их не помињем, који имају подршку главоња. и они галаме. њима нема шта да се одузме, а нама оде оружје. и у рату постоји маскирање. не даш да се видиш пре него што је касно. е па господо, ово је рат. нападнути смо. треба истурати лажне мете. завлачити непријатеља. о, да, и елиминисати. као што они нас блокирају кад покушавамо да аргументима докажемо да нису у праву, тако треба и ми њих да блокирамо. шта ће кој мој на ловачком форуму неко ко не воли лов него ради против њега? да упозна непријатеља. е па пријатељу, кад добијеш лажну слику опустиш се и онда могу да те с*ебем. зато сам за покривање рана и неприказивање разваљене дивљачи.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
sasaruma
 i.imgur.com/CAaQ8qo.jpg
evo jedna od sinoc,kulturno odstreljena
 
canis aureus
 sasaruma sve ĆJestitke Odobreno


[xhide]
PrimJetio bi' ... jahanje odstreljene divljaĆi, čerečenje, gažanje ili na druge načine "skrnavljenje" odstreljene divljači nije isto što i slikanje odstreljene divljači gde se vide rane napravljene pogotkom, i to ne treba poistovJećivati!
Jedno je nepoštovanje i "iživljavanje" nad tom divljači a sasvim drugo je "morbidnost" koju je napravilo zrno prilikom pogotka.
Ti neki "dušebrižnici" napadaju lovce i kad ne vide te rane podjednako kao i kad ih vide tako da ... nama svejedno.
Ako se užasavaju ne moraju da gledaju ... nek gledaju RTS i kulturu koju je Podunavac naveo u prethodnom upisu
[/xhide]
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim
 
klaja
 Sasaruma čestitam na odstrelu a Canisu na upisu
Evo Lovac 3od večeras. 80m
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
sasaruma
 Kolega Klajo,čestitke na odstrelu. Nego ne vidim na slici jel mužijak el žemka?Kolce
 
klaja
 Hvala hvala,veruj mi da sam zaboravio da pogledam. Mozda je kolega Mb bb video ,bili smo zajedno.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
klaja
 Kod mene večeras dveLovac 3' target='_blank' title='http://Lovac 3'><img src='../images/smiley/lovac3.gif...iddle;' />,160 i 70m. Kal.7x65R
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,210,975 posete www.srbijalov.com