Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
kelt
 iz akumulatora je prosto izvaditi olovo samo najpre mora da se resi kiselina, ali je jako tesko stranim akumulatorima odstraniti kiselinu jer nemaju cepove kuda da se istrese.kod ovih nasih blek hors je lako, skines cepove i preokrenes ga pazljivo da te kiselina ne isprska pa onda nalijes vode u njega da ga ispres. vodu posle nekog vremena istreses pa sekircetom rascopas plastiku okolo i gotovo. ima dosta oksida pa se pretapa dvaput i odstranjujes skramu sa povrsine. bolji su noviji ima manje oksidaDragoljupestrane akumulatore koji nemaju cep treba najpre izbusiti busilicom ali pazljivo jer je kiselina opasna narocito po oci i odecuFrown a potom istresti je i isprati vodom. puc puc
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sheytan

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

Podunavac kaže:
[xhide]Zemo kako ćeš da izvadiš olovo iz akumulatora? Kad ti i Sniper uparite sačmu, on svoju Fukušima a ti tvoju akumulatorsku ima da dođe do atomske eksplozije. Sniper kamen mora da s odradi, nema ništa džabe, pa još ako je vajarka dobro izvajana...Grin[/xhide]

[xhide]Iz akumulatora je zajebano ja to ovde u CH ne smem ni da pomislim kada bi videli da razbijam akumulator bilo bi svasta a i necu opasno je zbog kiseline a i ima puno otpada nije najbolje olovo A za kamen .....kad je moranje ...nije pitanje ...i spojis zadovolstvo sa korisnimROFLROFL samo da ena ne intervenise ...FIK ...i .. gotovooooROFL zavrsio sam livenje za sva vremena i obradu kamena[/xhide]
[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

kelt
 SmeanUps
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac
 [xhide]Sreća što je administrator pa može naknadno da popravi stvar. Inače bi dosad već bilo fik i gotovo, ena bi ga počistila ko nerasta.ROFL[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Postovane kolege forumasi izvinjavam se za ponavljanje nekih postova ali dobijam PP od kolega sa ovog i drugih foruma pa cu morati da postavim detaljnije slike masine za livenje olova sa merama
klikajte za slike 2x zbog vidljivosti mera koje su upisane na njima
i51.tinypic.com/2eldpxh.jpg
Sirina rampe zaboravih da obelezim na slici je 25 mm znaci rampa je 177x 25 mm
od rampe do donje ivice rupe za diznu visina je 8,25mm
i54.tinypic.com/24e99ja.jpg
i53.tinypic.com/29xww9i.jpg
i56.tinypic.com/inamo9.jpg
unutrasnji precnik dizne 5mm rupa spoljna glava je za kljuc 13 a matica unutra 14 kljuc
i54.tinypic.com/29c8gol.jpg
precnik rupe je na dizni za livenje sacme od 2,1mm0,27mm
za sacmu od 2,4mm je oko 0,5mm nisam mogao tacno da izmerim a za 3,1je oko 0.72mm ( male izmene pobrkao sam loncice)Grin
[/xhide]

kelt
 ja sam na vreme shvatio da je u kucnoj radinosti nemoguce tako sitno izbusiti , pa sam napravio mini slaviniceGrin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
ja sam na vreme shvatio da je u kucnoj radinosti nemoguce tako sitno izbusiti , pa sam napravio mini slaviniceGrin

Mozda ne bi bilo lose da postavis detaljno to tvoje resenje kelt da vide i ostale kolege slikaj kad budes imao vremena i opisi malo jer malo ,malo me kolege pitaju po nesto u vezi masine ,mada sam sve skoro objasnio na forumu , pokusacu da objedinim u jedno 2-3 posta ponovo ono najvaznije tako ce biti lakse da se snadju.[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]i55.tinypic.com/2uh1wuf.jpg
Grejac kada se skine posuda
i51.tinypic.com/raz18o.jpg
posuda donja strana ,materijal je aluminijum debljina je 5mm
i53.tinypic.com/2qm15yd.jpg
unutrasnja strana
i51.tinypic.com/wkl2mh.jpg
bocno vidi se jasnije rampa
Bitno je kako pise u uputstvu da kraj rampe bude spicast i ostar nikako zatupljen i zaokrugljen jer pri padu kuglice moze da se izoblici ako je zaokrugljen
http://www.magmaengineering.com/PDF/S...ctions.pdf
ovde moze da se skine uputstvo
http://www.magmaengineering.com/produ...r-model-65
Ovo je proizvodjac gde sam narucio zove se telefonom ili se posalje mejl,
skupio sam sve podatke na jednom mestu tako je sad nadam se jasnije kolegama
iveli 3Srbijalov[/xhide]

stevin
 Hvala kolega,sada je puno lakse!

Nema na cemu kolega !

SH
iveli 3
Lisica

kelt
 evo ovo su mi rezervne dizne samo treba da ih izbusim bocno na glavi tako da se protok regulise sa ovim malim sraficem u centru glave. masina mi je na placu i kad budem lio slikacu sve operacije. trebam jos usavrsiti neke sitnice trenutno pravim nosac koji ce to sve drzati bezbedno iznad plinskog resoa pod odredjenim uglom. prosli put sam to radio na ciglama Jaooopa umalo nisam najebo. jako je bitno da sve bude stabilno jer je olovo jako tesko
kelt priložio:
dizne.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 inace dizzne su unutrasnjeg precnika 5mm kao i onaj mali sraf za stelovanje spoljni navoj m 10 mada to i nije bitno. bitno je koliko mozete precizno izbusiti ovo malo rupicu sa strane na koju olovo kaplje, ja sam je busio sa 1.5mm burgijom i dobijao sam sacmu od 2.5- 3.5mm probacu da napravim od 1mm i od 2mm dizne da ispitam dali moze i sitnija i krupnija da se praviZivioRodjo
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

tomo vrbas
 Kolega Sniper vidim da je vasa posuda od aluminijuma pa me interesuje posto sam ja moju poceo da pravim od prohroma oce biti kakvih smetnji ili to nije bitno od cega je posuda a i dizne su mi isto od prohroma?

Sniper Hunter
 [xhide]

tomo vrbas kaže:
Kolega Sniper vidim da je vasa posuda od aluminijuma pa me interesuje posto sam ja moju poceo da pravim od prohroma oce biti kakvih smetnji ili to nije bitno od cega je posuda a i dizne su mi isto od prohroma?

Dizne su i kod mene od prohroma a posuda mislim da nema veze isto od cega je mislim da su ameri uzeli kao najlakse da se napravi kalup i da se izlije jer je livena a najlakse se lije aluminijum,i lak je za daljnju masinsku obradu ,ponavljam obratite paznju na vrh rampe kazu da mora biti ostar i zasecen u uputstvu .
PS. Kolega tomo ne moras da mi persirasiveli 3[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
inace dizzne su unutrasnjeg precnika 5mm kao i onaj mali sraf za stelovanje spoljni navoj m 10 mada to i nije bitno. bitno je koliko mozete precizno izbusiti ovo malo rupicu sa strane na koju olovo kaplje, ja sam je busio sa 1.5mm burgijom i dobijao sam sacmu od 2.5- 3.5mm probacu da napravim od 1mm i od 2mm dizne da ispitam dali moze i sitnija i krupnija da se praviZivioRodjo

Samo napred kelt eksperimentisi , pronacices sigurno najbolju kombinacijuB)[/xhide]

stevin

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Postovane kolege forumasi izvinjavam se za ponavljanje nekih postova ali dobijam PP od kolega sa ovog i drugih foruma pa cu morati da postavim detaljnije slike masine za livenje olova sa merama
klikajte za slike 2x zbog vidljivosti mera koje su upisane na njima
i51.tinypic.com/2eldpxh.jpg
Sirina rampe zaboravih da obelezim na slici je 25 mm znaci rampa je 177x 25 mm
od rampe do donje ivice rupe za diznu visina je 8,25mm
i54.tinypic.com/24e99ja.jpg
i53.tinypic.com/29xww9i.jpg
i56.tinypic.com/inamo9.jpg
unutrasnji precnik dizne 5mm rupa spoljna glava je za kljuc 13 a matica unutra 14 kljuc
i54.tinypic.com/29c8gol.jpg
precnik rupe je na dizni za livenje sacme od 2,1mm0,27mm
za sacmu od 2,4mm je oko 0,5mm nisam mogao tacno da izmerim a za 3,1je oko 0.72mm ( male izmene pobrkao sam loncice)Grin
[/xhide]
koliko je visina dizne od te male rampice sa koje se spusta kap olova,prva slika je u pitanju!
Lisica

kelt
 iz mog iskustva koje nije tako veliko, velicina sacme moze da se podesava i preko temp. olova. naime kod mojih podesavajucih dizni kad mi se cini da je sacma mnogo krupna ja sam pritezao dizne dok ne prestanu da kaplju i potom pojacavao gorionik pa kad se olovo vise zagreje ono je i redje i prokaplje na sitniji otvor, pa onda bude i sacma sitnija. najsitnija koju sam izlio je 2.2-2.6mm. kad bih hteo krupniju smanjivao sam plamen dok dizne ne stanu , a onda bi ih odvrtao na veci otvor, tako sam dobijao najkrupnije 3.5-3.8mm. bitan je i sam izlaz iz dizne,ali to treba tek da eksperimentisem, trebalo bi da sam siri izlaz pravi krupniju kapljicuHmmm nemam bas vremena ovih danaAngry, ali cim budem nesto radio javljamSrean
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Za kolegu stevin
od rampe do donje ivice rupe za diznu visina je 8,25mm[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
iz mog iskustva koje nije tako veliko, velicina sacme moze da se podesava i preko temp. olova. naime kod mojih podesavajucih dizni kad mi se cini da je sacma mnogo krupna ja sam pritezao dizne dok ne prestanu da kaplju i potom pojacavao gorionik pa kad se olovo vise zagreje ono je i redje i prokaplje na sitniji otvor, pa onda bude i sacma sitnija. najsitnija koju sam izlio je 2.2-2.6mm. kad bih hteo krupniju smanjivao sam plamen dok dizne ne stanu , a onda bi ih odvrtao na veci otvor, tako sam dobijao najkrupnije 3.5-3.8mm. bitan je i sam izlaz iz dizne,ali to treba tek da eksperimentisem, trebalo bi da sam siri izlaz pravi krupniju kapljicuHmmm nemam bas vremena ovih danaAngry, ali cim budem nesto radio javljamSrean

Kelt igra veliku ulogu temperatura i nivo olova u posudi bar na mojoj masini te podesavajuce i nisu lose resenje cini mi se , mozda sam video negde na you tube slicno nesto moracu da pogledam , ma ima raznih sistema to je sigurno samo ja sam primetio kod mene kada je krupnija sacma odmah je i nepravilnija i ako je hladnije olovo bude krupnija kao kod tebe a kod mene ako se pregreje bude siiiitna i ako i dalje zagrevas bude kao zica Grin mora sve da se uskladi i ima jooos da ucimo i ti i ja, ali zato smo tuiveli 3[/xhide]

stevin
 Hvala svima na pomoci,imam sve mere,mogu poceti sa izradom!za kelta pitanje ako moze neka skica za te stelujuce dizne,da pojasni malo!dobar pogled
Lisica

micko79
 hvala kolega Sniper na merama i fotografijama,sada mi je jasnije kako i sta treba uraditi.Uspeo sam da izbušim rupicu na dizni sa 0.7 mm burgijom koju koristim u elektronici za bušenje štampanih ploča ostaje samo kada mi vreme dozvoli da isprobam kako funkcioniše ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,433,543 posete www.srbijalov.com