Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Max011
 Gledam onog klinca ... i nije mi jasna detonacija u lezistu koja je toliko jaka da je otvorila bravu i ide unazad/Da je stavio previse baruta jaso je ... ali me buni sto je na izlazu iz cevi slabo suljnuo plamen jer bi sagrevao napolju to sam vec video u praksi ... da klinac nije krnuo karabinski barut Hmmm kojeg je jos i preterano sabio ili je nesto bilo u cevi (krpica blato neki cep...( Ma ko ce ga znati ima nas raznih pod kapom nebeskom ...
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

sheytan
 [xhide]Kolega Maximilian, karabinskog baruta moze da metne PUNU chauru, nishta se netje desiti! Stari

Pre moze biti neshto u cevi, ili tome sliTchno...[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Max011
 Imam negde fotku pokidanog lezista na mauzeru ... slican rad Grin

Podunavac
 Interesantno jeste. Međutim kod prepreka u cevi dolazi do naduvavanja ili prskanja cevi. A što reče kolega Sheytan da je koristio barut za puške sa olučenim cevima ne bi se desilo ništa. To su progresivni baruti koji sagorevaju celom dužinom cevi i jedva bi izbacili sačmu iz cevi.
Tri prsta 2Kolce

Max011
 img813.imageshack.us/img813/8542/ngan.jpg

Mosinka

Max011
 img405.imageshack.us/img405/7674/sjebanmauzer.jpg

Mauzer

kelt
 uf .ebem ti sitno 3ito Frownn@kupih m@lo olov@ jedno stotin@k kg. eh st@ bi pec@rosi d@li 3@ ovoGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 gde si s@d Sniper, d@ vidis ovo, ko je s@D ludji j@ ili tiDragoljupe Iokg u kom@du x3Grin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
gde si s@d Sniper, d@ vidis ovo, ko je s@D ludji j@ ili tiDragoljupe Iokg u kom@du x3Grin

Svaka cast to me raduje postao si oooozbiljno bolestan ko ja ROFL konacno jedan na istim talasima, ja idem sutra u vulkanizersku radnju nadam se bar jos 30 kg tegova za balansiranjeGrin jel ono stamparsko na prvoj slici one plocice cetvrtaste!
Jesi li radio na usavrsavanju masine za livenje na rampi nesto? [/xhide]

kelt
 st@mp@rsko je sve osim ovih kocki i polug@,@ i on@j @kumul@tor k@o i jos dv@ vec@ cu d@ topimFrown ono u k@ntic@m@ je upotrebljiv@no st@mp@rsko dok ono u kv@dr@tim@ debljine 2cm je st@mprsko neupotrebljiv@no, @ im i nesto cevljug@ i sifon@(krs, to je n@jgore)ZivioRodjo 
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 smislio s@m k@ko cu d@ resim r@mpu, vec s@m odseko p@rce nekog st@rog tignj@ s teflonom mislim d@ 3@ teflon nece lepiti:ljupceAngry @ko ne uspe opet cu mor@ti d@ nesto novoeksperimentisem. 3@ s@d nem@m vremen@ d@ topim @li n@d@m se uskoro. j@vlj@m reult@te cim preSmean
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Ispoliraj rampu to je najbitnije ja je poliram pre livenja sa 600 smirglom pa posle nanesem onaj stone soap kameni sapun a moracu da probam sa grafitom jer sam nacuo nesto a trazim resenje i za kameni sapun drugarica od moje kcerke ,njena majka je vajar pa cemo nesto da izmuvamo valdja dace parcence GrinROFL[/xhide]

sheytan
 [xhide]Vas dvojica tvrdite da imate problema sa rampom???

http://www.blic.r...-Batajnici

Cry[/xhide]

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

kelt
 seki jel ono p@l m@l i d@lje r@diGrin e tu s@m nek@d dol@3io n@ picence
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

sheytan
 [xhide]Ja sam dve qtje od P@l M@la! Grin

Dodushe, u njemu nisam nikad biJo... [/xhide]

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 [xhide]Zemo kako ćeš da izvadiš olovo iz akumulatora? Kad ti i Sniper uparite sačmu, on svoju Fukušima a ti tvoju akumulatorsku ima da dođe do atomske eksplozije. Sniper kamen mora da s odradi, nema ništa džabe, pa još ako je vajarka dobro izvajana...Grin[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Jutros u 8,00 cekam da vulkanizer otvori
van svih ocekivanja cekaju me dve ovakve gajbe pune tegova ima dosta olovnih mada je prilicno i od cinka za 4 sata prebiranja
i54.tinypic.com/b3sjtt.jpg
ovo me cekalo
a ovo sam prebrao i odvojio cinkane tegove

i55.tinypic.com/5bsbo9.jpg
u cetiri kofe 98 kg i idem u ponedeljak ostalo jos pola gajbe da se prebere, vajdica priblizavam se cilju od 500kgGrin[/xhide]

kelt
 ej sniper ti si ipak nenadmasan, ja sam za tebe mala bebaROFL 500 kg pa ti si lood 100%Grin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
ej sniper ti si ipak nenadmasan, ja sam za tebe mala bebaROFL 500 kg pa ti si lood 100%Grin

Vidim da si popravio kompB)
Imao sam 4 livenja do sada
1.-16 kg
2.-28kg
ova dva su bila losijeg kvaliteta jer sam izlio skoro duplo vise nepravilne nego dobre znaci ovo su sifre za upotrebljivu gotovu sacmu
3,-55kg
4.-180.5kg
Predzadnje a pogotovu zadnje je bilo van svih ocekivanja kvalitetno ,i mislim da sam pohvatao fore, Idemo dalje!!
ukupno 279,5 kg sacme raznih granulacija,grafitirano,kalibrirano(kompletirao sam sita) radim na zadnjem od 2mm .a to ce da potraje treba da izbusim 142 reda po 122 rupe od 2mm ludnica.
Nesto je potroseno od sacme ali racunam koliko je izliveno ,masina je kupljena u novembru2010 znaci do sad nije lose pripremam jos jedno livenje nadam se bar do kraja juna ako imam vremena i to ce biti minimum 130kg a mozda i vise, juce surak mi javlja da ima oko 50 kg olovnog otpada spremnog u italiji zet iz francuske negde oko 20 kg ,on je podbacio mora malo kritike zvacu sestruGrin tako da se pre kraja godine nadam da prebacujem zacrtanih 500kgGrin
PS:
Naravoucenije :
Kad si lOOd budi do kraja!!ROFL[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Podunavac kaže:
[xhide]Zemo kako ćeš da izvadiš olovo iz akumulatora? Kad ti i Sniper uparite sačmu, on svoju Fukušima a ti tvoju akumulatorsku ima da dođe do atomske eksplozije. Sniper kamen mora da s odradi, nema ništa džabe, pa još ako je vajarka dobro izvajana...Grin[/xhide]

[xhide]Iz akumulatora je zajebano ja to ovde u CH ne smem ni da pomislim kada bi videli da razbijam akumulator bilo bi svasta a i necu opasno je zbog kiseline a i ima puno otpada nije najbolje olovo A za kamen .....kad je moranje ...nije pitanje ...i spojis zadovoljstvo sa korisnimROFLROFL samo da ena ne intervenise ...FIK ...i .. gotovooooROFL zavrsio sam livenje za sva vremena i obradu kamena[/xhide]

Hvala sheekeROFL

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,433,546 posete www.srbijalov.com