Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
DakiNS
 Lalo , baš sam lep lov odlovio sa tobom i Kasterom. Bravo 2. Jedino mi se nije svideo kraj, malo ga pretera po lovački sa onom vitkošću, pa lično sam se uverio da si elastičan ko gips a pokretan ko dvokrilni šifonjer, i molim te promeni ono tvoje ogledalo stvarnost je drugačija, neki dan su me zvali da te nagovorim da budeš Michelinov maneken.Grin

StidljivVan teme
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Acke
 Lalo, odlična priča!
 
darkon
 Lalo, lov fazana bez dobrog psa, nije lov, tako da te razumemo svi mi koji uživamo u radu pasa u lovu, pa zaHebavanja na taj račun sigurno neće biti. Bravo za Kastora!
A i iz tvoje priče se da zaključiti, da je počinjanje sezone u ovo doba čist promašaj. I to iz više razloga, počev od bezbednosti, pa...
Kod mene će se otvoriti, ili zadnje nedelje ovog meseca, ili prve nedelje novembra. Ja lično navijam za ovu kasniju varijantu, jer je mnogo lepše loviti po čistom ataru, a nadam se da će i temperature tada biti primerenije godišnjem dobu.
 
mrwa22250
 Svaka cast za Lalu i Kastora.Odlicna prica,ko da sam bio sa vama.
Sto se terena tice,svuda je katastrofa.Kukuruza u polju jos 90% pa i pored gomile fazana u lovistu ne ocekujem u nedelju nista spektakularno.Kad na sve to dodamo jos i temperature preko 20 stepeni,nema sanse za dobar lov fazana.Licno najbolje obozavam kad stegne mraz,a livade i trske okovane injem.Tada je vecina divljaci na logi,psi rade po pravilu ekstra i odstreljuje se iz marke.Tada do izrazaja dolazi lep lovacki obicaj paljenja vatre na dorucku.Malo je takvih lovova zadnjih godina,zime su blage i bez snega,lov se zavrsava u kratkim rukavima pa mi to nije onaj pravi lov.
Sto se tice divljaci,po prvim izvestajima stanje na terenu-srednja zalost i cini mi se da ce u vecini lovista posle skidanja useva da usledi pravo razocaranje.I pored velike vegetacije tamo gde fazana ima,grupa od 5-6 lovaca sa 3-4 dobra lovacka psa MORA do dorucka da podigne barem 10-tak kom.ove prelepe divljaci,a tamo gde ga nema dzaba i cist atar i svi psi ovog sveta.
Pored elemenata na koje ne mozemo uticati,nedostatku sitne divljaci dosta je kumovalo i lose gazdovanje lovistima,a priznanje te cinjenice je prvi korak ka dugoocekivanom ozdravljenju.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
ssekir75
 и мењање свести по којој се тамани само оно што се једе, а оно што се не једе се оставља јер штета за метак. а после кад нема ни оно што се једе крив нам неко стоти.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
mrwa22250
 

ssekir75 kaže:
и мењање свести по којој се тамани само оно што се једе, а оно што се не једе се оставља јер штета за метак. а после кад нема ни оно што се једе крив нам неко стоти.

A to je skolski primer loseg gazdovanja lovistem.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
ssekir75
 наравно, кажем да то одма мора да се мења Angry
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Jank
 Lalo....joooooj miline od tvoje priče i tvoje kerine.....Bravo 2Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
golf071
 Taman sam hteo da napisem nesto za pantalone...ali posle ovakve price ...Bravo 2 Svaka cast za Kastora.Pas Kod nas otvaranje izgleda prve nedelje u novembru.Mozda je tako i bolje jos se dosta radi u polju.iveli fazan Lalo svaka cast.
Novine
 
Tomash
 Ma bice to sve bolje kad se poskidaju usevi.

Ovako je divljac rastrkana na sve strane, a ne moze se sve preci, svaka parcela, svaki kvadrat...pa sve i da kerovi imaju turbine u dupetu Smile

Kad se usevi poskidaju, pa se fazan sklanja u remize, pa znas gde da ga trazis, pustis kera i cekas da izleti. Ovako je malo blesavo i loviti, ne samo zbog bezbednosti lovaca i kerova, vec i zbog poljoprivrednika, nije bas svejedno...sad ove zahebancije sa vremenom, pa cas kisa, pa cas suvo, sad seljak samo misli da poskida usev, nebitno dal je nedelja ili crveno slovo, samo da ne propadne izacice na njivu da radi, pa treba paziti.

Lalo svaka cast za ulov i za Kera.
 
Podunavac
 Svaka čast Lalo za odstrel i priču, a i za Rančerovog Kastora.Grin
Tri prsta 2Kolce
 
Jank
 

Podunavac kaže:
Svaka čast Lalo za odstrel i priču, a i za Rančerovog Kastora.Grin


Kastor je Lalin....kod rančera je samo u apartmanu...tu mu rančer privodi mlade nemice...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
Podunavac
 Ujače znači ti tvrdiš da Rančer vodi kupleraj za kerove, kao madam?ROFL
Tri prsta 2Kolce
 
Voganjac
 Pozdrav svim kolegama od Voganjca,nisam bio dugo u toku malo razocaran u nasa !!prava i tako.....ZELIM SVIMA DOBRU SEZONU PUNO ZDRAVLJA I USPEHA...!!!!!!! DOBAR POGLED
Voganjac
 
AleksandarB78
 Iz nedeljnog lova, slika gde moja keruša markira ranjenog fazana.
Fazan je bio pogođen na tuđem terenu i preleto je kanal i put, jedno 100 m od mesta nastrela, odmah po sletanju beži u grmlje da se sakrije. Fazan je prebijenog krila i noge je skakutao kao pravi kako bi se sakrio u žbunju i pobegao jedno 20 metara od mesta gde je sleteo. Posle duge marke, uspešan aport.

(fazan je u donjem desnom uglu, gleda ka keruši mene i kolegu nije ni primetio i tu sam odlučio da ga uslikam)


www.dodaj.rs/f/1j/10E/2mERF2pQ/img20141005102226.jpg
 
karea
 Topao dan, ali ipak lep i uspesan lov, kao i lepo druzenje !
karea priložio:
23_2.jpg
 
AcaNik
 Данас је баш претопло било. Топлије него кад су се препелице ловиле.
Они пси су намерно трчали као луди. Као да је минус а не преко +25. Срећом код нас је канал до канала иначе би попадали сигурно.
 
mrwa22250
 Iako sam u par navrata napomenuo da nas u Ridjici ocekuje opasno dobra sezona na fazana,ovo sto sam danas doziveo prevazilazi sva ocekivanja.Jednom recju FANTAZIJATri prsta.
Za pocetak cu vam reci da je grupa u okrnjenom sastavu(4 lovca od kojih jedan napustio u 9) podigla do 11h 30m,bez preterivanja preko 70 komada fazanske divljaci iduci vise od polovine vremena putem(puno kukuruza i nesnosna vrucina).Jos da napomenem da smo preskocili teren uz stari ribnjak i silos gde radim jer smo tu u dva navrata pustili fazancice koji su jos uvek nedovoljno divlji i operjali pa nisu neki izazov.Verovatno taj deo terena ove godine necemo ni loviti.Podmladak iz prirodne reprodukcije predstavio nam se u dve ili cak i tri starosne kategorije,tako da smo imali slatke muke cekajuci da se izdvoje stariji petlovi(odstrelili smo dva ovogodisnja i jednog lanjskog)propustajuci gomile koka i mladih petlica koji jedva pevaju polecuci ispred pasa.Izuzetno me obradovala i brojnost zeca koga iako necemo loviti ove godine ima na skoro svakoj tabli koju smo prosli.Kad se na sve to dodaju i brojni tragovi srnece divljaci,pomislim da su neki novi vetrovi poceli da duvaju na Ridjickim peskovima,a da li sam u pravu pokazace vreme.
Na kraju da pohvalim i mog omladinca Aresa koji je i pored vrucine razbio.Petnaestak marki,dva efektna aporta od kojih jedan preko kanala,a posebno dve marke u povratku kad je temperatura uveliko bila preko 25C i svi mi zajedno sa psima lipsali.
Sve u svemu i pored vrucine jedan zaista neverovatan lovni dan.Sad ne mogu ni da zamislim sta nas ceka kad se skine kukuruz i temperature pridju nuli.Bice loodnicePresreanVeseloDasa
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Lala
 Danas relativno loš lov fazana kod mene. Temeperatura previsoka, a vegetacija u delu lovišta gde smo lovili (napušteni taložni bazeni šećerane) previsoka, uz obilje koprive visine do glave! Pretežak teren i za lovce i za pse! Grupa od 12 lovaca i desetak pasa, fazani pušteni veče pred lov, pušteno 15 fazana, a prilikom puštanja vidjeno (podignuto) još 4-5 divljih. Odstreljeno 6-7 komada svega, i to na samim rubovima bazena, gde je vegetacija niža i gde nema kopriva!

Danas je dokazano u praksi da fazan neće u koprive - zahvaljujući nes(p)retnom rasporedu lovaca na terenu, meni je zapalo da gazim najgušći deo sa obiljem visoke koprive, a kako me dao Bog pametnog, imajući u vidu prognozu visokih temperatura, obučem majcu kratkih rukava, a poznato je da gole ruke i koprive ne idu zajedno. Epilog: gomila plikova po rukama, malo i po licu, a koprive ima toliko da sam imao par plikova i po nogama, kroz pantalona žare otac ih njihov!
Danas je takodje dokazano u praksi da ni kerovi neće u smrdljive koprive - pola lova je Kastor proveo idući iza mene, mojim tragom, a drugu polovinu, ako je i malo bilo šanse, junački je odradio, imao dve marke i dva kulea, i jednog podignutog petla kojeg sam opleo po nogama i po trtici, ali je odjedrio u neku džunglu kojoj nije bilo moguće prići! Na žalost, čak trojica mojih kolega su tog petla imali na nišanu, ali nisu ni metak opalili, valjda su čekali da padne, jer je iza njega od mog hitca ostao mali oblak perja, medjutim, šipak, ode reponja!

Da zlo bude veće, gazeći kroz onu džunglu sam se u jednom momentu okliznuo u neku nevidljivu rupu, i koliko sam dugačak prostro se preko kopriva! Psovao sam i lov, i teren, i fazane, i onog koji je puštao divljač u takav teren, i onog ko je rasporedjivao lovce, i Sv. Evstatija i njegove ostale kolege svece, i sve redom. Evo i sad dok ovo pišem, još su mi podlaktice pune plikova - svaki pokušaj pranja ruku i tuširanja samo pojačava dejstvo koprive i izaziva još jače plikove. Čudo jedno!
Sve ovo danas je kamerom zabeležila ekipa TV Vojvodine koja je došla da napravi prilog o lovu, a ako su snimali ton, onda će se moći čuti moje psovke, ako ne budu isekli taj deo - kamerman je prilično dugo sa ruba bazena kao najinteresantiju stvar snimao mene i Kastora kako se probijamo kroz najyebeniju koprivu i korov što možete zamisliti. Valjda kamerman čekao da izadjem iz džungle da vidi koja to budala gazi tamo gde ni ker neće! E to je ova budala sa narandžastom majcom i kapom.
Jedino vredno i bez greške danas odradjeno jeste lovački doručak.
Lala priložio:
dsci0133_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Tomash
 Mrwo...sta reci....Uzivajte, to je lov. 70 komada jbt...Auuuu!
Ko na prepelice da ste isli. Svaka cast za gazdovanje.
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,295,889 posete www.srbijalov.com