Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
Djurovic Djordje
 Imalo bi svrhe ako bi se taj deo terena redovno cistio od predatora, u suprotnom samo se hrane predatori.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.
 
lovac junior
 Bas tako, ako bi se teren ocistio od predatora onda ima, ali ako ne, samo se hrane lisice. Ja evo idem vec odavno i trazim dozvolu za lisice koje vidjam svako 3. Vece, ali nikako da mi je izdaju.

Dobar pogled!
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan
 
tomo vrbas
 To smo proletos pustili kao u fazonu maticno jato inace ta suma nam je zabran i u njoj organizujemo jedan nagradni lov,jedan novogodisnji i hajku na lisice i onda ostalih 362 dana niko tamo ne zalazi.Inace suma je stara i onda smo dobili od sumarije da moramo da izvrsimo sanitarnu secu i naravno posumljavanje ali problem je sto posle posumljavanja dve godine se seceni deo ne dira pa tu bude katastrofa od izdanaka bagrema sa panjeva i to je savrseni dom za lisice i sakale.I najveci problem je sto niko nema pse koji bi samo lisicu i sakala gonili i kad se lovi vode se samo pticari koji se jedva provlace kroz tu sikaru i veci deo bude neprohodan pa se divljac jako lako izvuce svojim stazama!I danas smo lovili fazanskog petla,a juce smo pustali fazane pred pusku i teren na koji smo mi lovili pustili smo gajbicu u kojoj je bilo 10 petlova i 5 koka od toga smo odstrelili 4 petla i jedan nam je pobegao i tri kokice stim sto sam ja opet odstrelio jednog lisa dok nam se drugi izvukao nazad kroz pogon.Znaci da je 7 komada fazana nestalo ili pojedeno od strane ovih lisica koje smo zatekli u toku lova!I da na pomenem tu gde smo mi lovili je u pitanju trska povrsine 1ha ukupno,a okole je zadruzna lucerka nekih 50ha povrsine i oranice u nedogled tako da nisu imali gde da pobegnu jer kada smo ih pustili uneli smo gajbu u trsku da nebi odleteli na sve strane!
 
AcaNik
 Нама је данас дозвољен лов зеца али сам радије био за фазана јер је организција по том питању била очај као и свеке године.
image.ibb.co/mmtzq6/20171119_130048.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
 
DakiNS
 Lep dan uspešan lov a najuspešniji doručak . Žule je za svojih 13 meseci pokazao šta može jedan breton . Toliko je oduševio kolegu Stiju da su čak i doručak delili.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
lovac junior
 Danas katastrofaa...za ceo dan podignuto oko 5 petlova,pucap sam na 2 i 1 oborio,ovo je setanje,a ne lov...
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan
 
Macvanski lovac
 Kod nas odlican lov,podignuto oko 25-30 petlova,koka nebrojeno,svi imali vise nego dovoljno prilika,podmireni,ovo je jedna od boljih fazanskih godina a i broj zeceva se popravio u odnosu na nekoliko prethodnih godina.
Rodjen da budem lovac
 
lovac junior
 Blago vama kolega, kod nas pre pocetka lova bilo fazana i zeca, od pocetka lova proslo je 6 nedelja, prve 3 nedelje smo se sretali sa 3-4 grupe dnevno i fazan je bukvalno izlovljen! Ostali smo sa matorcima koji se izlace ispred pasa i beze, a moj Cezar jos uvek neiskusan, pa ga vozaju kooo magarca, ali i ove nedelje mi omogucio priliku da pucam koju vecina nije imala
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan
 
mrwa22250
 Majka Ridja,standardno dobro i kako lov odmice sve bolje.Veliki broj pokrenutih ptica,a i dalje centar revira ne diramo.Primeceni tragovi lisica u blatu pa planiramo da se malo aktiviramo po tom pitanju.E sad,gde ima tu se i hrana trosi pa je u planu i dopuna hranilica.Sve u svemu,pored odlicnih stanisnih uslova,redovna prihrana i opleti po predatorima.
Dobar pogled fazandzijeOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Djurovic Djordje
 Danas sam lovio u gostima u LU Dragacevo, ni kod njih nije sjajno sto se fazana tice, zeca ipak ima vise nego kod nas. Cale promasio fazana, domacini su promasili 3 zeca tako da ostrela nije bilo. Sve u svemu nesto se desavalo danas u lovu, podigli smo i 5-6 srna, tako da bar smo lepo prosetali i imali sta da vidimo.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.
 
Macvanski lovac
 Kisa od samog pocetka lova,okisli domacinski,izabrali "levi" teren,stara kuja ostala u boksu zbog posekotine od prosle nedelje,ulov izostao,samo sam jednom pevcu okrnjio par peruski,prva nedelja ove jeseni bez ulova.
Rodjen da budem lovac
 
DakiNS
 Po takvom(ne)vremenu sam se jednom vratio iz lova sa dva petla, toliko su bili nakvašeni da ih je pas samo aportirao.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
mrwa22250
 I kod nas kisa i na momente jak severozapadni vetar,ali nas to nije sprecilo da ispostujemo kolegu koji nam dodje izdaleka,iz tamo neke Nemacke.Naravno rec je o mome majkanu ZoranuP,alias Beybe,vlasniku odg.von house Popovich.E sad,zbog vise nego u.sranih uslova za lov,nasa dva podmlatkara nisu isla sa nama na teren i vatra je izostala na dorucku,ali je lov bio pristojan sa podignutih 30-tak ptica.Iako dooobro nakvaseni,ridjicki fazani lete kao mlaznjaci,za neke(necemo reci koje)skoro neuhvatljiviGrin.Bilo je tu svega,odstrela i promasaja,a Ares je uhvativsi zivu koku namirio i one koji nisu nastelovali nisanske spraveSmeko

Uz ovakve ljude nije tesko ni pokisnuti.
Zahvaljujem se na poseti i prelepom druzenju porodici Popovic uz zelju da ne cekamo novo okupljanje ponovo 2 godine.
P.S.Zbog kise nismo nista slikali,a ostaje zal sto ne stigoh da uslikam prelepu marku i sekundu Aresa i njegove majke Grande(kabanica,prsluk,torbica od aparata i taman da slikam fazan krenu iiiiiii,ode ispracen ko Sindjelic).puc puc
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Podunavac
 Па како пуцају те швабе земара? Погађају ли ишта? Grin
Tri prsta 2Kolce
 
mrwa22250
 

Podunavac kaže:

Па како пуцају те швабе земара? Погађају ли ишта? Grin


Samo cu reci da je vazduh u Ridjici pretrpeo znatna ostecenjasrbijalov
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
DakiNS
 A zato je vazduh i kod nas nešto redak . Jel bar ostala koja patrona iz druge kutije?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
lovac junior
 Kakav dan za lov... ujutru prvih sat ipo bez kise i divljaci na sve strane. Podignemo zeca(koji se nije lovio), nekoliko koki i 2 sljuke. Pocinje kisa znaci negde oko 9, oblacim kabanicu i teraj, Cezar radio kao nikad do sad, ali posto mu je ovo prva lovna sezona, ovi petlici ga jeCenzurisanose ko majmuna. Pa je imao nekoliko laznih marki, on stane, a divljac se izvuce, a zbog jakog vetra i kise on neiskusan nije mogao da je isprati. Pa tako sam se par puta vracao bez razloga, ali i pored.toga krenuli smo 30-4p koki i 5 petlova, ja petla nisam video, kolege kazu da su videle, ali svega na 1-2 je bilo realno pucati, ostalo je sve bilo daleko. Divljac bezi nogama koliko god moze i polece samo kad vise nema gde da se sakrije. Iznenadjujuce je da smo krenuli cak 3 sljuke i 4-5 zeceva. Prva nedelja da nisam ni pucao na fazana, a nadam se i poslednja
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan
 
AcaNik
 Тачно тотално подивља чим је минус и снег. Не можеш га контролисати колико одједном има снаге. За кратко време 4 марке и 7 дигнутих петлова. Леп лов иако смо сасвим били мокри од снега. Интересатно да коке уопште нисмо дизали.
image.ibb.co/ecR3FG/11.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
 
Macvanski lovac
 Povoljno vreme za pse,divljac nije ni ustajala,tako da su brojne marke bile lake za realizaciju,osim ako se promasi Grin u mom slucaju 2:2 i to sam promasio dva na istom mestu,psi u marci,prilazim,pokrecem ih i poleti fazan,promasaj,psi odose za njim,ostajem na istom mestu sigurno pola minuta,mozda i vise i polecu petao i koka sami,na dva metra od mene,promasim i njega,posle sam se popravio sa pogotkom u glavu,opet iz marke naravno....
Rodjen da budem lovac
 
kimi
 Danas se divljač teško dizala.Uživao sam danas ali baš, baš iako sam samo jedan metak opalio. U goste su nam došli pobratimi pa sam se trudio da budem dobar domaćin i prepuštao sam realizaciju gostima koje smo prvo "naranili" u lovačkom domu pečenom slaninom i kobasicama pa smo ih poveli u polje u lov da bi ih u povratku dočekali sa pečenim prasetom naravno uz harmoniku.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,227,863 posete www.srbijalov.com