Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Najbolji je...


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Najbolji je...
davorcalic
 Nema sanse da Duster prodje tamo gde ja idem da lovim, al zato ja nemogu sa mojim nigde drugde... Hmmmf
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Planinko011
 Pa jedan drugar, koji nazalost vise nije sa nama, a koji je vozio Nivu tako da je postajala prohodna kao Pajero je na njegovom juznjacki nacin govorio: Da vozis Nivu trebaju ti dobre gume, benzin i... beli bubrezi.
Kao gost u na Sefkerinskom nasipu gde su lovci isli okola sa dzipovima je zapamcen da je ukoso isterao na nasip, po blatu i mokroj travi, putnicku mecku 124 karavan pod parolom "ja sam nju kupio a ne ona mene".
Mnogi bi se iznenadili sta mogu da prodju x trail, rav i forester iako nemaju reduktore i blokade diferencijala. Samo je problem cene ako to pocesto radite.
Opet gledao sam kako je u blato potonuo do kabine veliki buldozer da ga je rovokopac ceo dan iskopavao.
Lepo je sto je ova tema malo zivnula iako nismo u prilici da menjamo dtipove i krljamo ih ne obaziruci se.
Mada ja i volim prakticnu voznju po selima kud idu veterinari, geometri, sumari, lovci... a kroz vlazan sneg i blato moze dok se ne nasedne.
 
ficha007
 http://auto.blog....i-vesta-sw

Ako je verovati, eto nama Nive sa 4v koja ima veći gepek i klimu. Mada ni ova Vesta Cross ne izgleda loše ali samo "za po putu" jer nema nikakve 4x4 mogućnosti.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
DakiNS
 Gledao sam tu produženu Ladu , i imao osećaj da se neki autolimar zaigrao. Na tu širinu auta ne ide ta dužina , deluje jako izveštačeno.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Planinko011
 Confused Rusi lete na Mesec, imaju svemirsku stanicu MIR, vojni avioni su im vrhunski, super su u svim prirodnim naukama ali kola nikako da naprave kako treba. Od silnih fotosop modela i prototipova na sajtovima oni najavljuju model od pre 20 godina.

Iskreno nekada je bila cena nove Nive oko 6000-6500e pre nego sto je generalni uvoznik u to vreme digao cene iz dva puta skoro na 9000e. E ta predhodna cena je njena realna vrednost i sa tom cenom bi mogli da je proizvode jos 30 godina ali da ogranice da posle 15 godina moras da je das na sreder (mlin).
Ta produzena je bila bez homologacije u Srbiji i uvozili su je na fizicko lice.
Pored toga ta produzena bi trebala da ima zbog medjuosovinskog rastojanja da ima klirens od skoro 40cm da bi bila u proporciji sa kratkom sto se tice prohodnosti.
Inace Niva ima slab motor za dugotrajno cupanje iz blata i snega i tada se pregreva a kamoli da taj motor "tera" klimu i voznju po terenu.

To dobro znam jer vozeci putnicki auto od 2l i 160ks u kanjonu Morace sam dobro osecao uticaj klime na ubrzanje pa sam kod preticanja slepera i autobusa na kratkim relacijama znao da iskljucim klimu i da krenem da vrebam trenutak za preticanje.

Zbog cene i stalnih popravki (naviako sam da auto drzim tip-top) i nedostatka klime zbog porodice sam Nivu na kraju i prodao.
Cini mi se da se od 2000te Nive proizvode u Ukrajini i to jednostavno nije isto kao Nive iz 80tih koje se jos voze, prvo zbog velike korozije a zatim i zbog delova koji stizu i nisu ni za sta.
Ja sam tokom 10 godina voznje i nekih 120 -130 hiljadarki bar trecinu cene nove dao na delove i to van redovnog servisa i guma mada je to delom izazvano zbog terenske voznje.

Sta da kazem hvala njoj sto me je vredno sluzila, novu ne bi kupio pre svega zog familije a kupovinu polovne bi preporucio nekom ko zna bravarski i autolimarski zanat a moze i malo oko motora da se razume (mada on uglavnom mi nije pravio prpblem).
 
tomo vrbas
 Niva jbm li ga za nas prosecne lovce extra ali uvek ono neko ''ali'' znaci kupovinom delova po najlon pijaci i nekim prodavnicama potrosio sam sto kaze kolega Planinko pola nive.Kupim kugli bolcne posle mesec dana prolupaju,krajevi spona isto,hardijeva guma jbt pa svaka 2 meseca menjao i onda u Novi Sad u Prvu Rusku jeste da su najskuplji ali ljudi od kada tamo kupujem delove to je druga prica.Hardijevu gumu platim pre 5 godina 4000din ali evo je jos uvek nije mrdnula i tada mi je rekla ona ljubazna Ruskinja ako ti ova crkne za godinu dana dodji i dobices novu ali za vojnu upotrebu koja kosta 80evra na nas racun!Kugli bolcne te su skupe ko djavo kod njih ali vrede svaku paru.Meni je jednom pukla kugli bolcna u voznji i verujte mi ni malo prijatna situacija kad vam tocak otpadne i krstovi kardana e tih govana sam se namenjao i centrirao to je bruka dok nisam kupio kod njih i od onda evo vec godinu dana da se ne cuju.Veliki problem je delovi koji stizu postali smo gori od Rumunije sav skart se sliva kod nas,a Kineske robe i delova za Nive pun ocin i sto je najgore u prodavnicama za automobilske delove tu je tek tragedija gume one Voltier kramponke kad naletis na originalne to je milina ali u 90% slucajeva su Kineske i kad sastave pola godine ili godinu u vrh glave!Posto mi je niva jedini auto porodicni,radni i lovni onda znate koliko je ja raubujem ima 280000km predjenih na 210000km joj je motor samo osvezen i evo je sklopoce i dalje.Zimi je ponekad koristim kao pomocni anlanser kad traktori nece da upale i palila je na slepanje IMT 5106 koji tezi 6000kg,pa jednom prilikom kad nam se njiva koju smo vrsili zapalila izvukla punu prikolicu kukuruza iz njive,pa dovukla isti onaj IMT 5106 sa njive kad se pokvario komplet sa plugom kuci i mnogo sto sta jos.I naravno kad je majka isla na neko zracenje u BG svaki drugi dan je isla za BG i nikada me nije ostavila na putu i dan danas mi porodicu bezbedno odveze i doveze gde god da krenemo sa njom,ali opet to ali jbm im mater registrovali su mi je sad na 4 osobe,a nas ima 5 clanova i to mi ide sad strasno na zivac jer bi morao da je menjam posto nemam finansijskih uslova da imam dva auta bar sada,a ona mi je preko potrebna.Da ima boljih naravno da ima ''ali''Niva je Niva pa kako se kome zalomi!
 
canis aureus
 

Planinko011 kaže:

Confused ...

To dobro znam jer vozeci putnicki auto od 2l i 160ks u kanjonu Morace sam dobro osecao uticaj klime na ubrzanje pa sam kod preticanja slepera i autobusa na kratkim relacijama znao da iskljucim klimu i da krenem da vrebam trenutak za preticanje.

...


Ccc..c..ccc šta ti deĆko radiš Jaooo
Kroz Moraču pa još i pretičeš Krsti
[xhide]... pa još ako je na punu liniju, pa prekoračenje bRezine, pa nasilniĆka vožnja, pa ugrožavanje bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju,pa još autobus pun dece koja idu na eskurziju i druženje djaka osnovnih školabivših republJika SFRJ, pa još BG table(narušavanje ugleda dobrog beogradjanina) ... ma kak'i bodovi - momentalna robija!Zatvor ... sem ako nEsi žuriJo iz PG za Najs zbog otvaranja KBCa, da zauzmJeš mJesto u prve redove međ' 100tinjak 'iljada gradjanja koji su došli da pozdrave ... ondaK ti je oprošĆeno! jer na to se čekalo, kažu, skoro pola veka jelte, a i di bi moglo tolko da se žuri ako nije to ova neka prilika ...[/xhide] JaoooGrin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim
 
Planinko011
 Eh to je bilo vreme pre ovih poena i nasilnicke voznje.
Kad su poceli da sabiraju morao sam da batalim taj auto sport jer mi dozvola treba i za lov i za posao. Inace bas i nisam neki zaljubljenik u automobile.
A jos kad bi vam se obsetio voznje bubom 1200 u studentskim danima krajem 80tih sa nama cetvoricom po 80-90kg u to vreme i natovarenim da sam skako po gepeku da bi ga zatvorio.
Pa onda kolona strendzera koja me obidje do kanjona Morace a ja sa neke tacke vidim da 10km nema kola iz drugog pravca pa nizbrdo na 120km/h pa preticanje preko pune kroz tunele i do ravnice na izlasku ja nanizem sve te volvoe, mecke i audije koji kad vide dve krivine se ukoce kao mis pred zmijom.
Sreca pa budale i onaj odozgo cuva (ponekad). Mladost ludostStari.
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,201,870 posete www.srbijalov.com