Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75
 

Lala kaže:

Kako vreme prolazi, Sremac, sve više razmišljam o mogućnosti da je slanje tebe na Komisiju za informisanje bila smišljena igranka da pokušaju da te diskredituju. Sve više sumnjam da su u tu priču bili umešani i mnogi drugi, pa čak i sam vrh saveza. Posle tog sastanka je krenula hajka na tebe.
U svemu tome ima i nešto dobro, a to je da si se manuo ćoravog posla, da ne citiram sada onog političara koji je rekao da se sa mediokritetima ne vredi nastavljati i spuštati se na njihov nivo, jer te onda pobede koristeći prednost domaćeg terena.


Могу они мени да ураде "знаш ти шта"...

А и да ме победе могу само бољи од мене....

Овако, само ће се уљуљкати, и даље мислити да су мангупи, високо летети.... а кад онда распи.зде гузицом о патос....онда ћу се ја смејати слатко....

Али нису криви они, криви су ловци које боли дупе за ловну политику, криви су делегати а посебно они који су ме тапшали по рамену и шапутали на уво како сам све у праву и како сам им добро рекао, ал да нико не види и не чује, а који сада поново ћуте.... и на крају, криви смо ми што смо се помешали са помијама....

И зато желим ловцима да Милош Беуковић буде газда у ЛСВ све докле год буду ловили .... само не знам знају ли да то уопште није далеко....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
sasaruma
 Zar se jedan nevaspitan covek tako visoko kotira uLSV?Posto sam tek sest godina lovac nije mi jasno kako je on kao takav iskocio u sam vrh.I jos zanimljivije mi je to kada ga nas nekolicina spomene u negativnom kontekstu,stariji lovci nas ucutkavaju i onda tu pocinje objasnjavanje ko je Beukovic pa to je moralna gromada pa on je izmislio lov u Srbiji a i sire samo ovi ostali to ne priznaju itd,itd.Hvala vam kolege lovci na informacijama sada sam siguran da cu da potrazim drugo LU zato sto se u ovome ne vredi boriti za pravdu.
 
Lala
 Ma Beuković je ne samo moralna gromada, nego je po sopstvenoj tvrdnji 'bog koji hoda'! Smile Nećeš verovati, ali ima dosta onih koji će i u to poverovati!
Delegati u Skupštini LSV i po organima saveza bi po mom mišljenju i po logici stvari trebali da budu najbolji i najreprezentativniji predstavnici svojih lovačkih udruženja. Ako bi tako trebalo da bude, a trebalo bi, onda bi neko zlonameran mogao da postavi pitanje a kakvi su onda oni što su njega takvog (Beukovića) birali da ih predstavlja?

Hajde malo novosti, nezvaničnih: napisao sam da je pre neki dan održana sednica UO LSV. Na toj sednici kako saznajem iz druge ruke bila je informacija da je do početka maja meseca uplaćeno neštoviše od 6.000 članarina za LSV. Ovaj broj nije baš ohrabrujući, jer se nove članarine po LU neretko počnu uplaćivati još u februaru, ako se ovaj trend nastavi, biće povuci-potegni oko članarine za savez i oko ostvarenja finansijskog plana.
Bilo je takodje na UO LSV diskusije o priličnom odlivu članstva iz LU u Vojvodini, ako sam dobro shvatio, ima čak slučajeva da u nekim sekcijama pojedinih LU odliv lovaca članova ide i do 50%!!!
Dalje, kako sam čuo, bilo je priče o cenovniku firme Vojvodjanski lovac, koji je promenio način obračuna cene izrade planskih dokumenata, pa pošto je ukinuto finansiranje preko članarine po glavi (i džepu) lovca, momci iz firme VL su uveli obračun po površini lovišta, uz skalu od 10, 20, 30 i više hiljada hektara. Cena ide po 20.000 dinara na svakom koraku, tako da npr. ako neko lovište ima preko 30.000 ha, onda korisnik treba da plati 60.000 dinara za GPGL (godišnji plan gazdovanja lovištem). Ali tu nije kraj jer se na tu cenu obračunava PDV po stopi od 20%, pa ispada da GPGL košta bruto 72.000 dinara!!! Bilo je prilično burno na UO LSV po ovoj tački.

Bio je govora i o štetama na divljači i od divljači, priče o postavljanju znakova i prepucavanju sa putarskim preduzećima oko toga čija je dužnost da postavlja znakove 'Divljač na putu'.

Pominjana je, kako čujem, i priča da će svi lovci svih saveza (ili sva LU, ne smem da tvrdim) imati jedinstveno glasilo. Ček' bre, pa jer nije pre dva mmeseca ukinuta obavezna kupovina glasila?!? Šta sad ovo znači?
Ovo su sve nezvanične informacije, valjda će uprava LSV blagovremeno informisati svoje članstvo preko svog sajta?!?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Što se tiče članarine biće:

https://www.googl...R8KIh5FJzA
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
davorcalic
 Biću iskren, iako nisam planirao, a na predlog Lale poslao sam tekst o našem druženju sa podmladkom na e-mail adresu LSV a eto ni dan-danas nisu objavili na svom sajtu.... Posle razmišljam,koji sam im moj i poslao ispašće da se hvalim a opet lepa je vest u odnosu na one koje objavljuju....A kad sve sumiram nisu objavljivali ni važnije stvari pa neće ni ovu manje važnu....
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Lala
 Pa Davore, dok ne probaš ne možeš znati da li će nešto uraditi ili neće. Ako ne objave, onda će svi znati da ih baš briga i za jednu dobru temu o radu sa lovačkim podmlatkom, pa im niko neće ni slati vesti o radu LU u savez.
Pa i da se hvališ, zašto da ne, kad imate čime da se hvalite. Nema tu ništa loše. Loše je to što se u savezu malo šta radi, a i ono što rade, uglavnom rade pogrešno, ili imaju pogrešne prioritete.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
davorcalic
 Nije meni krivo što nisu objavili, već mi krivo što viču na sav glas kako su lovci informisani a nisu... e to mi krivo...
To što je uradio Srbijalov i koliko si ti pomogao je nemerljivo al i oni bi trebali pomoći i podržati...
Neka sam poslao,bar se vidi ko je kakav.... To je bila poenta mog predhodnog upisa...
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Lala
 Hahahahahahahaha....

Eno objavili su Davore, na sajtu LSV, nećeš verovati, objavili su vest o podmlatku u Plandištu Grin... Evo link:
http://www.lovack...logPost/80

Samo ih treba ovde malo, ili malo više, podsetiti, onda urade oni šta treba. A da prate ovo pisanje ovde, prate itekako!!! Tačno mislim da su valjda i noćno dežurstvo uveli, pa na smenu izigravaju požarnog za Srbijalov hahahahahahahaha....

Razmišljam da im ja pošaljem odabrane tekstove o LSV, baš da vidim da li će objaviti?! Smeko

Ma šampioni su to u LSV, kažem ti, sve odreda dobri, ma šta dobri, sjajni momci, samo im malo 'klikeri zardjali', a 'pale na gurku' hahahahahahahaha... Eto slučajno su objavili tu vest o vašem podmladku samo par sati nakon što smo ih ovde 'podsećali'!? Šta ćeš, koincidencija! HaHaHa

Vidiš da sam bio u pravu kada sam ti savetovao da pošalješ vest u savez? Učinili smo ljudima da može da se stekne utisak da se nešto radi! Da je dobre volje, pameti i želje LSV je prvi trebao da inicira ono što ste vi u Plandištu radili već nekoliko godina i što radite i dalje. Ovako, oni samo lepo sede i čekaju ko će umesto njih nešto da odradi, a članarin za savez kaplje, bude tu i za auto i za dnevnice i za troškove službenog putovanja, bude valjda i za neko iće i piće za odabrane, a vi gospodo na terenu snalazite se kako znate 'o svom ruhu i o svom kruhu'!
Živeo savez, na čelu, na vrh glave!Glavu o zid
Živeo 'onaj koji hoda' i njemu slični!Krsti
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
davorcalic
 Ja sad neznam šta da kažem sem da ako ima za auto,dnevnice i ostalo ima valda i za podmladak... Meni je Predsednik Šormaz u emisiji kod Jeremije ,kao odgovor na moje pitanje: Zašto se ništa ne radi sa podmladkom?Zažto se ne organizuju druženja, skupovi na nivou LSV-a i LSS-a....? rekao je da će se narednom periodu posebna pažnja posvećivati podmladku, rekao je citiram: MI MORAMO povećati podmladak i podmladiti redove i na tome ćemo raditi ubuduće.... To je bilo pre,čini mi se godinu ili možda dve... OK,videćemo...Zasad radimo u sopstvenom režimu sa sopstvenim sredstvima a mogli bi i da pomognu malo za neku dobru ideju...
U čemu je caka, videla deca na fb slike i tekst i jako im se svidelo i šta,imam bar njih četvero na čekanju za članstvo... tako to ide, tako se razvija lovstvo jednim delom,to je prvi korak, al treba ulagati...
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Sremac75
 Nemojte tako...postoji i Komisija za lovacki podmladak...koja se zalaze za podmladak....i kaze da se taj rad mora intenzivirati...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 Pre tri dana sam ovde pisao o nezvaničnim informacijama sa sednice UO LSV, i rekao da se nadam da će savez objaviti zvanične info o dešavanjima.

Za divno čudo, posle objavljivanja one Davorove vesti o radu sa podmlatkom iz Plandišta (morali smo malo ovde da podsetimo odgovorne), evo juče su objavili i izveštaj sa sednice UO LSV od pre neki dan! Link:
http://www.lovack...logPost/79

'K'o bi rek'o, čuda da se dese...'! Grin

Nastavite samo tako, gospodo, za koju godinu biće nešto od vas po pitanju informisanja lovaca! U stvari, pojačajte gas oko informisanja!
Vidim da je UO LSV dao zadatak da Komisija za materijalno finansijska pitanja 'pritisne' LU članice saveza da uplaćuju članarine, znači, tačno je da je priliv članarina ispod očekivanja. Mada, nekakvo 'pritiskanje' je, po mom mišljenju, jalov posao i neće doneti rezultata. Sve dok LU ne prepoznaju svoj interes da budu u savezu, opadaće članstvo u LSV. A interes LU članica se ogleda u odgovoru na jednostavno pitanje: 'A šta mi to dobijamo članstvom u savezu, za 800 dinara po lovcu?' (sto dinara je osiguranje). Kada bude poznat suvisli (a ne demagoški) odgovor na to pitanje, onda neće biti ni problema sa članarinom.

Eee, da, nešto veoma važno... Čitam u izveštaju da je Komisija za informisanje donela svoj program rada, koji je UO LSV usvojio. Bilo bi lepo kada bi se taj program rada i objavio, sa obzirom na osetljivost teme i hroničnu neinformisanost lovaca, da se vidi šta su to stručnjaci iz Komisije planirali da rade i kako da reše višegodišnji problem oko (ne)informisanja lovaca.

'Ajd se kladimo da će posle ovog upisa objaviti i taj program rada Komisije za informisanje?! Može u kafu?!? Ja pijem 2-3 puta dnevno nes kafu sa mlekom, i kiselu... Alkohol ne pijem, prepuštam Beuku svoj deo alkoholnog pića, znam da neće čovek odbiti! Pitajte ove iz Kragujevca! Grin

Da se ja okanem zavitlavanja; možda smo ovih dana prisustvovali jednom istorijskom preokretu u pogledu informisanja lovaca, ili barem početku preokreta?
A možda i nismo, ako se pripadnici stare škole mišljenja u savezu ne dosete?

Čudi me da kolege lovci ne prepoznaju značaj ovog trenutka. Ili je neko rešio da preokrene stvari makar delimično, ili ih je problem priliva članarina naterao da nešto i urade? U tom slučaju navijam za nastavak promena i nastavak manjka članarina, jerbo su te dve stvari izgleda u direktnoj obrnuto proporcionalnoj vezi! Što manje članarina - to više informacija o radu!Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Ovih dana se atmosfera u LSV približava usijanju, a naročito u prethodnih nekoliko dana. Evo malo dešavanja:
Pre tri dana je održana sednica UO LSV vezano za poslovanje ćerke firme 'Vojvodjanski lovac'. Podsetiću da UO LSV kao organ osnivača firme ima ulogu skupštine firme, kao najvišeg organa privrednog društva. Podsetiću takodje da je na proletnjoj redovnoj SKupštini LSV nekim čudom (ili nečijom voljom?) jednostavno izostavljen izveštaj o radu i finansijski izveštaj ćerke firme, iako je prethodnih godina taj izveštaj uredno podnošen. Ali ove godine to se nije desilo, a niko NIJE reagovao - ni predsednik saveza, ni delegati u Skupštini, ni članovi UO, ni članovi Nadzornog odbora, ama niko nije našao za shodno da barem postavi pitanje zašto izveštaja nema. Ali da se ne vraćam na to što je onda bilo, novi dogadjaji se redjaju, a posledice tih dogadjaja mogu biti dalekosežne.

Naime, pre tri dana održana je sednica UO LSV koja je na dnevnom redu imala razmatranje izveštaja o radu i finansijskog izveštaja ćerke firme VL d.o.o. Izveštaje je podneo Milenko Zeremski, direktor firme. Posle podnošenja krenula je diskusija, a glavni diskutant je bio Miloš 'koji hoda' Beuković, koji je osporio podnete izveštaje tvrdnjom da su napravljeni tehnikom copy/paste, odnosno, da je dobar deo izveštaja samo prepisan od ranijih godina, pa je navodno i pokazao papir na kojem je crvenom olovkom podvlačio prepisane delove. Takodje je Beuković kritikovao rad ćerke firme, tvrdeći da ima previše zaposlenih i da su neprodutkivni, da se finansijskom izveštaju ne vidi kako je trošen novac, a posebno je akcentovao da Zeremski & co nisu uradili velik broj lovnih osnova za lovišta u Vojvodini. Odvijanje lova bez lovnih osnova je jedan od mogućih razloga za debele kazne, a moguće i za oduzimanje lovišta, pa vi vidite... Novac za te svrhe (planska dokumenta) su članice LSV redovno uplaćivale prethodnih godina; ostaje nejasno da li je taj namenski novac prosledjen firmi 'Vojv. lovac' ili je plaćeno samo ono što je uradjeno od planskih dokumenata!? Ako nije prosledjeno, to onda znači da je savez zadržao taj namenski sakupljen novac, a ako je uplaćeno sve što je prikupljeno, onda je 'Vojvodjanski lovac' i njegov direktor Zeremski u ozbiljnom problemu. Bilo bi jako dobro da se LSV zvanično oglasi i objavi i razjasni šta se dešavalo sa namenski prikupljenim novcem lovaca Vojvodine; ako se ne varam, reč je o četvorogodišnjem iznosu u visini od 300 din. po lovcu, a lovaca je bilo u proseku oko 15-16 hiljada - dakle zbrino je od lovaca naplaćivano u proseku oko 4,5 miliona godišnje, a da li je toliko i prosledjeno firmi VL, ostaje da čelnici saveza razjasne.
Da se vratim na dešavanja na UO LSV: dakle, Beuković je prozvao Zeremskog za loš rad ćerke firme saveza; kako mi je preneto, uopšte nije bilo prijatno Zeremskom, pa je čak pominjao i opciju da se vrati na dedovinu i da se bavi poljoprivredom umesto što se bakće sa savezom i ćerkom firmom! Medjutim, Beuković i ostali članovi UO LSV (koji su većinom, kako se kaže, Beukovićevi ljudi) nisu odustajali, pa su izveštaj o radu i fin. izveštaj ćerke firme skinuti sa dnevnog reda, a zakazana je nova sednica UO LSV za 29. jun, do kada bi Zeremski trebao da spremi novi, potpuniji izveštaj. Dakle, prvobitno pripremljeni izveštaj NIJE usvojen, ali je data šansa za 'popravni' - u normalnom svetu se zna šta sledi kada ne bude usvojen nečiji izveštaj, ali mi izgleda nismo deo tog sveta, kod nas je sve okruglo pa na ćoše. I eto, sada smo svedoci dešavanja i ponašanja nekih ljudi koje bih mogao nazvati i licemernim: neko ko je direktni učesnik i možda idejni tvorac experimenta nazvanog 'Vojvodjanski lovac' sada oštro napada tu firmu i rukovodstvo koje je i on, zajedno sa još nekima, instalirao tu gde jesu, podržavao njihov rad, usvajao sve i svašta... Da li Beuković stvarno misli da u celom lovstvu vlada kokošije pamćenje? E pa, ako ništa drugo, upisi na Srbijalov ostaju kao podsećanje ko je šta radio, i ko se za čega zalagao!

Nije tu kraj dešavanjima: UO LSV je, kako saznajem, izgleda doneo odluku da se stara službena Škoda Octavia bez naknade ustupi ćerki firmi a da će oni tu Škodu po sistemu 'staro za novo' zameniti za drugo vozilo!!! E sad meni nije jasno: sa jedne strane se rad firme kritikuje, a sa druge strane se od strane saveza i dalje gura ta priča, iako je eksperiment pod nazivom 'Vojvodjanski lovac' više puta ocenjen negativno na Skupštini saveza, pa je ponovo aktuelna ona Jovićeva rečenica izrečena na jednoj od skupština saveza da je VL jedna od najvećih prevara u lovstvu!
Ima još veoma ozbiljnih zbivanja: jutros sam dobio informaciju da je LU iz B. Palanke (vrlo blisko zameniku 'koji hoda' Beukoviću) iz članstva LU isključilo člana Nadzornog odbora LSV Peru Žigića! Da ne ulazim sada u način isključenja, nego da se pozabavim posledicama ove odluke: jedna od mogućih posledica je da sada Nadzorni odbor LSV više NEMA KVORUM, i da ne može da drži sastanke i radi ono što je Statutom LSV predvidjeno! Kako je do toga došlo? Evo priče: pre izvesnog vremena, od 5 članova NO LSV, dvojici članova je prestao mandat jer njihova LU nisu platila članski doprinos savezu, pa je ostalo svega tri člana NO. Izbor članova NO LSV je po Statutu nadležnost Skupštine saveza, a Skupština nije imenovala nove članove. Sada je odlukom matičnog LU isključen iz članstva Pera Žigić, pa je NO LSV ostao bez kvoruma, od 5 predvidjenih članova imaju samo 2! Da bi se imenovali novi članovi NO LSV, potrebno je sazvati vanrednu Skupštinu saveza, a nije daleko od pameti mogućnost da se ta Skupština pretvori u izbornu, ili ako ne u izbornu, ono bar u formiranje novih odnosa snaga izmedju ljudi koji bezrezervno podržavaju predsednika Milovančeva i onih koji su uz zamenika Beukovića!! Realno, u LSV je trenutno svojevrsni dualizam: aktuelni predsednik Milovančev zastupa savez, vodi sednice UO LSV, ali prave konce u savezu vuče 'onaj koji hoda', što direktno, što indirektno preko svojih ljudi. Nije za očekivati da, recimo, Beuković krene u rušenje Milovančeva iako mi se čini da trenutna konstelacija snaga u organima i telima saveza daje i tu mogućnost, ali mislim da Beuković neće to uraditi, a i zašto bi, kada se i ovako uglavnom radi šta on hoće, a njegovi puleni uredno izglasavaju sve što on zamisli. Primer za to je i ona iznudjena Jovićeva ostavka (Milovančev je tu grdno pogrešio jer je bio uzdržan), pa je drugi primer bio proletos na Skupštini kada su Beuk i ekipa demonstrirali svoju nadmoć preko prozivki rukovodstva sa govornice, i treći primer je aktuelno dešavanje oko 'Vojvodjanskog lovca', kada se Zeremski na sednici UO 'stavlja na muke', a upravo je taj isti Zeremski odradio dobar deo posla prilikom izbora Milovančeva na mesto predsednika saveza, a bogme je i prilično učestvovao u kadriranju za organe i tela saveza! Jedan po jedan čovek koji važi za kadar Milovančeva se sklanja ili marginalizuje na bilo koji način! Ovo sve skupa meni liči na osvetu, svojevrsnui 'vendetu' koju sprovodi Beuković, koji pokušava da jasno SVIMA (uključujući i Milovančeva) stavi do znanja ko je 'babo' u savezu, i koga bi trebalo pitati za sve i svašta! Zeremski je jedno vreme pominjan kao 'siva eminencija u LSV', ali očito to nije bilo po volji Bekoviću, a kako se meni čini, nije mu po volji ni uloga Milana Novkova iz stručne službe saveza, jer je Novkov na svoja pleća preuzeo čitav niz operativnih poslova, pošto se aktuelni sekretar saveza Žika Brzak uglavnom ne meša u svoj posao, a ni ne dolazi na sednice i sastanke...
Da cela ova priča ima tužan kraj, tu je još i dalji odliv članstva saveza, pa je, kako sam nezvanično saznao, broj članarina koji je do sada uplaćen negde oko 10 hiljada! Aferim, svaka čast, ma super...
Da dodam još da sam saznao da su neka LU iz Vojvodine koja nisu članovi LSV ipak na neki način uspeli (protivno Statutu) da budu direktni članovi LSS, uplatom simboličnog iznosa 'krovnom savezu'!

Šta će predsednik Milovančev u ovakvoj situaciji preduzeti, i da li uopšte u ovakvoj situaciji ima prostora za neku njegovu akciju u savezu, ne znam. U svakom slučaju izgleda nas čeka 'vruće toplo leto' u LSV, a vrlo moguće i u LSS - kruži priča da je na prvostepenom sudu potvrdjeno da izbor Šormaza nije bio uredan sa statutarno-pravne strane, i da se čeka drugostepena odluka koja bi mogla biti istovetna prvostepenoj, a da bi okvirno do kraja leta i ta priča bila zatvorena.

Imamo na forumu temu pod naslovom 'Nestaje li LSS?'. Možda bi trebalo razmisliti i o temi 'Nestaje li LSV?'?

Sada, dok sam postavljao ovaj tekst i vršio korekcije nekih grešaka u pisanju, vidim da je priličan broj gostiju (neregistrovanih) ovde na temi, i da čitaju šta sam napisao. Čitajte, gospodo, samo čitajte. Biće toga još! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Tomash
 To da postoje udruženja koja su direktno članovi LSS, a nisu u LSV, potvrđujem najdirektnije moguće.

I to je iznuđeno, jer mnoga LU koja su članice LSS, kod gostovanja(po preporuci/direktivi iz saveza), gostima naplaćuju/ili nenaplaćuju gostovanje(u zavisnosti od odluke LU)...,ali to samo ako su članovi LSS(uslov članska karta), dok ako nisu članovi LSS, onda im se računa i naplaćuje komercijalni lov umesto gostovanja! (organizacija i izvođenje lova), i to kao lovcu turisti...

I tako neka LU vagaju da je bolje za njih da za taj simboličan iznos njihovi članovi budu ravnopravni lovci gosti kod udruženja koja su u LSS , jer se "članstvom u LSS, udruženja članovi moraju držati nekakvih preporuka" odgore...

U mom udruženju se ne koriste drugi benefiti članstva (učešća na lovno-kinološkim kupovima i slično), ali verovatno zbog tih gostovanja (po mom mišljenju to je čista iznuda), kao i polaganja lovačkih i stručnih ispita za pratioce, kao i dugačke tradicije....udruženje je u članstvu LSS.

Kada se pogleda realno.....,
nije to ni toliko loše......koliko para toliko i muzike, tako da niko nije pokraden ni na gubitku, dok bi članstvo u LSV bila totalna pljačka po mom mišljenju...
 
Lala
 Kratka informacija:

Juče je na jednom omanjem skupu lovaca izneta od strane J.T. tvrdnja da je ove godine članarinu za LSV platilo oko 11.000 lovaca. Zvaničnu informaciju o broju članova ovi u savezu izgleda kriju kao zmija noge!
Da podsetim da je pre samo 6 godina u Vojvodini bilo preko 20.000 lovaca (mislim da se baratalo cifrom od blizu 24.000 članova). Znači, članstvo u savezu je izgleda više nego prepolovljeno!
Ako je ovo tačno (sa obzirom na to ko je to izjavio, verujem da jeste), osipanje članstva u LSV je izgleda nezaustavljivo. Moguće je da je slična situacija i po LU, i da je stanje u savezu delimično odraz stanja po LU, ljudi odustaju od lova i zbog ekonomske situacije, i zbog manjka divljači, i zbog obaveza... Ali isto tako verujem da je još neki broj LU prestao da plaća članarinu i time istupio iz članstva.

Čestitam srećan uspeh na omasovljenju!!! Ala ga omasoviste...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
DakiNS
 Malo sam čitao temu o prošlim događanjima, pa saopštenje LSV. Nekako mi počelo kuvati u stomaku , tera na povraćanje. Toliko laži , dvoličnosti i izmišljotina , na malo prostora. Ne znam da li da plačem ili se smejem na Milovančevo saopštenje . Da li radi po zadatku da uništi i ono malo što je ostalo od lovstva . Razumem kad neko laže druge , ali kad laže sebe to mi je teško razumeti . 2020 godine LSV neće imati više od 2000 članova , a sumnjam i toliko . Apolitičan sam ali ovaj klip me je jako rastužio.
https://www.youtu...NnRNhDCcfc
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
mrwa22250
 Sa svojih 40 godina,ja bolje vreme tesko i da pamtim.Pomracina zahvatila moju generaciju,sa tendencijom da ne svane za jos 40 godina,a kad znamo da je tekst napisan 1910.ne mogu da se ne zapitam gde nas je to dovela selekcija po podobnosti umesto po sposobnosti.Sve sto imamo danas,plod je takve jedne,nakaradne selekcije i vekovnog moralnog sunovrata u svim sferama drustva,a sta sledi u buducnosti(ako se vreme koje nam predstoji moze nazvati buducnost)sposobni mogu naslutiti,a podobni,njima je i onako svejedno.
Preporucujem ovaj klip kao"antiidiotik",3 puta dnevno(na 8 sati).Kontrola na 7 dana.

Nije los ni ovaj,surov ali bolno istinit...https://youtu.be/WKU084gM8yU?list=PLa...2MKNsVX4w4
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
kolega_LOVEc
 Confusedhttps://www.youtube.com/watch?v=W65KO...65KOiZZ-Wk
Vim vi repellere licet
 
DakiNS
 Sa naslovne strane , prešao sam na temu i ponavljam pitanje u vezi odluke Zrenjanisnkog LU da prestane sa plaćanjem članarine, dok se ne izmeni statut o broju delegata u odnosu na broj članova skupštine.
Kolege lovci da li i vama tu nesto gadno smrdi?

Svi nekako ponavljamo da nešto smrdi ali niko nije dublje malo analizirao uzroke i posledice. Moje mišljenje je da Pažin igra poslednju rolu na sahrani lovstva Srbije, uz bogato sufliranje Milovančeva i Šorgmaza. Ajde da krenemo redom . Postavljaću pitanja i na žalost sam pisati odgovore.
1.Šta će promeniti u odlučivanju statutarna izmena broja delegata?

Ama baš ništa , čak i da Zrenjaninci imaju 5 delegata to bitno ne utiče na uvek instruisane profesionalne žderače lovačkog gulaša na skupštini.

2. Da li će neplaćanje članarine bitno uticati na rad LSV?

Ako računamo samo na Zrenjanince - neće , ali ako ostala LU postupe isto - hoće.

3. Koja će biti posledica neplaćanaja članaerine ?

Isključenje LU iz LSV ! Zatim sunovrat LSV zbog nelikvidnosti , što opet rezultira gašenje jednog od krovnih saveza. Gašenje LSV povući će za sobom identiče odluke o neplaćanju članarine ostalih LU po Srbiji , što opet dovodi i do slabljenja i gašenja LSS.

U tom slučaju država će biti "primorana" da zbog neorganizovanosti lovačkih saveza (ma kako nefunkcionalni bili ipak postoje kao organizovani oblik udruživanja građana) , lovišta da na upravljanje privatnom sektoru ili popularnije tajkunima.

Nisu slučajno Milovančev i Šorgmaz nametnuti kao preCednici saveza . Imaju svoju misiju da ostvare nečiju viziju , ali usput kao i u svim državnim ujdurmama kojih smo se nagledali proteklih dvadeset i više godina, med niko nije nosio, da nije prste polizao. Da li su lovci "kolateralna" (mrzim ovaj američki izraz) šteta zapadnjaka u nameri da razoružaju Srbiju (setite se koliko je oružija više uništeno pod Tadićem , nego što su zapadnjaci tražili) ili u tajkunizaciji lovišta.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
davorcalic
 Koliko ja znam, a znam, ni moje LU nije i neće platiti članarinu... igranka može da počne...
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
mrwa22250
 

DakiNS kaže:



U tom slučaju država će biti "primorana" da zbog neorganizovanosti lovačkih saveza (ma kako nefunkcionalni bili ipak postoje kao organizovani oblik udruživanja građana) , lovišta da na upravljanje privatnom sektoru ili popularnije tajkunima.
.


Sve se slazem sem ovog podebljanog.
Drzavu bas mnogo zabole za saveze,jer je ugovore o zakupu sklopila sa LU(bar bi tako trebalo biti).Ista ta LU,raspadom saveza mogu samo profitirati i ustedeti novac koji godinama daju-NIZASTA!
Sta su u stvari LSS i LSV?Koga predstavljaju i gde?Sta su i kad lovci od toga dobro imali?Sad treba da im produzimo parazitiranje plaseci se tajkunizacije lovstva koja je neminovna.Da nas nece savezi od toga zastititi,kad vec od retardiranog tapetara nisu mogliTrt Milojka
Sormaz i Milovancev su samo partijski vojnici kao i njihovi prethodnici,samo su jedni bili prikriveni,a ovi su zvanicni nosioci funkcija.To je odlika sistema u svim banana drzavama koje hoce da svoje zbirove uvuku u sve pore drustva.Oni su epizoda i da nije njih bili bi neki drugi(tesko gori od Sormaza,ali to je nasa realnost),a drzava ce kao i sve ostalo i lovista ponuditi na dobosh pa ko da vise.Pre nekoliko godina sam upozoravao da ce se prva na udaru naci lovista koja su dobro gazdovala jer ce iz njih buduci zakupci moci odmah da izvlace prihod.Koliko ce dosadasnji zakupci biti konkurentni ostaje nam da vidimo,ali mrka kapa.
Upravo gorepomenuti"profi zderaci gulasa"su ogledalo sistema ciji smo i sami tvorci.Upravo ti,godinama povlasteni,svemoguci i nedodirljivi iliti drugacije"drugovi odozgo",yebu nam mamu maminu vec evo vec vise od sedam decenija.Gde smo tu bili mi da im se suprotstavimo,argumentima,pamecu,moodima.....nigde,u misjoj rupi.Sad kukamo na ono sto nam se sprema i dalje bez mooda da ista bitno promenimo,pocevsi od svojih sekcija do vrha saveza.Da vidimo onda da li su svemoguci i veciti,naravno da nisu.Jaki su samo onoliko koliko smo mi slabi,ali nam je uvek bilo lakse kukati nego zavrnuti rukave.
Prica o razoruzanju lebdi iznad nas vec godinama i opet ja ne videh niti jednog stranog drzavnika da je zasao po kucama i oduzimao oruzje.Za tu namenu oni uvek imaju nekog naseg izdajnika,spremnog da i rodjenog brata turi na giljotinu za saku novca,a koji je na drzavnoj funkciji ZATO STO SMO MU TO MI OMOGUCILI!
Dobar vam pogled i uspesno lecenje od Kalimero sindroma,braco lovci!
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,214,319 posete www.srbijalov.com