Lov - Lovački portal SRBIJALOV - www.srbijalov.com - Novosti


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Video
 UPRAVA ZA ŠUME
 Lovačke pesme
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 Traži
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Da li mislite da će izbor Dragana Šormaza za predsednika LSS popraviti stanje u lovstvu Srbije, u LSS i u odnosima izmedju lovačkih saveza?

Stanje će se popraviti
Stanje će se popraviti
7% [10 Glasa]

Biće još lošije stanje
Biće još lošije stanje
32% [49 Glasa]

Neće se ništa promeniti
Neće se ništa promeniti
47% [72 Glasa]

Ne zanima me
Ne zanima me
14% [22 Glasa]

Glasova: 153
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 27.01.2014. 00:09

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

Stolarska radionica DESPOT

Akcija prodaje slika na www.naiva.rs


Magazin PREDATOR

INTERMAKER
Galerija
20
20
Lov na divlje svinje
Vreme
Počelo potpisivanje ugovora za sredstva Fonda za razvoj lovstva

Potpisivanje Ugovora sa korisnicima sredstava u oblasti lovstva

10.02.2012.

Potpisivanje ugovoraMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović i direktor Uprave za šume Saša Orlović, potpisaće Ugovore sa korisnicima sredstava u oblasti lovstva iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva Republike Srbije u lovnoj 2011/2012. godini u iznosu od 60 miliona dinara, na osnovu konkursa koji je ministarstvo raspisalo krajem 2011. godine.

Potpisivanje će se obaviti u ponedeljak 13. februara 2012. godine u 12 časova, u sali 1 Privredne komore Srbije (Resavska 13-15).

Vest je objavljena na sajtu Ministarstva PTŠV
Pravilnik o planskim dokumentima

Objavljen Pravilnik o sadržini i načinu izrade planskih dokumenata u lovstvu

Na sajtu Ministarstva PTŠV je objavljen novi Pravilnik o sadržini i naćinu izrade planskih dokumenata u lovstvu (lovna osnova, godišnji plan gazdovanja...).
Ovaj Pravilnik će prevashodno zanimati lovne radnike stručnih službi u LU, savezima i firmama koje se bave poslovima izrade planskih dokumenata. Mada, ne bi bilo loše da i lovci pogledaju, i malo se upute u ovu problematiku.
Ovaj Pravilnik je takodje jedan od neophodnih za zaokruživanje celine regulative, po ZODL.

Tekst Pravilnika možete pogledati ako kliknete na sledeći link:

PRAVILNIK

Novi pravilnik o lovostaju
Donet novi Pravilnik o lovostaju divljači!

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva PTŠV i u Službenom glasniku R.Srbije br. 9/12, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede kao i ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje doneli su: PRAVILNIK O PROGLAŠENJU LOVOSTAJEM ZAŠTIĆENE VRSTE DIVLJAČI. U navedenom pravilniku, između ostalog, novina je da se i u lovištima na teritoriji Vojvodine jazavac štiti kao lovostajem zaštićena divljač. Tako lovostaj traje od 01.03. do 30.06. to jest lov jazavca traje od 01.07. do 28.02. Sada i lovci u Vojvodini, pre svega oni koji upražnjavaju jamarenje kao vid lovstva, mogu da odahnu jer i oni imaju priliku kao i kolege iz ostatka lovišta u Srbiji, mogu da planiraju ovu vrstu lova. To znači da će, po nekim lovcima, hvaljeni gulaš od jazavca, moći da se sprema i ne terenima lovišta po Vojvodini...!
Uz ovu informaciju i apel: Prihranimo i zaštitimo našu divljač sada joj je to najpotrebnije a lovićemo kad za to bude uslova!!!Dobar pogled! Stevan urin!

Kompletan Pravilnik možete pogledati ako kliknete na sledeći link:

Lovačka komora pokrenula postupak licenciranja
Lovačka komora pokrenula postupak licenciranja lovočuvara

Na sajtu Lovačke komore objavljeno je sledeće obaveštenje:

ОБАВЕШТЕЊЕ ЧЛАНОВИМА ЛОВАЧКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ О ПОКРЕТАЊУ ПРОЦЕДУРЕ ЗА СТИЦАЊЕ ЛИЦЕНЦЕ ЗА ОБАВЉАЊЕ ПОСЛОВА ЛОВОЧУВАРСКЕ СЛУЖБЕ
Поштовани,

Обавештавамо вас да је Ловачка комора Србије (у даљем тексту: Комора), покренула процедуру за подношење пријава за полагање испита за стицање лиценце за обављање послова ловочуварске службе (у даљем тексту: испит).
У складу са Правилником о стручном испиту за стицање лиценце за обављање одређених послова у ловству (Службени гласник РС, број 65/11), обавештавамо вас да се испит пријављује искључиво на Обрасцу СИ-1, Пријаве за полагање испита (у прилогу обавештења). Уз наведену пријаву, чланови Коморе, потребно је да доставе и доказ о уплати трошкова полагања стручног испита у износу од 1.000,00 динара на рачун Коморе бр: 295-1242495-46 отворен код Српске банке а.д. Пријаве можете упутити поштом на адресу Коморе: ул. Кнеза Вишеслава бр. 3, 11030 Београд.
Такође вас обавештавамо да ће лица која поднесу пријаву до 15. фебруара 2012. године, имати могућност да испит полажу у првом термину. Наводимо, да се Приручник за полагање стручног испита налази у завршној фази израде и да ће бити, заједно са испитним питањима, доступан свима који поднесу Пријаву за полагање испита.
Напомињемо да ће лица која желе да се пријаве за полагање испита за стицање лиценце за стручну службу и за израду планских докумената, бити о томе благовремено обавештена.
Лица која имају положен државно стручни испит, сходно члану 15. став 3. Закона о дивљачи и ловству, могу поднети захтев за издавање лиценце. Уз захтев се доставља фотокопија уверења о положеном државно стручном испиту (оригинал на увид при подизању лиценце) и доказ о уплати трошкова издавања лиценце (укључена је цена израде свечане форме лиценце, приручника за полагање стручног испита и трошкови поступка), у износу од 1.000,00 динара на рачун Коморе бр: 295-1242495-46 отворен код Српске банке а.д. Захтеве можете упутити поштом на адресу Коморе: ул. Кнеза Вишеслава бр. 3, 11030 Београд.


Obrazac za prijavu možete preuzeti sa sajta www.lovackakomora.rs
Novi konkurs za dodelu lovišta u Vojvodini

Drugi konkurs za dodelu lovišta u Vojvodini

U Službenom listu APV broj 1/2012, objavljen je drugi po redu konkurs Pokrajinskog sekretarijata PŠV, za dodelu lovišta u Vojvodini.
Konkurs je raspisan za 16 lovišta.
Rok za prijavu na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja, a datum kada je izdat Službeni list je 25.01.2012.

Spisak lovišta koja idu na konkurs možete pogledati ako kliknete na SAZNAJTE VIŠE

Prehrana divljači
news: zlati.jpgLOVCI POMAŽU DIVLJIM ŽIVOTINJAMA DA PREŽIVE

Divljač je ostala bez hrane, po ovom vremenu gladuje i postaje lak plen lisica i kuna koje se dobro kreću po snegu, tako da bi, ako im ne pomognemo, došlo do pomora, rekao sekretar Lovačkog udruženja u Gornjem Milanovcu Zoran Adamović

GORNJI MILANOVAC - Lovci širom rudničko-takovskog kraja iznose hranu za divljač, kako bi preživela nepovoljne vremenske uslove, izjavio je sekretar Lovačkog udruženja u Gornjem Milanovcu Zoran Adamović.
On je rekao da je proteklog vikenda na padinama Rudnika, Suvobora i Rajca, po snežnim nanosima visokim i preko dva metra, izneto oko dve tona kukuruza u klipu i seno za srne na mesta gde je raščišćen sneg.
Lovačko udruženje broji 980 članova i svaki od njih dužan je jedan dan u godini da radi na obezbeđenju hrane za divljač, a najviše su se uključili ovih dana, kada je pao veliki sneg sa niskom temperaturom.
"Divljač je ostala bez hrane, po ovom vremenu gladuje i postaje lak plen lisica i kuna koje se dobro kreću po snegu, tako da bi, ako im ne pomognemo, došlo do pomora", kazao je Adamović.
Lovačkim sekcijama je, pred početak žimske sezone, podeljeno osam tona kukuruza u klipu, a mnoge su sejale i kosile travu za pripremanje sena za ovakve potrebe.

Agencija BETA
Zabrana lova za vreme vanredne situacije!
Zabrana lova u lovištima Srbije, za vreme trajanja vanredne situacije!

Juče popodne je Vlada RepublikeSrbije donela odluku o proglašenju vanredne situacije, zbog vrlo niskih temperatura i obilnih snežnih padavina. Ova odluka ima i direktni uticaj na obavljanje lova, i postupke prema divljači.
Naime, Zakon o divljači i lovstvu, u čl. 76., tačka 1., kaže da je 'zabranjeno loviti divljač ako je ugrožena požarom, poplavom, snežnim nanosima, poledicom i drugim elementarnim nepogodama'.
Obzirom da je juče u Srbiji proglašena vanredna situacija zbog niskih temperatura i snega, stekli su se svi zakonski uslovi da se potpuno obustavi lov!
Kontaktirali smo nadležne u Upravi za šume MPTŠV, i dobili informaciju, da je već pripremljena Naredba o merama zaštite divljači za vreme trajanja vanredne situacije, koja je prosledjena po hitnom postupku u dalju proceduru. Odmah nakon hitnog objavljivanja u Službenom glasniku RS, ova Naredba će stupiti na snagu.
Bilo bi dobro, da korisnici lovišta, bez da čekaju na objavljivanje oveNaredbe, obustave svaki dalji lov, i da pojačaju iznošenje hrane u lovišta i brigu o divljači, kako bi se premostile vremenske nedaće, i sačuvala divljač od povreda i uginuća.

DOPUNA VESTI (06.02.2012. u 18 h):
Na sajtu Ministarstva za PTŠV, objavljena je ova odluka, u formi Instrukcije! Stupila je na snagu odmah, a mislim da je forma instrukcije odabrana, da bi se skratila procedura i ubrzalo stupanje na snagu.
Tekst Instrukcije možete pogledati ako kliknete na sledeći link:
http://www.mpt.gov.rs/postavljen/60/INSTRUKCIJA%20konacna.pdf
Reklama
KWSREKLAMIRANJE NA SRBIJALOV

PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Online korisnika
Online gostiju: 32
Online članova: 2


Ukupno članova: 3,976
Najnoviji član: mica90

Kalendar
<< Maj 2016 >>
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Rođendani Rođendan(i):

Poslednje vesti
Ускршња честитка
Osiguranje lovaca članova LSS
Saopštenje predsednika LSV Aleksandra Milovančeva
Izveštaj predsednika LSV ALeksandra Milovančeva o regionalnim sastancima sa LU
Samozvani zaštitari ponovo napadaju lovce!

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


Podunavac
Online
· 01.05.2016. 13:44

Срећан рођендан Алексу и Немези. Rodjendan iveli 3


DakiNS
OfflineAdmin
· 01.05.2016. 11:10

Hristos Voskrese , trostrukim slavljenicima želim srećna sva tri praznika


Podunavac
Online
· 01.05.2016. 01:58

Земара срећан рођендан! Да још много година уживаш у лову и осталим занимацијама! Rodjendan iveli 3
Podunavac
Online
· 26.04.2016. 13:19

Srećan rođendan kolegama Dekiju i Emilu! Rodjendan iveli 3


apinest
Offline
· 25.04.2016. 14:21

Хвала вам, другари, са закашњењем. Мада, код нас ловаца не постоји "касно"...
DakiNS
OfflineAdmin
· 22.04.2016. 23:51

Apinest da si nam živ ,zdrav i uspešan iveli Srbijalov


mrwa22250
Offline
· 22.04.2016. 23:16

Apinest generacijo i mi se primakli poluvremenu. Rodjendan


Podunavac
Online
· 22.04.2016. 23:02

Побратиме срећан рођендан. Желим ти још много година лова и улова на четири и две ноге. Rodjendan iveli 3
golf071
Offline
· 22.04.2016. 22:46

iveli Rodjendan Imenjace sretan rodjos ziv zdrav bio i dugo lovio.


DakiNS
OfflineAdmin
· 20.04.2016. 17:14

Kimi iveli Rodjendan Srbijalov

51,306,286 posete www.srbijalov.com - www.srbijalov.rs - www.srbijalov.info - www.srbijalov.org