Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Vlada19
 @bogoljub
Apsolutno imas pravo na misljenje kao i svi.
Kao sto ti nisi osetio potrebu da komentarises, tako ja jesam osetio potrebu da komentarisem. U tome i jeste razlika izmedju nekog ko jeste strastven ili nije u vezi odredjenih tema. Koliko ljudi-toliko karaktera. Neko je cutljiv, neko elokventan, neko nema sta da kaze, nekog ne zanima... razni smo.
Da li sam ja dobronameran ili ne je stvar procene, a da sam preterao sigurno bi me admini banovali. Sigurno bih bio blazi da imam konstruktivnog sagovornika koji pukotine od kaljenja ne proglasava mrljama od krvi i udarcima cekica.
Moje pitanje je bilo: sta sam pogresio u svojim kritikama? Pazi, nismo ni dosli do toga da li je ova ili ona vrsta celika bolja, kako je bruseno secivo i sl. Zapeli smo kod osnovnih bezbednosnih i bazicnih stvari. Ako smatras da su varene navojne sipke dobro resenje za drske i da pukotine od kaljenja ne treba da zavrse u kanti, onda zbilja moras malo pazljivije da prolistas te forume ili da se propitas kod tvojih nozara. A cuvene pukotine mu nastaju, jer uporno kali u vodi ( ima snimak na njegovom kanalu ), a neki celici jednostavno nisu za to. Ali nema ko da stavi prst na celo i kaze "Daj da kalim ulju, mozda ce to da upali."
I opet si ponovio, iako sam rekao da nisam strucnjak, " da treba neko strucan da daje misljenje". Pitanje: ko je po tebi strucan da daje misljenje o nozevima? Ovo me zbilja zanima.
 
bogoljub
 Pogrešio si Vlado u svom prvom postu.Tu se vidi da nemaš dobre namere i nisi se validno predstavio.Da ne razvodnjavamo temu koja je već otišla u ....iveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
 
Vlada19
 Druze, bas sad sam pogledao dve, tri strane pre mog prvog posta ukljucivsi i komentare moderatora i mogu ti reci da se moj, priznajem ironicni prvi post, samo uklopio u opsti ton komentarisanja njegovih radova i zezanja na tu temu. Za razliku od ostalih koji su nastavili da se zezaju ja sam kasnije poceo da mu ukazujem na greske. Dobre namere... hmmmm...
Nego, to pivo cu uvek rado popiti, ali ne mislim da je tema otisla gde ne treba, sve dok je o nozevima. Pa nije tema samo za kacenje slika i aplaudiranje? Ko je strucan za komentarisanje nozeva?
Nemoj sad ti ko i Titanijum da ne odgovaras na direktno pitanje.iveli
 
bogoljub
 Imaš Nišliju Topoljskog njegovog sugrađana,Žareta iz Lapova,Miroslav iz Melenaca,Tisler iz Leskovaca,Rado iz Zvornika i još mnogi manje uspešni.Koliko sam primetio niko se od struke nije javio.Između ostalog jedan mi je kolega sa posla.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
 
DakiNS
 Bogoljube , mani se advokature , da si iole bolje upućen znao bi ko je kolega Vlada , a nabrojane verujem većinu lično poznaje , pa te još jednom molim da se vratiš temi .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
bogoljub
 Mnogo toga znam i poneke poznate i manje poznate poznajem lično.Naravno ko radi mora i da greši,titanijum je oštrač i nožar u pokušaju možda i bude nešto od njega ali nemože se to na ovaj način ukazati krož zezanje i omalovažavanje.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
 
DakiNS
 Grešiš opet , sam titanijum tvrdi da nije nožar. A što se tiče "zezanja" , ne misliš li da je mnogo opasnije zezanje , držati njegove tvorevine u ruci? O istinitosti njegovih opisa ne bih dok ne dokaže iste.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
titanijum
 ...ja poznajm mnogo svojih kolega.Cenim sve njihove radove.Svako imam svoj stil izrade.Čujem se redovno sa nijma.Razmenjumemo iskustva i lepo se družimo privatno.
Od ona dva noža koja sam stavio , jedan ide u ponedeljak za švajcarsku.Onaj prvi.
IMPA BLADESMITH & SHARPENER
 
ivan djordjevic
 Tri lovacka, N690 cobaltika

s4.postimg.org/5ji360559/20170519_102155.jpg

s4.postimg.org/5xjf5lp8t/20170519_102131.jpg

s4.postimg.org/ybouphcst/20170519_102022.jpg

s4.postimg.org/xaom0cvt9/20170519_101811.jpg

s4.postimg.org/ejra3xqml/20170519_095750.jpg

s4.postimg.org/fnbefwb9p/20170519_095640.jpg

s4.postimg.org/nu3e7h1cd/20170519_095453.jpg

s4.postimg.org/rez9qp5vx/20170519_095432.jpg

s4.postimg.org/fr57w5gr1/20170519_095217.jpg
 
Vlada19
 Vrhunski kao i obicno.Bravo 2
 
ivan djordjevic
 Hvala
 
DakiNS
 

Vlada19 kaže:

Vrhunski kao i obicno.Bravo 2


Ma daj! kako može biti vrhunski? Gde je tutkalo , flomaster, lepljiva traka, i još stavio neku kožetinu , a moderne specijalno tkane materijale zapostavio? I još pride se vrljao sa nekim čelicima kojima ni ime ne znam izgovoriti , ali zato domaće je domaće motičica od freze , ne može biti više domaćinska , nego što jeste . drške glatke , pa da iskliznu iz ruku , nema onog mat sjaja od starog laka za parket. I kako koristiti taj nož , kad ga možeš okačiti na zid , čisto da se odgledaš za vreme brijanja ujutro.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Milos_R
 Daki care! Grin
Milos
 
sasaruma
 Kolega Daki, zaboravili ste auto git bez kojeg se ne moze izgraditi vrhunski noz.Kolce
 
Tomash
 Meni samo nije jasno....: Zašto Titanijum još uvek nije banovan na forumu..................?

Ovo što on piše ovde...., pa To je kao kada bih ja na medicinskom forumu objašnjavao kako se vrši operacija na mozgu dvomesečne bebe, a po struci sam recimo.....obućar.

I onda tako lepo srozavamo ugled ovog našeg divnog foruma, a slučajni čitalac namerniik, kada vidi titanijum-ove radove...pomisli:
Bože...., pa šta ja to čitam, da li je moguće da ovo neko shvati ozbiljno, ma ovo mora da je grupa šalabajzera (šaka jada koja nikada nož nije držala u ruci, a ražnjiće deljaju šinom od puške, ili laserskim pogledom)....

Da budem slikovit,.....prilog govor više od 'iljadu reči (uživajte):

Titanijum-ovi dosadašnji izleti na lovačkom forumu (u klipu samo fali: "Kupite moj nož i uverite se")
 
DakiNS
 Svako na forumu ima priliku da pokaže ko je i kakav je. Kolega titanijum nije bezobrazan, samo mislim da bi od prvog njegovog upisa trebalo sve prebaciti na temu : http://www.srbija...ead_id=863 . Ali i ovako nije loše, a forumaši i gosti osim gledanja slika i klipova sigurno i čitaju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Vlada19
 

DakiNS kaže:

Vlada19 kaže:

Vrhunski kao i obicno.Bravo 2


Ma daj! kako može biti vrhunski? Gde je tutkalo , flomaster, lepljiva traka, i još stavio neku kožetinu , a moderne specijalno tkane materijale zapostavio? I još pride se vrljao sa nekim čelicima kojima ni ime ne znam izgovoriti , ali zato domaće je domaće motičica od freze


Kolega DakiNS zaboravljate da mi ovde posmatramo stvari u dve razlicite ravni. Da je Tisler tehnolog reznog alata svasta bih mu skresao u brk i ponizio ga pred javnim auditorijumom sto kaci ove sklepane radove. Medjutim, sudbina se gorko poigrala sa njim i on nikad nije odmakao dalje od vrhunskog kovaca- nozara, a moramo priznati da su za jednog nozara ovo vrhunski radovi. To sto se nikad nece pribliziti raskosnom talentu jednog tehnologa je neka druga prica...
Ja Titanijumove radove, a i ceo njegov tehnoloski proces, posmatram kao skolski primer kako ne treba, tako da se i iz njegovih radova da nesto nauciti. Uostalom kako znamo da je nesto dobro ili lepo? Tako sto smo videli nesto sto nije dobro i sto je ruzno. Etaloni moraju postojati radi komparativne analize. Uveseljavajuci faktor i da ne pominjem.Odobreno
Na primer, strasno me veseli njegovo objasnjenje na ovom forumu da svoje masine i "tehnoloske procese" krije od sire javnosti, ukljucivsi i onaj nesretni "Rokvelov aparat", a You Tube zasut desetinama i desetinama njegovih klipova na kojima do detalja pokazuje svoju radionicu, tehnologiju kovanja, pravljenje drski, sece koprive, davi se u dzakuziju, pravi ajvar... i iznad svega pokusava da bude pametan. Ja bih mu ipak dozvolio da ponesto kaze i ovde. Ako nista drugo- radi mentalne gimnastike.udaranje
 
Podunavac
 Upisi kolege Titanijuma imaju veoma poučan karakter. Ja sam naučio da treba dobro da se pazi od koga se kupuje nož. A i nasmejao sam se. Nego mnogo ste to sve rastegli. Ko roman Rat i mir.
Ajde da je čovek rekao da se bavi amaterski izradom noževa za sebe i poklone svojim drugarima, pa niko ne bi mogao reč da kaže. Poklonu se u zube ne gleda. Ali da je ovo profesionalna izrada vrhunskih noževa za prodaju.... Pa gde nalazi mušterije? Ja nisam nikakav stručnjak, ali se družim sa noževima već više od 30 godina. Što kroz službu, što kroz lov. Ali ove radove nikako ne bi mogao da nazovem profesionalnim, pa čak ni ozbiljnim. Moj je otac nekada davno znao da napravi po neki nož u firmi nekome od drugara i mogu da kažem da su izgledali majstorski u odnosu na ovo viđeno.
Ali ovde ne vidim razlog za banovanje. Čovek prezentuje svoje radove koje smatra vrhunskima. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ako ništa drugo evo bar teme na kojoj je malo zaživela prepiska. I nema razloga za vređanje. Eventualno uvređen može da bude neki kupac ovih vrhunskih noževa.
Tri prsta 2Kolce
 
Sremac75
 Е одавно се нисам насмејао као читајући последњих 10ак страница ROFL

Ја бих само молио колеге кеје се израдом ножева баве на начин који већина разуме, да се не обазиру на технолошки унапређен начин израде, и поготово да се не осећају инфериорним у односу на колегу који има више професионалних оријентација од њих...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
mitosaurus
 i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/borko1_zpsghlfhmh4.jpg
i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/borko_zpsydyl4fpq.jpg
i272.photobucket.com/albums/jj196/drmita/WP_20141018_015_zps2cdfc730.jpg

Majstor Borko Šekeljić...po meni br 1...pa par praznih mesta...dve-tri zelene u džep, pa ako majstor proceni da ste vredni dobrog noža...hihihi...inače ga imate u zadnjem kalibru...
Isterujem zlo-uterujem dobro
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,211,801 posete www.srbijalov.com