Gadjanje glinenih golubova - trap i skeet
|
Neca92 |
Objavljen 18.09.2011. 21:04
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
E, pa ovako...
Ja danas bio sa pucanju glinenih golubova! Cale mog drugara se profesionalno bavi trapom, pa me cesto zove kad imaju treninge jer zna da obozavam da pucam! Kada sam pucao prvi put u svom zivotu, a to je bilo na prolece ove godine, od 15 komada sam skinuo 7! Hvalili su me i rekli su mi da je to vanserijski za jednog pocetnika koji puca puskom koja nije namenjena za to (klasicna lovacka puska) ! Meni malo rasle usi, pa brze bolje da pucam odmah za redom jos jednu seriju! U drugoj seriji sam bio losiji, od 15, skinuo sam 5... Manje vise sam bio zadovoljan, ali sam bio malo razocaran jer sam losiji nego u prvoj seriji! Proslo sve to, zove on mene juce i kaze da danas idu i pita me da li cu sa njima.... Pita zabu je l' hoce u vodu! Kupim ja municiju na strelistu, izmedju Sevicevog Groma i nekog Fetera, ja izabrem grom! (razlika u ceni zanemarljiva) od 15 komada, ja skinem 3 ! Pucam, promasujem, ne verujem! Ne znam sta se desava! Posto sam u kutiji imao 25 patrona, kada sam trebao da pucam poslednjeg (15.) goluba, ostao sam bez municije! Na 14 goluba potrosio 25 patrona, a skinuo 2! Zamolim jednog lika da mi pozajmi 2 patrona, izvadi bez problema neki RCov trap! Ljudi, ja sam tog 15 pretvorio u prasinu iz prve! Rekoh ovima, tek sad ja vidim sta je razlog mog ovakvog pucanja! Svi granuse u smeh! To je bila sala, naravno! Posle odpucane serije, pridje meni ovaj lik i kaze mi gde gresim i sta treba da promenim pri gadjanju!
Sedoh ja posle toga, iskulirah, i posle nekih 2,3 serija, resim da pucam jos jednom! Odem ja da uzmem munciju kod onog lika, i on mi pruza kutiju groma, a ja reko daj mi feter ovaj put! Za svaki slucaj! Uzmem ja ono i stanem na liniju! Posto nisam imao para za celu seriju (golubovi+municija) tu seriju sam podelio sa drugarom! Tu seriju sam pucao 5 od 7, a drugar je pucao drugih 8 komada i sve promasio ! 
Nemojte ovo da shvatite kao kudjenje groma! Svestan sam gde sam gresio pre toga jer su mi ukazali na greske! Stav mi je bio los, a i preticanje, a za promasaje nikako nije kriv grom!
I da, da kazem, ovi likovi koji su prvi put dosli, lovci 20ak i vise godina, pucali su katastrofa! Jedva da su skinuli po 2,3 goluba!
Ko misli da je lako, neka proba, ali nemoj da se razocara!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 20.09.2011. 23:29
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Neca92,potpuno si u pravu kada kazes da uopste nije lako.
Vidim da si ljubitelj ove discipline i samo napred.A,municija nije osnovni problem ali je svakako bitna pogotovo ako mnogo menjas municiju.Kljucno je da koristis jednu vrstu municije i da se specijalizujes sa njom po pitanju preticanja.
A,evo dve slicice koje sam ostao duzan sa takmicenja u okviru Zapadne lige Srbije:
Streliste,ekspresno izgradjeno za potrebe takmicenja:

Za vreme pucanja,on se krcka,bese izuzetno ukusan, dosta pojedosmo a ono sto ne pojedosmo podelismo.Sta je to?

Srneci gulas,naravno. |
|
|
|
gardista |
Objavljen 21.09.2011. 06:51
|

Član

Upisa: 114
Pristupio: 07.08.2010. 20:56
|
neco, nemaoj da me pogresno razumes, ali rano je u prvoj ili drugoj seriji koju u zivotu pucas suditi o municiji, ima tu malo svega malo srece, malo lovackog iskustva, , ali da bi realno mogao da sagledas koja je municija bolja od koje treba iskustvo, nikako serija od 10-15 golubova...
u svakom slucaju rezultat ti je za respekt, samo pazari municije i gas...
kazu stari:
-kad hoces da neko propadne samo mu nauci sina da puca na golubove, kad hoces da brzo propadne - nauci mu i drugog sina...
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 21.09.2011. 12:51
|

Lovčina

|
Neca92 kaže:
E, pa ovako...
Ja danas bio sa pucanju glinenih golubova!  Cale mog drugara se profesionalno bavi trapom, pa me cesto zove kad imaju treninge jer zna da obozavam da pucam!  Kada sam pucao prvi put u svom zivotu, a to je bilo na prolece ove godine, od 15 komada sam skinuo 7!  Hvalili su me i rekli su mi da je to vanserijski za jednog pocetnika koji puca puskom koja nije namenjena za to (klasicna lovacka puska) !  Meni malo rasle usi, pa brze bolje da pucam odmah za redom jos jednu seriju! U drugoj seriji sam bio losiji, od 15, skinuo sam 5...  Manje vise sam bio zadovoljan, ali sam bio malo razocaran jer sam losiji nego u prvoj seriji!  Proslo sve to, zove on mene juce i kaze da danas idu i pita me da li cu sa njima.... Pita zabu je l' hoce u vodu!  Kupim ja municiju na strelistu, izmedju Sevicevog Groma i nekog Fetera, ja izabrem grom! (razlika u ceni zanemarljiva) od 15 komada, ja skinem 3  !  Pucam, promasujem, ne verujem!  Ne znam sta se desava!  Posto sam u kutiji imao 25 patrona, kada sam trebao da pucam poslednjeg (15.) goluba, ostao sam bez municije!  Na 14 goluba potrosio 25 patrona, a skinuo 2!  Zamolim jednog lika da mi pozajmi 2 patrona, izvadi bez problema neki RCov trap! Ljudi, ja sam tog 15 pretvorio u prasinu iz prve! Rekoh ovima, tek sad ja vidim sta je razlog mog ovakvog pucanja!  Svi granuse u smeh! To je bila sala, naravno! Posle odpucane serije, pridje meni ovaj lik i kaze mi gde gresim i sta treba da promenim pri gadjanju!
Sedoh ja posle toga, iskulirah, i posle nekih 2,3 serija, resim da pucam jos jednom!  Odem ja da uzmem munciju kod onog lika, i on mi pruza kutiju groma, a ja reko daj mi feter ovaj put!  Za svaki slucaj! Uzmem ja ono i stanem na liniju! Posto nisam imao para za celu seriju (golubovi+municija) tu seriju sam podelio sa drugarom! Tu seriju sam pucao 5 od 7, a drugar je pucao drugih 8 komada i sve promasio !
Nemojte ovo da shvatite kao kudjenje groma! Svestan sam gde sam gresio pre toga jer su mi ukazali na greske! Stav mi je bio los, a i preticanje, a za promasaje nikako nije kriv grom!
I da, da kazem, ovi likovi koji su prvi put dosli, lovci 20ak i vise godina, pucali su katastrofa!  Jedva da su skinuli po 2,3 goluba!
Ko misli da je lako, neka proba, ali nemoj da se razocara! 
Ogradio sam se bas zbog toga da me neko ne shvati pogresno, ali izgleda mora da podebljam!
Hvala kolega Gradista! Znam da se ne moze suditi o municiji posle odpucane serije od 15 komada, to je valjda logicno! 
A za ovo prpadnje, msm da je ta izreka tacna!
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 22.09.2011. 21:25
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Ide li ko u Kovilovo 25.9.2011 Na finale lovacke lige.Bice oko 40 ekipa lovackih udruzenja iz cele Srbije i 170 pucaca.Predstavlja li ko svoje lovacko udruzenje.Konkurencija ce biti zestoka svi nasi reprezentativci pucaju za svoja udruzenja.Ako budu pucali kao juce kada smo bili na treningu nece biti lose po amatere[pucali su lose].Videcemo sutra na ponovljenom treningu kako ce biti i da li smo spremni za nedelju.Jucerasnji trening nije bio los 23-25-24 Jedan clan nam je malo losiji i ima zadatak da neizlazi iz kovilova do nedelje. |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 23.09.2011. 01:21
|

Lovčina

|
ohotnik kaže:
Ide li ko u Kovilovo 25.9.2011 Na finale lovacke lige.Bice oko 40 ekipa lovackih udruzenja iz cele Srbije i 170 pucaca.Predstavlja li ko svoje lovacko udruzenje.Konkurencija ce biti zestoka svi nasi reprezentativci pucaju za svoja udruzenja.Ako budu pucali kao juce kada smo bili na treningu nece biti lose po amatere[pucali su lose].Videcemo sutra na ponovljenom treningu kako ce biti i da li smo spremni za nedelju.Jucerasnji trening nije bio los 23-25-24 Jedan clan nam je malo losiji i ima zadatak da neizlazi iz kovilova do nedelje.
Cale od mog druga ucestvuje sa svojom ekipom! Ko se malo ozbiljnije bavi ovom disciplinom, verovatno ih zna... Mika i Buca (Torpedo), Danijel, Cele i jos neki (znam samo ovu cetvoricu) predstavljaju Krusevac. Mislim da je Buca (stvarno mu ne znam puno ime i prezime) prosle godine pucao za reprezentaciju, ali za ovu godinu nemam informaciju...
|
|
|
|
Sasa frrr |
Objavljen 23.09.2011. 21:56
|

Član

Upisa: 175
Pristupio: 28.02.2011. 20:04
|
Da li neko zna gdje se moze kupiti skeet metak za kal. 16 (ima li uopste kod nas) ? poz. |
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 28.09.2011. 00:25
|

Lovčina

|
Neca92 kaže:
ohotnik kaže:
Ide li ko u Kovilovo 25.9.2011 Na finale lovacke lige.Bice oko 40 ekipa lovackih udruzenja iz cele Srbije i 170 pucaca.Predstavlja li ko svoje lovacko udruzenje.Konkurencija ce biti zestoka svi nasi reprezentativci pucaju za svoja udruzenja.Ako budu pucali kao juce kada smo bili na treningu nece biti lose po amatere[pucali su lose].Videcemo sutra na ponovljenom treningu kako ce biti i da li smo spremni za nedelju.Jucerasnji trening nije bio los 23-25-24 Jedan clan nam je malo losiji i ima zadatak da neizlazi iz kovilova do nedelje.
Cale od mog druga ucestvuje sa svojom ekipom!  Ko se malo ozbiljnije bavi ovom disciplinom, verovatno ih zna... Mika i Buca (Torpedo), Danijel, Cele i jos neki (znam samo ovu cetvoricu) predstavljaju Krusevac. Mislim da je Buca (stvarno mu ne znam puno ime i prezime) prosle godine pucao za reprezentaciju, ali za ovu godinu nemam informaciju... 
Ekipno si zauzeli cetvrto mesto, a Buca je pojedinacno, takodje, bio cetvrti!
|
|
|
|
arli |
Objavljen 02.10.2011. 00:29
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
Pozdrav za kolege pucače ! Potreban mi je savet,pomoć-naime 9.10.2011 održava se trap takmičanje u okviru LU Jasenica jug Smed. Palanka! Hteo bih da učestvujem pa me zanima koju mi municiju preporučujete u kalibru 12 i koji čok ta upotrebim-posedujem poluautomat Maroki-Ata 12/76! Znači išao bih par puta u Kovilovo ili na Tamnavu-Lazarevac pa da probam,inače nikad nisam pucao g.golubove. |
|
|
|
nemanjadjurdjevic |
Objavljen 02.10.2011. 11:38
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 31.01.2011. 22:36
|
Od municije za gadjanje glinenih golubova,najbolje se za sada pokazao PP mada nije bio ni los dupla nula za ovu municiju cok ti je nebitan.
Druze poluautomatom nemozes da pucas na glinene golubove
Municija za gg je trap municija koju imas uvek na strelistu da kupis i sa njom se puca
Ako te puste da pucas onda stavi 3/4 ili polu cok |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 02.10.2011. 12:36
|

Veteran

|
arli,pre svega da ti otklonim sumnju zbog upisa prethodnog kolege.Mozes slobodno da pucas sa poluautomatom,to ti niko ne moze zabraniti.Eventualno mogu da te stave u grupu lovaca koji pucaju sa PA,a da ti zabrane,to nikako!
Ja pucam poluautomatom i ucestvovao sam na nekoliko takmicenja bez problema.
Od municije bih ti preporucio,od jeftinijih varijanti B&P Competition One,Mirage T2,Capriolo ili ruski Fetter,a najbolji su ne samo kod nas nego uopste u svetu RC4 Champion i B&P F2 Flash ali su i znatno skuplji.
Ako si u mogucnosti,nabavi municiju na strelistu u Kovilovu ili negde drugde u Bg-u jer po unutrasnjosti znaju da budu mnogo vise cene iste municije.
Sto se tice coka,mi sa PA jesmo na neki nacin inferiorni u odnosu na one sa dvocevkama,a ja koristim pun cok.Mozda je bolje resenje 3/4 coka ali ja ga nemam.Polu cok nisam probao ali mislim da je neadekvatan jer golub ode daleko dok mi lovci odreagujemo pa taj siri snop ne moze da ga pogodi sa dovoljno sacme da bi ga razbio.A,za drugi metak je jos nepovoljnija situacija.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 02.10.2011. 12:38
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
A da li bi mogao da pucam ja sa Jednocevkom ????
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 02.10.2011. 12:54
|

Veteran

|
arli,jos nesto,maksimum je dva patrona.
alex,moze.Mada je veoma retka pojava. |
|
|
|
arli |
Objavljen 02.10.2011. 23:02
|

Stari član

|
Kolega aleks hvala na odgovorma!B) |
|
|
|
arli |
Objavljen 02.10.2011. 23:05
|

Stari član

|
Htedoh reći Aleksa! |
|
|
|
Mrvica |
Objavljen 12.10.2011. 14:15
|

Mlađi član

Upisa: 33
Pristupio: 15.03.2011. 13:54
|
Ima li negde tjekom ovog meseca puckanje?  |
|
|
|
aca |
Objavljen 14.12.2011. 19:09
|

Veteran

Upisa: 644
Pristupio: 18.03.2010. 19:42
|
koliko kosta da se ode na glinene golubove?
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 14.12.2011. 20:51
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
aca kaže:
koliko kosta da se ode na glinene golubove?
U kovilovu na strelistu serija od 25 golubova kosta 500 din Na strelistu Tamnava takodje serija od 25 golubova 550 din A 15 golubova 300 din.Municija naravno tvoja. |
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 14.12.2011. 21:52
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Ja nepucam glinene , ali Buca kaze da je Mirage najbolji metak za to.
Neco sad ti je vreme da se primis kao mlada snaga.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 14.12.2011. 22:55
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Kad budem kupio pusku i pre nego sto krenem u lov obavezno cu otici da ispucam koju seriju glinenih. Kod mene u selu ima manje poznato streliste na kome lovci uglavnom vezbaju. Odrzavaju se dva takmicenja godisnje mislim da je jedno neka liga a drugo povodom Ivanjdana. Posle svakog lova vezbam pucanje tako sto mi lovci bace neki predmet i ja ga gadjam. Mogu reci da solidno pogadjam. Uglavnom je to prazan patron napunjen zemljom. Pozdrav
 Engleski poenter 
|
|
|