Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pravilnik o ustanovljavanju lovišta


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pravilnik o ustanovljavanju lovišta
Lala
 

Banatski Fazan kaže:
Visina odgovarajucih garancije koje je duzno da obezbedi pravno lice pre zakljucivanje ugovora utvrdjuje se u vrednosti pocetnih fondova lovostajem zasticenih vrsta divljaci obracunatoj na osnovu visine naknade za koriscenje lovostajem zasticenih vrsta divljaci koju propisuje ministar na predlog Lovacke Komore, u skladu sa zakonom kojim se uredjuje lovstvo.
Tako glasi tekst pravilnika. Naknada za koriscenje divljaci je po zakonu 10% od pocetnih fondova bez fazana!! Ne?

Nisi u pravu! Visina naknade za divljač je trenutno utvrdjena cenovnikom LSS(fazan 11 evra, zec 33 evra itd). To je tako dok se ne formira lovačka komora. Procenat od 10% se odnosi na odstrel!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Banatski Fazan, ne kapiraš dobro: garancija se polaže na početni fond lovostajem zaštićene divljači. Dakle, na ukupnu vrednost početnog fonda divljači, koja je u lovnoj osnovi! Kod većine lovišta, to je zec, srneća divljač i DS, dakle, nema pernate divljači, pošto je fazan izuzet. Malo je lovišta u kojima imaju još i jelenske divljači, ili neke druge.
Garancija može biti bankarska, hipotekarna (imovina LU, ili lična imovina članova uprave LU), osiguranje... Kod bankarske garancije sam već rekao da se za trošak izdavanja garancije plaća banci do 3% od iznosa. Pa ako lovište ima 300.000 evra vrednosti divljači, za garanciju će da plati 9000 evra. A ako planira odstrel u vrednosti 20.000 evra, onda državi plaća još 2000 evra (10%) na vrednost odstrela. Plus još naknadu za korišćenje lovišta (dakle, ne divljači, nego površine). Pa plus planirana ulaganja u lovište, što se mora predočiti pre sklapanja ugovora sa državom. A početni fond divljači se utvrdjuje brojanjem na proleće, najkasnije do 1. aprila. Koliko sam ja čuo, prebrojavanje će se vršiti pod nadzorom, ali nemojte da me držite za reč.

Stvar je prosta: država je vlasnik lovišta-monopolista. Država odredjuje uslove pod kojima se lovišta daju u zakup. Država kontroliše gazdovanje. Država naplaćuje odstrel divljači. Lovci nemaju mogućnost da biraju-ili prihvatamo ovo, ili ne lovimo! Što se mene tiče, napisao sam već: od sledeće sezone uzimam mesečnu lovnu kartu, i lovim komercijalni lov. Za iznos članarine koju ću sledeće sezone morati da platim LU, imaću po mojoj proceni barem 3-4 solidna lova, sa odstrelom, bez dodatnih obaveza. Čekam da vidim kolika će biti konačna cifra za članarinu i kakve uslove za lov ću kao član LU imati. Dosadašnja računica nije povoljna za ostanak u članstvu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
sumadinac
 Evo jednog pravilnika za dodelu lovista ako ng.http://www.minpolj.gov Lalo postavi linkFrown
STOLE
 
Lala
 Pa postavio sam link na otvaranju teme, Šumadinac, u prvom upisu, pogledaj!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Banatski Fazan
 Dobar dan Lalo, za nase dobro sve nas, nadam se da nisi u pravu, jer to bi zaista bilo jako skupo.
Al ipak mislim da to ima prostora za nade, jer ako je tako kako ti kazez, zasto bi u recenici iza izjave >u vrednosti pocetnih fondova< jos dodao nesto i napisao >obracunatoj na osnovu visine naknade<
Sto bi to napisao, nista ne znaci onda, i nemalo bi to sta da trazi. To je veoma zbunjujuce ako nema veze sa naknadom, i onda nije obracunato na osnovu visine naknade?? Stvarno nam treba pravnik da to tumacimo ispravno.
 
Sniper Hunter
 Negde ce biti i gore nego sto predvidja LalaShock
 
Lala
 Naknada za pojedinu divljač je iskazana u cenovniku LSS.
Naknada za odstrel te divljači je nešto drugo, i iznosi 10% od PLANA ODSTRELA ZA TEKUĆU GODINU, plaća se u ratama (30% od iznosa u januaru mesecu, ostatak do kraja godine).
I ja bih voleo da si ti u pravu Banatski Fazan, a da ja grešim. Na žalost i moju i tvoju, nema drugog tumačenja, nego ovo kako piše u pravilniku. Dakle, pomnožiš broj jedinki neke divljači utvrdjene brojanjem na terenu, sa cenom iz cenovnika, i dobiješ vrednost početnog fonda te divljači. Nema tu prostora za neka tumačenja.
Od fonda divljači ti zavisi i plan odstrela: veći fond = veći odstrel = veća garancija za početni fond = veća naknada državi za odstrel.
Sve se vrti oko novaca, kako da vlasnik lovišta (država) što bolje i paprenije naplati i lovište i divljač. Pa dokle god ima zaljubljenika u prirodu i lov, koji neće žaliti para da bi lovili, dotle će i biti onih (da ne kažem neku reč, da ne uvredim) koji će plaćati sve više i više, za svoje zadovoljstvo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
petar
 Smeko
Just like old times!
 
dragangolubovic
 Pravilnik o dodeli lovista na gazdovanje je uradjen primerno, ali je problem njegovo primenjivanje. Jos uvek smatram da nama nedostaje prakticna primena zakona, pravilnika, jer se uvek, u nasoj praksi primenjivalo, selektivno, pa nekad i nasilno. Veliki problem je sto nasa svest nije na nivou koji se ocekuje od nas. Kada bi mi, bez PREVODJENJA primenjivali zakone,bez obzira da li je dobar ili ne, stvarno bi nam bilo izuzetno. Svaka novina kod nas je diskutabilna i to na duzi period, pa i godinama a da li je primenjljivo ? Mozda je bolje ubrzati primenjljivost i videti dobre i lose strane tih akata, nego diskutovati i neznati sta je dobro ili lose po tom aktu.
 
Lala
 Dragane, ne vidim šta je tu primerno uradjeno? Ako misliš na pravopis, onda se slažem.
Primenjivati ubrzano nešto što će u praksi dovesti do gašenja mnogih LU, do gubitaka lovišta, do osipanja članstva LU zbog preskupe članarine koja obezbedjuje funkcionisanje jednog LU, do povećanja krivolova, do gubitka imovine LU (lovački domovi, klubovi, restorani, zemlja, volijere i ostali lovno tehnički objekti) koji će preći u ruke lokalne samouprave... Ma primenjivati takvo nešto ubrzano, znači eksperimentisati IN VIVO! A pacijent ako preživi...
Ako to prodje tako, natrag više nema, to je jasno.
Moram da kažem, da u pisanju pravilnika ne učestvuju oni na koje se ti akti odnose - lovci. I to je fundamentalna greška. Pravila kroji nekoliko ljudi, sa idejom da... e voleo bih da znam šta je stvarna ideja vodilja. Demagoške priče o 'unapredjenju lovstva', 'brizi za divljač', 'uredjenju oblasti lovstva' i sl. ne piju vodu, to zamagljivanje više ne prolazi, to je smešno i vredja razum i logiku prosečnog lovca.
Čitajući i prateći pažljivo sva ova dešavanja oko zakona o divljači i lovstvu, i zakona o udruženjima gradjana, jednostavno sam izgubio poverenje u ljude koji te propise predlažu i donose. I ne verujem im da bilo šta unapredjuju, i da o bilo čemu vode brigu, i da bilo šta uredjuju, osim svojih kabineta! Znam da će u praksi sve ovo što je napisano imati tektonski uticaj na lovce i lovstvo, sa lošim posledicama koje ne mogu sasvim ni da sagledam. Narednih godinu ili dve će pokazati da li sam u pravu. Ako bude suprotno od onog što ja mislim, tim bolje za lovstvo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
dragangolubovic
 Postovani lalo, kada sam napisao tekst,uradio sam sa razlogom. Ako si duze vreme lovac mislim da cemo se sloziti u jednoj konstataciji, lov treba biti sport i druzenje a ne biznis i kriminal. To je uradjeno zahvaljujuci rukovodstvu LS Srbije. Mene je interesovalo donosenje zakona, pa sam zbog nevolja u nasem udruzenju, kontaktirao sve relevasntne cinioce u Savezu i Ministarstvu poljpoprivrede. Da znas koje sramote ima u radu Saveza ni trenutka ne bi imao drugacije misljenje, vec kao ja. Lovacki savez je pomogao ilegalnu Skupstinu naseg udruzenja, gde je potpisan protiv zakonit akt i na zahtev pravnika, policjska stanica koja je bila nadlezna za nase udruzenje po starom zakonu odgovara da akta, NEMA. Lovni inspektori ministarstva rade svoj posao po zakonu, traze se veze u sudstvu da se ne kaznjavaju akteri krivicnih dela. Ljudi iz policije ne stite zakon, vec ga krse. Ali, Boze moj, pa to su policajci, ko sme njima to reci. U Ministrstvu poljoprivrede sede stvarno strucni ljudi, i tvrdim da znaju sta su napisali. Jel predhodno rukovodstvo pokralo pare lovaca, mislim na Savez ? Da li su vracene ? Pa tu je, lalo, para da se kupi divljac za celu Srbiju. Ako pratis sajt, video si za ptice, KRIMINAL. Pa to je neko morao da zna, pre nego su otisle ptice iz Srbije. Zakon i pravilnici su doneseni ISKLJUCIVO ZBOG RUKOVODSTVA. I to je u redu, ko hoce da rukovodi a da ne uzima koliko mu je potrebno, morace domacinski da se odnosi i cuva kao svoje. OVO SVE STO JE NAPISALO MINISTARSTVO , IMA SMISLA. Kad se uzima , lepo im. E sad ce drzava da uzima od nekog ko misli da je sposoban da rukovodi Udruzenjem. Svaka cast ljudima koji su se na celu udruzenja sacuvali postenjem, ali praksa je pokazala neto drugo. Kad moze predhodni predsednik Saveza, i ovi nizi brzo uce.
Ipak je doslo vreme da i Drzava pokaze sta zna, a i da zna. Proveri podatak , zasto LS Srbije nije prihvatio cenu lovne karte na 500 dinara. Videces da smo samo dobri za sisanje, kad pocnes sa razmisljanjem i uso u tudj posed, odmah te eliminisu.

S postovanjem , lalo
Dragan G.
 
Lala
 Dragane, drugu rečenicu iz tvog komentara potpisujem odmah, slažem se 100% - sport, druženje, opuštanje DA! Biznis i kriminal naravno NE! I svaki lovac će se složiti sa time, pa čak i oni koji od lova prave biznis.
Kažeš, ako pratim sajt, da li sam video ono o pticama... Pa čoveče, ja sam tu vest i postavio na naslovnu Grin kao i mnoge druge. A sajt pratim svakodnevno, i pomalo mi je već dosadilo da svako malo objašnjavam neke stvari, naročito novim članovima, koji ne pročitaju stare upise, pa uvek Jovo-nanovo, objašnjavaj.
Ostatak tvog komentara mi je nejasan i konfuzan, naredjao si sve i svašta: kakva nelegalna skupština, kakav to AKT protivzakonit? Ne znam o čemu se radi, o kakvom AKTU? Koji pravnik je zahtevao protivzakonit akt?
Ali znam da si u komentaru izneo niz paušalnih optužbi i na policiju (ne štiti zakon, nego krši), i na sudstvo (preko veza nema osude za kriv. dela), i na uprave LU i Saveza, ali nisi izneo ni jedan dokaz za tako nešto. Kao Administrator ovog Portala sam dužan da te upozorim, da svaka optužba bez dokaza ostaje tvoja lična stvar, i da Srbijalov portal nema ništa sa tim. Molim te da ubuduće takve stvari ne pišeš, brisaću te i takve delove tvog komentara. Ako imaš dokaze za kriminal, ovo nije mesto gde ćeš ih iznositi; presavij tabak, podnesi prijavu nadležnima, tuži sudu, poštuj proceduru i zakon. Ako drugi krše zakone, to ne daje tebi za pravo da to isto radiš, samo na drugom planu.
Napisao si još da su zakoni i pravilnici doneseni isključivo zbog rukovodstva (kojeg? čijeg?). Da li je potrebno da ti kažem da se zakoni i pravilnici primenjuju na sve lovce u svakom LU u Srbiji? To bi bar trebao da znaš.
LS Srbije ne izdaje i ne štampa više lovne karte, po novom zakonu, to radi ministarstvo, a LSS je samo data uloga da karte distribuira po LU koja su članovi LSS. Cenu lovne karte odredjuje ministarstvo.
Poštovanje i tebi, i molim te da vodiš računa šta i kako pišeš, i drži se teme. Za sve što je vezano za LSS, imaš u podforumu 'PROPISI U LOVU' temu 'Nestaje li LSS', pa tamo možeš nastaviti. A za rad svog LU, imaš temu 'Predstavite svoje LU', i temu 'Gazdovanje LU'.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
dragangolubovic
 Kada bi sve ono sto je gore navedeno, pisao u punoj temi, trebalo bi dosta strana. Sve sto sam naveo je 100 posto tacno. Postoje dokumenta i svaka rec je navedena tako da iza nje stoji određeni dokumenat. Kamo srece da svi poštuju primerno zakon, ne bi bilo problema , niti ovakvih komentara. Činjenica sa kojom sam saglasan je da ne treba smarati lovce, a vreme će pokazati svoje. Lepo je menjati iskustva i širiti prijateljstva među lovcima. Neka ostane u ovoj formi zbog daljeg razumevanja.
S poštovanjem
Dragan G.
 
Sremac75
 Pozdrav lovcima.
Sve ovo što navodite, a vezano za finansijske obaveze je tačno, i to ćemo unapred morati sami mi lovci da platimo državi jer je pitanje koliko novaca imaju naša sadašnja udruženja, znači zakup, 10% od plana odstrela, garanciju, lovočuvare, planska dokumenta.
Ali niste naveli da ćemo posle svega toga morati Udruženju, korisniku lovišta, da platimo svaku odstreljenu divljač, i to po ceni koju će određivati sami korisnici lovišta. Ako se budu trudili da tako namaknu sva sredstva koja su im neophodna cene će biti paprene
Pa onda ponovo za sledeću godinu 10%, garanciju, plate, odstrel, pa za sledeću, pa za sledeću....pa koliko izdržimo....mislim, ne dugo.$aAaFrownStari
 
Banatski Fazan
 Postovani Sremac,
u pravu si, svaku odstreljenu divljac cemo morati da platimo, po cenovniku koji ce oni drzati niskim, ali nemoze pre nisko, jer drzava ce traziti 18% Pdv za odstreljenu divljac, pa nece moci zec da kosta npr. samo 500 dinara, nisu ni oni pali na glavu!! A gde je Lovna Karta koju izdaje ministarstvo, gde je veterinarski pregled svake odstreljene divljaci, gde je markica, itd. A to sve, bar za sada, LU ne prenose svojim clanovima, nego vesto kriju, da se ne bi digla panika.....
 
Sremac75
 Ma da, ne može se čovek svega setiti. Tu su i prostorije/objekti za obradu i čuvanje odstreljene divljači.....
Ali nisam baš siguran da će cene odstrela biti niske, pa ni prihvatljive, jer kako će se prikupiti sredstva za sve što treba platiti.
Samo za jednog lovočuvara i lovnika oko 1.000.000,oo dinara
Sve što bide trebalo plaćaće se iz našeg džepa.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Banatski Fazan
 Sto se tice cenovnika, tu ce verovatno Lovna Komora dati predlog, pa ce se LU morati tu negde uklopiti. Nece moci bas jako niske da budu, ako je zec kostao sada ca. 30-40 Eur, jeftinije od toga sigurno nece biti. A gde je naknada za Garanciju? Ja sam bio optimista, pa sam tumaciju novi pravilnik o ustanovljavanju tako, da ce garancija morati samo za onih 10% naknade, al su clanovi foruma mene ispravili, tako sto kazu da ce ipak morati Garancija na iznos vrednosti celokupnog fonda divljaci!! Cak smo kod nas sada o tome pricali, pa su mi i potvrdili neki moji Lovci koji se isto tako bave tim temama, da nisam bio u pravu, i ovime se izvinjavam clanovima sto sam podigao nadu da cemo moci da platimo garanciju na samo 10% naknade! Znaci garancija, kosta 3% od vrednosti, znaci grubo 5-6000 EUR, podeljeno na 200 clanova, znaci jos 3300 dinara, ako je uopste dobimo? Cime cemo obezbediti Banci takvu Garanciju? Itd.....
 
Sremac75
 Malo sam se udubio u Pravilnik o ustanovljavanju lovišta.
U čl.13 tačka 5 kaže da je neophodno dostaviti dokaz, pored ostalog, i o tome da je dosadašnji korisnik ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao lovištem.
Šta će biti sa nama u LD "Jelen" Bačka Palanka, kada nam je ove godine lov bio zabranjen 4 meseca i to zbog nekompletnog i nepotpunog godišnjeg plana gazdovanja za 2010/2011, odnosno zbog toga što je naš predsednik LD nije vratio Udruženju 13 blokova (650 komada) i 50-ak pojedinačnih dozvola za lov, koje su zadužene od Udruženja u 2009/2010 lovnoj godini, i kako kaže iste su uništene?????
Hoćemo li mi uopšte dobiti lovište na gazdovanje ili ode tajkunima?????

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
boro
 Šta da kažem na repliciranje izmedju Lale i Dragana, obojica su u pravu. Svi mi koji ovde iznosimo svoje misli ili cinjenice treba da odgovaramo za sve izreceno. I podrazumeva se da posedujemo i materijalne dokaze kada nešto tvrdimo. Nisam za to da se na forumu cenzuriše u objavljuje samo ono što ne bi izazivalo reakcije, i da tako stvaramo lažnu sliku da nam je u lovačkoj organizaciji sve u redu kada znamo i svedoci smo brojni malverzacija i zloupotreba od strane mnogih kako rukovodstava udruženja, društava, saveza pa i državnih predstavnika.
Forum i treba da postoji da bi se javno moglo ukazati na razne probleme pa i zloupotrebe, jer gde bi drugo mi obični lovci mogli iskazati svoje mišljenje i dići svoj glas u odbranu naših prava.
 
Banatski Fazan
 Postovani Sremac,
mislim da time, sto ti je sada opet otvoren lov, a nadam se da jeste, bice prihvacena i cinjenica da su sve obaveze ispunjeni. Veci problem ce se, po mome pojaviti, ko je pravni naslednik? Ako jedno Drustvo (Sekcija) izadje iz LU, i zajedno sa svojim clanovima sada postane LU, i to izglasa, prvo vecinom u Skupstini predhodnog LU za izlazak, a potom vecinom na svojoj Skupstini (osnivackoj, ili sta vec), i sada se oni pojave sa zahtevom kao pravni naslednik! A pri tome, jedan deo clanova, da kazemo skoro polovina clanova tog bivseg LD, a sada LU, nije saglasan sa rukovodstvom i planovima i idejama sada novog LU, pa izadje iz tog novog LU i osniva novo LU, pa koje sada pravni naslednik??
A toga ce biti, mnogi se ne slazu!
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Unošenje živih zečeva u lovište DIVLJAČ 124 02.01.2021. 18:25
Požar u lovištu PRIRODA I EKOLOGIJA 123 22.12.2019. 16:21
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA PROPISI O LOVU 78 20.02.2019. 20:06
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
Fotoaparatom i Kamerom kroz prirodu i lovište PRIRODA I EKOLOGIJA 1260 04.07.2017. 20:26
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,296,113 posete www.srbijalov.com