Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
mrwa22250

Lala kaže:

mrwa22250 kaže:
... ali ovo sto radi ove i nesto redje prosle sezone bas me izloodjujeNe razumem.

Možda je nervozan jer mu nisi našao devojku?!?HaHaHa
moz da bidne lako,sexualna frustracija i ljude dovodi do nezeljenih nervoznih ispada pa mozda tako deluje i na njega.sto bi jedan moj drugar reko;testisi su najcudnije zlezde na teluGrinsalu na stranu,ne radi se ovde ni o pocetku lova jer je u nedelju ujutro krenuo odlicno.nakon toga pola sata uzas blagi,pa opet dobar,pa marka pa aport pa opet sranje.probacu da ga oladim dva vikenda jer sam poceo da se plasim neke svoje neodmerene reakcije pa ako ni to ne pomogne odoh mu traziti devojkupas 3
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

sheytan

mrwa22250 kaže:

Lala kaže:

mrwa22250 kaže:
... ali ovo sto radi ove i nesto redje prosle sezone bas me izloodjujeNe razumem.

Možda je nervozan jer mu nisi našao devojku?!?HaHaHa
moz da bidne lako,sexualna frustracija i ljude dovodi do nezeljenih nervoznih ispada

Jes, vala, mene ovaj moj sexualno frustrirao REDOVNO - yebo ko budalu, dzivce mi iskidao na froncle, dok ga nisam elektrifikovao! I od tada sam DINGOSPO! Dim
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

sheytan
 A, kao shto Daki kaze, moze ker i da se upropasti, tako da treba biti jako pazljiv u korishtjenju! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus

sheytan kaže:

Jes, vala, mene ovaj moj sexualno frustrirao REDOVNO - yebo ko budalu, dzivce mi iskidao na froncle, dok ga nisam elektrifikovao! I od tada sam DINGOSPO! Dim

[xhide]Tebra nemo' više da držiš u kuću mužIjake već si nabavljaj ženku Shock... pa će da vidimo koJ će ondaK koga da yebe Confused ......... HaHaHa[/xhide]

DINGOSPO si pravi end Jentlman ko je tebe poznavao ... ! Jaooo
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Huntr
 mrva ovo kako si opisao da ti se ker ponasa je tipicno za ponasanje kera u grupnom lovu i gde u lovu ucezstvuje vise pasa.teletakt je jedno od resenja ali ne i od nacina resavanja problema.
nacin je obuka na stop posle marke i daun komande,kao i odredjeno vreme ne koriscenja kera u aportu divljaci.
znaci rad u terenu na bas dugom povocu gde ima sta da markira,marka ,dignes divljac ti i komandujes stop ili trzaj na davilicu ili fljas struja.kad to savladas onda komanda daun i odes sam po divljac.
e sad Cenzurisanono je to sto za to treba bas vremena,a sezona je u toku.prepelice su stvorene za ucvrscivanje tih komandi,a vodio ga ne vodio sad nece promenuti nista jer je on u glavi povezao tri stvari marka dizanje aport kao jednu koju treba da uradi.brzinu kretanja kroz teren odredjuje grupa sa kojom lovis a ostali psi dodaju ulje na vatru i teraju ga da se takmici sa njima tako da on povecava brzinu rada van mogucnosti svog nosa.
jesi li se ikad zapitao zasto englezi vode labradora pored poentera u lov na jarebicu i fazana,pa da ne dodje do tvojih problema.
zapamti u problemu koji treba da resis pobedjuje tvrdoglavost a ne grubost,a u svakom slucaju ce puno pomoci ako budes mogao malko da se odvojis od grupe i da posle svakog pucanja sednes i zapalis koju dok se malo u njemu strasti ne stisaju.
ako je jako strastven u lovu i nastavis sa grupnim lovom postoji velika opasnost da postane razganjac i predmet tvog sukoba sa ostalim ucesnicima u lovu.lov je mesto gde se dresura demonstrira a ne sprovodi,ovo je savet u vezi malca.pozdrav
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

sheytan
 [xhide]

[xhide]

canis aureus kaže:

sheytan kaže:

[xhide]Tebra nemo' više da držiš u kuću mužIjake već si nabavljaj ženku Shock... pa će da vidimo koJ će ondaK koga da yebe Confused ......... HaHaHa[/xhide]

U pravu si, tebra, 100% - da je ženka, već bismo sada barem peto leglo krčmili!!! Besan

Smeko

iveli 3 [/xhide]

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mrwa22250

Huntr kaže:
mrva ovo kako si opisao da ti se ker ponasa je tipicno za ponasanje kera u grupnom lovu i gde u lovu ucezstvuje vise pasa.teletakt je jedno od resenja ali ne i od nacina resavanja problema.
nacin je obuka na stop posle marke i daun komande,kao i odredjeno vreme ne koriscenja kera u aportu divljaci.
znaci rad u terenu na bas dugom povocu gde ima sta da markira,marka ,dignes divljac ti i komandujes stop ili trzaj na davilicu ili fljas struja.kad to savladas onda komanda daun i odes sam po divljac.
e sad Cenzurisanono je to sto za to treba bas vremena,a sezona je u toku.prepelice su stvorene za ucvrscivanje tih komandi,a vodio ga ne vodio sad nece promenuti nista jer je on u glavi povezao tri stvari marka dizanje aport kao jednu koju treba da uradi.brzinu kretanja kroz teren odredjuje grupa sa kojom lovis a ostali psi dodaju ulje na vatru i teraju ga da se takmici sa njima tako da on povecava brzinu rada van mogucnosti svog nosa.
jesi li se ikad zapitao zasto englezi vode labradora pored poentera u lov na jarebicu i fazana,pa da ne dodje do tvojih problema.
zapamti u problemu koji treba da resis pobedjuje tvrdoglavost a ne grubost,a u svakom slucaju ce puno pomoci ako budes mogao malko da se odvojis od grupe i da posle svakog pucanja sednes i zapalis koju dok se malo u njemu strasti ne stisaju.
ako je jako strastven u lovu i nastavis sa grupnim lovom postoji velika opasnost da postane razganjac i predmet tvog sukoba sa ostalim ucesnicima u lovu.lov je mesto gde se dresura demonstrira a ne sprovodi,ovo je savet u vezi malca.pozdrav
nisi me shvatio druze ovde se radi o matorom keru,malac je jos mali da pravi sranja.matori do prosle godine nije nikad sam podigao divljac iz marke iako od pocetka karijere lovi u grupi sa dosta pasa.pokusao sam da se odmaknem ali ne vredi kao da me neko zajebava na daljinski,pas cas radi perfektno,cas katastrofa kao da se radi o dva razlicita psaConfused

ultras035
 Mojoj kerusi je ovo druga sezona, mogu slobodno reci prva prava sezona...Do sada i na treningu nikad nije nesto posebno jurila za podignutim kokama i petlovima, a sada samo da je teren takav da ga ne vidi gde je odleteo ili odlazi ne obazirajuci se na komandu...i ako je dovoljno spazila opet ga podize na 100m a ja kao tele blejim!!! Sto rece mrwa22250 plasim se nekih svojih preteranih reakcija, zato sto se nisam skoro tako nervirao...videcu ponasanje u nedelju, a mozda i sutra proetamo, pa cu onda definitivno preduzeti mere...
Definitivno ker kakvog sam imao u nedelju mi nije potreban!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

duskodugousko

ultras035 kaže:
Mojoj kerusi je ovo druga sezona, mogu slobodno reci prva prava sezona...Do sada i na treningu nikad nije nesto posebno jurila za podignutim kokama i petlovima, a sada samo da je teren takav da ga ne vidi gde je odleteo ili odlazi ne obazirajuci se na komandu...i ako je dovoljno spazila opet ga podize na 100m a ja kao tele blejim!!! Sto rece mrwa22250 plasim se nekih svojih preteranih reakcija, zato sto se nisam skoro tako nervirao...videcu ponasanje u nedelju, a mozda i sutra proetamo, pa cu onda definitivno preduzeti mere...
Definitivno ker kakvog sam imao u nedelju mi nije potreban!

Imao sam sličnih situacija u početku, dok mi je breton bio omladinac. Nisu oni baš tako mekani, te dok ga nisam dobrano kaznio nisam mogao ni uživati u lovu. Sada je dovoljno da samo malo glasnije podviknem i sluša svaku komandu.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

lovac junior
 evo i ja da kazem nesto...moja bretonka je imala mozda slican problem,ali ona je jedno vreme stajala u marku na svaku podignutu divljac i jednom uhvati koku iz marke,od tad uzas zivi,nece ni da markira samo skace...strasno...raspitam se ja kod lovaca svi pricaju o teletaktu,meni to malo grubo,i onda ja nju izvedem u setnju,ona potrci za fazanom,ja se ubi vikajuci,ona nista,a ja se sakrijem,ona pocela da cvili i da trci u krug,kada sam se pojavio on presrecna...krenemo dalje,ona opet trci za fazanom,ja samo jednom zviznem i onda se sakrijem na duze vreme e od tada samo da viknem "nazad' ili dunem u pistaljku odma se vraca Smile probajte tako ili zavezite je na duzi povodac i sakrite goluba i kada ga nadje vi trgnite povodac ako krene da trci za njim...to su mene savetovali Smile
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

mrwa22250
 e sad ga preterasmo,totalno smoVan teme,ili nastavljamo raspravu na drugoj temi iliChut.moja krivica sto sam poceo ovde pa je red da ja i zavrsim.

sheytan
 ^ Za takve kao ti je-banovanje! Stari

Smeko

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mrwa22250
 priznajem krivicu,moze neka nagodba,mojne oma BANStidljiviveli

ssekir75
 ma kakav ban, za takve je BAR Smeko
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

sheytan

mrwa22250 kaže:
priznajem krivicu,moze neka nagodba,mojne oma BANStidljiviveli

Jedini izbor JE-BAN, rekoh lepo!!! Opameti se

Grin

Ne zamer'te na shali, naravno! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mrwa22250
 nema zamerke,ponosan sam na clanstvo medj volko pozitivnih loodaka,da nije zajebancie kako bi daljeGriniveli

Huntr
 mrva razumeo sam ja tebe odlicno i sve sto sam ti napisao odnosi se na starog kera,za malog sam ti dao samo savet,jer mozda ce malac da oseti koju divljac al ne znam koliko ces moci da mu posvetis paznju.

dakle u potpunosti sam uveren da je problem u tome sto ti stari je povezao radnje marka dizanje aport u jednu radnju,a temperament i prisustvo drugih pasa ga teraju da srlja i van mogucnosti njegovog nosa.

moras obukom te radnje razdvojiti uvodjenjem komandi stop i daun,a u lovu praviti pauze da se ne otrgne kontroli.

kad jednom ljudi u grupi steknu utisak da ti ker razvijava divljac,za svakog podignutog fazana ce te prozivati,vrati kera,daj mu puska i na kraju reci aj ga vise nemoj voditi,a to ti moze upropastiti lov bez obzira kakav stomak imas.

ovo ti je dobronameran savet,a ocigledno imas kera oko koga vredi da se potrudis.

Van teme Dalju raspravu možete nastaviti na temi o obuci pasa. Tema je lov fazana, a ne obuka psa za lov.
Srbijalov Admin Tim

kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

Lala
 Juče sam došao do nekih podataka o broju fazanske divljači. Podaci su iz više izvora.
Naime, u prethodnom periodu (pre deceniju ili možda više), samo u VOjvodini je bilo proizvodjeno oko 300-350.000 fazana (Ristovača najviše)!!! Isto tolliko otprilike su pravile i ostale fazanerije u Srbiji. Dakle, ukupno u Srbiji je proizvodjeno 600-700 hiljada!!!
U medjuvremenu su mnoge fazanerije zatvorene, a postojeće rade smanjenim kapacitetima, i eto veselja.

Ove godine, prema rečima direktora Uprave za šume prilikom gostovanja na RTS1, u celoj Srbiji je proizvedeno, mislim da reče, oko 160.000 fazana!!!

A fazana nema, iako je za veliku većinu lovaca to glavna lovna divljač! O fazanu iz prirodnog legla (čuvene 'reponje' ) može samo da se mašta i prepričava.

Navedeni brojevi daju jasan odgovor zašto ove godine čak i sa fazanom muku mučimo, pa kad se pobunimo da divljači nema, onda najčešće dobijamo sledeće odgovore od odgovornih po LU:
- ne znate da tražite fazana
- niste ga tražili tamo gde ga ima
- predatori pojeli puštene fazane
- nemate dobre pse pa ne nalazite fazana
- mrzi vas da gazite po šipragu, trsci i parlogu, nije fazan na 'leniji'
- imali ste fazana ali ne prijavljujete odstrel (krademo?!?)
- pustili smo dovoljno fazana, ali su migrirali (?!?)
- itd.itd.

A na jednostavno pitanje kako to da smo do pre par godina mogli da ga nadjemo, i da smo bar fazana imali koliko-toliko, nema odgovora..
Inače, još prošle godine se palila lampica da fazana ima sve manje, ali niko nije mario.

Pre par dana mi jedan ugledni vojvodjanski lovac, i lovni radnik, na moje pitanje kako stoji sa fazanom za komercijalu, dade sumornu prognozu: 'imam nešto fazana, ali ih čuvam za januar i februar, mislim da će cena biti oko 20-25 evra za komad, jer ga nigde nema, a tek ga neće biti!'. Ja zanemeo, čovek se smeje, i kaže, samo se ti smej, videćeš, već sada najavljuju komercijalu i ne pitaju za cenu, jer ga NEMA!'.
Žalosno!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ultras035
 @Lala
Ja verujem da je tako i ako sam ove godine video i odstrelio vise fazana nego ikada...Stvar je u tome sto je od 4-5 ulovljenih samo jedan bio starac-reponja. a ostalo kao malo veci pilici...U sekciji je ocuvano 200 faz.pileta, na najbolji moguci nacin, maksimalno ozbiljno i posveceno, ali nije poenta da se ti fazani odmah iste godine izlovljavaju, ili ja gresim Confused
200 fazana ili fazanki koje ne lovimo je premalo ako se uzme u obzir teren i ako se oni razbiju po tom terenu na po 40-50...Ja sam dao predlog da se fazani puste na jednom, eventualno dva terena i da se te lovne sezone u tom terenu ne lovi fazan...pa sledece godine pusti, a zabrani na drugom terenu gde bi se pustili mladi...
Naravno da je prva reakcija bila da nisam normalan HaHaHa , ali niko nije izasao sa drugim predlogom.
Sad vec pocinju price slicno kao i ovde otome koliko je lose stanje broja divljaci i tako iz godine u godinu, a nikakve mere i akcije se ne preduzimaju...
"Neko" pokusava da se ne zamera lovcima, a to sto nema divljaci to nece naterati stare lovce da dignu ruke od vega...nije mi logicno, ali... Confused
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

ssekir75
 kad bi opet uveli "pojene" na lisice i svracje nogice da vidite kako bi bilo... eee, ali onda "neko" ne bi mogao neopazeno da svrlja po lovistu u potrazi za srnecinom. ovako FIK i posle Chut, ti pero ziko miko obijaj noge u potrazi za fazanom
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,960,346 posete www.srbijalov.com