Lov - Lovački portal SRBIJALOV - www.srbijalov.com - Novosti: Sednica UO LSS


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Video
 UPRAVA ZA ŠUME
 Lovačke pesme
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 Traži
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Da li mislite da će izbor Dragana Šormaza za predsednika LSS popraviti stanje u lovstvu Srbije, u LSS i u odnosima izmedju lovačkih saveza?

Stanje će se popraviti
Stanje će se popraviti
6% [12 Glasa]

Biće još lošije stanje
Biće još lošije stanje
37% [72 Glasa]

Neće se ništa promeniti
Neće se ništa promeniti
45% [87 Glasa]

Ne zanima me
Ne zanima me
11% [22 Glasa]

Glasova: 193
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 27.01.2014. 00:09

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

INTERMAKER
Galerija
Vreme

Sednica UO LSS
Sednica UO LSS

Miholjdanske igrarije Dragana Šormaza


Danas, na Miholjdan 2017., u Kraljevu je zakazana sednica Upravnog odbora LSS. Posebnu pažnju su nam privukle dve tačke dnevnog reda, i to 4. tačka koja glasi  ’Izveštaj o promenama statuta LSV i razgovor oko održavanja skupštine LSV I LSS’, i tačka 7., koja glasi ’Predlog odluke o sprovođenju vanrednog popisa imovine LSS’.


Kratko ćemo prokomentarisati. Prvo tačku 4., koja se tiče promena Statuta LSV i održavanja skupštine LSV i LSS: frapantno je da Upravnom odboru jednog pravnog lica (LSS) podnosi izveštaj o statutarnim promenama drugog subjekta-pravnog lica, u ovom slučaju LSV, tim pre što promene vojvodjanskog Statuta još nisu prošle kompletnu proceduru, tj. Skupština LSV nije još usvojila te izmene Statuta, a o tome će tek biti reči na vanrednoj skupštini zakazanoj za 25.11.2017. godine. Medjutim, Šormazu i njegovim asistentima u ovoj ujdurmi ne smeta da zahtevaju izveštaj od vojvodjana o tome šta će oni (vojvodjani) menjati u svom Statutu! I što je još gore, neko je mazohistički to i prihvatio da uradi čak i pre usvajanja izmena Statuta!? Ponižavajuće i diskriminišuće za vojvodjanske lovce u svakom slučaju! Može se postaviti pitanje da li je UO LSS ikada raspravljao, npr., o Statutu drugih saveza (LSCS i LS KiM), ili su ti savezi donosili svoje statute kako su oni smatrali za najbolje, u skladu sa zakonom? Pa šta onda ima da se na UO LSS raspravlja o izmenama Statuta vojvodjanskog saveza? Da li je to u skladu sa onom (na vojvodjanskoj skupštini citiranom sa govornce) izjavom Dragana Šormaza date u nekom razgovoru da će on pogasiti regionalne saveze? Da li vojvodjanski lovački Savez treba da ćutke trpi ovakav ponižavajući i vazalni odnos, a ovo nije prvi put da se javno udaraju šamari vojvodjanima! Sledeće pitanje je ko će to na UO LSS da podnese izveštaj o statutarnim promenama u LSV? Odlukom ovogodišnje skupštine LSV dosadašnji predstavnici vojvodjana u UO LSS Steva Marjanov i Milan Kovačević razrešeni su te dužnosti, ali ni tu odluku skupštine LSV Dragan Šormaz i njegovi trabanti nisu hteli da uvaže i sprovedu! Kakav legalitet i legitimitet poseduju Marjanov i Kovačevć, da bi uopšte sedeli u UO LSS? Pa dokle više treba trpeti samovolju ljubitelja lova na tetreba, ljubitelja visokih štikli starleta i ’čoveka sa misijom’? Do koje mere može čovek da bude trpeljiv za takve šamare? Kao poseban slučaj i nonsens figurira drugi deo tačke 4. dnevnog reda, gde UO LSS raspravlja o održavanju Skupštine LSV!!! Pa stvarno, da li je sastavljač ovakvog dnevnog reda možda konzumirao nešto, kad može ovako da sastavi dnevni red? Sa kojim pravom je to uradjeno?

Nije zgoreg podsetiti da je na Skupštini LSS bilo rečeno i odlučeno da će vanredna sednica Skupštine LSS posvećena zameni vojvodjanskih delegata u UO LSS biti održana do 15.09.2017., ali je taj rok debelo probijen, što znači da predsednik LSS Šormaz nije ispoštovao odluku svoje SKupštine! Da li će neko postaviti to pitanje? li će se svi praviti neobavešteni?

Da postoji makar zrno pameti i uvidjavnosti, ova tačka dnevnog reda bi bila skinuta, da se ne bi blamirali i ponižavali i predlagač, i potencijalni diskutanti, ali pre svega vojvodjanski lovci i njihovi predstavnici!


Tačka 7. dnevnog reda UO LSS predvidja vanredni popis imovine LSS. Očito je da, čim se ovo radi, nešto oko imovine i evidencije ne štima. U tom smislu, nadamo se da će se konačno razrešiti misterija oko zgrade Lovačkog saveza Srbije, i da će se pokazati da li lovci Srbije imaju ili nemaju svoju zgradu!


Odgovore na sva ova pitanja ćemo saznati vrlo brzo, a moguće je da ovogodišnji Miholjdan ostane zapisan kao poseban datum u istoriji LSS, imajući u vidu moguće posledice igrarija veselog Šormaza i njegovih ćutologa i dvoprstaša koji bi mogli, izglasati još mnogo toga. Slika uz tekst je simboličan putokaz kuda ide lovstvo sa ovakvim načinom rada i ovakvim 'ljudima sa misijom', stručnjacima opšte prakse, demagozima, diletantima i zabušantima!

        
Komentari
1192 #11 temudjin
dana 20.10.2017. 18:33
Sledi jedna tužna priča.
Krajem 2012.godine Saša Zarić iz Smedereva (ulica17. oktobar br.45), privatni preduzetnik, napisao je izjavu o problemima koje je imao u postupku obezbeđenja dozvole za izgradnju motela u Smederevu i prodaju udela preduzeća koju je svojeručno potpisao. Ovo je njegova svojevrsna oproštajna poruka, jer je nekoliko nedelja kasnije izvršio samoubistvo skokom u Dunav sa mosta koji spaja Smederevo i Kovin. U svojoj poruci on opisuje šta je doživeo sa Šormazom i kako je opljačkan.

Zarić je bio započeo izgradnju hotela u Smederevu, ali su nastale komplikacije oko dobijanja urbanističkog akta. Tadašnji zamenik predsednika opštine Slobodan Miladinović obaveštava ubrzo Zarića kako nije u mogućnosti da izda traženi akt i da stvari ne zavise od njega, već se sve rešava "na višem nivou". U međuvremenu je i sud presudio u Zarićevu korist, ali ništa nije vredelo.

Na rođendanskoj proslavi koju je 9. marta 2007. u smederevskom restoranu "Grnčar" organizovao jedan njegov prijatelj, Zarić je predstavljen prisutnom narodnom poslaniku Draganu Šormazu. Posle večere Šormaz je Zarića pozvao u dvorište restorana, gde mu je otvoreno rekao da zna njegov problem koji jedino on može da reši i da će to da košta 50.000 evra. Zarić je zatražio vreme da razmisli, na šta mu je poslanik rekao da nema mnogo vremena i da se sutra javi na broj telefona koji mu je dao, a koji je pripadao njegovom pratiocu te večeri.

Zarić je sutra pozvao dati mu broj, gde mu se javio Jovica Šešlak, direktor smederevske televizije, koji ga poziva da se vide u restoranu "Kod Ede" u Kovinu. Na sastanku Šešlak Zariću kaže kako odmah sledećeg dana, 11. marta 2007, mora da mu preda 10.000 evra, a ostatak od 40.000 evra kada dobije tražena dokumenta. Zarić je stekao utisak da je Šešlaku zbog svega neprijatno.

Novac je plaćen, ali su dani i nedelje prolazili, ali se ništa nije dešavalo. Zarić zato odlazi kod Šešlaka na televiziju i pritiska ga ili da mu vrate novac ili da odrade dogovoreno. Konačno mu Šešlak vraća pet hiljada evra pod izgovorom da je Šormaz ostatak uložio u neki posao i da nema trenutno da mu vrati. Prema Zarićevim navodima, on ostatak nikada nije dobio.

Posle toga Zarić preko privatne veze dolazi u kontakt sa tadašnjim predsednikom opštine Sašom Radosavljevićem inače kumom Dragana Šormaza, preko koga je poslanik i hteo da završi dobijanje potrebnih akata. Njih dvojica se sastaju u kući Vlaste Stojadinovića, a predsednik opštine, isto kao i njegov kum, traži novac unapred. Pošto Zarić nije imao dovoljno para on mu daje džip Tojotu u zalog. Automobil nikada više nije video.

Samoinicijativno Zarić odlazi kod tužioca Vesne Mladenović Nikolić i uprkos njenom insistiranju da sve zaboravi 24. maja 2009. daje izjavu o svemu šta su mu Šormaz i njegov kum Radosavljević uradili koja je stala četiri strane. Kao dokaze priložio je tridesetak SMS poruka koje je razmenio sa predsednikom opštine. Postupak za Zarićevog života nije pokrenut.

Finansijski iscrpljen zbog dugog čekanja na akt koji mu je pripadao pravosnažnom presudom, Zarić više nije bio u stanju da finansira izgradnju hotela, pa je ušao u posao sa preduzećem "Snoopy Plus" d.o.o. koje na prevaru uspeva da mu uzme ceo hotel, a nesrećni i opljačkani Zarić jedini izlaz vidi u skoku u Dunav. Možda su mu početkom 2013. u tome pomogli i ljudi koje je maja 2009. prijavio tužilaštvu?
114 #12 Cadara
dana 20.10.2017. 18:54
Strašno. Pa kako taj slučaj i te informacije nisu isplivale kada je biran za predsednika...
Jbg neka uzme od tajkuna i latifundista lovu i obeća nov Zakon o lovstvu i privatizaciju, a posle ebiga kad izvise od toga, neka skaču sa mosta, ima i na Tisi lep most, voda 18m dubine a ladna...
Iako je ovo moje sprdanje, žao mi čoveka iz ove priče, njegove porodice, ko zna koliko takvih slučajeva ima...
2536 #13 Tomash
dana 20.10.2017. 21:53
Mene pecka Temuđine......ZAŠTO SVOJA SAZNANJA NISI ODMAH PODELIO?

TI SI BRE SAUČESNIK!!!

Ako si pošten, onda ne ćutiš kada je sve ok, i sve dok tvoja zadnjica ne dođe na doboš, a prema tome:

TI Znaš a prikrivaš i ćutiš sve ovo vreme...pa pronađi se saam....u suprotnom, tu je zakon jasan.

Stručnjak si, niko ti ne spori, ali neke stvari se ne ćute, a evo i ovde si ostavio pisani trag o saučesništvu... Jaooo
Jel si tolko loood!!!!!!!!!!
114 #14 Cadara
dana 21.10.2017. 13:28
Iz naše perspektive kao posmatrača i obične ljude, takoreći ''smrtnike'' razumem da neka saznanja ne smemo obelodaniti zbog posledica koje bi bile po nas same.
Da postoji pravna država i da me ubede u to ja bi smeo i imao hrabrosti da obelodanim npr neke kriminalne radnje i slično.
Tako da u potpunosti sa jedbne strane razumem Temuđina, kažem razumem, ali ne i podržavam, ali nikada nije kasno, zločin ne zastareva, mislim i kriminalne radnje. E sad treba sve to i dokazati. I ako ne uspeš nešto i dokazati jer si sputavan na razne načine na kraju naCenzurisanoš ni kriv ni dužan. pa kome to treba u životu. Zato se i većina nas sklanja i izbegava da uopšte priča o nečemu....
Ali bar iz ovih informacija za utehu, znamo da nam je sudbina sviju nas lovaca loša, i da se nenadamo ničemu dobrom, pa kupujmo polako pecaljke, biciklove za vožnju u prirodi i slično.
1192 #15 temudjin
dana 21.10.2017. 16:36
Tomash,
ti kao da nisi citao tekst narocito deo oko drzavnog tuzioca.
Ja nikada nisam niti cu ikada saradjivati sa ljudima kakav je Dragan Sormaz a kamoli da sam saucesnik necega.
Ocigledno ne poznajes problematiku ali prozivas ljude.
Sve vreme se bavim strucnim poslovima i od njih zivim jer sam na tzv. trzistu doduse vise u inostranstvu nego u zemlji jer je vec godinama struka proterana iz srpskog lovstva.
Takodje nikada nisam cutao vec sam blagovremeno reagovao i na zakon o dobrobiti zivotinja, i na zakon o divljaci i lovstvi i na zakon o oruzju i municiji (da pomenem samo najvaznije) i podneo nadleznima predloge za njihove promene i ublazavanje negativnih posledica.
Sto se tice dokazivanja kriminalnih radnji u lovstvu, pobogu to treba nadlezni da rade jer je ocigledno da se radi o organizovanom kriminalu koje je u narodu prepoznato kao pranje para kroz projekte.
716 #16 DakiNS
dana 21.10.2017. 17:54
Sto se tice dokazivanja kriminalnih radnji u lovstvu, pobogu to treba nadlezni da rade jer je ocigledno da se radi o organizovanom kriminalu koje je u narodu prepoznato kao pranje para kroz projekte.

Koliko se sećam raznoraznih projekata iz prošlosti , LSS bi trebao onda promeniti ime u vešeraj. I tada su se novci na veliko prali, i ni tada nije bilo reakcije .
1192 #17 temudjin
dana 21.10.2017. 19:11
Tako je DakiNS, sada samo treba videti ko je , na kojim funkcijama i kada bio u LSS. Vrlo zanimljiva statistika iz koje sve moze da se vidi.
716 #18 DakiNS
dana 21.10.2017. 20:03
Mislim da kod prijave kriminalnih radnji uopšte nije bitna funkcija , to može uraditi i preCednik i spremačica čak i ako su upleteni pa se kaju.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.
Reklame

REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV

PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,253
Najnoviji član: pnbranko

Kalendar
<< Oktobar 2017 >>
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Rođendani Rođendan(i):

Poslednje vesti
Sednica UO LSS
Izjave Šormaza za Politiku
25. EVROPSKO PRVENSTVO ZA GONIČE
Sv. Jevstatije - Lovačka slava
Sednica skupštinskog odbora o lovstvu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarDakiNS
OfflineAdmin
· 21.10.2017. 23:38

Dobar pogled sutra.


avatarMilan__
Offline
· 14.10.2017. 20:53

Da uspesno otvorite sezonu


avatarkrilas
Offline
· 14.10.2017. 20:30

Svima koji sutra otvaraju sezonu, DOBAR POGLED Vebanje


avatarDakiNS
OfflineAdmin
· 06.10.2017. 18:21

Zele iveli Rodjendan Srbijalov


avatararnotije
Offline
· 04.10.2017. 07:48

Hvala na cestitkama i lepim zeljama, da ste mi zivi i zdravi jos mnogo godina iveli


avatarmrwa22250
Offline
· 03.10.2017. 20:05

Arnotije lave,sve najbolje,puno lepih lovova i jos lepsih lovkinja Namigivanje


avatarPodunavac
Offline
· 03.10.2017. 19:58

Арнотије срећан рођендан. Да следећи прославиш у слободи и матици. Rodjendan iveli 3 Kolce
avatarDakiNS
OfflineAdmin
· 03.10.2017. 12:34

iveli Rodjendan Srbijalov


avatarssekir75
Offline
· 20.09.2017. 23:53

колеги из белома све најбоље па да праве још бољу џебану (самим тим и већу продају и веће плате ;) )

avatarklaja
Offline
· 20.09.2017. 18:35

Fićooo sve najbolje Rodjendan

58,723,273 posete www.srbijalov.com - www.srbijalov.rs - www.srbijalov.info - www.srbijalov.org - www.srbijalov.net