Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 27im


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 27im
ringe357
 O problemima kolege Podunavca sam citao u rubrici Huglu, Huglu jeste estetcki ljepsa puska i za nijansu je laksa od IZ, ali smatram da jos uvijek nije provjereno oruzije. Iskreno vise preferiram rusko oruzije i smatram da je isto radna masina sa kojom ne bih trebalo biti vecih problema, malo razradjivanja sto rece u jednom postu kolega Sniper Hunter. Moja odluka bi bila IZH-27 (ejektori, bijela glava, dva okidaca). Sto se tice Italijnskog oruzija slabo ga ima u bih, tacnije u Banjeluci i Prijedoru, ima nesto Berette i Faira, bar za moje znanje, stoga mislim da bi najbolji izbor bio IZH-27.

Dobar pogled.
lovac Tandrčak Badžo
 
micotakis92
 Pozdrav kolege.Od skoro imam IZ 27em 1c i po neki put kad opalim i na donju cev se zaglavi prazan patron nmg ni sa ruku da ga izvucem.Dali neko imao problem?srbijalov
srbijalovfazan
Franchi affinity 20/76
Franchi horizon 30-06
 
AJDUK
 micotakis92 ja imam IZ27M nema ekektore desavalo mi se sa trap municijim Capriolo posle ispaljena oba metka da donji ostane u leziste cevi a da gornjeg izvlakac izvuce, izvlakac preskoci obod donje caure.Posle toga sam probao svu mogucu municiju koja ima kod nas (osim Capriolo)nisam imao taj problem.Moguce da je do municije, nisam strucan ali probaj ako to i dalje radi sa drugom municijom i ako je nova puska reklamiraj.
 
micotakis92
 Moja je polovna,stajala duze vreme nije nosena u lov.Ima ejektore a donji mi glavi sa municijom RIO.
srbijalovfazan
Franchi affinity 20/76
Franchi horizon 30-06
 
kojot
 ringe kupis pusku koju ti vise hvata oko i onako na skoro svim puskama u toj klasi vrlo lako moze da se nadje mana.
konkretno ja kad sam kupovao prvu pusku kupio sam iz27m na osnovu puske koju poseduje moj otac iz 1977god i razocarao se veoma brzo jer joj ta nova nije bila ni do kundaka.
sve u svemu lose drvo nedovoljno suvo,zavrsna obrada nula mozes da se poseces na pojedinim delovima puske,dok gledas sinu dodje nekako valovita kao da je kriva...
kad sam je prodao ciljao sam huglu samo zato sto je neuporedivi lepsa pogotovu drvo pa mi je ispalo nesto sasvim trece al to sad nije bitno tako da sa tom puskom nemam iskustva.
moj savet kad se dvoumis a puske su od prilike u istoj klasi da oko odigra glavnu ulogu,jednostano kupis onu koja ti se vise svidja.
a da zaboravio sam i ovo
posle ceke nisam prebrisao pusku,mislim na iz27m i ako nije bilo neko lose vreme noc,hladnoca i mozda malo magle,stavio sam je u futrolu i kad sam je posle dva dana izvadio da je ocistim skoro da je svugde korodirala tako da mozes da zaboravis i na cuveni ruski celik od kog su nekada davno pravljene puske
 
ringe357
 Hvala koega KOJOT, ako smo kod vizuelnog onda je moj izbor IZH-43. ona mi je skroz na oko ok puska.
lovac Tandrčak Badžo
 
DakiNS
 Kolega Kojuot, mislim da bilo koju pušku mokru staviš u futrolu i ostaviš par dana , velika većina će zarđati.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Podunavac
 Moj drugar ima isti slučaj zaglavljivanja čaure u donjoj cevi. Kad koristi Vušir M 90 municiju, nakon opaljenja oba metka i otvaranja puške izvlakač savije obod čaure i prazna patona ostane zaglavljena u donjoj cevi. Kad koristi RC municiju silom prelomi pušku i izvlakač ne savije obod čaure, nego je izvuče ali teškom mukom. Puška je sad kod majstora na popravku pa kada dođe nazad napisću u čemu je bio problem.
Tri prsta 2Kolce
 
Podunavac
 Što se tiče rđanja puške koja je povukla vlagu i nije očišćena to je normalna stvar. Tu nije u pitanju čelik, jer su puščane cevi pušaka sačmarica izrađene od ugljeničnih čelika koji su i pored svih svojih mehaničkih kvaliteta ipak neotporni na koroziju. Bitna je antikorozivna zaštita, u ovome slučaju brunir. Ali ni brunir nije visokootporna zaštita i zahteva održavanje. Pušku nakon povratka iz lova treba prebrisati suvom krpom (ako se orosila), ostaviti da odstoji (ako je velika razlika između vanjske temperature i sobne gde puška stoji), a onda lagano prebrisati sve metalne delove nauljenom krpicom. Posle suvom krpom obrisati ostatke ulja.
Tri prsta 2Kolce
 
kojot
 puska uopste nije bila mokra jednostavno je bilo hladno a ja je nisam prebrisao suvom krpom i to je to kad sam se vratio sa ceke uneo sam je u sobu i to je bilo dovoljno iz hladnog u toplo,a da je bila mokra ja bi to i icekivao
 
sheytan
 To iz hladnog u toplo je sasvim dovoljno da bude MOKRA... + sama futrola moze biti mokra, jer je najcheshtje iznootra sungjer, koji jaaako lepo upija vlagu... Futrole uopshte nisu sjajan nachin lagerovanja oruzja! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
 
ssekir75
 руски челик је одличан, за разлику од завршне обраде. а поред свега ево су ти и подунавац и ше рекли, пушка је зарђала твојом немарношћу. унео си је у топло и пушка је коЊдензовала, ниси је обрисао и толко...

ринге, избегавај иж43 ако је новије производње. боље јури неку стару иж 58 или тако нешто... што сам јуче гледао тоз 66, остала ми вилица на патосу. чича лови с њом преко 40 година и нема ни микрон луфта, цеви ко огледало, а бије ко свети илија! док је жив неће је продати за не знам које паре (баксуз у 3пм иначе), а после би се свакако исплатило купити је. е тако нешто да нађеш...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Djurovic Djordje
 Ako bas hoces bokericu nadji IZ-27 staru, samo gledaj da je u dobrom stanju... Imam dvojicu kolega jedan ima novu 2-3 godine stara, a drugi ima staru oko 25-30 godina, kad ih pogledas nikad ne bi rekao da su obe IZ-27.... Stara verzija je laksa, kvalitetnija, lepsa, ma sve prednosti su na njenoj strani...
 
MMilos
 Ima nešto što se zove KONDENZACIJA...Pravilo

I Merkela da si izneo na hladno pa uneo u toplu sobu a nisi obrisao zarđao bi.
Čim je uzmeš u ruke, izneseš napolje, u drugu sobu, iz ormara uopšte - pre nego je ostaviš PREBRIŠI metalne delove nauljenom krpicom i mani futrolu, to služi samo za nošenje.
 
DakiNS
 Ta ista kondenzacija stvara se kako spolja tako i unutar puške, ne može se sve prebrisati, ali se zato puška može ostaviti (PRAZNA, POLURASTAVLJENA izvinte, morao sam ovako) negde na toplo mesto da se temperatura oružija izjednači sa sobnom temperaturom , i tek tada se naulji i spremi .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Podunavac
 Rođo u pravu si za ovo, osim da se puška stavlja u toplo. Da nebi neko pogrešno protumačio tvoj upis. Puška koja je pokisla ili se orosila ne sme da se stavlja blizu izvora toplote, jer to jako loše utiče na drvene delove oružja. Puška treba da odstoji na sobnoj temperaturi dok ne dođe do izjednačavanja temperature, a onda da se pristupi čišćenju i podmazivanju. Nakon čišćenja pušku treba osušiti od ulja ako je sezona u toku. Ako je van sezone onda puška može da bude lagano namazana nauljenom krpicom. Puške koje stoje uspravno u ormarima se ne smeju mnogo nauljivati jer se ulje spušta u glavu puške i kundak što ne valja.
I drvene delove je potrebni održavati. Čistiti od prljavštine i vode i mazati uljima za kundake (ako su nauljeni). A lakirane samo prebrisati suvom krpom.
Tri prsta 2Kolce
 
DakiNS
 negde na toplo mesto da se temperatura oružija izjednači sa sobnom temperaturom

Na toplo ne vruće, tako je i napisano.Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Podunavac
 Rođo zato sam i napisao da nebi neko pogrešno protumačio tvoj upis. I nije neophodno da stoji na toplom. Može i u hladnom da se prebriše, osuši i namaže. Ako puška u toplom stoji toliko dugo dok sva vlaga sa nje ne ispari i potpuno se osuši onda to nije dobro ni za metalne ni za drvene delove.
Tri prsta 2Kolce
 
ringe357
 Nisam pristalica polovnog naoruzanja, ali kako stvari stoje nova se jedino isplati Beretta.
Dobar pogled.
lovac Tandrčak Badžo
 
ringe357
 http://www.olx.ba...ca-srebro/

Imam u ponudi ovu pusku, kako vam se cini i sta mislite koliko je cesta i da li je u stvari ovo IZH 27?
lovac Tandrčak Badžo
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,212,119 posete www.srbijalov.com