Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Susreti i druženja "forumaša"


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Susreti i druženja "forumaša"
Sremac75
 

Lala kaže:
Ostali domaći lovci mi govore gde su ga videli zadnji put, borac je 'ladno krenuo da goni srne i otišao za njima ko zna gde, ali da zlo bude veće, goni ih bez štektanja i lajanja!?! I 'ajd sad ti znaj kud je otišao?
Posle nekih dva i po sata javljaju nam telefonom da su videli moju budalu kereću kod neke trske otprilike kilometar, kilometar i po dalje!?! Polazimo ubrzano u tom pravcu, i na nekih 300-400 metara primetim džukelu kako trči u našem pravcu. U meni ključa bes, pokvario mi je svo zadovoljstvo lova, iznervirao me do daske (kasnije sam Mrwinoj suprugi rekao da me tako ni rodjena žena nije nikad iznervirala!).


Предлаежм да Кастор буде вођа погона на ДС следећи пут...верпватно и свиње гони тако истрајно!
А то што гони без лајања је доказ да се ради о врсном диверзантском псу за ограничене акције у ловишту!
Ала га је Боћа оправио....свака му част!!!

Лепо дружење....алал вера!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Podunavac
 Da nije Lala slučajno izgubio nož u lovu? U subotu ga je gubio dva puta. Sreća što smo ga Boća i ja našli pa mu ga vratili.Grin
Mislim da je Kastor bio neposlušan zato što nije bilo Boće. On Lalu i tako smatra samo gazdinim gostom.Grin
Nego sad se setih i jedne narodne poslovice. Bolje te je oblačiti nego hraniti. Stvarno neznam što mi je ovo palo na pamet.Grin
Svaka čast na druženju, vidi se da ste se lepo proveli.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce
 
ficha007
 Super druženje i kako vidim dobra zezancija. Jedino mi Lala malo indisponiran Kastorovim ponašanjem. Kakav je gazda videlo se čim je dobri Kastor hteo da emigrira u Mađarsku.
K'o nekad Rumuni kad su bežali od Čaušeskua. ROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
mrwa22250
 Lako je biti domacin ovakvim drugarima.Namerno nisam komentarisao lov koji je do podneva bio extra.Tu se ondak pojavio problem sa Kastorom i srnama,a onda i sa Kastorom i LalomPas.
Elem,rekoh vec ranije da je teren moje grupe oivicen sa jedne strane recicom Plazovic koja dolazi iz Madjarske,a sa druge strane jednim kanalom za odvodnjavanje koji zavrsava u ribnjaku sa koga krecemo u lov.E tim kanalom krenusmo Lala,Beybe i ja ,a ostatak grupe drugom stranom terena uz recicu.Planirali smo da se na pola terena sretnemo na dorucku i onda na velike trske i visnjik svi zajedno.Sa nama je ovaj put posao i moj sin Petar kao oficijelni fotograf.
Preskacemo prvi deo terena gde ne lovimo ove godine i krecemo uz kanal.Po ponasanju pasa vidim da ce biti divljaci,ali se fazani izvlace nogom,sto zbog pasa sto zbog nase dreke i rike(mi brdjani demonstrirali Lali najcesci nacin konverzacije sa obe strane Velebita).Konacno ih sustizemo na jednom prosirenju kanala gde je trska visoka tri metra i polece jedno 6-7 koka,a zatim i tri petla ali u vrbama na sigurnoj udaljenosti.Nedugo zatim Lala rusi petla i posle pretrage u gustoj trsci sa travom(Kastor ga aportirao skolski)zahvata cizmom jedno 10-tak litara vode iz pomenutog kanala,a moj Petar,verovatno zbog neiskustva propusta da to ovekoveci.Bila bi fotka za naslovnu,u jednoj ruci fazan,a u drugoj cizma puna vodeSmeko.Malo dalje kanal se racva i mi idemo jednim od krakova na istok.E tu moj zemara pokazuje svoje streljacke sposobnosti i poletelog fazana tesko ranjavaGrin,doduse na daljini od 40+metara.Ares ga pronalazi i hvata jedno 300mdalje,a cika Lala belezi svoj drugi odstrel(po dolasku kuci Petar me pita,zasto cika Lala svakog fazana rusi iz treceg metkaHaHaHa,a ja mu velim,cuti sine,zilava je to zverina,kad moji forumasi pucaju to mora i da se dopucavaROFL).E jbg.zvali me iz firme-nastavice se.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Predator
 

Lala kaže:
Sve je bilo lepo, milina loviti, odlični tereni, divljači kao u priči (Mrwa malo serucka kad priča o broju divljači), sve, ma baš sve je bilo meni potaman, dok nisu krenule SRNE!!!

E tu nastaje veliki belaj sa mojim psom! On, koji nikad do tada, a ima 4 godine, nije skoro ni pogledao srneću divljač, odjednom valjda zaludjen velikim brojem mirisa, iz čista mira počne da goni srne!!! Ma ne pomaže nikakva komanda, ništa živo, kao da me nema - kerina je do podne lovio za mene, radio kao satić, a od podne odjednom počinje da lovi za sebe, i to kao poludeo!!! Ne zarezuje ni komandu nikakvu, ma ništa!!!


A kad mi goničlije uporno govorimo kako nikako ne možemo odvojiti pse od traga srne, niko nam ne vjeruje! U zavisnosti od terena, može se desiti da je podignu ujutro i nema ih do mraka. Pa umjesto da loviš, duvaš u (da prostite) "pištaljku" cijeli dan i nadaš se da će se svi psi vratiti! Muke goničlijske! Glavu o zid

Sasvim prirodno
 
mrwa22250
 Evo vratio se pa da nastavim.
Do dorucka jos nekoliko koka i jedan-dva zeca pa polako prema jednom malom sumarku na obali pomenute recice da malcice prezalogajimo.Iako vidno zadovoljan dotadasnjim tokom lova i sopstvenim ucinkom,Lala odjedanput pobele(malo je bio rovitConfused),ali kad je video opremu za kafu ponovo kao novGrin.Dok vatrica gori stize i ostatak grupe i posle"laganog"dorucka krecemo dalje,prema selu jer je dorucak bio na stotinjak metara od granice,blizu table gde smo letos lovili prepelice.Dok idemo prema jednoj tabli kukuruza,Lala me pita,sta je idemo prema kolima,jel gotovo.Nista ti jos moj druze nisi video govorim mu ja,a on me pogleda onako pomalo skepticno.
Na samom ulasku u tablu izlece ispred Aresa jedna povelika srna,u punoj kondiciji,pretrcava jedno 30-tak metara i staje gledajuci u nas bez straha.Kad se pas pojavi iz kukuruza ona se dade u lagani trk,a on buduci da je fino "vaspitan"pas na komandu stop,okrece se i vraca u kukuruz iz koga posle 50-tak metara izlece jos jedna srna i mladi srndac.Dolazimo do starog visnjika i tu pocinje ludnica.Svako malo neki od pasa markira,koke polecu,matore reponje se izvlace na nogama,a teren ne moze biti lepsi za ovaj vid lova.Konacno jedan reponja polece i Lala ga rusi iz prveVebanje.Okrecemo se da proteramo na drugi kraj parcele,a ja ulazim u gusti deo visnjika koji nije iskrcen i vise lici na dzunglu nego na nekadasnji vocnjak.Odmah po ulasku skace srna,pa onda jos tri.Jedva obuzdavam Aresa i on u povratku prema meni zategnu marku,jednu od lepsih njegovih do sada u karijeri.U tom gustisu male su mi sanse za pucanje pa obavestavam ekipu da se pripremi i na komandu daj on isteruje prvo tri pa jos cetiri jarebice na opste odusevljenje cele ekipe.Tu sam video i Kastora u jednom momentu ispred mene i kako smo krenuli dalje od njega ni traga ni glasa.Gomila mirisa(fazan,zec,jarebica i srne)potpuno ga je opcinila tako da je od,do tada odlicnog lovca postao razgonic.Pogadjate,tada pocinje UTOVAR!!!Da ste samo culi kako Bebara komentarise saradnju psa i vodica,yebo i pusku i lov,zamalo se nisam upisho od smehaGrin
Okrenusmo i u visnjiku jos jedan krug a od Kastora ni traga ni glasa.Sad vec ni meni nije svejedno,grupa nastavlja dalje a nas trojica i Petar nazad da trazimo kera.Zvizdimo,pucamo,zovemo-nista.Ekipa mi javlja da je vidjen prema selu i konacno ga navatavamo,pa kad su se on i Laki izdivanili,krecemo polako prema kuci.Pored puta jos jedna lepa uska tabla kukuruza i odlucujemoda je proteramo,kad ne lezi vraze i tu srne(95% kukuruza je skinuto pa je jedini zaklon taj visnjik i dve male parcele pored njega).Kastor opet odlazi ali ova put nesto malo krace traje njegov izlet.Odlazimo na zasluzeni odmor,a moja dva druga malcice indisponirana zbog pasa ali sve u svemu zadovoljni.Ova me epizoda podsetila na kritike koje su mi uputili posle letosnjeg lova na prepelice gde sam ja vezao tada 13-to mesecnog Aresa u momentu kad je prestao da reaguje na komande.On (Ares)do dana danasnjeg nije napravio gresku,a da zbog iste nije kaznjen.Nisu to nikakve grubosti,da ne pomislite kako se izivljavam ali mu svaki put stavim do znanja da je takvo ponasanje nedopustivo.Juce je odradio za desetku i to u tempu kakav se retko vidja po onakvom terenu,a moj Bebara nije krio zadovoljstvo sto je pas njegovog odgoja.
Ovu epizodu koju Lala prolazi sa Kastorom,ja sam prosao sa mojim matorim Ozzijem i to kad je imao 5 godina,a do tada lovio kao doxa.Previse cesto sam mu progledavao kroz prste na neke njegove sitne bezobrazluke,da je postao skoro neupotrebljiv u lovu.Sa ovim malisom mi se to sigurno nece ponoviti.
Za Kastora definitivno nije kasno i nadam se da ce ga Lala dovesti u red pa cemo boze zdravlja jos koji put zajedno proterati Ridjicke peskove,koji su ove godine pravi lovacki Eldorado.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
PEZ
 

Predator kaže:

Lala kaže:
Sve je bilo lepo, milina loviti, odlični tereni, divljači kao u priči (Mrwa malo serucka kad priča o broju divljači), sve, ma baš sve je bilo meni potaman, dok nisu krenule SRNE!!!

E tu nastaje veliki belaj sa mojim psom! On, koji nikad do tada, a ima 4 godine, nije skoro ni pogledao srneću divljač, odjednom valjda zaludjen velikim brojem mirisa, iz čista mira počne da goni srne!!! Ma ne pomaže nikakva komanda, ništa živo, kao da me nema - kerina je do podne lovio za mene, radio kao satić, a od podne odjednom počinje da lovi za sebe, i to kao poludeo!!! Ne zarezuje ni komandu nikakvu, ma ništa!!!


A kad mi goničlije uporno govorimo kako nikako ne možemo odvojiti pse od traga srne, niko nam ne vjeruje! U zavisnosti od terena, može se desiti da je podignu ujutro i nema ih do mraka. Pa umjesto da loviš, duvaš u (da prostite) "pištaljku" cijeli dan i nadaš se da će se svi psi vratiti! Muke goničlijske! Glavu o zid

Uze mi reč iz usta Yes Laki zamisli još planinski teren a još gon u genima, to su tek muke.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
 
IvicaL
 Mogao bi se setiti mrwa22250 i nas iz komsiluka (citaj Sombora) pa da nas pozoves u te peskove, ako nista ono bar na lisice
Frown
Vrlo tuan
lala, pa sta
 
Podunavac
 Više ništa ni nema osim lisica. Pernatu živinu svu Lala odstrelio. Moooojaaaa!!! ROFL
Tri prsta 2Kolce
 
mrwa22250
 Prosle godine hajka na lisice otkazana zbog nezainteresovanosti domacih lovaca(kao sto sam vec rekao),a sta ce biti ove godine,ne znam.Na terenu je primetno da se populacija lisica oporavila,bez obzira na solidan odstrel u letnjim mesecima.Dozvola za cekanje i dalje nemaConfused,pa ostaje da se nadamo nekom dobrom pogonu pocetkom ili sredinom januara(zavisi od pocetka parenja-prosle sezone za novu godinu lajale u blizini sela kao lude).Ako bidne cucemo se ovde.
A sto se tice Lale,preteklo je posle njega ohohooo divljaci jer je drugo poluvreme bio solo,lovacki pomocnik mu otkazao poslusnost pa fazani spasise glaveSmeko
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
mrwa22250
 Dosao je i dan da podjem u uzvratnu posetu mome zemari Beybiju,a posto su i lepse polovine dogovorile druzenje(cak razmisljaju da pokrenu forum koji bi se zvao"Zene forumasa i njihovi problemi sa muzevima"ROFL),familije su bile u punom sastavu.Posto dobri moj zemara zna da ne volim lov zeca raspitao se u svom ld u Celarevu sta se lovi,pa kad je cuo fazan,zove i komanduje dolazi.Stizemo oko 7h,lagani dorucak(prsut godisnjak,nacet meni u castBravo 2,dimljeni sir,dve-tri vrste pite,domace kobaje..........)kafica i pravac Celarevo.Cim smo stigli na zborno mesto hladan tus-lovi se zecJaooo,doslo je do nesporazuma medju rukovodiocima i plan je promenjen.Sta je tu je,posle upisivanja u dozvolu krecemo u loviste sa tri psa i municijom za fazana(desetka i po koja osmica),bez ranceva i pomalo razocarani.Da bude gore,prethodnu noc se izlio pljusak tako da je blata bilo do kolena,a lovili smo oranja koja su vise licila na minobacacki poligon nego na njivu.
Postavljamo se u potkovicu i cim smo krenuli zecevi prste na sve strane kao da se nalazimo u nekom uzgajalistu.Psi poludeli,ja ovog mog malisana jedva obuzdavam.Grupa se namirila za nepunih sat vremena(Bebara dva odstrela,ja dva ranjavanjaJaooo)i posle dorucka pravac drugo poluvreme,a tamo.........
Dok je zemara sredio lovinu zene i deca se vracaju iz setnje i pocinje krkanluk.Sto bi Lala reko,svako druzenje se pretvori u takmicenje u prezderavanju pa tako i ovaj put nisam ni stigao da probam sve sto je bilo pripremljeno(ali je zemina Lidija uredno spakovala za poneti).Da nesto ne preskocimo,krecemo izpocetka sa prsutom i sirom,pite,mesa raznoraznih vrsta i na kraju torta da padnes na doope.Na kratko svratio i kolega Sremac(kad je vec promasio jaretinu koju je cekao 6 godina ,da bar proba prsut)i rec po rec,zalogaj po zalogaj ode dan i vreme je da se krece.
Jos jedno izuzetno druzenje koje je svaki put sve bolje,a neka nova druzenja vec se zakazuju.Puno pozdrava za Popovice i vidimo se uskoroOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
zoranp
 Zemara hvala na poseti, tebe sam i planirao za pršut, ali da sam znao da će naići onaj (znamo na koga mislimo-slavonski zetGrin), nebi nudio toliko, jer jedva mi i kost ostadeGrin!! No šalu na stranu, drago mi je da ste bili, žao mi jedino što ni jedne slike ne napravismo, pa zato poziv otvoren za - JOPE!!iveli
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
mrwa22250
 

zoranp kaže:
Zemara hvala na poseti, tebe sam i planirao za pršut, ali da sam znao da će naići onaj (znamo na koga mislimo-slavonski zetGrin), nebi nudio toliko, jer jedva mi i kost ostadeGrin!! No šalu na stranu, drago mi je da ste bili, žao mi jedino što ni jedne slike ne napravismo, pa zato poziv otvoren za - JOPE!!iveli

Hvala na pozivu,ali nista pre nove godine da me ne bi opet zapao lov zecaGlavu o zid.
Zaboravih da pohvalim domacine za ekstra gazdovanje.Ovakva brojnost zeca je zaista zadivljujuca i za one koji vole ovaj vid lova zaista tesko da moze bolje Bravo 2

.
Opet na pamet mi pade,ja eto vec treci put za redom bez lovine kad lovimo zajedno.Kao sto si i sam rekao,jednostavno pored takvog lovca ne uspevam da dodjem do izrazajaROFL.Zato od danas treninzi svakodnevni i lovim iskljucivo sa losim strelcima(Lalo imas poziv)HaHaHa,pa kad pritreniram,vidimo se JOPEiveli 3
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
ficha007
 Dva se pitanja nekako kao neka tanka paučinasta nit ovde promaljajuROFL, a prvo je: Mrva zar ti iskreno veruješ da Bejbe nije znao za te "promene planova", kao lovi se fazan, a onda "u glavu" zec, pa još blato, oranje, ovo, ono...ROFL

Ne bih ja njemu tako slepo verovao, nije taj baš dobronameranROFL

A drugo pitanje, može za obojicu...zar vi stvarno mislite da je moj drug, kolega, brat slučajno banuo kod Bejbea, pa još baš kada je pršut u pitanju i na stoluROFL...ne dolazi taj nigde slučajno...

Blago kući koju zaobiđeGrinROFLROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
mrwa22250
 E ovde moram stati u odbranu druga Jovica jer sam svojim usima cuo da ga je Bebara jedva nagovorio da dodje i proba prsut,a kad je vec dosao,rec po rec pojavi se na stolu i torta(vrh vrhova),pa da se domacica ne uvredi-sve kulturiska u fuluGrin
A to da mi je moj majkan namerno utero za zeca,e to ti ne verujem,jer nas dvojica,pored zemljacke,lovacke,kinoloske imamo i zajednicku ideolosku vezu,pa cisto sumnjam da bi on svome kolegi takoHaHaHa
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
ficha007
 Grešiš, ovaj grešiš silno sinakROFL

Ja ipak mislim da je drug Bejbe one "druge" da ne kažem "crvene" orijentacijeROFL a ti si vidim čovek na svome mestu, bliže Podunavcu i meni po "gledanju na stvari"ROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
Podunavac
 

mrwa22250 kaže:
E ovde moram stati u odbranu druga Jovica jer sam svojim usima cuo da ga je Bebara jedva nagovorio da dodje i proba prsut,a kad je vec dosao,rec po rec pojavi se na stolu i torta(vrh vrhova),pa da se domacica ne uvredi-sve kulturiska u fuluGrin
A to da mi je moj majkan namerno utero za zeca,e to ti ne verujem,jer nas dvojica,pored zemljacke,lovacke,kinoloske imamo i zajednicku ideolosku vezu,pa cisto sumnjam da bi on svome kolegi takoHaHaHa




E moj zemara grdno se varaš. Ko što Fića već reče Beybe je ideološki totalno različit od tebe (bar sudeći po slici). A ovom slikom si mu se ozbiljno zamerio, i postoji mogućnost da više ne gostuješ u njegovoj kući. Jer drug komesar ne voli "bradonje".ROFL Ali ne sekiraj se, ima i onih kojima si još miliji posle ove slike.ZivioRodjo
Tri prsta 2Kolce
 
AcaNik
 Убише нас те поделе Sad
 
zoranp
 Iako što kažu zemare, nisam "obučen" u crno, ja negledam ljude ko su, nego kakvi su, pa samim tim moje "crne" zemare (mrwa, podunavac, klajo,čedo....itd), pa i ove "crne" sremčine (zoroGrin), čak i u slučaju da opet dođe "red freedom" ostaju moji jarani Grin...e a sad je valjda bolje nego što je bilo, pa kako kažu svi smo "konačno slobodni", zato ja ni nevidim više nikakve razlike, a ni razloga da se delimo na ove ili oneConfused!!
Nego podunavac nešto razmišljam, možda bi mrwanu jedino i pomoglo da onu svoju "crnu kineskinju", zameni za ovoga "crnog pikavca", pa da nešto konačno i ulovi, iako je pored mene, ovako mi već par lovova ostaje nekako u sjeni, a "baba vanga" svu kineskinju već par puta zapišala ROFLROFL??!!...što najgore na kraju uvek nastrada AresGrin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
zoranp
 

ficha007 kaže:


A drugo pitanje, može za obojicu...zar vi stvarno mislite da je moj drug, kolega, brat slučajno banuo kod Bejbea, pa još baš kada je pršut u pitanju i na stoluROFL...ne dolazi taj nigde slučajno...

Blago kući koju zaobiđeGrinROFLROFL


Zoro kod tog NIŠTA NIJE SLUČAJNO!!Histerian....NEZNAM NI JEL KOŠČURA ZA POD PASULJ OSTALA Nervozan ..Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.


Rodeo
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,209,323 posete www.srbijalov.com