Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
bogoljub
 Morao bi da vidiš u tvom LD žašto su te zamenuli i ko te izabrao za delegata? skupština LD ili UO LD.Ko te je izabrao taj je mogao i da te opozove sa te funkcije ako je upravni odbor to urade na brzinu,ukoliko je skupština to se desi naredne godine jer delegati zastupaju svoje društvo jedinstveno ukoliko si imao drugačije mišljenje završavaš karijeru.I da znaš da anonimna prijava nepostoji uvek neko mora da se predstavi kada podnosi prijavu,a uvek ima i onih koji to kažu nekom ko je radoznao.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
 
Sremac75
 У ЛСВ постоји Комисија за представке и жалбе и Комисија за правна и организациона питања, па би могао да се њима обратиш за тумачење и помоћ...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 E slatko sam se nasmejao... komisije... Pa da li uopšte nešto tamo u savezu funkcioniše, osim Škode Octavie?
Informisanje... Pravna i organizaciona pitanja.... Predstavke i žalbe... Ma ko se uopšte tamo sastaje? Izgleda niko živi ne bremza puno da radi bilo šta u sistemu lovstva koji se polako ali sigurno raspada.

Nego kad pomenu komisije, Sremac, zar nije bilo obećano da će se doneti novi Statut LSV? Zar nije obećano da će Zeremski & co. napraviti predlog izmena ZODL? Zar nije obećano da će sva LU imati planska dokumenta koja su plaćala 5 godina? Zar nisu obećali svašta nešto... Ma šta ih košta da obećaju?

Nedavno je preds. LSV Milovančev, u društvu sa Milanom Novkovim, išao po terenu i sastajao se sa predstavnicima LU po Vojvodini (treba pozdraviti takav način rada). Od prisutnih sam čuo da se predsednik LSV jako čudio kad je čuo za probleme LU, pre svega vezano za rad ćerke firme 'Vojvodjanski lovac' i planska dokumenta. Izgleda da su predstavnici LU uspeli da savladaju imaginarni strah od autoriteta, progovorili, i da su izneli barem deo onoga što se u lovstvu Vojvodine dogadja iza zvanične predstave koja se plasira u javnosti o ružičastoj slici vojvodjanskog lovstva (ista priča je i južno od Save i Dunava).

Za kolegu koji ima problem oko statusa delegata: treba pogledati u statutu tvog LU na koji način je rešeno pitanje izbora i razrešenja delegata, koji organ to radi i na koji način. Svaka priča o tome bez uvida u statut je uzaludna.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Eeee ovo je neverovatno, kao da prate i čitaju upise na Srbijalov (znam pouzdano da redovno prate i čitaju Srbijalov, ali se pravim blesav Smile ).

Danas pre podne sam postavio prethodni upis, a večeras vidim masu novosti i informacija na sajtu saveza. Dve-tri važne informacije sa sajta LSV sam postavio na naslovnu stranu Srbijalov, jer zaista zaslužuju pažnju.

Daj Bože da se konačno neko u savezu trgne iz ustajalosti i da konačno krenu sa čestitim i pravvovremenim informisanjem. Onda ćemo mi iz Admin Tima Srbijalov imati daleko manje posla, i daleko manje šanse da u nezvaničnom informisanju neki put i pogrešimo. Mada, ruku na srce, u 95% slučajeva smo bili prilično precizni.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Moje mišljenje je da trenutna situacija u LSS i LSV nije odraz njihovog rada niti želje da se naprave neki rezultati u korist lovstva i kao servis lovaca, nego na žalost sve je odraz trenutne političke situacije. Na medijima se prikazuju izjave o skupštini u SNS i čistki koja će da usledi . Zato mislim da će u izveštajima čelnika saveza biti jasno naznačeno njihov angažman kao predsednika saveza , sve će lepo da bude nakićeno ne bi li izgledalo kako su nešto radili. Da li grešim ? Voleo bih da nisam u pravu i da su konačno počeli da rade ono za šta su i izabrani.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
AcaNik
 Делује као да су изнуђени на овакву активност јер су осетили да се савез гаси па покушавају да га спасу у задњи час неким ангажовањем при чему још увек немају идеју шта тачно треба учинити да тај савез буде оно што треба да буде, већ да га сачувају па ће касније да виде шта ће и како ће.
 
mrwa22250
 Da li sad treba da tapsemo drugu preCedniku Milovancevu???Da li treba da verujemo da ce nesto da se promeni???
Da li je nerad V.L.doo za nekoga iznenadjenje ili se o tome pise i prica od njegovog osnivanja???Da li je to isti onaj preCednik koji je onako p.ederski pustio niz vodu Jovica kad je hteo da se odreknu barem dnevnica i na taj nacin ucine savez jeftinijim servisom za lovce???Isti onaj koji od g.ovana pokusava pitu da napravi iako smo vise puta pisali da to ne biva???Isti onaj kojeg ne interesuje(kao ni Gargamela)sta je bilo pre njega,a bilo brljotina onoliko???
DA LI DA PROMENIMO IME PORTALA U SRBIJABLOW?????

Na zalost druga preCednika i njegove kamarile,nismo bas svi krsteni zecom u glavu pa da zaboravimo ko su i sta rade u lovstvu vec dvadeset godina njegova desna ruka(ona kojom se brise doope) i njegovi obozavaoci.Suoceni sa neminovnim propadanjem lovstva pa tako i saveza kao njegovog najtrulijeg tkiva,pokusavaju na sve moguce nacine da reanimiraju umiruceg i jos koju godinicu da ga muzu,prikljucenog na aparate.E nece da moze bagro.Kako ste sejali,tako i zanjete iliti po narodski:"Usrali ste i sefa i stanicu".
Lepo je Daki primetio da Mali vuk uzima metlu u ruke i da se zato njegovi pioniri odjednom uzvrtese ko da su im mravi u goozici.Odjednom inicijative za izmenu pravilnika ZOM,u sred predizborne kampanje,pregovori sa ministrima u tehnickoj vladi,a mi treba da se ujedinimo i tako ujedinjeni da im tapsemo i omogucimo im jos koju godinicu bajke od zivota.Kako ono rece Dragce;od mene drugovi.....
Nejasna su mi LU koja sad kukaju na skupe usluge Vojvodjanskog lovca,cak kazu visestruko skuplje od drugih ponuda.Mozda ljudi misle da su u obavezi da i dalje planska dokumenta (ne)radi V.L.Pa bem vas tupave valjda ima jos neko tu famoznu licencu za izradu planskih dokumenata osim cika Milenka.Do sada nije bilo skupo placati a ne dobiti dokumenta,a sad ce biti skupo da se izabere najpovoljnija ponuda i da se za dati novac dobije LO i GPGL?
Uh jbt kakvi smo dobro nas nisu i uzjahaliRodeo

Ej,biser nad biserima je inicijativa da zbog prenamnozenja lisice i sakala lokalne samouprave nagradjuju lovce za odstrel istih,a istovremeno u preko 90%LU obustavljeno je izdavanje dozvola za odstrel pomenutih stetocina,uz izgovore koje ni pas sa maslom nebi progutao.
E stvarno,da nas nema trebalo bi nas izmislitiJaooo
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Bacvanin55
 POŠTOVANI LOVCI !

Lepo je sad čitati i sajt LSV i SRBIJALOV, kada imaš šta da pročitaš. Da se nešto krenulo, krenulo se ali sporo i mali broj pitanja je pokrenut u odnosu na šta se ukazuje kao problem i lovaca i lovstva. Sam predsednik ne može da reši ono što se godinama nije radilo i stavljali se problemi pod tepih.
Ali lisice ne miruju, čiste ljude - lovce koji su javno bili za sadašnjeg predsednika i čekaju ga da ostane sam ili sa nekolicinom koji će se povući kad zagusti. Kakvo je stanje u lovstvu govori i podatak da na IZBORNOJ SKUPŠTINI LD, nema kvoruma, to u istoriji tog LD nije se dešavalo, koju podršku ima rukovodstvo koje je izabrala manjina u LD. I to govori mnogo a da STATUT LSV treba menjati zna svaki lovac koji malo čita i uočava propuste NAŠEG velikog pisca. Pročitajte čl.36 koji u tački 2. reguliše da svaki član ima jednog predstavnika u skupštini, Pa sada LU sa 50 članova imaju jednog predstavnika kao i LU koja imaju 499 članova.
A njegov izbor je rešen Statutom LU, pola LU nisu u svojim statutima regulisali da se izbor predstavnika vrši na SKUPŠTINI LU i koliki mu je mandatat pa zato LU na svakoj skupštini LSV imaju drugog predstavnika koji mora biti po volji predsednika Lu i "lisica" u rukovodstvima.
Zato ne treba biti velik optimista, dok se ne angažuju svi organi i sve komisije iz čije nadležnosti ima najviše problema da počnu rešavati pitanja koja tište lovce, lovačka društva i LU, Nadajmo se boljitku, krenule je, polako i sporo ali krenulo je!
DOBAR POGLED!
 
DakiNS
 E druže zar ti delegati i LSV ne liči na Buridanovog magarca?

https://www.googl...0826,d.d24
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 

mrwa22250 kaže:

Da li sad treba da tapsemo drugu preCedniku Milovancevu???Da li treba da verujemo da ce nesto da se promeni???
Da li je nerad V.L.doo za nekoga iznenadjenje ili se o tome pise i prica od njegovog osnivanja???Da li je to isti onaj preCednik koji je onako p.ederski pustio niz vodu Jovica kad je hteo da se odreknu barem dnevnica i na taj nacin ucine savez jeftinijim servisom za lovce???Isti onaj koji od g.ovana pokusava pitu da napravi iako smo vise puta pisali da to ne biva???Isti onaj kojeg ne interesuje(kao ni Gargamela)sta je bilo pre njega,a bilo brljotina onoliko???
DA LI DA PROMENIMO IME PORTALA U SRBIJABLOW?????

Na zalost druga preCednika i njegove kamarile,nismo bas svi krsteni zecom u glavu pa da zaboravimo ko su i sta rade u lovstvu vec dvadeset godina njegova desna ruka(ona kojom se brise doope) i njegovi obozavaoci.Suoceni sa neminovnim propadanjem lovstva pa tako i saveza kao njegovog najtrulijeg tkiva,pokusavaju na sve moguce nacine da reanimiraju umiruceg i jos koju godinicu da ga muzu,prikljucenog na aparate.E nece da moze bagro.Kako ste sejali,tako i zanjete iliti po narodski:"Usrali ste i sefa i stanicu".
Lepo je Daki primetio da Mali vuk uzima metlu u ruke i da se zato njegovi pioniri odjednom uzvrtese ko da su im mravi u goozici.Odjednom inicijative za izmenu pravilnika ZOM,u sred predizborne kampanje,pregovori sa ministrima u tehnickoj vladi,a mi treba da se ujedinimo i tako ujedinjeni da im tapsemo i omogucimo im jos koju godinicu bajke od zivota.Kako ono rece Dragce;od mene drugovi.....
Nejasna su mi LU koja sad kukaju na skupe usluge Vojvodjanskog lovca,cak kazu visestruko skuplje od drugih ponuda.Mozda ljudi misle da su u obavezi da i dalje planska dokumenta (ne)radi V.L.Pa bem vas tupave valjda ima jos neko tu famoznu licencu za izradu planskih dokumenata osim cika Milenka.Do sada nije bilo skupo placati a ne dobiti dokumenta,a sad ce biti skupo da se izabere najpovoljnija ponuda i da se za dati novac dobije LO i GPGL?
Uh jbt kakvi smo dobro nas nisu i uzjahaliRodeo

Ej,biser nad biserima je inicijativa da zbog prenamnozenja lisice i sakala lokalne samouprave nagradjuju lovce za odstrel istih,a istovremeno u preko 90%LU obustavljeno je izdavanje dozvola za odstrel pomenutih stetocina,uz izgovore koje ni pas sa maslom nebi progutao.
E stvarno,da nas nema trebalo bi nas izmislitiJaooo


E morao sam ceo ovaj upis da citiram i da polemišem sa stavovima, pre svega zato što dolazi od Mrwe, mog prijatelja, a onda iz još nekoliko razloga, od kojih mi je najjače zasmetao onaj deo o SRBIJABLOW.

'Ajde redom: Mrwa, druže, pa ako ovde onoliko kritikujemo gomilu pogrešnih poteza koje je vukao i vuče LSV, onda mislim da je korektno i da pohvalimo kad nešto dobro urade, kao što je ona turneja Milovančeva po Vojvodini, kada je išao da pravi kompilaciju primedbi rukovodstava LU na rad saveza, a bogme i da čuje na terenu zbog čega su neka LU odustala od članstva u savezu. Pitaš da li će se nešto promeniti? Pa vidi, ja nisam neki optimista po tom pitanju, ali ako se ne proba, onda sigurno neće biti promena. Milovančev jeste debelo pogrešio, po mom a i tvom mišljenju (i po mišljenju riličnog broja ljudi) kada je dozvolio sebi da se onako olako ponese kada je zatraženo glasanje o smeni Jovića (nije trebao uopšte da stavi to na dnevni red, jer nije ni bilo na dnevnom redu). Ali je izgleda tada procenio (pogrešno?) da neće imati većinu u UO LSV, pa je kalkulisao i, siguran sam, dugoročno izgubio od 'starih snaga' na čelu sa 'onim koji hoda'. Posle toga je Milovančev na Skupštini LSV dobio nekoliko upozoravajućih diskusija, pa prema tome ja ove njegove najnovije poteze gledam u tom smislu, kao reakciju na budjenje 'starih snaga', i pokušaj da dobije podršku od LU u Vojvodini. To isto važi i za ono naglo budjenje sajta LSV. Da li je u svemu tome bilo politike i uticaja izbora u državi? Verujem da jeste ali ne precenjujem taj uticaj. Mislim da je to sekundarno.
Mrwa druže moj, poznaješ me, i siguran sam da ne misliš da bih ja ikad dozvolio da SRBIJALOV postane SRBIJABLOW za bilo koga! Ako bi to nekim čudom bilo kome palo na pamet, da pruža usluge BLOW JOB bilo kome, ja u tom nikad neću učestvovati. Nećeš ni ti, znam, a neće ni ostali forumaši. Vreme ind(j)ijanaca i kauboja je na Srbijalov portalu odavno prošlo.
Neverovatno je do koje mere su uprave LU u Vojvodini (a i šire) zaslepljene savezima, kao da je sva pamet u lovačkim savezima! Iza takvog stava većine LU se u stvari krije nesigurnost u sebe, nepoverenje u svoje rodjene snage i sumnja u uspešnost samostalnosti. Pa je onda mnogim upravama lakše da istresu lepu gomilu para za 'više saveze' i da ćute, nego da postave jedno razumno pitanje 'a šta to mi dobijamo za svoje novce?'. Koliko ja mogu da vidim, mislim da je i kod jednog (manjeg) dela rukovodstva saveza prisutan osećaj da to pitanje stalno visi u vazduhu Oni drugi, ekstremniji, verni staroj školi mišljenja u LSV postavljaju pitanje 'JESI LI ČUO PUCANJ?', pa kad pitaš koji pucanj, možeš da dobiješ odgovor 'TO MENI PUCA Q:RAC ZA SVE'. Eto tako.
Kad smo kod dnevnica i odricanja od istih podsetiću te da se Milovančev prvi odrekao i dnevnica i službenog auta. I Nikola Jović nije uzimao dnevnice. Ostali? Pa oni jesu, i to sa apetitom.
I najduži put počinje prvim korakom. Niko neće predsedniku i upravi LSV davati blanko pokriće za pusta obećanja, ali ću ja prvi uvek pozdraviti dobar gest i ispravan potez. Bez ikakvog SRBIJABLOW bilo kome!!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
mrwa22250
 

Lala kaže:



'Ajde redom: Mrwa, druže, pa ako ovde onoliko kritikujemo gomilu pogrešnih poteza koje je vukao i vuče LSV, onda mislim da je korektno i da pohvalimo kad nešto dobro urade, kao što je ona turneja Milovančeva po Vojvodini, kada je išao da pravi kompilaciju primedbi rukovodstava LU na rad saveza, a bogme i da čuje na terenu zbog čega su neka LU odustala od članstva u savezu.


Ako cemo u dobra dela racunati tu farsu od turneje,onda smo stvarno otisli u Cenzurisano.Sa kim se to nas vrli preCednik sastao na toj turneji?Da li su to ona ista rukovodstva LU koja su delegirala cutologe na skupstinsko zasedanje?Ista rukovodstva ciji preCednici sede u UO LSV-a kao sto je kod mene slucaj?Da li je morao na turneju da bi mu ona bruka od njegovog prethodnika kukala na nerad Vojvodjanskog lovca?Mozda mu je i moj preCednik kukao iako je i on ucestvovao u stvaranju tog trusta lovackih mozgova,sa ciljem peljesenja lovaca.
Da nije isao po savet kako da siluje(rebalansira)budzet a da mu to niko ne zameri,jer su mnogi njegovi sagovornici dokazani u toj vrsti kriminala.
Da se nije slucajno sreo na toj svojoj turneji sa obicnim lovcima,prasinarima?.Onima koji finansiraju sve njihove zayebancije a zauzvrat tumaraju praznim lovistima.Onima koji hrane,sole,poje,cuvaju,placaju i na kraju ne mogu ni dozvolu za lov predatora da dobiju,zahvaljujuci samovolji istih tih preCednika i njima podredjenih "strucnih"sluzbi.
Cisto sumnjam da se sa njima sreo,jer i pored potpunog odsustva obraza,za susret sa LOVCIMA treba u onoj kesici izmedju nogu imati vise od paucine.
Mrwa druže moj, poznaješ me, i siguran sam da ne misliš da bih ja ikad dozvolio da SRBIJALOV postane SRBIJABLOW za bilo koga!


Ne mislim da postoji sansa da se portal pretvori u srbijablow.U suprotnom ne bih trosio ovde svoje vreme.Pitanje je postavljeno preCedniku,koji bi izgleda zeleo da se njegovi"herojski"podvizi sa terena,olako gutaju na prvu,bez prethodnog analiziranja,a posto se u vise navrata poneo kao pichka prema njemu se tako i postavljam.
Mozda sam nervozan ali nisam naivan,mozda sam kratkog fitilja ali ne i kratkog pamcenja.Hohstapleri sa partijskim knjizicama ukrali su mi najlepsih 25 godina zivota pa mozda imam malo cvrsci gard,ali ostajem pri stavu da covek kome je najbitniji kvalitet pripadnost stranci i podrska velikog vodje,nije covek nego gowno(vazi za oba preCednika).Kakvi li smo samo mi ostali,kad dozvoljavamo da nas takvi vodeSad?
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Sremac75
 Ja uopšte ne mislim da su preCednici LU ili predstavnici LU odjednom progledali i počeli slobodno i javno da govore o problemima u LSV.

Ako primećujete, njima je odjednom i jedino problem Vojvođanski lovac DOO i njegov nerad.
A što su ćutali prethodnih 5-6 godina?
Što su se meni smejali kada sam pre 5 godina, javno na Skupštini LSV, rekao da je Vojvođanski lovac DOO NAJVEĆA PREVARA LOVACA VOJVODINE?

Nađe se jedan Pažin da kenja kako VL DOO nije napravio lovne osnove, da je preplaćen...PA ON GA JE STVORIO, ZAR NE??????
Šoškić, takođe....U PRETHODNOM SASTAVU JE BIO ČLAN UO, ZAR NE?????????
ZAŠTO SU SVI TI "PROGLEDALI" DO SADA ĆUTALI???



Milslim da je to posledica jedino toga što su se njihov najveći idol Miloš Beuković i malo manji idol Milenko Zeremski malko zavadili kada je Zeremski podržao Milovančeva na izborima za organe LSV.

E sada ta gospoda iz bivše garniture, znalački, pujkaju preCednike LU, od kojih određeni broj ni ne zna da su ovi bivši, na VL DOO i Zeremskog.

Oni dobro znaju da je Zeremski, kakav god da je a možda i na žalost, još jedina prepreka da počiste Milovančeva, i vrate se na staze "stare slave"...


Lala kaže:


Neverovatno je do koje mere su uprave LU u Vojvodini (a i šire) zaslepljene savezima, kao da je sva pamet u lovačkim savezima! Iza takvog stava većine LU se u stvari krije nesigurnost u sebe, nepoverenje u svoje rodjene snage i sumnja u uspešnost samostalnosti. Pa je onda mnogim upravama lakše da istresu lepu gomilu para za 'više saveze' i da ćute, nego da postave jedno razumno pitanje 'a šta to mi dobijamo za svoje novce?'.


A što se ovoga tiče, ja mislim da su oni upravo svesni svoje nesposobnosti da samostalno bilo šta urade, pa im je lakše da se za naše novce sakriju iza Saveza, nego da se lepo udalje sa rukovodećih mesta u LU i LD....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
DakiNS
 Sremac sve si u pravu , i upravo sve navedeno je razlog loše ili nikakve informacije o radu LSV,da bi se biši mogli švrćkati i agitovati izigravajući nekoga i nešto.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Ne treba se čuditi što se dobar deo primedbi predstavnika LU odnosi na firmu VL i rad ljudi u toj firmi, obavijen velom tajne!
Podsetiću da u jednom solidnom broju vojvodjanskih lovišta poslove upravnika lovišta obavlja neko od ljudi iz firme VL - ustoličenjem na ta mesta Zeremski i ekipa su u poziciji da itekako utiču na dešavanja u lovnoj politici, naravno, za svoj interes! Ko im je omogućio takvu poziciju? Pa niko drugi nego prethodna uprava LSV, i ja tu ne pravim razliku izmedju ex predsednika i njegovog zamenika kao i članova UO. Jedino što je Pažin bio po funkciji najodgovorniji, a zašto je dozvolio da osnivanje, stvaranje i pozicioniranje firme VL bude pod njegovim patronatom a verovatno i pod uticajem nekih drugih, to on sam najbolje zna. Ne treba gubiti iz vida i uticaj nekih ljudi iz PSPŠV, ne treba takodje gubiti iz vida i poslove ustanovljenja i dodele lovišta, koje je vrlo sporno sa zakonskog stanovišta.
Naknadno Pažinovo posipanje pepelom ne prolazi, strateška greška je napravljena i dobrano zacementirana, a trebaće puno truda i vremena da stvari dodju na svoje. U pravljenju te greške je itekako učestvovao i Pažin, e sad, da li je bio pod nečijim uticajem ili nije, ne zanima me - ako nije mogao da spreči greške, trebao je da se zahvali na poverenju i da ode! A ne ovako, odradi ceo mandat, pa se posle isteka mandata kaje za greške. Nije štos.
To što su uprave LU po Vojvodini slepo sledile LSV i što nisu razmišljali svojom glavom, to je njima na dušu. U stvari, možda i jesu razmišljali, ali isključivo u smislu kalkulisanja (ovo ćemo platiti, a čim dobijemo planska dokumenta, odosmo jer lovna osnova važi 10 godina a za GPGL se lako snadjemo; ili, ajde da platimo ovo da nam ne bi zasela lovna ili neka druga inspekcija, na čiji rad ima uticaj jedan tata u PSPŠV koji je bio alfa i omega prilikom ustanovljenja i dodele, čiji sin eto slučajno radi u firmi VL koja je vršila premer i ucrtavanje granica; ili ... itd, itd.).
Kad na sve to dodate činjenicu da ove godine valjda prvi put nije bilo izveštaja o radu ćerke firme VL na skupštini saveza, onda lako dodjemo do zaključka da je pozicija Zeremskog i ekipe prilično lagodna, a da je sam Zeremski postao jedna vrsta sive eminencije saveza, delom svojom zaslugom, a delom i uticajem koji indirektno ima na rad mnogih LU! Da li tu ima mesta za eventulanu trgovinu uticajem? Ne znam, možda formalno i nema (kada je odnos LU - 'Vojv. lovac' u pitanju, formalno su tu samo komercijalni-ugovorni odnosi), ali suštinski ja verujem da itekako ima korišćenja uticaja i pozicije na koju su firmu VL doveli neki ljudi i omogućili im da rade ovo što rade.
Sremac, bili smo zajedno na skoro svim skupštinama LSV u poslednjih 6 godina, i dobro znamo kako su se ponašali neki ljudi, i kako su penili za govornicom i mimo govornice i na Srbijalov, i na pisanje i stavove (sećaš se onog ginekologa iz B.Toploe?), a posebno ih je pogadjalo kada si kao delegat za govornicom ponavljao sve ono što je ovde pisano. Isti ti ljudi koji su se ranije prvo podsmevali, pa onda kipteli od besa, isti oni koji su oborenih glava slušali tvoje izlaganje, isti oni koji su koristili sva sredstva da pokušaju da diskredituju i tebe i mene i Srbijalov, sada menjaju priču i daju nam za pravo. Ali od toga nema vajde, ja znam da sam (smo) bio u pravu i pre 5 godina, i danas. Ne treba meni Beuković ili Pažin ili neko treći da mi potvrdjuju to.
Milovančev je imao sjajnu priliku na početku da poentira i brzom akcijom preokrene dešavanja u LSV. Vreme je prolazilo, nije se ništa dešavalo, osim što su 'stare snage' na čelu sa 'onim koji hoda' iznudili Jovićevu ostavku na sve funkcije. Prošlo je evo godinu dana od izbora Milovančeva, a uradjeno je vrlo malo, skoro ništa na reformi LSV. To vide sve češće i uprave LU, pa dolazi do odliva članstva u savezu - umesto povratka isključenih LU u članstvo imamo obrnutu situaciju da jedno po jedno LU odlazi, ili, preciznije, ne želi više da plaća visoku članarinu bez odgovora na pitanje 'a šta mi to dobijamo za naše novce?'. Trenutna aktivnost predsednika LSV je nešto što treba pozdraviti, ali će biti još gore ako to bude epizoda, i ako se za koji mesec nastavi po starom.

Ja samo moram da još jednom pomenem nešto što se zanemaruje u ovim pisanjima, a to je pitanje imovine saveza, kako one imovine kojom trenutno raspolaže, tako i imovine koja je na neki način oduzeta ranije, a treba da mu se vrati. Tek tu može nastati problem jednog dana, kada neko LU koje više nije u sastavu LSV možda dobije ideju da traži svoj deo zajednički stvarane imovine.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
mrwa22250
 

Lala kaže:
Milovančev je imao sjajnu priliku na početku da poentira i brzom akcijom preokrene dešavanja u LSV. Vreme je prolazilo, nije se ništa dešavalo, osim što su 'stare snage' na čelu sa 'onim koji hoda' iznudili Jovićevu ostavku na sve funkcije. Prošlo je evo godinu dana od izbora Milovančeva, a uradjeno je vrlo malo, skoro ništa na reformi LSV. .

Pa sta sam onda ja pogresno protumacio?Neka sam preCednik kaze koliko mu je jos godina potrebno da pokrene reforme u savezu,da mi nestrpljivi budemo strpljiviji.Za ovih godinu dana pokazao je (kao i njegov stranacki kolega na celu LSS-a)koliki je teletabis u oblasti lovstva,a o njihovim moralnim karakteristikama vise nebih,jer ipak ljudi se bave zanatom u kom su sva sredstva dozvoljena a obraz i cast neretko vise smetaju nego sto koriste.
Ako je drzava htela da se naruga sa lovstvom i lovcima,ucinila je to na najsuroviji nacin postavljajuci ovakva dva pajaca na celo lovacke organizacije,sa zadatkom da zakuju onaj poslednji ekser....
Iskren da budem,sunovrat saveza uprkos drugacijem tumacenju,sigurno vodi u jacanje lovstva i samih LU korisnika lovista,jer u njihovim upravama nece biti mesta za podobne vec za sposobne.Ovako krijuci se iza(ne)rada samozvanih bozanstava i velicina okupljenih u savezima,svaka budala uzima sebi za pravo da stane na celo jednog LU,obecavajuci bozanstvima svoju bezrezervnu podrsku a oni njemu funkciju,bez obzira na nesposobnost.
U opste sivilo utopile su se i strucne sluzbe(cast retkim izuzetcima)opredelivsi se da opstanu parazitirajuci na clanarinama,pa ne cudi sto se veliki broj LU odlucio da im poslove upravnika odradjuje VLovac,gledajuci samo finansijski benefit naustrb kvaliteta(ne)odradjenog posla.
I opet cenu sve te zayebancije placa sve malobrojnija divljac,za koju lovacke velicine bas nesto i zabole.
P.S.Svaka informacija koja bi mogla pomoci u gasenju saveza je vise nego dobrodoslaOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
ficha007
 Pošto su izbori prošli i pošto se video rezultat, sada je odjednom počelo posipanje pepelom, kritike i samokritike ( manje ), odnosno drečanje "ko je veći katolik od Pape", pa i u lovstvu.

Ispadosmo mi koji smo godinama pisali ovde i ukazivali na raznorazna sr...a u lovstvu najveće budale.

Video sam ja kako se na krilima pisanja i kritike dobrog dela forumaša u ovoj temi dobijaju funkcije u lovstvu i sve mi se to zgadilo.

Sremac, dobar ti je ovaj snimak što ga postavi, i u to ime: "Zbogom Kikindo...na... te...".
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
Lala
 Kako stvari stoje, izgleda da je onaj serijal od nekoliko vesti na sajtu LSV ipak samo epizoda, a da i dalje traje potpuni zavet ćutanja i teška konspiracija kada je rad saveza i njegovih organa u pitanju.
Slučajno znam da je prošle nedelje bila sednica NO LSV, ali nemam pojma šta je bilo na dnevnom redu.
Isto tako slučajno sam saznao da je (kako sam čuo) danas negde u Banatu bila sednica Upravnog odbora saveza. Dnevni red ne znam, moguće je da su izmedju ostalog pričali i o prilivu od članarine, koji kanda i ove godine nije onakav kako su čelnici očekivali. To me ne čudi, jer je i dalje u toku odliv članstva po LU, a vrlo moguće da će biti još LU u Vojvodini koja će prestati plaćati članarinu. Dakle, savez se suočava sa daljim padom članstva.
Ja ne mogu da razumem čelnike saveza da rade u takvoj konspiraciji, i da sednice organa i tela saveza drže u tajnosti, a da niko živi ne može normalnim putem da sazna o čemu to diskutuju na sednicama, šta se dešava i šta se planira. Pa sunce mu ljubim, ilegalci Tihi i Prle iz 'Otpisanih' su bili manje tajnoviti od ovih naših čelnika! Šta je problem da se najave sednice i da se objavi na sajtu izveštaj sa sednica organa saveza? Šta je to tako tajno i tajanstveno da niko ni reč ne govori?
Ili se neko tamo vodi logikom da što 'pučanstvo' manje zna, manje će postavljati pitanja? Možda. Ali isto tako, tajnovitost rada je sjajan način da članice saveza koje ne dobijaju i nemaju informacije jednostavno zaključe da neće dalje da finansiraju nečije igranje 'Otpisanih'.
Sve je stvar dobre volje - da hoće ovi u savezu da informišu, našli bi načina, ne treba im VLG da to radi sa zakašnjenjem od dva meseca. Imaju sajt, a da hoće, mogu vrlo jeftino da odštampaju neki vid Informatora i da ga pošalju na adrese LU članica saveza. Samo treba hteti. Komisija za informisanje je totalno zatajila, ali nije im ovo prva godina da su zatajili, i da je njihov rad nevidljiv u sferi informisanja. To se papagajski ponavljalo i sa skupštinske govornice godinama, ali se kasnije u praksi ništa nije menjalo.
Ruku na srce, nije samo Komisija za informisanje takva, i mnoge druge komisije imaju sličan rezultat.
Ali koga to briga?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Sremac75
 

Lala kaže:

.....Komisija za informisanje je totalno zatajila, ali nije im ovo prva godina da su zatajili, i da je njihov rad nevidljiv u sferi informisanja. To se papagajski ponavljalo i sa skupštinske govornice godinama, ali se kasnije u praksi ništa nije menjalo.
.............



Лало, морам ти рећи да су чланови Комисије за информисање супротног мишљења од тебе у вези са учинком Комисије.
У ствари, они су за свој досадашњи рад имали само речи хвале. Пуна су им уста била својих успеха и задовољства ловаца новинама. Ловци су их телефоном звали да се захвале на добром информисању.
Лично сам присуствовао једној седници Комисије, првој у новом сазиву и старом саставу, када је моје указивање на незадовољство ловаца информисањем, наишло на жестоку осуду другова чланова (Пепа75 је био на мојој страни) који су веома лично доживели моје речи (Јеремија се чак нашао и увређен), те су ме у глас демантовали и жалили се УО на мене....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Sremac75
 Имам и ја нека питања...

Шта је са изменама Закона о дивљачи и ловству?
Шта је са изменама Закона о оружју и муницији и пратећих Правилника?

Ја сам ДААААВНООООО предлагао да се у сваком ЛУ достави једнобразна иницијатива за измене ових прописа, коју би потписали сви чланови, са уношењем ЈМБГ и бр.лк., али је неко одлучио да то није нужно радити, јећ ће то Шормаз и Бата завршити....
Али не видим да има помака, а време пролази.....

Направио сам и Предлог измена ЗОДЛ, али ни од тога ништа....
Можда чекају Грдинића да детаљном анализом пронађе члан где сам "избацио ЛУ из Закона".... само не знам да ли су га и за то платитли или би то било гратис за Милоша Беуковића????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 

Sremac75 kaže:

Лало, морам ти рећи да су чланови Комисије за информисање супротног мишљења од тебе у вези са учинком Комисије.
У ствари, они су за свој досадашњи рад имали само речи хвале. Пуна су им уста била својих успеха и задовољства ловаца новинама. Ловци су их телефоном звали да се захвале на добром информисању.


Ne sumnjam da članovi Komisije za informisanje imaju o svom radu isključivo pozitivno mišljenje, u superlativu! Isto tako i ja mislim za sebe da sam najlepši u svojoj zgradi, mada... Lepota je u oku posmatrača, pa razmišljam da nosim sa sobom neko ogledalce i da se divim svojoj lepoti! Grin
Kada bi gospoda bila malo manje sujetna i samoživa, i kada bi bilo dovoljno mudrosti u umišljenim glavama da se saslušaju i razumeju reči kritike, možda bi svima bilo bolje.
Kako vreme prolazi, Sremac, sve više razmišljam o mogućnosti da je slanje tebe na Komisiju za informisanje bila smišljena igranka da pokušaju da te diskredituju. Sve više sumnjam da su u tu priču bili umešani i mnogi drugi, pa čak i sam vrh saveza. Posle tog sastanka je krenula hajka na tebe.
U svemu tome ima i nešto dobro, a to je da si se manuo ćoravog posla, da ne citiram sada onog političara koji je rekao da se sa mediokritetima ne vredi nastavljati i spuštati se na njihov nivo, jer te onda pobede koristeći prednost domaćeg terena.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,201,309 posete www.srbijalov.com