Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
ssekir75
 пошто се ловио и зец ишли смо као једна група, нас 20так. убисмо лепу километражу по изразито воденом терену. срећа па се блато није лепило ко што уме. видли смо 7-8 фазана, од тога оборена 4. задња два су нас врло докторски поје*ала. али је зато било кока Shock наравно, због толике воде много кукуруза није још скинуто (и ко зна кад ће и да буде), тако да су вероватно сви унутра. а сад одмарање ногу... Spavanje
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
mrwa22250
 Mi opet odlicno lovili,a Ares i ja smo se bas istakli sa 5 oborenih petlova.On je usput pokupio sve petlove odstreljene danas pa nam je ucinak vise nego dobar.Ove trece nedelje lova fazan kao da postaje mudriji pa se krije u teskom terenu(trska,parlozi,divlja ruza)pa su psi morali junacki da zapnu da bi nam omogucili odstrel.Pored odstreljenih vidjena je jos gomila divljaci pa je utisak i dalje da je ovo najbolja sezona u poslednjih 10 godina.Posto dok lovim retko imam volje i vremena za fotke,evo jedna od kuce sa prelepim divljakom duzine repa celih 60 cm.
mrwa22250 priložio:
326526_10_004.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
DakiNS
 Kada se prisetim vaših terena, ne čudi me ni rezultat, a posebno mi je drago što je Ares sve bolji , što sam i onomad videoBravo 2
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
mrwa22250
 Ova Aresova slika najbolje opisuje u kakvom terenu je danas bio fazan.Noge mu nisu u nista boljem stanju,ali ni jednog trenutka nije zastao,kao masina.
mrwa22250 priložio:
326526_10_001.jpg

Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
mrwa22250
 

DakiNS kaže:
Kada se prisetim vaših terena, ne čudi me ni rezultat, a posebno mi je drago što je Ares sve bolji , što sam i onomad videoBravo 2

Imao je neki napad loodila jutros,ali kad sam ga malo resetovao,kao doxa.Bolje je spreciti,nego se ceo dan drecitiGrin
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Tomash
 Kod mene u nedelju opet mrsavo, jos gore nego prosle.

Moja grupa podigla jednu fazanku i jednog zeca koje ne pucamo.
Druge dve grupe koje su prosle nedelje imale 30-tak prilika za odstrel, opet na dobrim terenima, ali nigde divljaci, odstrelili samo dva petla.

Mi smo sa druge strane, u nedostatku divljaci, vrsili odstrel letecih predatora, ponekog frizidera, tv-a itd...

Ker ovoga puta radio ko sat, jedini na visini zadatka u grupi, ovaj put mi je bio ponos rastao sam kao kvasac, samo mi ga zao jer je trcao kao lud, a i tu fazanku i zeca sto je podigao nismo pucali, pa jos uvek nije ostrvljen...

Sledece nedelje pauza, pa ce se valjda i divljac pojaviti kad se malo kukuruz poskida sa njiva.

Cestitke kolegama za lep lov!
 
Lala
 Jučerašnji lov će ostati upamćen kao jedan od boljih što se tiče odstrela divljači, a posebno po jednom nesvakidašnjem dogadjaju. ’Ajdemo redom:
Na lovačkom domu, zbornom mestu, u našoj grupi se okupilo svega 8 lovaca. Ove godine, obzirom na hronični nedstatak fazana iz prirodnog legla, i dalje se oslanjamo na fazane iz volijere. Ranijih godina su u upravi LU eksperimentisali sa puštanjem fazana pred ovnu sezonu, pa sa puštanjem fazana par dana pre lova, pa sa puštanjem fazana veče pred lov. Iako sam im ja govorio (ko je hteo da čuje, čuo je) da takav način puštanja znači samo ’švedski sto’ za lisice i šakale, nije baš vredelo sve dok nisu shvatili da se procenat odstreljenih tako puštenih fazana retko kretao više od 30-35%. Od ove godine priča se promenila, pa fazane puštamo ’pred pušku’, jutro pre lova, i ne puštamo sve odjednom nego pustimo 3-4 na jednom mestu pa pravimo razmak od oko 300-500 metara izmedju puštanja. Dok mi stignemo na teren, dok doručkujemo, fazani se razidju taman toliko da se može normalno loviti.
Dakle, juče je pred 8 lovaca pušteno 10 fazana. Teren fantastičan, pašnjak sa visokom travom i sa mnogo žbunja gloginja (bodlje, bodlje), ponegde i sa malo trske. Vreme idealno za lov, ni pretoplo ni prehladno, skoro bez vetra. Njive u okolini su sad već uglavnom skinute, i nekoliko manjih tabli sa kukuruzom koje smo pročešljali ali tamo nismo našli ništa. Deo terena je i dalje pod vodom (!) nikako da se prosuši, već je dojadilo svima i kišno leto i kišna jesen, i dosta više puste vodurine!
Moj Kastor opet osvetlao obraz, a šampionski se poneo kada je u jednoj povećoj remizi od gustog žbuna gloginja koja ima najmanje hektar, posle 15 minuta potrage aportirao u krilo ranjenu koku koja je bežala peške svo to vreme!!! Posle pogotka kolege koka je bubnula u to žbunje koje je ublažilo njen pad, pa je skliznula na zemlju i zbrisala u najveći gustiš. Kastor nije video pogodak i pad, bio je udaljen dosta, pa sam ga, pokazujući rukom, naveo na mesto gde je otprilike koka pala, video sam kroz žbunje kako je kerina u jednom momentu zategao kraću marku na miris, ali je par sekundi kasnije oborio nos i krenuo u kule po tragu koke, i izgubio se u tom gustišu. Nas troje smo čekali da donese aport, ja sam ga rečima ohrabrivao iako nisam video ni gde je ni šta radi, niti čujem u onom žbunju da se nešto kreće, povelika je remiza, nije ni čudo. Posle desetak minuta, moje kolege odustaju od daljeg čekanja, smatrajući da nema šanse da će divljač biti pronadjena, ali ja se samo smeškam, već toliko poverenje imam u moju džukelu, da znam da ako ga nema, da je sigurno na tragu i da će pronaći taj odstrel i doneti ga - da nije tako, pas bi već bio kod mene. Tako je i bilo, kolege nisu stigle da odmaknu ni 100 metara, kad evo ti Kastora, izbija iz onog žbunja sa još živom kokom u ustima, prilazi i uz naklon mi pred noge spušta koku! Bravo za kerinu! Ona dvojica se okreću kad sam im doviknuo i podigao donetu koku, i krste se, a meni srce puno.

Cela naša grupa se relativno brzo, za nešto više od dva sata lova, namirila, a moja kerina je imao par lepih markiranja i 5 ili 6 aporta, nisam baš brojao.

Dogadjaj koji je obeležio lov: u povratku sa terena, spazim pored neke nakrivljene kućice na stazici oko koje je kupinjak, na jedno 20 metara, kako se šepuri jedan petao! Naš kolega Rančer, sa kojim lovim, krene da se šunja prema tom petlu da ga podigne i odstreli, a petlina po običaju krene da se izvlači lagano peške, i taman kad mu Rančer prišao na dva metra fazan hteo da poleti, zamahne krilima, ali se upetlja u onaj kupinjak, dovoljno da brat Rančer odloži pušku i u kečerskom stilu se baci na petla i uhvati ga GOLIM RUKAMA!!! Jedva se Rančer (130 kg) izborio sa pobesnelim petlom (1,5 kg)! Grin Rančeru za lov ni puška ni municija nisu potrebni, on ide goloruk na fazana, eeeejjjj! Smeko

Sve u svemu, prilično dobar lov, daj Bože da tako i nastavi, da barem tog nesretnog fazana lovimo, kad smo već prosvirali za prepelice i za zeca. Inače na terenu gde smo lovili vidjen je svega 1 (JEDAN) zec i jedan srndać, iako je teren ’ubio se’ baš za tu divljač!!! Tuga!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Bravo 2 Lalo ti si usavršio marku a Rančer aport.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
zoranp
 Aj i ja koju da beknem!! Ove sezone sam bio u lovovima u Čelarevu i prošle nedelje sam išao sa povećemo grupom u kojoj smo samo nas trojica imali po pevca, iako je bilo dosta dizanja fazana i fazanki, a zeca hvala Bogu ko pleve!!! tu sam pred kraj omašio i jednu šljuku i to dvaredStidljiv!!...inače na taj teren nismo puštali ove sezone ni jednog fazana!! Nisam bio nešto impresioniran, ali bila je gužva, jaka vegetacija, generalno teško vreme. Jučer lov kao u priči..prvo uzeo sam od kolege (koji je kupio od mene psa) brata od Mrwinog "terminatora". čisto da probam kera, jer ovaj kolega jako slabo izlazi u lov (pas bio u lovištu u januaru, još samnom)!! Nisam vodio moje zvjerke, vjerujući da ću se napatiti sa ovim "frajerom" pa da mi ne smetaju, ali onda kreće žurka...zborno meso, grupa petorka, teren ekstremo težak rit, ma za noge polomiti!! ..pas potpuno van ideje šta da traži, ali uvek u pokretu, visoko dignute glave, neprestanog galopa i to onog cenjenog nemačkogPresrean,ali uvek "u ruci" kao da je još uvek kod mene, i tako landarjući izbija pevca kojeg "bebara" (to jest JAGrin) ruši koda ga grom ošinoGrin, a onda mladac shvaća, i pogledom kaže .."pa bejbe majku mu, što nekažeš šta tražimo!!!"..iiiiii ide braćo marka za markom, teren se krši , lomi, ma sve puca, a meni srce ko tri kuće...da skratim ...rezime... u pola deset (krenulo se posle osam, proteralo se možda kilometar terena) se peče ražnjić, svi namireni pevcima, dignuto preko dvadesetak fazana, i pravac kući ...psujući sebe...kudddd ga prodaShockGrin!!! Daj Bože samo da ovako bude i nadaljeMolitva!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
zoranp
 Nego nešto danas sa Mrwom debatujem...da Lalomir i ja, kao stare kolege isti da i rođeni, sa sličnim psima, izbacimo jedno leglo (tamo na proleće) Grande i Kastora, pa da uz samo prateće troškove štenad podelimo zainteresiranim kolegama sa foruma!!?? Videt ćemo šta kaže Lalomir!!??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
dr NM
 

golf071 kaže:

dr NM kaže:
Počela je glavna sezona u Valjevu.
Bravo 2 svaka cast.


Hvala, kolega, veliki pozdrav!Bye
 
mrwa22250
 

zoranp kaže:
Nego nešto danas sa Mrwom debatujem...da Lalomir i ja, kao stare kolege isti da i rođeni, sa sličnim psima, izbacimo jedno leglo (tamo na proleće) Grande i Kastora, pa da uz samo prateće troškove štenad podelimo zainteresiranim kolegama sa foruma!!?? Videt ćemo šta kaže Lalomir!!??

Eto dobre ideje i sanse da se pazari vrlo dobar lovacki pomocnik.I Granda i Kastor su izuzetni lovci(za razliku od njihovih gazda koji nemaju blage sa lovomROFL),izuzetnog nosa,vodljivi,odlicne pretrage,aporta.Slicnih su linija pa se i od legla mogu ocekivati odlicne urodjene osobine,a dalje je sve na vodicima.Granda je u prvom leglu sa Djuricevim DiVajsom dala odlicne pse,a i drugo leglo mi se cini vise nego dobro(jos su mali tek treba da pokazu od kakvog su materijala) tako da su male sanse da sa Kastorom bude promasaj.
Sve u svemu,odlicna kombinacija,naravno tu mislim na pse ne na ova dva ugursuza.Njih ko je poznavao ni Zrmanja mu ladna nijeSmekoHaHaHa
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
ssekir75
 хм... ту ће бити гужве ко ће пре на ред, а обојица ће морати мало чешће да воде керове на дружење због потражње Smile
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Jank
 

zoranp kaže:
Nego nešto danas sa Mrwom debatujem...da Lalomir i ja, kao stare kolege isti da i rođeni, sa sličnim psima, izbacimo jedno leglo (tamo na proleće) Grande i Kastora, pa da uz samo prateće troškove štenad podelimo zainteresiranim kolegama sa foruma!!?? Videt ćemo šta kaže Lalomir!!??


Па ви ћете постати и пријатељи, на керећу свадбу не могу доћи али са први пријавлјујем за једно џукелче...Pas...
....мада незнам да ли ће Лалина пристати....мислим потрошиће му се Кастор па ће изгубити интересовање за лов..........HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
Podunavac
 Sve se plašim da Lalin Kastor nije već zanemoćao, pošto mu je alat stalno bio na gotovs proteklih godina.ROFL
Tri prsta 2Kolce
 
Lala
 

zoranp kaže:
Nego nešto danas sa Mrwom debatujem...da Lalomir i ja, kao stare kolege isti da i rođeni, sa sličnim psima, izbacimo jedno leglo (tamo na proleće) Grande i Kastora, pa da uz samo prateće troškove štenad podelimo zainteresiranim kolegama sa foruma!!?? Videt ćemo šta kaže Lalomir!!??


Zoki, pa ja sam tebi još prošle godine rekao da bi kombinacija Grande i Kastora bila odlična i da bi leglo sigurno dalo izvrsne štence! A još više mi se svidja ideja da se štenci poklone forumašima, uz plaćanje samo onih osnovnih troškova, rodovnika, vakcine i startera. Jedino bih zaista voleo da unapred znam ko od forumaša bi hteo štence, da se ne bi desilo da hranimo leglo nekoliko meseci, ili da prodjemo kao neke kolege ranije koje su htele da poklone štence, pa su zainteresovani odjednom počeli da odustaju iz 101 razloga.

Dakle, ja jesam jako ZA tu ideju, a siguran sam da ni Kastor nema ništa protiv! Grin Odobreno
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
zoranp
 Žao mi je Lalomire, ali nakon ovih foto dokaza koje je prikazao moje zemo podunavac, smatram da moja kuja odlaže taj "spoj", jer se u tvom slučaju radi o psu seksualnom manijaku, koji brate izvlači čakiju i na crvenu gumenu čizmuShock, a moja kujica je ipak fina dama i neće da se petlja sa taki ugroženi divljaci !!!GrinGrin ...mislim da prvo moraš malo da opustiš tog svog mališu, pa ćemo onda da vidimo oko eventualnog spoja!!ROFLROFL
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
mrwa22250
 

zoranp kaže:
Žao mi je Lalomire, ali nakon ovih foto dokaza koje je prikazao moje zemo podunavac, smatram da moja kuja odlaže taj "spoj", jer se u tvom slučaju radi o psu seksualnom manijaku, koji brate izvlači čakiju i na crvenu gumenu čizmuShock, a moja kujica je ipak fina dama i neće da se petlja sa taki ugroženi divljaci !!!GrinGrin ...mislim da prvo moraš malo da opustiš tog svog mališu, pa ćemo onda da vidimo oko eventualnog spoja!!ROFLROFL
E sad ,da li su u pravu stari kinolozi kada tvrde da pas do 6 meseci lici na roditelje,a posle tog perioda na gazduSmeko
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Jank
 

mrwa22250 kaže:

zoranp kaže:
Žao mi je Lalomire, ali nakon ovih foto dokaza koje je prikazao moje zemo podunavac, smatram da moja kuja odlaže taj "spoj", jer se u tvom slučaju radi o psu seksualnom manijaku, koji brate izvlači čakiju i na crvenu gumenu čizmuShock, a moja kujica je ipak fina dama i neće da se petlja sa taki ugroženi divljaci !!!GrinGrin ...mislim da prvo moraš malo da opustiš tog svog mališu, pa ćemo onda da vidimo oko eventualnog spoja!!ROFLROFL
E sad ,da li su u pravu stari kinolozi kada tvrde da pas do 6 meseci lici na roditelje,a posle tog perioda na gazduSmeko


Незнам шта да вам кажем али у мом случају чини ми се да ја личим на мог кера. Кад осетим неку добр цицу ома лајем и режим....HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
Podunavac
 

zoranp kaže:
Žao mi je Lalomire, ali nakon ovih foto dokaza koje je prikazao moje zemo podunavac, smatram da moja kuja odlaže taj "spoj", jer se u tvom slučaju radi o psu seksualnom manijaku, koji brate izvlači čakiju i na crvenu gumenu čizmuShock, a moja kujica je ipak fina dama i neće da se petlja sa taki ugroženi divljaci !!!GrinGrin ...mislim da prvo moraš malo da opustiš tog svog mališu, pa ćemo onda da vidimo oko eventualnog spoja!!ROFLROFL



Moj zemara nemaš pojma pod kakvim smo mi stresom lovili taj dan. U prikolici jedva žive glave (guze) sačuvasmo. Sa jedne strane Lalin Kastor sa alatom na gotovs, a sa druge moj burazer Klaja i njegova kama(gra) sutra. Taman došao od pokojnog Pantelije (zemo BM).Shock Okretali smo se u prikolici ko na ražnju, u glavi nam se svima zavrtelo.Iznenadjen Jedva smo čekali da siđemo. Da bude grđa stvar imali i gosta iz evrope, tačnije iz Švjacarske. Obrukasmo se pred njim, mora da je mislio kakvi su ovo divljaci balkanski.ROFL
Tri prsta 2Kolce
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 136
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,225,089 posete www.srbijalov.com