Lov - Lovački portal SRBIJALOV - www.srbijalov.com - Novosti


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Video
 UPRAVA ZA ŠUME
 Lovačke pesme
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 Traži
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Da li mislite da će izbor Dragana Šormaza za predsednika LSS popraviti stanje u lovstvu Srbije, u LSS i u odnosima izmedju lovačkih saveza?

Stanje će se popraviti
Stanje će se popraviti
6% [11 Glasa]

Biće još lošije stanje
Biće još lošije stanje
34% [58 Glasa]

Neće se ništa promeniti
Neće se ništa promeniti
47% [80 Glasa]

Ne zanima me
Ne zanima me
13% [22 Glasa]

Glasova: 171
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 27.01.2014. 00:09

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

INTERMAKER
Galerija
Lov na plovke
Lov na plovke
Lov na sitnu divljač
Vreme
Nestao pas

Potraga za nestalim psom - pomozimo da se pronadje!

IMAM JEDNU MOLBU ZA SVE FORUMAŠE I POSETIOCE OVOG PORTALA:

Nestao pasNESTAO JE PAS NKD PTIČAR, 3 GODINE STAR, IZUZETNO LEPOG EKSTERIJERA ODLIČNOG KARAKTERA, ZBOG PRELOMA PREDNJE LEVE NOGE KORIŠTEN SAMO ZA PRIPLOD I LOV. PAS JE BRAON BOJE, IZUZETNO KRUPAN, I PREPOZNATLJIV UPRAVO PO TOJ RANIJE POVREDJENOJ PREDNJOJ LEVOJ NOZI.

POREKLO PSA JE IZ TAKMIČARSKIH LINIJA, (Budjavko, Ajk Ub, del Cakić). PAS SE ODAZIVA NA IME BOGI (PO RODOVNIKU AJAX SIRIUS), BROJ ČIPA JE 688050000396008, RODOVNIK JR 808126.

VLASNIK JE OČAJAN I MOLI BILO KOGA KO PRIMETI OVOG PSA DA PROSLEDI INFORMACIJU NA OVAJ TELEFON: 063/364-846.

PAS JE NESTAO U BANATSKOJ SUBOTICI (OKOLINA BELE CRKVE) PRE OKO DVE NEDELJE, ALI SE ZBOG SVOG KVALITETA MOŽE POJAVITI U DRUGIM KRAJEVIMA ZEMLJE, JER JE REČ O ZAISTA VRHUNSKOM PSU (police).

SVAKA INFORMACIJA KOJA MOŽE DOVESTI DO PRONALASKA PSA CE BITI NAGRADJENA, KROZ PARENJA ILI ŠTENCE.

POMOZIMO NAŠEM KOLEGI DA PRONADJE PSA!

KOnkurs za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva

Objavljen novi konkurs za raspodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i poljoprivrede na osnovu čl. 79. Zakona o divljači i lovstvu, raspisuje konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva Republike Srbije u lovnoj 2012/13 godini.

Raspisuje se konkurs za sledeće programe, odnosno projekte:

1.Izradu programa razvoja lovnih područja ustanovljenih Uredbom o ustanovljavanju lovnih područja na teritoriji Republike Srbije
2.Ostale projekte i programe od značaja za razvoj lovstva Republike Srbije.

Zahtev za dodelu sredstava za radove pod rednim brojem 1 mogu podneti pravna lica sa područja Republike Srbije, koja su registrovana za obavljanje poslova planiranja u lovstvu i koja imaju zaposleno lice sa licencom za izradu planskih dokumenata u oblasti lovstva .

Zahtev za radove pod brojem 2 mogu podneti pravna lica sa podrucja Republike Srbije koja se bave unapredjenjem lovstva.

Rok za dostavljanje zahteva po ovom konkursu je 15 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku R. Srbije (objavljeno u broju 69 od 20. jula 2012 god.)

Tekst konkursa možete videti ako kliknete na sledeći link:

http://www.lovacki-savez-srbije.com/konkurs_sredstva_2012_2013.jpg

Akcija pomoći teško obolelom od leukemije

Akcija pomoći teško obolelom od leukemije

Naš kolega lovac iz Nove Varoši, i član našeg portala pod nickom Pekar, nam je poslao sledeću vest:

'IMAM JEDNU MOLBU!AKO MOZE DA SE OVO POSTAVI NA NASLOVNU STANU PORTALA,HITNO JE.SLIKE IMAJU NA FACEBOOK GRUPI
BIVSEM PREDSEDNIKU LU "KOZOMOR" IZ NOVE VAROSI I VELIKOM LJUBITELJU LOVA SLOBODANU GRBICU SIN JE TESKO OBOLEO OD LEUKEMIJE I POTREBNO JE STO PRE DA OTPUTUJE U NEMACKU NA LECENJE.ZA LECENJE JE POTREBNO 200.000 EURA,I VECI DEO SREDSTAVA JE PRIKUPLJEN ALI NEDOVOLJNO.U TOKU JE VELIKA AKCIJA PRIKUPLJANJA POMOCI.ZA SVE LOVCE KOJI SU VOLJNI DA POMOGNU PRIKLJUCITE SE GRUPI GDE IMATE DETALJNE INFORMACIJE:
" Pomoć za Branka Grbića" na Facebook.'

Uz vest koju je poslao Pekar, stiglo je i propratno pismo čoveka koji je oboleo, i kome je potrebna pomoć.

Molim sve kolege lovce, bilo da su članovi portala Srbijalov, ili su neregistrovani gosti, da u skladu sa svojim mogućnostima pokažu solidarnost i pomognu u izlečenju ovog mladog čoveka.

Sadržaj pisma obolelog, i detalje oko načina slanja pomoći, možete pročitati ako kliknete na SAZNAJTE VIŠE

 

ČESTITKA

Čestitka povodom verskog praznika

KORISTIM PRILIKU DA U IME SVIH FORUMAŠA ČESTITAM RAMAZAN SVIM LOVCIMA MUSLIMANSKE VEROISPOVESTI. A POSEBNO MOJIM POBRATIMIMA IZ SJENICE.

Srbijalov Admin Tim se pridružuje čestitkama!

Reakcija LSS na informaciju Uprave za šume

Reakcija LSS na informaciju Uprave za šume

Na sajtu LSS je objavljeno obaveštenje namenjeno LU, koje je usledilo nakon objavljivanja Informacije MPTŠV, Uprave za šume, u vezi izrade i odobravanja Pravilnika o gazdovanju lovištem.

Na žalost, izgleda da se ponovo dešavaju smetnje na vezama na relaciji Uprava za šume - LSS; ko je tu u pravu, i ko šta treba ili je trebao da uradi, a nije uradio, ili nije dobro uradio, neko mora da arbitrira i u startu preseče svako ponovno vrćenje u krug, kao što se već dešavalo u bliskoj prošlosti, počev od davanja saglasnosti na ZODL, pa na dalje.

Po ko zna koji put, lovci i LU mogu biti dovedeni u situaciju da ne znaju šta i kako treba da rade, jer postaje već prečesto i suviše očigledno da se državni organi i LSS razmimoilaze u postupcima i stavovima. Medjusobno optuživanje, prebacivanje odgovornosti za učinjeno ili neučinjeno, neće olakšati položaj upravama LU i lovcima na terenu. Zar nije trebalo da obe strane prvo usaglase stavove, pa da se onda izlazi u lovačku javnost sa postupcima, predlozima i uputstvima? I kada će već jednom ta ista lovačka javnost biti detaljno upoznata sa hronologijom svih spornih dogadjaja, ili će samo sa strane pratiti prepucavanje, koje ni u kom slučaju neće doneti boljitak, bez obzira ko je u pravu. Da li je u pitanju sujeta, inat, nedostatak koordinacije, sabotiranje, ili nešto drugo, teško je reći. Ali je sigurno da ovo ne vodi ničem dobrom.

Ceo tekst Obaveštenja koje je izdao LSS, možete pogledati ako kliknete na sledeći link:

http://www.lovacki-savez-srbije.com/tumacenje_pravilnik_o_gazdovanju.pdf

LSV kreće u organizaciju polaganja lovačkih ispita

LSV kreće u samostalno organizovanje polaganja lovačkih ispita

Na sajtu Lovačkog saveza Vojvodine postavljena je vest, da je odobrena visina naknade za polaganje lovačkog ispita. Time je ispunjen još jedan uslov da bi LSV mogao samostalno da organizuje polaganja. Prenosimo vest sa sajta LSV:

Dobijena saglasnost na visinu naknade za uverenja o položenom lovačkom ispitu

2 hours ago by Lovački Savez Vojvodine Vojvodine

Kako Lovački savez Vojvodine ispunjava zakonske uslove, propisane u članu 8. stav 2. Zakona o divljači i lovstvu za obavljanje poverenih poslova obrazovanja komisije za polaganje lovačkog ispita i izdavanje uverenja o položenom lovačkom ispitu, i kako je ispunio i uslove propisane članom 64. stav 6. Zakona, dajemo saglasnost na predloženu visinu naknade za izdavanje uverenja o položenom lovačkom ispitu, od 1.100,00 dinara po kandidatu.(pasus iz dobijene saglasnosti)
Lovački savez Vojvodine će u najskorije vreme krenuti sa organizacijom lovačkih ispita.
Obaveštenje Ministarstva PTŠV - Uprave za šume

VAŽNO: Informacija Uprave za šume, Ministarstva PTŠV, u vezi Pravilnika o gazdovanju lovištem (objavljeno na sajtu Ministarstva)

ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОВАЧКИМ УДРУЖЕЊИМА НА ТЕРИТОРИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ ИЗРАДЕ ОПШТИХ АКАТА КОРИСНИКА ЛОВИШТА ПРОПИСАНИХ ЧЛАНОМ 65. ЗАКОНА О ДИВЉАЧИ И ЛОВСТВУ

19.07.2012.

Ловачка удружења, као непосредни корисници ловишта преко којих Ловачки савез Србије газдује ловиштима до окончања поступка установљења и доделе ловишта на газдовање, у складу са чланом 110. Закона о дивљачи и ловству (,,Службени гласник Републике Србије“, број 18/10, у даљем тексту: Закон), доставила су, у складу са чланом 65. Закона, Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, на сагласност, Предлоге правилника о газдовању ловиштем (у даљем тексту: Предлог правилника). До16.07.2012. достављено је око 70 Предлога правилника.

Сви достављени Предлози правилника урађени су на основу „Огледног примерка Правилника о газдовању ловиштем“, који је објавио Ловачки савез Србије у свом Билтену, број 6/12, из априла 2012. године, а на који Министарство није дало сагласност.

Напомињемо да је, позивајући се на члан 65. Закона, Ловачки савез Србије, као корисник ловишта који газдује ловиштима до окончања поступка установљења и доделе ловишта на газдовање (члан 110. Закона), доставио Министарству надлежном за послове ловства, на сагласност, Нацрт Основног правилника о газдовању ловиштима, број 110-00-00017/2011-10 од 08.02.2011. године, али како предложени текст Правилника није био у потпуности усклађен са Законом о дивљачи и ловству и донетим подзаконским актима и инструкцијама, Министарство, својим актом, број 110-00-00017/2011-10 од 01.03.2011. године, није дало сагласност на достављени акт корисника ловишта....

Za celokupni tekst Informacije Ministarstva kliknite na SAZNAJTE VIŠE

Reklame
Military shop

Military shop


REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV

PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Online korisnika
Online gostiju: 28
Online članova: 2


Ukupno članova: 4,091
Najnoviji član: bravodenisu

Kalendar
<< Decembar 2016 >>
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Rođendani Rođendan(i):

Poslednje vesti
Avijarna influenca u Srbiji
Novi Zakon o lovstvu - ulazi privatnii kapital?
РЕКОРДАН УЛОВ ДИВЉИХ СВИЊА У СТРАГАРИМА
Potvrdjeno prisustvo ptičjeg gripa u Srbiji!
Obaveštenje Uprave za šume

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


lakistrike95
Offline
· 05.12.2016. 00:09

Hvala Daki Smile


DakiNS
OnlineAdmin
· 05.12.2016. 00:01

Laki čestitam iveli


mrwa22250
Offline
· 20.11.2016. 21:25

Jovane delijo Rodjendan,da izrastes u pravog lovca Odobreno


DakiNS
OnlineAdmin
· 20.11.2016. 16:56

Srećan rođendan Kolege iveli Srbijalov


DakiNS
OnlineAdmin
· 16.11.2016. 17:10

Jovo brate srećan ti rođendan iveli


Sremac75
OfflineAdmin
· 14.11.2016. 08:30

Хвала колеге


klaja
Offline
· 12.11.2016. 17:36

Sremac druže sve najbolje Rodjendan


bogoljub
Offline
· 11.11.2016. 21:50

Rodjendan iveli


golf071
Offline
· 11.11.2016. 20:52

Sremac druže sve najbolje da si živ zdrav i da dugo loviš. Rodjendan iveli 3


Podunavac
Offline
· 11.11.2016. 20:25

Sremac brate srećan rođendan! Da još mnogo prasića i paprikaša izedeš, mnogo vina popiješ i mnogo divljači odstreliš. I mnogo žena... Rodjendan iveli 3

54,618,529 posete www.srbijalov.com - www.srbijalov.rs - www.srbijalov.info - www.srbijalov.org