kelt kaže:
eee jedan je deda Avram (sunce ti zarko 500kg sacme)
Ma da nam je zdravlja kelt bice i tona nadam se! Rodjaci prijatelji kada dolaze u posetu kod mene vise ne donose kao sto je obicaj flasu pica nego bar pola metra vodovodne cevi olovne[/xhide]
kelt kaže:
Ma da nam je zdravlja kelt bice i tona nadam se! Rodjaci prijatelji kada dolaze u posetu kod mene vise ne donose kao sto je obicaj flasu pica nego bar pola metra vodovodne cevi olovne[/xhide]
Ma samo neka donose, samo Snipere nemoj da piješ tečno olovo umesto Čaja....
kelt kaže:
[xhide]Ma samo neka donose, samo Snipere nemoj da piješ tečno olovo umesto Čaja....
Tecno olovo nije bas prijatno pre 10 dana zaradio sam opekotine drugog stepena na levoj ruci kada sam neoprezno sipao vlazno olovo u posudu za topljenje pa je doslo do mini Fukusime kapnulo me i po celu ali nije bilo strasno i sreca nosio sam naocare preko mojih one velike zastitne , pa bih svima preporucio koji se bave livenjem olova da bez dugackih rukava i dobrih pantalona koje su bar 2 broja sire, rukavica i kape i zastitnih naocara ne rade taj posao i kozne obuce na nogama znaci kompletna HTZ oprema [/xhide]
Eto primera da i iz šale mogu da se izvuku ozbiljne pouke....bez opreme nikako se ne upuštati u topljenje olova, može da bude veoma opasno....Snipere druže dobro je da si se setio tog nesmotrenog trenutka, jer dok se olovo rashladi eto ozbiljnih i teških opekotina....
HTZ oprema i nema problema... Opasno je dodavati hladno olovo u ono koje je vec rastopljeno i vrelo jer tada moze da pljusne vrelo olovo na vas ovako u ostalom slucajevima i nema nekih problema samo uvek treba biti oprezan kao i u svakom majstorskom poslu trenutak nepaznje dovodi do povrede...
E ovako: danas sam išao na strelište, da oprobam džebanu koju mi je poslao ovaj naš general Sniper Hunter. Poslao mi je na probu 15 kom. slug patrona (kugle), 20 kom. 4,5 mm, i 50 kom. 2,2 mm za prepelice.
Nisam ja hteo da puno filozofiram, nego sam lepo zamolio moje drugare iz reprezentacije Srbije, njih četvoricu(koji su upravo u NS na treningu za evropsko prvenstvo sledećeg vikenda u Madjarskoj), da oni probaju municiju, i da kažu svoje mišljenje - oni su daleko kompetentniji od mene. Jedan od njih je i dvostruki evropski šampion u disciplini praktično streljaštvo. Odvojili su malo vremena za mene, i za testiranje, tako da je sve bilo malo improvizivano (mete), ali meni je bilo važno njihovo mišljenje, da prenesem Sniperu.
Prvo smo nas petoro probali kuglu. Pucano je u metu udaljenu 35 m, iz PA Benelli M1 i M2 (cilindar), i iz Lanbera Victoria (pola čoka). Ja sam pucao 2 patrone, razmak pogodaka je bio 5 cm. Sličan rezultat su imali i reprezentativci, jedan od njih je proterao 2 kugle kroz istu rupu. Kompletna grupa pogodaka nije bila šira od 30 cm, jer je svaki strelac imao svoju grupu, a grupe su bile na različitim visinama.
NJihova ocena ove kugle: 'mekana municija (ne udara jako u rame), odlična lovačka, vrlo ujednačeno punjenje patrona'.
Obzirom na malu količinu patrona za probu, ovo je za sada ocena, dakle odlično! Sniper, čestitke za kvalitet!
Biće i kratki snimak, čim ga uploadujem na YouTube.
Sledeće što smo probali od Snieprove municije, jeste sitna sačma 2,2 mm, za prepelice. E tu je tek bilo veselo! Pucali smo na mini glinene golubove (prečnik golubova 5 cm), koje sam im ja puštao iz ručne mašine za izbacivanje. Pucali su iz puške PA Franchi Asso, sa punim čokom cevi. Kpja je gramaža municije bila, koji barut i koje korpice, to neka Sniper napiše, da ja ne lupetam.
Mislim, šta reći?
Na snimku ćete čuti i videti kapitena reprezentacije, koji lepo kaže: 'ova municija je bolja od RC 2 trap, za 15-20%!!!'. (Oni za takmičenje koriste RC).
Treba li bolja pohvala za Sniperovu municiju?
BRAVO MAJSTORE!
Posle tog komentara ja nemam šta da dodam, osim da jedva čekam prepelice, i brata Snipera, da napuni džak patrona! Drugu municiju neću ni da pogledam.
Lala kaže:
E ovako: danas sam išao na strelište, da oprobam džebanu koju mi je poslao ovaj naš general Sniper Hunter. Poslao mi je na probu 15 kom. slug patrona (kugle), 20 kom. 4,5 mm, i 50 kom. 2,2 mm za prepelice.
Nisam ja hteo da puno filozofiram, nego sam lepo zamolio moje drugare iz reprezentacije Srbije, njih četvoricu(koji su upravo u NS na treningu za evropsko prvenstvo sledećeg vikenda u Madjarskoj), da oni probaju municiju, i da kažu svoje mišljenje - oni su daleko kompetentniji od mene. Jedan od njih je i dvostruki evropski šampion u disciplini praktično streljaštvo.
Prvo smo nas petoro probali kuglu. Pucano je u metu udaljenu 35 m, iz PA Benelli M1 i M2 (cilindar), i iz Lanbera Victoria (pola čoka). Ja sam pucao 2 patrone, razmak pogodaka je bio 5 cm. Sličan rezultat su imali i reprezentativci, jedan od njih je proterao 2 kugle kroz istu rupu. Kompletna grupa pogodaka nije bila šira od 30 cm, jer je svaki strelac imao svoju grupu, a grupe su bile na različitim visinama.
NJihova ocena ove kugle: 'mekana municija (ne udara jako u rame), odlična lovačka, vrlo ujednačeno punjenje patrona'.
Obzirom na malu količinu patrona za probu, ovo je za sada ocena, dakle odlično! Sniper, čestitke za kvalitet!
Biće i kratki snimak, čim ga uploadujem na YouTube.
Konacno prodjoh testB) a bio sam se izjedao kao lebac od nestrpljenja , cekao sam mesec dana na rezultate ali vredelo je ! Bolja ekipa i kompetentnija od ove nije mogla da mi zapadne za testiranjeB)
Hvala Lalo na tome sto si isprobao municiju da ne ispadne da samo" ciga hvali svoga konja" znaci sada znam sta punim za prepelice u avgustu kod tebe ima samo da prangija !!
PS. ocekujem snimak sa nestrpljenjem [/xhide]
Lala kaže:
Sledeće što smo probali od Snieprove municije, jeste sitna sačma 2,2 mm, za prepelice. E tu je tek bilo veselo! Pucali smo na mini glinene golubove (prečnik golubova 5 cm), koje sam im ja puštao iz ručne mašine za izbacivanje. Pucali su iz puške PA Franchi Asso, sa punim čokom cevi. Kpja je gramaža municije bila, koji barut i koje korpice, to neka Sniper napiše, da ja ne lupetam.
Mislim, šta reći?
Na snimku ćete čuti i videti kapitena reprezentacije, koji lepo kaže: 'ova municija je bolja od RC 2 trap, za 15-20%!!!'. (Oni za takmičenje koriste RC).
Treba li bolja pohvala za Sniperovu municiju?
BRAVO MAJSTORE!
Posle tog komentara ja nemam šta da dodam, osim da jedva čekam prepelice, i brata Snipera, da napuni džak patrona! Drugu municiju neću ni da pogledam.
Ma kakav dzak ! dva dzaka po jedan za svakogB)
Ma evo petljam da postavim snimke, zeza me nešto YouTube, ali biće, ubaciću naknadno.
Na kraju smo samo probali par komada 4,5 mm sačmu. E SNiper, ne znam šta si turio u patronu, ali ono udara kao konj u rame! A posip ima fenomenalan!
Pucao sam iz Franchija, sa punim čokom, ono je strašno kako roka.
Jedan od ovih pucača samo reče 'jbt., sa ovim možeš zeca gadjati na 50-60 metara slobodno!'.
Izgleda da je veoma brza municija, a posip je, još jednom kažem, fantastičan, verovatno je pogodjena kombinacija punog čoka sa korpicom i sačmom.
Alal ti sos, Sniper!
Malo su ovi momci bili sumnjičavi kad sam im dao municiju da vide, zagledali patrone, ispitivali me (a ja nemam pojma da im kažem šta je u patronama od komponenti), ali kad su počeli da pucaju, reakcija je bila odlična, a mišljenje vrlo, vrlo pohvalno.
da nije ovo po onoj crnogorskoj ja cu tebe serdare a ti mene vojvodo eee ako je bolja od rc trap onda alal ti cufta sniper
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Kelt, kad postavim snimak, videćeš šta čovek kaže u kameru! Pun mu pojas RC patrona, a on drži ovu Sniperovu i lepo kaže da je bolja! A taj baja godišnje ispuca garant jedno 20 hiljada patrona, i zna šta govori, veruj mi!
Na kraju nisam izdržao, nego sam lepo nazvao Snipera u CH, i dao slušalicu ovom kapitenu, da njih dvojica malo prodiskutuju oko ove municije, neka vam Sniper prenese, šta mu čovek rekao.
Lala kaže:
Kelt, kad postavim snimak, videćeš šta čovek kaže u kameru! Pun mu pojas RC patrona, a on drži ovu Sniperovu i lepo kaže da je bolja! A taj baja godišnje ispuca garant jedno 20 hiljada patrona, i zna šta govori, veruj mi!
Na kraju nisam izdržao, nego sam lepo nazvao Snipera u CH, i dao slušalicu ovom kapitenu, da njih dvojica malo prodiskutuju oko ove municije, neka vam Sniper prenese, šta mu čovek rekao.
Rekao je isto sto i tebi Lalo ali sa druge strane kada razmislim uz moje pazljivo elaborisanje i naravno isprobavanje jer ja sam ovu municiju prvo isprobao kod mene u streljani , a onda uz kao sto sam rekao i u" ckolici "pravilno izabrane komponente i uklapanje kapisla- barut- odgovarajuca korpica-olovno punjenje moguce je u samostalnoj produkciji da se dobije bolji metak od fabrickog ,koji kosta mozda i vise u nekim slucajevima od fabrickog ali je isplativ u lovnim situacijama ,najdraze mi je sto su bili punjeni mojom sacmom koju lijem i kugle su bile iz moje proizvodnje a to mi puno znaci ,i daje mi volju za nove eksperimente i elaboracije ![/xhide]
Lala kaže:
Ma evo petljam da postavim snimke, zeza me nešto YouTube, ali biće, ubaciću naknadno.
Na kraju smo samo probali par komada 4,5 mm sačmu. E SNiper, ne znam šta si turio u patronu, ali ono udara kao konj u rame! A posip ima fenomenalan!
Pucao sam iz Franchija, sa punim čokom, ono je strašno kako roka.
Jedan od ovih pucača samo reče 'jbt., sa ovim možeš zeca gadjati na 50-60 metara slobodno!'.
Izgleda da je veoma brza municija, a posip je, još jednom kažem, fantastičan, verovatno je pogodjena kombinacija punog čoka sa korpicom i sačmom.
Alal ti sos, Sniper!
Malo su ovi momci bili sumnjičavi kad sam im dao municiju da vide, zagledali patrone, ispitivali me (a ja nemam pojma da im kažem šta je u patronama od komponenti), ali kad su počeli da pucaju, reakcija je bila odlična, a mišljenje vrlo, vrlo pohvalno.
Hvala Lalo to od 4,5 mm je bilo zimsko punjenje za sakalijadu u Starom Selu fiocchi 615 kapisla , korpica gualandi super G, barut Zlatibor ,sacma je kupljena , nije moja jer tako krupnu ne proizvodim (za sada) jos 36gpunjenje a gruva zato sto je zimska elaboracija to si trebao dobiti jos u SS ali ja sam onda poneo i totalno zaboravio to sam napunio i isprobao posip sa Kiletom kada je bio u poseti kod mene
to je ovo za vece daljine a za na blizinu je ovo
filcani cep sa gasnom podloskom
A od sice ste pucali ovakve i sto ti se iz tvog poluautomata pokazalo najbolje
mada meni licno ovako nesto lezi bolje
ovo je sa winchester korpicom i to meni lezi najbolje ali sto ne znaci da svakom treba da odgovara , u tome je i poenta samostalnog punjenja prilagodjavas sam sebi municiju
a ne da se ti prilagodjavas onome sto nude u prodaji pa sta ti zapadne ![/xhide]
e Snajper po mom misljenju iz ovoga sto sam video prosao si test kod profesionalaca samo tako nastavi cestitam i lepo je sto delis svoja iskustva sa ostalima,svako dobro
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
Evo kratkog snimka sa testiranja municije. Gadjani su mini glineni golubovi (prečnik oko 6 cm, ja sam lansirao golubove iz ručne mašine), crni, a municija je 2,2 mm, punio cenjeni g. Sniper, nosilac crnog pojasa u livenju i punjenju džebane. Detalje o komponentama ovih patrona neka on pojasni. Dobro poslušajte, šta je rekao ovaj moj drugar, o municiji, inače, kapiten reprezentacije Srbije u IPSC (praktično streljaštvo, 3-gun i 4-gun: pištolj, sačmarica, snajper, pumparica).
[movie=youtube]yoNSL62xaYI[/movie]
evo i moje skalamerije,zahvaljujem se sniperu,na merama i vernim objasnjenjima njegovog shotmakera.ja sam moju malo improvizovao,od dole postoji i grejac ali mi tu nesto slabo greje pa sam koristio brener i bocu sa plinom,pa sam od gore zagrevao olovo i dizne.imao sam oko 8kg.olovnih cevi koje su bile jako ciste,pa sam ih direktno ubacivao!dobio sam dosta stnu sacmu koja se krece od 1,5mm do nekih 2,7!za prvi put meni se svidja i mislim da je dosta dobro ispala!dizna je bila o,7 i 1mm.na dve dizne sam radio i trebalo mi je oko dva sata da sve iscuri!cekam barut u prodavnici pa da krenem sa testiranjem,jos jednom hvala sniperu i ostalim sa foruma na merama i idejama!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?