Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
DakiNS
 

ivannovic kaže:

Jedan od zadnjih postova sa foruma koji sam pominjao (ima link u prehodnim postovima):

'Recieved mine today. I love it! Throws like crazy. It out throws my tm16gt. Great buy, Thanks robo819!'

A Nitecore TM16gt ima domet od 1003 m.


Kolega , čak i ako osvetliš , ( a ne znam koji bi povod za to bio) šta ćeš videti na toj udaljenosti? I koja situacija u lovu bi to bila?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
ivannovic
 Treba uzeti u obzir kako se racuna krajni domer tih lampi. To je distanca na kojoj lampa baca svetlost kao pun mesec a to nije dovoljno svetlosti za jasnu sliku. Tako da na primer za JetBeam Bc40 (imaju je dosta lovaca) proizvodjac kaze da je domet nesto preko 300m. Ali njen realan domet do kog jasno osvetli cilj je dosta manji a kada su uslovi losiji jos manje.
Zato bi na primer lampe poput Olight M3XS-ut koje imaju izuzetan domet na rastojanjima do 300m osvetle kao dan i moze da se vidi svaki detaj a dobro osvetle i preko 500m.
U 'normalnim' zemljama odvojiti 150 - 200 evra za kvalitetnu lampu nije problem ali ovde to zna da bude cela plata.
Ipak mnogi lovci (znam neke i ovde u mom mestu) su kupovali pomenuti JetBeam za oko 100 evra.
Kada sam pronasao ovu Maxtoch 2X koja kosta priblizno kao i JetBeam (tacnije 93 $) a kada bi se uporedile na terenu BC40 bi izgledala kao decija igracka, pozeleo sam da to podelim sa drugima koji mozda razmisljaju o nabavci nove lampe.

Pored toga takve lampe mogu da se koriste i za druge namene.
Meni je pre par godina trebalo tako nesto na plantazi oraha kada mi je neko unistavao sadnice a s kraja na kraj preko 300m.

Na kraju svako ce prema svom nahodjenju da koristi lampu koju izabere i koja mu najvise odgovara.

Pozdrav.
.....
 
dzudzubajac
 Ja se danas ponovio... Da sam prošli vikend kako je bilo i planirano otišao do Temišvara, prošao bih 30 eur jeftinije (bio je neki popust tada), al smo žurili da postavimo čeku i odložili put. Čim uhvatim vremena uslikaću kako izgleda kad osvetli stara a kako nova lampa. Inače, nakon što mi se desilo da svetlim lisicu na nekih 130+ metara, pa nakon pucnja ako je promašim da ne vidim gde je otišla pošto stara police lampa na toj daljini fokusira snop, rešio sam da uzmem ovu lampu. Sa njom lija ne može da pobegne, ima dosta dobar snop plus periferno osvetli lepo.

Nova lampa, Armytek Barracuda Pro (i pored stari police t6)
i.imgur.com/n6gavQv.jpg
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
 
dzudzubajac
 Čisto radi ilustracije...

police t6
i.imgur.com/a5xpLBi.jpg

barakuda
i.imgur.com/D3wuDGc.jpg
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
 
Cvele
 Evo i moje montaze.....pikatini sinica koja se montira na optiku

i67.tinypic.com/28mfll3.jpg

Montirana lampa

i63.tinypic.com/23ht402.jpg

Veoma brzo i lako se montira, ovo je deo koji se montira na lampu, i bez imbusa i bilo kog alata se montira na pikatini sinu....


i66.tinypic.com/11j29f8.jpg
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
arli
 Cvele jel ima kod nas da se kupi prsten sa pikantini šinicom,ima li fi30mm,koliko paricaNamigivanje?!
 
dzudzubajac
 

Cvele kaže:

Evo i moje montaze.....pikatini sinica koja se montira na optiku

Veoma brzo i lako se montira, ovo je deo koji se montira na lampu, i bez imbusa i bilo kog alata se montira na pikatini sinu....


Meni se i dalje ne sviđa ideja da se bilo šta montira na optiku...

Ali ili to, ili na cev, ili da se buši kundak i da se montira pikatini na njega. Pa ko šta voli Smile
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
 
DakiNS
 Ne bih ni ja tako postavio . Nosači optike i sama optika inače trpi opterećenje zbog trzaja pri opaljenju , sada sa montiranom lampom koja i nije baš laka ima dodatnu težinu koja previše opterećuje i optiku i nosače .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Cvele
 Nisam kod nas kupio... narucio sa AliExpressa, a tek kasnije vid'o jos bolju a mnogo jeftiniju montazu, koju cu i da narucim uskoro Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
arli
 Ok drugareSmile
 
Cvele
 Imas privatnu poruku...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
celavi
 mislim da i ti imas privatnu poruku cvele
pozdrav
 
galjaman
 Jel ima ko NEXTORCH T12D lampu?
 
darkon
 dzudzubajac, koliko je koštala barakuda?

Ja sam posle godinu i po dana korišćenja Nitecore-a MT40GT, kupio i Olight M3XS, iako mi je Nitecore u potpusnosti završavao posao, ali eto, rešio sam da promenim.
Gledao sam i prethodno pomenuti "Maxtoch 2X", ali je i gabaritno i težinski dosta veći od Olighta, a ni Olight nije mala lampa, poredeći je sa MT40GT, i Maxtoch je ispao iz kombinacije, a i nekako mi Olight bio sigurniji izbor...
Što se težine tiče tu su negde, Nitecore i Olight, sa baterijama je Nitecore 337g, a Olight za nijansu teži sa 365g, i za nijansu duži.
Ali spreman sam na tu "žrtvu", jer je M3XS u poređenju sa MT40GT, kao nebo i zamlja. Još jednom kažem, ni sa Nitecorom nisam pucao na daljinama na kojima sam sa tom lampom video, jer ni danju ne pucam na neke velike daljine, izuzetno sam bio zadovoljan njom, ali M3XS je dosta ozbiljnija lampa.
Ne samo zbog same jačine, nego posebno zbog boje svetlosti. Ima tu "žućkastu" boju svetla, pričam o Olight M3XS, i u mraku sve osvetljeno dobija nekako onu prirodnu boju, što je mnogo bolje nego kad se osvetli sa "belom" svetlošću, kao što je kod Nitecora, i mnogih drugih.
Poređenja radi, kada je Nitecore uključen u najjačem "turbo" modu, a Olight u "medium" (srednjem) modu, Olight daje mnogo bolje rezultate, gledano kroz optiku, a nas lovce to najviše i zanima. Još kad se uključi Olight na "high" ( najjači) mod, to je tek priča za sebe i tu je tek razlika ogromna.
Ja tek sa M3XS neću pucati na daljine na kojima se vidi, jer ni sa mnogo slabijim Nitecorom nisam, ali sa svim ovim prednostima koje ima u odnosu na Nitecore, drago mi je što sam odradio zamenu lampe.
Sad ostaje da vidim kako će se Olight pokazati vremenom, kroz eksploataciju...

Takođe sam skoro uzeo zanimljivu lampicu, reč je o "Convoy C8", neki najnoviji model, pošto ih ima nekoliko. Lampa za svaki dan, do čeke u lovu... Zgodna, mala, lagana sa nekih 185 grama težine, a svetli odlično.
Do 100m se vidi izuzetno lepo, pa čak i preko toga, ali do te daljine je izuzetna, cenovno jako primamljiva, a pritom mnogo bolje izgleda od " police" lampi, što se kvaliteta izrade tiče.
Cena joj je oko 2400-500 dinara, naravno, ako je neko uzima za lov, trebaće tu i punjive baterije 18650 (ona nosi jednu bateriju u sebi), mikroprekidač i neki dobar puunjač, ali i sa tim izađe na nekih 60-70evra, tako da je to ok cena, za jednu zgodnu lampicu.
Mnoge klipove koje sam odgledao vezano za ovu lampu, svi kažu da je najbolja kupovina, u toj cenovnoj klasi, i sa tom jačinom, iz tog razloga sam je i naručio da je oprobam, a da je ranije uopšte i nisam video uživo, i od tad sam naručio još 2 komada za kolege lovce, koji je videli na terenu.


Pre par dana, u povartku sa terena zabeližio sam par slika, jer sam nosio sve tri lampe sa mnom, Convoy C8, Nitecore MT40GT, i Olight M3XS, možda će nekome ovo pomoći, u nekom odabiru.

Na ovim prvim slikama ovo drvo je na nekih 90-95 metara, na slikama se čini da Convoy jedva dobaca do njega, ali do te daljine se sa ovom lampom vidi odlično, pa to neka bude neki reper, jer je kvalitet slika lošiji, ali čisto da prikažem razliku između ove 3 lampe, jer su sve u istim uslovima i na istom terenu probane.


Convoy C8

oi64.tinypic.com/2hmehdk.jpg


Nitecore Mt40GT

oi67.tinypic.com/egplzc.jpg


Olight M3XS

oi63.tinypic.com/f4iqer.jpg



Na narednim slikama je onaj drvored na 130m daljiine.


Convoy C8

oi65.tinypic.com/2hd39dd.jpg


Nitecore MT40GT

oi68.tinypic.com/eqtczq.jpg



Olight M3XS

oi64.tinypic.com/2weihaq.jpg


Slike su mutne, to uživo izgleda naravno neuporedivo bolje, ali za neko poređenje, može se izvesti neki zaključak, pa može pomoći nekome u nekom eventualnom odabiru, jer sam i ja dosta "GUGLO" Grin , da bi video šta je dobro, a šta manje dobro...


Evo još jedne slike, skroz dole je NexTorch t9, jer njega nema ko nije video, iznad nje je Convoy C8, naredna je Nitecore MT40GT, i gornja je Olight M3XS.

oi63.tinypic.com/nr0ytu.jpg


Pozdrav svima.
 
dzudzubajac
 

darkon kaže:

dzudzubajac, koliko je koštala barakuda?


oko 140 eura

Probali smo i taj olight javelot, imali smo jednom prilikom obe lampe pri ruci. Olight je za nijansu jači, ali ima elektroniku koja mu ne dozvoljava da radi duže od 5 minuta u max modu.
Nije da ćeš imati potrebe da svetliš toliko dugo, ali jedan zanimljiv podatak Smile

Ja sam u početku bio pristalica jeftinih kineskih lampi od 2000 din, verovao sam kako one završaaju posao sasvim ok. Prvi put kad je lisica okrenula dupe na 100m a ja je više ne vidim, skontao sam grešku. Pride, ove jače lampe bacaju dosta solidno periferno svetlo, pa lakše vidiš lisicu kad beži. Kineska lampa osvetljava malu površinu,pa kad lisica krene da beži, teško ju je naći.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
 
darkon
 To je cena samo lampe, ili i prekidača, baterija?

A za taj podatak od 5 minuta znam, vezano za Olight, ali zaista ne vidim potrebu svetleti sa njom 5 minuta u najjačem modu, u lovu, a lovim intenzivno, godinama. Sve te jake lampe, kad se svetli nešto duže sa njima, sklone su zagrevanju.
Pitanje je i koliko ću često svetleti sa njom u najjačem modu, jer kao što sam prethodno rekao, njen srednji mod je toliko jak, da je jači od Nitecore.
A što se tih kineskih jeftinih tiče, i ja sam ih imao nekoliko, imam ih i sad, i to je ona priča, koliko para, toliko muzike.
Evo, ova Convoy isto ide u tu nižu cenovnu klasu, ali je dosta iznad svih ostalih kineskih u tom rangu koje imam.
Sad je izbor lampi ogroman, pa za svakoga ima ponešto.
 
dzudzubajac
 

darkon kaže:

To je cena samo lampe, ili i prekidača, baterija?


Lampa, nastavak za jednu bateriju, futrolica, kaišić, koferčić...
Od proizvođača sam naručio rezervne prekidače (onaj običan), pa sam jedan preradio u taktički prekidač, a drugi sam ostavio za rezervu.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
 
srdjan032
 Zdravo Kolege,
Inetesuje me da li je neko imao iskustva sa Klarus lampama, konkretno model XT12GT razmisljam njega da kupim ili da li je potrebno dodati jos malo novca i kupiti sa zelenom i crvenom diodom FH10 ?
Takodje bih Vas molio za preporuku za neki iznos do 150e sta je najbolje kupiti za taj novac?

Pozdrav
 
dzudzubajac
 za 150 eur olight ili armytek barakuda
barakudu imam, olight sam video iz prve ruke kako radi, topla preporuka za njih
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
 
srdjan032
 Video sam po netu da svi hvale Olight, sad jos jedna dilema da li uzete magnetni nosac pa lako moze da se prebacuje i na karabin i na pusku ili kupiti odvojene nosace?
Jel ima neko iskustva sa Olight WM02 magnetnim nosacem?
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,231,173 posete www.srbijalov.com