Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
vlada lovac
 Bucko, zar dispersante nebi bolje radio da je bez čašice (kao na drugoj i trećoj slici, ili dva desna na zadnjoj slici), mislim da mu čašica samo umanjuje efikasnost, bar sam ih ja tako nekad punio-bez čašice, samo krstić iznad čepa

BUCKO

vlada lovac kaže:
Bucko, zar dispersante nebi bolje radio da je bez čašice (kao na drugoj i trećoj slici, ili dva desna na zadnjoj slici), mislim da mu čašica samo umanjuje efikasnost, bar sam ih ja tako nekad punio-bez čašice, samo krstić iznad čepa

Vlado prvo punjenje ce biti jedan sa filcanim cepom jedan sa casicom i krsticem ali krilcima zarezanim za lako otvaranje i jedan samo krstic onda proba na papiru a zatim kad se sve vidi kako je proslo punim ono sto mi se najvise svidelo.
Nije vazno samo da sto vise rasturi vazna je i uniformost rasturanja.

vlada lovac
 Ok, na papiru ce se najbolje videti, meni je tad najvise odgovarala ta kombinacija, ali zavisi od puske do puskeB)

Sniper Hunter
 [xhide]Juce mi mehanicar iz firme izvario kalup nov za livenje polugica za olovo koje ce umesto dosadasnjih 300g biti 150 g da probamo sa manjim polugicama koje se brze tope da odrzimo nivo olova u posudi i tako dobijemo zeljeni precnik i oblik
i55.tinypic.com/dqrf54.jpg
i53.tinypic.com/2mi2sdc.jpg
i56.tinypic.com/j10uah.jpg
jos da su zlatne a ove tezineGrin[/xhide]

kelt
 [xhide]mala je razlika olovo od zlata samo jedan proton u jezgru atoma. jebiga uvek nas jedan zajebeDragoljupeali kad preto0pis u sacmu i napunis, pravac banka ti ih imas tamo kolko oces pa odma pretvoris olovo u zlatoDragoljupe[/xhide]
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]kelt a da ofarbam sa sprejom ovako male nece ni da primeteROFL sta kod tebe ima novo? nisi jos lio stamparsko olovo?[/xhide]

kelt
 [xhide]vreme mi neide nikako na ruku mislim nemam VREMENA BREEE! Radim bre ko crnac a ne zaradjujem niti ko kinezHisterian dodjem kuci oko pola sest jedva cekam da se umotam u krpe kuj bree smislio ovaj kapitalizam nanu mu j.....ujutru u pola sest na nogeGlavu o zidpa i konj bi crko vec ,a ja izdrzavam samo mi je srbijalov u pomoci nekako me cuva od prskanjaHoemo joSrbijalovkompjuter
cim pre radim i stavljam slike. pokusao sam nesto da pretapam pre neki dan pa mi nestalo plina bice, bice samo neznam kace ali samo da bude pre negoli djekna umreKrsti[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Juce mi mehanicar iz firme izvario kalup nov za livenje polugica za olovo koje ce umesto dosadasnjih 300g biti 150 g da probamo sa manjim polugicama koje se brze tope da odrzimo nivo olova u posudi i tako dobijemo zeljeni precnik i oblik
[/xhide]

[xhide]kad sam ja pretapao olovo od neki stari cevi od vode zajedno sa olovom u polugi original, ovo iz poluge se bilo svo rastopilo a na cev sam cekao jos nekoliko minuta ona se teze topila morao sam i da dogrevam brenerom i bilo je tek onda otpada na povrsini. mislim da ti imas u tim olovnim tegovima za balansiranje tockova jos nesto primesa pa se zato teze topi. manje polugice bi mogle da pomognu, mada tamo na you tube ameri liju iz poluga od 2-3kg a i moje su tolike samo ravnomerno dodajes nove u topilicuiveli 3[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 [xhide]zaboravih da sakrijem ufAngry uradjenoGrin[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:

Sniper Hunter kaže:
Juce mi mehanicar iz firme izvario kalup nov za livenje polugica za olovo koje ce umesto dosadasnjih 300g biti 150 g da probamo sa manjim polugicama koje se brze tope da odrzimo nivo olova u posudi i tako dobijemo zeljeni precnik i oblik
[/xhide]

[xhide]kad sam ja pretapao olovo od neki stari cevi od vode zajedno sa olovom u polugi original, ovo iz poluge se bilo svo rastopilo a na cev sam cekao jos nekoliko minuta ona se teze topila morao sam i da dogrevam brenerom i bilo je tek onda otpada na povrsini. mislim da ti imas u tim olovnim tegovima za balansiranje tockova jos nesto primesa pa se zato teze topi. manje polugice bi mogle da pomognu, mada tamo na you tube ameri liju iz poluga od 2-3kg a i moje su tolike samo ravnomerno dodajes nove u topilicuiveli 3
[/xhide]

[xhide]kelt neznam kako da objasnim isto olovo i prosli put odlivci od 300g topili se samo onako i izlio sam bez zastoja 180,5 kg sacme odpadka samo 10 kg ne razumem ovo kroz vece dizne cuuuuri i ostaje prazna posuda ne moze da istopi kiliko iskaplje pa reko da probam manje poluge videcemo ,poceo sam sa fukusimom pa posle sa olovom iz cevi sto mi je ostalo od proslog puta iz tegova nisam puno ni izlio zato se cudim a moguce je sto je zadnji put bila spoljnja temperatura 28c a sada samo 16 -do max 21c taj dan Confused videcu po cim izlijem male polugice u dovoljnoj kolicini tj. onu nepravilnu sacmu sto je ostala posle prosejavanja nekih 45 kg sa njom probam ponovo [/xhide]

kelt
 [xhide]na jednom snimku na youtube sam video da imaju odvojeno topljenje kao pripremu,pa onda otvore ventil gde curi olovo u topilicu iz koje kaplje . verovatno ti je kapljanje brze nego otapanje pa ti nivo varira pa samim tim i krupnoca. probaj da radis samo na dve ili tri dizne da ti proces ide sporije ,te da bi stiglo otopiti novo [/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Pogledaj zadnji moj video probao sam na 4 dizne (od 7) ali je bilo malo bolje samo ja ipak mislim da je bilo hladno i da je duvao puno vetar ne trebam da lijem ispod 25c spoljne temperature ,a da istice istice ,ako dogrevas brenerom pregrejes pa curi a kada se ohladi budu cak i do 6mm ali nepravilna i repata ovo sam video i ja sa dodavanjem vec rastopljenog olova i probao da dodajem iz posude ne valja naglo da se dodaje znaci mora da curi postepeno i da bude iste temperature kao i u topilici ima friteze stare za pomfrit pa sam se mislio da izbusim jednu i da napravim slavinu inace one su metalne naisao sam u otpadu jednom na nju ali je ne uzeh , eksperimentisacu i dalje za sada od 2,4mm dizne rade najbolje sa nijma sam lio kada sam izlio 180,5 kg u cugu[/xhide]

kelt
 [xhide]ja, posto najvise lovim zajca sve cu da isprobam da napravim sesticu/4mm. sitna se lako pravi, najlakse od 2.5/3.2 taman za fazane. izadje meni krupna,ali zbog lose rampe bude nepravilna nesto cu vec smisliti u hodu[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter

kelt kaže:
[xhide]ja, posto najvise lovim zajca sve cu da isprobam da napravim sesticu/4mm. sitna se lako pravi, najlakse od 2.5/3.2 taman za fazane. izadje meni krupna,ali zbog lose rampe bude nepravilna nesto cu vec smisliti u hodu[/xhide]

[xhide]
Za sitnu si u pravu nema problema ali krupnija ispada puno nepravilna nije samo zbog rampe nego sto je veca kap deformise se vise pri udaru u rampu zbog toga se deformise od udarca i prosto se spljeska a ako je hladnije olovo ispada repato bar kod meneConfused[/xhide]

sheytan
 Za zajca nauka dokazala da treba 5x3.5mm, V>195m/s, tako da napravite 3.5mm, i ebe vam se zivo! Bravo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]sheeke jeli to kao nesto novi calibar 5x 3,5mm subsonic sheytan jel sa R? 5x3,5mmSS R ROFL[/xhide]

sheytan
 5x3.5 WSM! Stari

Ili, 5x3.5 F (F=Fuqshima! Vebanje)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]Kao sto obecah evo i vidoje o poslednjem postupku sa gotovom izlivenom sacmom

Grafitiranje sacme ja sam to ovako resio , mozda neko ima bolja resenja , tu smo da razmenimo iskustva
[movie=youtube]gfXC6Db1Bk8[/movie][/xhide]

nidzamotocross
 Kolega pa sto baci skakavca, posluzio bi za pecanje...? Pfft

Odlican video... ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

BojanKG
 Sniper Hunter,svaka cast za video Bravo 2
srbijalov markafazan

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,638,070 posete www.srbijalov.com