Lov - Lovački portal SRBIJALOV - www.srbijalov.com - Novosti


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Video
 UPRAVA ZA ŠUME
 Lovačke pesme
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 Traži
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Da li mislite da će izbor Dragana Šormaza za predsednika LSS popraviti stanje u lovstvu Srbije, u LSS i u odnosima izmedju lovačkih saveza?

Stanje će se popraviti
Stanje će se popraviti
6% [12 Glasa]

Biće još lošije stanje
Biće još lošije stanje
37% [72 Glasa]

Neće se ništa promeniti
Neće se ništa promeniti
45% [87 Glasa]

Ne zanima me
Ne zanima me
11% [22 Glasa]

Glasova: 193
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 27.01.2014. 00:09

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

INTERMAKER
Galerija
rogot
rogot
Lov na sitnu divljač
Vreme
Sednica UO LSS
Sednica UO LSS

Miholjdanske igrarije Dragana Šormaza


Danas, na Miholjdan 2017., u Kraljevu je zakazana sednica Upravnog odbora LSS. Posebnu pažnju su nam privukle dve tačke dnevnog reda, i to 4. tačka koja glasi  ’Izveštaj o promenama statuta LSV i razgovor oko održavanja skupštine LSV I LSS’, i tačka 7., koja glasi ’Predlog odluke o sprovođenju vanrednog popisa imovine LSS’.


Kratko ćemo prokomentarisati. Prvo tačku 4., koja se tiče promena Statuta LSV i održavanja skupštine LSV i LSS: frapantno je da Upravnom odboru jednog pravnog lica (LSS) podnosi izveštaj o statutarnim promenama drugog subjekta-pravnog lica, u ovom slučaju LSV, tim pre što promene vojvodjanskog Statuta još nisu prošle kompletnu proceduru, tj. Skupština LSV nije još usvojila te izmene Statuta, a o tome će tek biti reči na vanrednoj skupštini zakazanoj za 25.11.2017. godine. Medjutim, Šormazu i njegovim asistentima u ovoj ujdurmi ne smeta da zahtevaju izveštaj od vojvodjana o tome šta će oni (vojvodjani) menjati u svom Statutu! I što je još gore, neko je mazohistički to i prihvatio da uradi čak i pre usvajanja izmena Statuta!? Ponižavajuće i diskriminišuće za vojvodjanske lovce u svakom slučaju! Može se postaviti pitanje da li je UO LSS ikada raspravljao, npr., o Statutu drugih saveza (LSCS i LS KiM), ili su ti savezi donosili svoje statute kako su oni smatrali za najbolje, u skladu sa zakonom? Pa šta onda ima da se na UO LSS raspravlja o izmenama Statuta vojvodjanskog saveza? Da li je to u skladu sa onom (na vojvodjanskoj skupštini citiranom sa govornce) izjavom Dragana Šormaza date u nekom razgovoru da će on pogasiti regionalne saveze? Da li vojvodjanski lovački Savez treba da ćutke trpi ovakav ponižavajući i vazalni odnos, a ovo nije prvi put da se javno udaraju šamari vojvodjanima! Sledeće pitanje je ko će to na UO LSS da podnese izveštaj o statutarnim promenama u LSV? Odlukom ovogodišnje skupštine LSV dosadašnji predstavnici vojvodjana u UO LSS Steva Marjanov i Milan Kovačević razrešeni su te dužnosti, ali ni tu odluku skupštine LSV Dragan Šormaz i njegovi trabanti nisu hteli da uvaže i sprovedu! Kakav legalitet i legitimitet poseduju Marjanov i Kovačevć, da bi uopšte sedeli u UO LSS? Pa dokle više treba trpeti samovolju ljubitelja lova na tetreba, ljubitelja visokih štikli starleta i ’čoveka sa misijom’? Do koje mere može čovek da bude trpeljiv za takve šamare? Kao poseban slučaj i nonsens figurira drugi deo tačke 4. dnevnog reda, gde UO LSS raspravlja o održavanju Skupštine LSV!!! Pa stvarno, da li je sastavljač ovakvog dnevnog reda možda konzumirao nešto, kad može ovako da sastavi dnevni red? Sa kojim pravom je to uradjeno?

Nije zgoreg podsetiti da je na Skupštini LSS bilo rečeno i odlučeno da će vanredna sednica Skupštine LSS posvećena zameni vojvodjanskih delegata u UO LSS biti održana do 15.09.2017., ali je taj rok debelo probijen, što znači da predsednik LSS Šormaz nije ispoštovao odluku svoje SKupštine! Da li će neko postaviti to pitanje? li će se svi praviti neobavešteni?

Da postoji makar zrno pameti i uvidjavnosti, ova tačka dnevnog reda bi bila skinuta, da se ne bi blamirali i ponižavali i predlagač, i potencijalni diskutanti, ali pre svega vojvodjanski lovci i njihovi predstavnici!


Tačka 7. dnevnog reda UO LSS predvidja vanredni popis imovine LSS. Očito je da, čim se ovo radi, nešto oko imovine i evidencije ne štima. U tom smislu, nadamo se da će se konačno razrešiti misterija oko zgrade Lovačkog saveza Srbije, i da će se pokazati da li lovci Srbije imaju ili nemaju svoju zgradu!


Odgovore na sva ova pitanja ćemo saznati vrlo brzo, a moguće je da ovogodišnji Miholjdan ostane zapisan kao poseban datum u istoriji LSS, imajući u vidu moguće posledice igrarija veselog Šormaza i njegovih ćutologa i dvoprstaša koji bi mogli, izglasati još mnogo toga. Slika uz tekst je simboličan putokaz kuda ide lovstvo sa ovakvim načinom rada i ovakvim 'ljudima sa misijom', stručnjacima opšte prakse, demagozima, diletantima i zabušantima!

Izjave Šormaza za Politiku
Izjave Šormaza za Politiku

Šokantne izjave: Dragan Šormaz ponovo 'briljira', zasmejava ali i zabrinjava!

U štampanom (ali ne i u elektronskom!) izdanju dnevnog lista 'Politika' od subote, 07.10.2017., izašao je na strani 8. članak u kojem se prenose izjave predsednika LSS Dragan Šormaza u kojima on iznosi svoje vidjenje stanja i budućih pravaca kretanja lovstva Srbije, na sebi svojstven način - gromopucatelno, nepromišljeno, neznalački i povremeno čak potpuno neistinito-lažno, pa i zlonamerno! Ovaj članak je očigledno nastavak Šormazove kampanje da na svaki način izgura neki novi zakon, iako mu je Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije na sednici 03.10. jasno rekao da NEMA novog zakona, nego da se može raditi samo izmena i dopuna postojećih propisa, o čemu smo pisali i o čemu postoji video zapis! Ne preza Šormaz da se samopromoviše u ČOVEKA SA MISIJOM u svojoj nakani, a ni da nebuloznim izjavama posegne za svime što sa lovstvom i lovištima ima veze, pa je tako pored zahteva da od državnog budžeta uzme prihod od lovnih karata sada, merkajući lovišta JP, otvorio front i sa JP 'Srbijašume' i 'Vojvodinašume', poredeći ih u lovstvu sa radom lovačkih udruženja, iako su status, načini organizacije i finansiranje potpuno različiti, pokazujući svesno ili nesvesno koliko ima znanja i kapaciteta da uopšte priča o lovu i lovstvu, a kamoli da vodi Lovački savez Srbije. Molimo čitaoce članka da pre nego krenu u čitanje ili da uzmu maramicu za brisanje suza od smeha, ili da pripreme Bensedin, trebaće im, kad pročitaju npr. deo o privatizaciji. Pažljivom čitaocu neće promaći smehotresne konstrukcije (kuga afričkih svinja u Evropi, umesto afrička kuga svinja), a bogami i neke izjave koje, neka nam bude oprošteno ako grešimo, mirišu na političku averziju prema Istoku. Uostalom, čitajte sami, pa se uverite, a potom postavite sebi pitanje, drage kolege, šta u stvari taj čovek hoće i da li je moguće da ga iko upućen u lovstvo i prirodne resurse države Srbije u ovome podržava?

Faksimil članka objavljujemo na slici uz ovu vest (klik na sliku za uvećanje), a radi bolje čitljivosti ceo tekst iz Politikinog članka smo prekucali i u integralnoj verziji glasi ovako:

'Lovci traže novi zakon

Ugled kakav su imali naši ljubitelji divljači kažu od kraljevog do Titovog doba , poljuljan je propisom iz 2010. tako da i lovne dozvole ne izdaje njihov savez već Ministarstvo poljoprivrede

Ponosni na istoriju dugu 121 godinu i činjenicu da im je prvi predsednik bio kralj Milan Obrenović, predstavnici Lovačkog saveza Srbije (LSS) sa nestrpljenjem iščekuju kraj godine kada bi na snagu trebalo da stupi novi zakon o divljači i lovstvu. On bi, najavljuje Dragan Šormaz, predsednik saveza, lovcima vratio ugled kakav su imali od kraljevog pa do Titovog doba, a poljuljan važećim zakonom iz 2010. godine. Sagovornik ističe da u Srbiji nikada nije doneta strategija lovstva i da LSS državi nudi neophodnu pomoć kako bi ona bila usvojena u 2018. godini.

Šormaz podseća da je aktuelni zakon ulogu lovaca sveo samo na ocenjivanje trofeja i organizovanje lovačkih ispita, a da je LSS-u oduzeo jedan od važnijih prihoda, a to je izdavanje lovne karte koje je preneto na Ministarstvo poljoprivrede.

- Od toga bismo zaradili oko 75 miliona dinara godišnje i uložili ih u pokretanje lovačke zadruge. Godine 2010. donet je taj nakaradni zakon i još gori pravilnici koji su sve izmenili i prvi put lovci nisu bili konsultovani prilikom izrade propisa. Moja misija je da ga promenim i vratim lovcima ugled u društvu kakav su imali – ističe Šormaz.

Sa 75000 lovaca Srbija, kaže, priapda evropskom standardu, a njhov glas čuje se i u Evropskoj asocijaciji lovaca čiji smo član i na čijem godišnjem zasedanju Šormaz – FACE lobira za interese lovačkih organizacija u Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji, na primer kada su u pitanju donošenja direktiva o pticama.. Ogroman je pritisak zaštitnika ptica na EP da se zabrani lov na migratorne vrste, kao što su prepelice i grlice, što je apsurd. Kada te ptice dolete iz Evrope do plaža Tunisa, Maroka, Alžira tamošnji stanovnici za jedan dan mrežama ulove onoliko prpeelica koliko se u Srbiji ne izlovi za pet godina. Iskustvo koje stičemo razmenom informacija sa evropskim lovcima je neprocenjivo. Na prošlogodišnjem sastanku od Letonaca čujem da se pojavila kuga afričke svinje u Evropi. Proširila se na Rumuniju, Poljsku i Češku, a virus je stigao na gumama ruskih kamiona koji i kod nas otkupljuju voće. Urgentno sam reagovao, na carinama je naredjena deznfekcija pneumatika tih kamiona i kuga nije stigla u Srbiju – podseća Šormaz.

Najjača udruženja lovaca imaju Francuzi, Rusi i Skandinavci, a koliko su jaki ilustruje podatak da su se finski lovci, čije su prosečne plate deset puta više od ovdašnjih, izborili za niske lovačke članarine, na nivou onih u Srbiji. Šormaz ističe da je njegova misija da organizaciju i uticaj LSS podigne na taj nivo.

- Moj cilj nije samo da lovci učestvuju u donošenju zakona o lovstvu i oružju već i da upravljaju svim lovištima koja su trenutno u vlasništvu države, odnosno ’Srbijašuma’ i ’Vojvodinašuma’, jer odgovorno tvrdim da, za razliku od lovišta lovačkih udruženja, ona posluju sa drastičnim minusima. Prvo ih treba ponuditi privatnicima, a ako ih niko ne kupi dati lovcima na upravljanje. Nadam se da će to biti omogućeno usvajanjem novog zakona – izričit je Dragan Šormaz.'

Umesto bilo kakvog daljeg komentara, evo jedna polušaljiva/poluistinita rečenica: U ovo doba godine obale SAD pustoše uragani, a kako stvari stoje u lovstvu Srbije pustoš može da napravi, ukoliko se ne spreči na vreme, uragan Dragan! Evakuacija lovaca je u toku!

25. EVROPSKO PRVENSTVO ZA GONIČE

U organizaciji Kinološkog saveza Crne Gore održano je 16.09.2017god Evropsko prvenstvo pasa goniča na zeca. Takmičenja su se odvijala na lovačkim terenima u Baru, Ulcinju, Podgorici, Golubovcima, Danilovgradu, Cetinju, Nikšiću i Šavniku.

Iz gotovo svih evropskih zemalja takmičio se 71 gonič, a posebno zadovoljstvo organizatorima pričinjava i to što je postignut rekord po broju prijavljenih pasa.
Srbiju su predstavljala dva psa,Srpski trobojani gonič Bagi vlasnika Aleksić Miloša I Srpski gonič Biber od Kesera vlasnika Ivanović Dragana .
Srpski gonič Biber od Kesera je gonio predmetnu divljač zeca 18 minuta,kako se na Evropskom prvenstvu boduje najduže gonjenje Srpski gonič Biber je osvojio drugo mesto.
Srpski trobojni gonič Bagi žrebom je dobio ne adekvatan teren (teren je bio paljen)tako da pas nije imao plasman.U ukupnom bodovanju na ovom šampionatu (za razliku od našeg sistema bodovanja) boduje se i rad pasa bez obzira na plasman,pas Bagi vlasnika Aleksić Miloša je osvojio maksimalan broj bodova.
Naredni šampionat će biti održan 2019 godine u Francuskoj.
Kako je na ovom Evropskom prvenstvu sudilo šest sudija iz Srbije, dva psa ostvarila plasman, imamo odličnu podlogu za analizu i korekcije našeg pravilnika kao i otklanjanje uočenih nedostataka u smislu poslušnosti pasa tj odnosa psa i vodiča kako bi na predstojećem prvenstvu u Francuskoj predstavili Srbiju i afirmisali naše rase goniča u što boljem svetlu što svakako zaslužuju.


Rezultati pojedinačni rad goniča:
1. Srpski trobojni gonič CH Ari vlasnik Pezer Dalibor, BIH
2. Srpski gonič Biber od Kesera vlasnik Ivanović Dragan Keser, Srbija
3. Istarski gonič kratkodlaki Bos, Miljković Perica, Hrvatska
Rezultati grupni rad goniča (6 pasa):
1. Gaskonjski plavi goniči vlasnik Sirgan Yves, Francuska
2. Bigl harijeri vlasnika Thomas Gerard, Francuska
3. Ariješki goniči vlasnika Lanau Benjamin, Francuska

Poslao član: mihailo

Sv. Jevstatije - Lovačka slava
Sv. Jevstatije - Lovačka slava

Svim lovcima čestitamo lovačku slavu

Sveti Jevstatije!

Sednica skupštinskog odbora o lovstvu
Sednica skupštinskog odbora o lovstvu

Skupština Srbije: održana sednica Odbora za poljoprivredu posvećena šumarstvu i lovstvu

U Skupštini Srbije je 02.10.2017. godine održana sednica skupštinskog Odbora za poljoprivredu, posvećena situaciji u šumarstvu i lovstvu Srbije. Sednicom je predsedavao narodni poslanik Marjan Rističević, predsednik Odbora.

Ovoj sednici su pored članova Odbora za poljoprivredu prisustvovali i v.d. direktor Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede Saša Stamatović, Dragan Šormaz, predsednik LSS, direktor za lovstvo JP Srbijašume prof.dr. Milutin Djordjević, Slavoljub Dragišić, urednik magazina Predator, i još nekolicina pozvanih gostiju koji su mogli da doprinesu radu Odbora.

Odbor je raspravljao o stanju u lovstvu Srbije i  o pravcima daljeg razvoja lovstva. U samoj diskusiji je od strane predsednika LSS Šormaza insistirano na ideji donošenja novog zakona o lovstvu, kojim bi se omogućilo izmedju ostalog i uvodjenje privatnog kapitala kroz formu koncesije ili zakupa lovišta, kao i insistiranje na održanju koncepta tzv.narodnog lovstva. Bilo je i govora o vrlo restriktivnom i od starta problematičnom Zakonu o oružju koji omogućava oduzimanje oružja lovcima za sve i svašta, i kada je to opravdano ali i kada zaista nema razumnog osnova ili nekog prekršaja. Takodje je bilo reči i o nerazumno visokim davanjima za obaveznu preregistraciju oružja, što je kao veliki problem već bilo apostrofirano u lovačkoj populaciji, a taj problem je i na sednici Skupštine Lovačkog saveza Vojvodine vrlo slikovito izneo i bivši predsednik LSV i predsednik lovaca Zrenjanina Milan Pažin.

Bilo bi zanimljivo čuti objašnjenje kako pomiriti dva suprotstavljena koncepta pominjana u raspravi: koncept narodnog lovstva i ideju privatizacije, zakupa i/ili koncesije lovišta. Te dve stvari isključuju jedna drugu. Inače, kao što je u raspravi rečeno, mogućnst zakupa revira JP je postojala i do sada po važećem Zakonu, ali za sedam godina važenja ZODL ni jedan jedini revir JP ili NP nije izdat u zakup! A ta ideja se sada promoviše za otvorena lovišta? O čemu se ovde u stvari radi? Pokušaj provodjenja tih dveju ideja bi bio kao pokušaj uvodjenja samoupravljanja u privatnim firmama - nonsens! Dakle, ili je neko 'pobrkao lončiće' blažen u neznanju, ili luta pogubljen u traženju izlaza i rešenja nagomilanih problema u kojima jeste posrnulo lovstvo Srbije, ma koliko se neko trudio da to negira i prikaže ružičastu sliku.

Posle rasprave skupštinski Odbor je doneo zaključke i preporuke da se PRISTUPI IZMENI I DOPUNI ZAKONSKIH AKATA, što je predsednik odbora jasno i glasno rekao, a nije donet zaključak da se radi potpuno novi zakon o lovstvu.

Po svemu sudeći, i pored prethodne medijske pripreme, lobiranja i priča koje su plasirane na terenu, inicijativa Dragana Šormaza o pisanju potpuno novog zakona o lovstvu NIJE PROŠLA na Odboru za poljoprivredu i šumarstvo, imajući u vidu usvojene zaključke i preporuke. Kakvi će biti dalji koraci. koliki su zaista nečiji dometi, u kom pravcu će posrnulo lovstvo (iako je nekima i dalje idilična slika i puna usta uspeha) dalje ići i šta će se dalje dešavati ostaje da se vidi. Svakako preporučujemo da se obrati pažnja na kraj snimka i da se pažljivo sasluša kakvi su zaključci usvojeni, kako ne bi kasnije bilo u javnosti slobodnih interpretacija, priča i tumačenja, čemu su pojedinci vrlo skloni.

Kako je tekla rasprava, ko je šta govorio i šta je odlučeno možete pogledati na snimku sednice Odbora. Deo koji se odnosi na lovstvo počinje na 2:10:00 trajanja snimka.

Link za snimak: https://www.youtube.com/watch?v=M3CKk8T7Cis

Enciklopedija za lovački podmladak

Uprava za šume: Potpisan Ugovor o finansiranju štampanja Enciklopedije za lovački podmladak!

Pre nešto više od godinu dana na našem Srbijalov lovačkom portalu pojavila se ideja koju je izneo naš član Davor Ćalić, član komisije za podmladak LU 'Brzava' iz Plandišta, o priredjivanju jedne prave lovačke enciklopedije namenjene lovačkom podmlatku. Ideja kolege Davora je naišla na nepodeljenu podršku članova portala, a posebno administratora portala, pre svega zbog činjenice da je lovačka populacija sve starija (neki podaci kažu da je prosečna starost lovca u Srbiji preko 50 godina!), a da se sve manje mladih odlučuje da se uključi u lov i lovstvo. Tada je od strane Admin Tima obećana podrška ovoj ideji u svakom mogućem smislu, pa je tako i jedan deo kolega dao svoj doprinos u vidu tekstova koji su uvršteni u enciklopediju. Ova ideja je takodje dobila jaku podršku pre svih od članica Damskog lovačkog kluba iz Bečeja, koji vodi poznata lovkinja, specijalista lovstva i medjunarodni kinološki sudija Sanja Momčilović Bognič. Podršku ideji su pružili i pojedini stručni radnici upućeni u dogadjanja, a pre svih podršku je dao dipl.ing. Aleksandar Ćeranić, ekspert CIC i poznati lovni stručnjak i radnik, koji je uradio i recenziju eciklopedije.

Enciklopedija je podeljena po tematskim celinama (upoznavanje divljači, metode lova, lovački kodeks, balistika, lovna kinologija...), i sadrži skoro 300 strana. Sadržaj i način prezentacije je prilagodjen ciljnom uzrastu dece od 10-15 godina, sa oko 600 slika uz tekst.

Na konkursu za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva koji je raspisala Uprava za šume ministarstva poljoprivrede odlučeno je da se sredstvima Fonda za razvoj lovstva finansira realizacija ovog projekta, pa je sklopljen Ugovor izmedju Damskog lovačkog kluba Bečej kao formalnog nosioca projekta i Uprave za šume. Izlazak iz štampe se očekuje u narednim mesecima kada će biti javno objavljen način kako će se distribuirati.

Ideja vodilja i kolege Davora Ćalića i administratora Srbijalov je bila da se ova Enciklopedija deli svim članovima lovačkog podmlatka u Srbiji potpuno BESPLATNO, a da se kao trajni projekat svake godine doštampa potreban broj primeraka u skladu sa brojem novoprimljenih članova podmlatka. Time smo mi, forumaši Srbijalov portala, pokazali ko zna koji put na delu daumemo da mislimo strateški, da radimo u interesu lovstva, a pokazali smo i kako se ne mora uvek nečiji trud i rad naplatiti, i dokazali pojedinim pravim ili umišljenim 'lovačkim veličinama' da se neke stvari mogu i moraju raditi iz entuzijazma i volonterski, pa makar to bio i jedan ovako kapitalan projekat kao što je priredjivanje enciklopedije! Setimo se samo koliko puta smo ranijih godina  komentarisali razna bacanja para na sve i svašta, pa čak i na finansiranje iz Fonda za razvoj lovstva rada NVO koje se zalažu za zabranu lova! Na svu sreću, Uprava za šume je ovaj put pokazala da ume da prepozna pravu vrednost, pa je projekat štampanja Enciklopedije za lovački podmladak dobio zeleno svetlo - Srbijalov Admin Tim zahvaljuje nadležnima iz Uprave za šume za razumevanje i podršku ovom projektu.

SRBIJALOV ADMIN TIM se zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos u bilo kom smislu da projekat Enciklopedije za lovački podmladak zaživi i da se približi konačnoj realizaciji.

HVALA VAM!

Radio emisija o lovstvu - Predator
Radio emisija o lovstvu - Predator

Radio 2M, Beograd: Radio emisija o stanju i dešavanjima u lovstvu, gost urednik 'Predatora' Dragišić

Preporučujemo članovima i gostima lovačkog portala Srbijalov da pogledaju i poslušaju radio emisiju koja je emitovana 21.09.2017. godine na beogradskom radiju 2M. Gost emisije je bio glavni i odgovorni urednik magazina 'Predator' Slavoljub Dragišić.

U emisiji ppod nazivom 'Pucanj u centar' je izneto puno zanimljivih stvari koje se tiču kako trenutnog stanja u lovstvu, tako i informacija o tome kako se i u kom pravcu planiraju promene. Jedan segment emisije je posvećen i velikim potresima i problemima u praksi za vlasnike legalnog oružja koje je izazvao novi Zakon o oružju i municiji.

Emisiju možete pogledati/poslušati na YouTube, klikom na link:

https://www.youtube.com/watch?v=RTeR3Nb2LbE

Reklame

REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV

PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 1


Ukupno članova: 4,253
Najnoviji član: pnbranko

Kalendar
<< Novembar 2017 >>
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Rođendani Rođendan(i):

Poslednje vesti
Sednica UO LSS
Izjave Šormaza za Politiku
25. EVROPSKO PRVENSTVO ZA GONIČE
Sv. Jevstatije - Lovačka slava
Sednica skupštinskog odbora o lovstvu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarDakiNS
OfflineAdmin
· 21.10.2017. 23:38

Dobar pogled sutra.


avatarMilan__
Offline
· 14.10.2017. 20:53

Da uspesno otvorite sezonu


avatarkrilas
Offline
· 14.10.2017. 20:30

Svima koji sutra otvaraju sezonu, DOBAR POGLED Vebanje


avatarDakiNS
OfflineAdmin
· 06.10.2017. 18:21

Zele iveli Rodjendan Srbijalov


avatararnotije
Offline
· 04.10.2017. 07:48

Hvala na cestitkama i lepim zeljama, da ste mi zivi i zdravi jos mnogo godina iveli


avatarmrwa22250
Offline
· 03.10.2017. 20:05

Arnotije lave,sve najbolje,puno lepih lovova i jos lepsih lovkinja Namigivanje


avatarPodunavac
Offline
· 03.10.2017. 19:58

Арнотије срећан рођендан. Да следећи прославиш у слободи и матици. Rodjendan iveli 3 Kolce
avatarDakiNS
OfflineAdmin
· 03.10.2017. 12:34

iveli Rodjendan Srbijalov


avatarssekir75
Offline
· 20.09.2017. 23:53

колеги из белома све најбоље па да праве још бољу џебану (самим тим и већу продају и веће плате ;) )

avatarklaja
Offline
· 20.09.2017. 18:35

Fićooo sve najbolje Rodjendan

58,723,250 posete www.srbijalov.com - www.srbijalov.rs - www.srbijalov.info - www.srbijalov.org - www.srbijalov.net