Lov - Lovački portal SRBIJALOV - www.srbijalov.com - Novosti


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Video
 UPRAVA ZA ŠUME
 Lovačke pesme
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 Traži
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Da li mislite da će izbor Dragana Šormaza za predsednika LSS popraviti stanje u lovstvu Srbije, u LSS i u odnosima izmedju lovačkih saveza?

Stanje će se popraviti
Stanje će se popraviti
7% [12 Glasa]

Biće još lošije stanje
Biće još lošije stanje
36% [66 Glasa]

Neće se ništa promeniti
Neće se ništa promeniti
45% [83 Glasa]

Ne zanima me
Ne zanima me
12% [22 Glasa]

Glasova: 183
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 27.01.2014. 00:09

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

INTERMAKER
Galerija
Lovački dom LU "Krčedin"
Lovački dom LU "Krčedin"
Lovačka koliba, čeka, priroda.......
Vreme
Širi se pričji grip
Širi se pričji grip

Ptičji grip na više lokacija u Vojvodini

Ptičji grip registrovan je i proglašen u nekoliko gradova i naselja u Vojvodini.
 
Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede proglasila je prošle sedmice avijarnu influencu kod ptica na kanalu Dunav - Tisa - Dunav u Srbobranu, kao i na Jezeru 3 u Zrenjaninu i na reci Tamiš, kod naselja Botoš.
 
Ptičji grip registrovan je i u Apatinu, a u Upravi za veterinu pojašnjavaju da je influenca kod ptica izazvana visokopatogenim sojem virusa H5N8. Zaraženo područje proglašeno je u poluprečniku od najmanje tri kilometara, a ugroženo područje od najmanje 10 kilometara od žarišta, odnosno mesta uginuća labudova. To znači da su ugrožena područja Sonta, Svilojevo, Kupusina i Prigrevica.
 
"Na zaraženom i ugroženom području se vrši popis svih gazdinstava na kojima se drži gaji živina i ptice, opservacija i kontrola zdravstvenog stanja i prometa živine na svim gazdinstvima, kao i zdravstveni nadzor i motrenje divljih ptica na njihovim staništima. Obaveza vlasnika i držaoca živine je zatvaranje živine u objekte, sprečavanje direktnog i indirektnog kontakta između divljih ptica i živine i podizanje biosigurnosnih i higijenskih mera na gazdinstvima kao osnovne preventivne mere koje se preduzimaju u cilju sprečavanja pojave i širenja ove zarazne bolesti. U slučaju primećene promene zdravstvenog stanja kod živine ili ptica koje je praćeno povećanim uginućima, obavezno obavestiti veterinara radi blagovremenog preduzimanja daljih neophodnih mera", navode u Zapadnobačkom upravnom okrugu. Takođe, podsećaju da se virus avijarne influence ne prenosi na čoveka.
 
Istovremeno, proglašenje ptičjeg gripa ukida se u Koviljskom ritu, na Ludoškom jezeru u Subotici i na kanalu DTD u Novom Sadu.
Сабор ловаца Косова и Метохије
Сабор ловаца Косова и Метохије

04.02.2017.године у организацији Л.У. ''Копаоник'' из Лепосавића организује се 10. Сабор ловаца Косова и Метохије.

У склопу ове ловачке манифестације предвиђен је лов лисице и вука, а лови се на јужним обронцима планине Рогозне, тачније на терену ловачке секције ''Врачево''.

Скуп ловаца је у 7 часова испред ресторана ''Престиж'' у Лешку одакле се креће у лов.

У склопу свечаног дела манифестације која почиње свечаним ручком у 14 сати у ресторану ''Престиж'' у Лешку предвиђено је и потписивање Повеље о братимљењу са Л.У. ''Узломац'' из Котор Вароши из Републике Српске.

Цена учешћа је 1.800,оо динара по учеснику.

Ближе информације на тел : 064 8224759 Зоран и 064 8667659 Горан

СРНДАЋ СПАСЕН ОД ПАСА ЛУТАЛИЦА

Рано јутрос, испред Управне зграде Градског гробља на краљевачкој Барутани појавио се срндаћ који је, како се претпоставља, бежећи од паса луталица дошао у град, а прича о том бегу није се на гробљу и завршила, већ има срећан крај.

Спасен срндаћ у Краљеву

Један срндаћ са тек изниклим нежним роговима имао је бурну протеклу ноћ, јер је некако из свог природног станишта залутао у град. На том нежељеном излету, претпоставља се, бежао је од паса луталица, повредио рогове и врат, а јутрос се, окрвављен појавио испред Управне зграде краљевачког гробља на Барутани.

- Онако уплашен и изморен прескакао је четири грoбна места, као атлетичар, али је радник Миро Радосављевић успео да га савлада, збринуо га је и мазио, док нису стигли представници Ловачког удружења "Краљево" којима су грађани јавили да су срндаћа виђали на различитим локацијама у граду – каже Никола Ђуришић, управник Градског гробља у Краљеву.

- Срндаћ је из нашег ловишта, лутао је по граду, људи су га бранили, запослени на гробљу успели су да га ухвате, позвали нас, ми смо га прихватили, одвели код ветеринара и на крају одвезли у Репро центар за срнећу дивљач који имамо у Богутовцу – рекао је за портал Круг Урош Ђоковић, председник Ловачког удружења Краљево.Спасен срндаћ у Краљеву

Срндаћ ће, како сазнајемо од Ђоковића, бити добро. Сада је са осталим грлима у репро центру где треба да се опоравља пар месеци, а за пар месеци поново ће бити враћен у природу. У репро центру за срнећу дивљач тренутно има пет-шест младунчади јелена, где добијају негу у зимском периоду, све док су угрожени од природног непријатеља.

Ловачко удружење "Краљево" има неколико репро центара. Репро центар за вештачку производњу дивљег зеца први је у Европи, имају и репро центар за срне, два репро центра дивљих свиња, фазанерију.

фото: Никола Ђуришић

Извор: www.lukraljevo.org

Lovokradice ne miruju!
Lovokradice ne miruju!

Novi Sad: na obodu grada desetine žičanih omči za divljač!

Tokom današnje šetnje po novosadskoj periferiji, prolazeći pored nekadašnjeg vojnog poligona koji je zapušten, obrastao mladom šumicom i žbunjem i ne koristi se više, naš kolega je na nekoliko mesta na snegu uočio brojne tragove divljači, pre svega tragove zeca i srneće divljači, koja je sa golih oranica očigledno potražila zaklon od hladnoće i vetra tamo gde je mogla da ga nadje - u najbližoj šikari, šumici, žbunju ili visokoj travi.

Medjutim, pored uočenih tragova divljači, kolega je primetio na nekoliko mesta i dobrano čizmama ugažen sneg pored ostataka nekadašnje žičane ograde poligona. Pažljivijim zagledanjem, ne nekoliko mesta gde je ograda oštećena primećene su tačno na prolazima divljači postavljene one primitivne žičane omče - hvataljke za divljač!!! (klik na sliku uz vest za uvećanje)

Zaintrigiran pronalaskom par omči, kolega LOVAC je obišao dobar deo ostataka nekadašnje žičane ograde i pronašao čak petnaestak postavljenih omči!!! Naravno, sve nadjene omče su uklonjene, ali je samo pitanje dana kada će monstrumi postaviti nove omče; metar žice je vrlo jeftin!

Ovakav način hvatanja divljači pomoću omči je jedan od najprimitivnijih, najgroznijih i najmonstruoznijih načina koje bolesni umovi mogu da smisle da bi uhvatili koje kilo mesa! Takvi koji se bave tom rabotom su svesni da im je sneg saveznik, jer se vrlo lako mogu uočiti putevi kojima divljač prolazi, a rupe na žičanoj ogradi kroz koje se divljač provlači da bi došla do zaklona su ovakvim bolesnicima kao izmišljene da se tu postavi omča, koja se stegne ili oko vrata divljači, ili oko nogu (šapa). Onda ostaje samo da tako surovo napaćenu divljač lopuža neprimećeno pokupi, živu (pa da je tiho dotuče) ili uginulu; lopužama je svejedno, meso na ovoj hladnoći ostaje upotrebljivo.

Ono što je u ovoj priči strašno jeste da se sve ovo dešava na samom obodu Novog Sada, na mestu pored kojeg gde živi dosta ljudi, pa se samo možemo zapitati šta se dešava tamo gde nije gusta naseljenost, i gde lopovska banda može neometano da vršlja!

Medju nekoliko lovaca iz Novog Sada, članova Srbijalov portala napravljen je dogovor da povremeno, kad god ko od nas može, obidjemo taj deo periferije (radi se o bivšem poligonu prema naselju Veternik), i da uklanjamo eventualno ponovo postavljene omče, a možda i naletimo na nekog od 'majstora' koji omče postavlja i priredimo mu srdačan susret sa policijom.

Malo ironije za kraj ove vesti: sreća je da je baš u Novom Sadu sedište one samozvane zatitarske  organizacije DZPPS i prebivalište njihovog lidera/politkoma Milana Ružića, kao i njihovog duhovnog vodje-gurua Slobodana Puzovića, pa će oni da spasavaju divljač i uklanjaju omče... Ili možda neće jer su prezauzeti onim mapiranjem tetreba i lještarke za čega su dobili velika sredstva iz Fonda za razvoj lovstva - sredstva koja su LOVCI uplatili i za zaštitu i unapredjenje fondova divljači!

Ptičji grip u regionu

Hrvatska pooštrava mere na suzbijanju širenja ptičjeg gripa

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske donelo je odluku o pooštravanju mera koje se moraju preduzimati kako bi se sprečiloo širenje avijarne influence - ptičjeg gripa, koji je registrovan i u Srbiji.

Očigledno je da je ovogodišnji mutiran virus H5N8 ptičjeg gripa veoma virulentan i da je napravio pravi pomor medju gajenim pticama širom Evrope, i da se nezaustavljivo širi i dalje iako je glavni deo sezone migracija ptica prošao.

Da li nešto slično čeka i Srbiju, kao ovo što je juče, 19.01.2017., doneto u Hrvatskoj? Sa obzirom da smo susedi i da nas deli Dunav koji je stecište nekih migratornih vrsta ptica, vrlo je lako moguće da slične mere kao u Hrvatskoj budu ili već jesu naredjene u Srbiji.

Kompletnu Naredbu vezanu za ptičji grip u Hrvatskoj možete pogledati klikom na link Hrvatskog lovačkog saveza: http://www.hls.com.hr

Zahvaljujemo se našim koleginicama lovkinjama i kolegama lovcima iz Hrvatske koji su nam javili ovu upozoravajuću vest.

Lovci zaštitnici životinja sve rade da bi životinje preživele
Lovci zaštitnici životinja sve rade da bi životinje preživele

HAJD' NAPOLJE MOMAK KO JE!

U ove hladne dane lovci Srbije ispunjavaju svoje najhumanije zadatke. Održavaju živote divljih životinja jer hrane nema nigde, što zbog dubokog snega i smetova, što zbog zaledjene zemlje. Na nesreću, najavljuje se novi talas vremenskih nepogoda koji će dodatno pogoršati situaciju, pa je divljači otrebna svaka moguća pomoć lovaca i svih ostalih koji znaju šta treba činiti u ovakvim situacijama!

Posle svih forsiranih tema samozaštitara koji se reklamiraju na TV-u vodeći računa o pticama oko njihovih zgrada, u dane kada lovci vredno rade mnogi se zli jezici napinju da osujete njihovu humanost na delu, vadeći neke nebulozne priče iz naftalina.

Drago mi je što će se voditi Sudski postupci protiv takvih ali sad za stvarno.

Uživajte u spotu koji se našao ovih dana na internetu na temu humanog rada svakog lovca u Srbiji.

https://www.youtube.com/watch?v=OcX6qYPWkpI&feature=share

DOBAR POGLED!

************

Srbijalov Admin Tim zahvaljuje kolegi AlkesandruV za poslatu vest, i koristimo priliku da pozovemo i ostale kolege da nam šalju vesti iz svojih lovišta, naročito oko brige lovaca za divljač u vremenskim nepogodama!

Krivolovci ne miruju
Krivolovci ne miruju

Novi Sad: Krivolovci ne miruju!

Kako prenosi novosadski Radio 021, na samom obodu Novog Sada, u naselju Šangaj, uhvaćen je osumnjičeni za nezakonit lov srne i laneta! Kod osumnjičenog je zatečen čitav arsenal oružja i municije, kako legalnog tako i ilegalnog. Prema saznanjima Admin tima Srbijalov portala, osumnjičeni umešan u ovaj skandal, kao i u mnogim ranijim slučajevima krivolova po Srbiji, uopšte nije lovac!

Kolika je postala bahatost i bezobzirnost krivolovaca govori podatak da je krivično delo počinjeno u lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje 'Neoplanta' u kojem je član aktuelni predsednik Lovačkog saveza Vojvodine, Aleksandar Milovančev!

Prenosimo vest sa portala Radija 021 u celosti:

Novosađanin uhapšen zbog ubijanja srne i laneta u Šangaju i arsenala oružja

Policija je, neposredno nakon nezakonitog lova, u lovištu "Ratno ostrvo" u Šangaju, pronašli osumnjičenog 55-godišnjeg Novosađanina. Sumnja se da je on 17. januara, ubio srnu i lane, a u neposrednoj blizini gde je to učinio, policija je pronašla lovački karabin, koji je bio u legalnom posedu njegovog brata.

Pretresom kuće osumnjičenog, policija je pronašla blizu 400 komada municije, dve puške, prigušivač i četiri okvira za municiju, od kojih jedan za automatsku pušku. Pored ovog ilegalnog oružja, u istoj kući policija je pronašla još sedam lovačkih pušaka i tri pištolja, koji su bili u legalnom posedu Novosađanina i njegovog brata. Neposredno pre pretresa kuće, sin osumnjičenog je sakrio četiri puške, od kojih su dve bile u ilegalnom posedu, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava.

Svo oružje je oduzeto, a policija će za oružje u legalnom posedu podneti predlog za sprovođenje upravnog postupka kako bi im se i to naoružanje trajno oduzelo.

Protiv osumnjičenih biće podnete krivične prijave.

Izvor: http://www.021.rs/

Reklame
Military shop

KWS


REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV

PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Online korisnika
Online gostiju: 32
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,180
Najnoviji član: LaHo

Kalendar
<< Mart 2017 >>
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Rođendani Rođendan(i):

Poslednje vesti
Sajam u Nišu
Konferencija za medije LSV
Sajam turizma
Šta se dešavalo u Molu?
Rodjendan Srbijalov portala

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


INTERMAKER
OfflineAdmin
· 27.03.2017. 19:53

Srećan rodjendan Igoru i svim slavljenicima! Rodjendan


arnotije
Offline
· 24.03.2017. 22:25

Pridružujem se čestitkama, koje je uputio mrwa22250, samo bih još dodao, da ih snađu sve one muke što su snašle moj ponosni srbski rod!!!


mrwa22250
Offline
· 24.03.2017. 18:58

NATO fashistima kao i njihovim simpatizerima,na danasnji dan moram da pozelim dugu starost i tesku i neizlecivu bolest.


DakiNS
OfflineAdmin
· 09.03.2017. 13:11

Sretan rođendan jednom od najstarijih forumaša. Gavro da si živ i zdrav i dugo godina da loviš. iveli


Podunavac
Offline
· 08.03.2017. 23:10

Svim koleginicama lovkinjama srećan 8. mart! Cvee


DakiNS
OfflineAdmin
· 08.03.2017. 09:39

Svim koleginicama , suprugama , ćerkama i devojkama naših kolega želim srećan 8.Mart.


skojic
Offline
· 06.03.2017. 18:42

S malim zakašnjenjem HVALA Srbijalov


Podunavac
Offline
· 02.03.2017. 21:53

Скојићу срећан рођендан! Да их прославиш још много у срећи, здрављу и весељу. И наравно лововима. Rodjendan iveli 3

Podunavac
Offline
· 24.02.2017. 18:08

Келт срећан рођендан! Да напуниш још много метака, одстрелиш много дивљачи и пољубиш много жена! Rodjendan iveli 3

DakiNS
OfflineAdmin
· 18.02.2017. 16:20

Rodjendan iveli Srbijalov

56,450,454 posete www.srbijalov.com - www.srbijalov.rs - www.srbijalov.info - www.srbijalov.org