Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Grin zna isla je kao pripravnik samnom a i polagala je imala prirucnik Grin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Konacno sam ih nasao krstici za disperzante municiju samo krstici bez casice pasu za svaki kalibar
http://www.midwayschweiz.com/apps/epr...mID=144410
MolitvaPresreanVebanje[/xhide]

kelt

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Konacno sam ih nasao krstici za disperzante municiju samo krstici bez casice pasu za svaki kalibar
http://www.midwayschweiz.com/apps/epr...mID=144410
MolitvaPresreanVebanje[/xhide]

ma samo malo nepravilne krupnije sacme pomesas sa zeljenom i disperzante ekstraGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]Ma za to znam ali da probam i ovo da ne bude eto nisam probao Grin a i kolega BUCKO rece da ih nema ...meni se ucinilo da sam ih negde video ali nisam mogao da se setim ....i najzad[/xhide]

Podunavac
 [xhide]A možda ovo nisu krstići za sačmu, nego oni za fugiranje keramički pločica? Samo, za debele pločice.ROFL[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

kelt
 i meni se cini da su krstici za plocice he he mozda bi i sa njima radilo sa vise komadaGrin
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

micko79

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

micko79 kaže:

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

micko79 kaže:
2

E ovako je vec bolje B) sad se vidi kada kliknes na sliku koji je kapacitet za livenje i koji precnik si uspeo da izlijes kolega ?[/xhide]

uspeo sam da izlijem 0d 3 do 4 milimetra,bilo je dosta skarta dok nisam usao u fazon,desavalo mi se da kuglica ima rupicu i nisam uspeo da provalim zbog cega je to.Ispalo je nesto vise od 5 kg sacme,treba da je grafitiram posto posle pranja od antifriza pocinje da beli,verovatno oksidira.Za grafitiranje cu koristiti grafitne lopatice iz neke vakumske pumpe...

[xhide]Micko dobar pocetakB) samo polako posmatraj i uocavaj greske ,rupice na sacmi mogu biti od necistoce zaostale u olovu,pogotovo od akumulatora ima puno oksida ,posle livenja u antifrizu treba da se dobro ispere vodom manje beli tj oksidira izgleda da antifriz pojacava oksidaciju , moj savet smanji rupicu na dizni ili povecaj nivo olova u posudi ako hoces sitniju sacmu , eksperimentisi sa visinom olova u posudi i temperaturom videces sklopices kockice polako ,a onda napravi nesto ozbiljnije kao kolega kelt i jos nesto nabavi sita za prosejavanje ,a grafit moze i od obicne olovke na 470kg olova do sada sam potrosio oko 200g grafita ne treba puno kada ga prosejes pokupis grafit pa ponovo isti uz malo dodavanje novoga .iveli 3[/xhide]

evo kako izgleda punjenje i finalni proizvod
micko79 priložio:
6_10.jpg

micko79

micko79 kaže:
rucno pravljeni krimper
micko79 priložio:
9_6.jpg

micko79

micko79 kaže:

micko79 kaže:
rucno pravljeni krimper
micko79 priložio:
4_6.jpg

micko79
 uredjaj za skracivanje caure,na jednom kraju kalibar 12 a na drugom 16
micko79 priložio:
5.jpg

micko79
 jos malo komponenti : kapisle,plasticni i kartonski poklopcici ( papirni rucno zumbani) za zatvaranje,casice,sacma ...
micko79 priložio:
7_5.jpg

micko79
 zapertlovani patroni kalibar 12 i 16
micko79 priložio:
3_21.jpg

micko79
 napujneno i spakovano...
micko79 priložio:
8_1.jpg

Sniper Hunter
 Kolega micko 79 Svaka cast ! samo tako ! polako ali sigurno dobar pocetak iveli 3

DakiNS
 Do sada sam pvrsno pratio ovu temu ali ce me buducnost natrati da i sam ponim , prvo cu nabaviti pusku sa cilindrom, pa unda puniti patrone da bude potpuno disperzvna iako pucam u ravnici, zato sto cu biti jos matoriji , jos slabije videti i pucati na 15 ili max 20 m a i pogadjati cu verovatno nesto, samo moram procitti sve vase postove a za sada traziti municiju do 750 bara disperzivnu pa pucati samo polucokomStidljiv
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

micko79

Sniper Hunter kaže:
Kolega micko 79 Svaka cast ! samo tako ! polako ali sigurno dobar pocetak iveli 3

nadam se veliki ucitelju da cu dobiti prelaznu ocenu?Molitva

kelt
 bravo micko sigurno ce biti B)prelazna ocena. ja sam nabavio lee presu i jos je nisam ni isprobao. vreme mi je hronicno u manjku,nemam vremena cak ni da odem do snajpera i kupim baruta i cepova. Glavu o zid
p.s. reci mi samo molim te, gde si nabavio ove poklopcice od providne plastike?
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 od obicnog starog tiganja moze svasta da se napravi
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 [xhide]najpre se izlupa cekicem sa jedne strane da bude prav i na tu pravinu od 7-8cm montirao sam gvozdeni L profil sa koji sam prethodno izbusio i popunio diznama[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 dizne razbuseni brezon M6 burgijom 3mm sa prednje strane zatvorena matica na kojoj je rupica od o.7mm a iznutra matica koja sve steze
kelt priložio:
dizna.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,644,735 posete www.srbijalov.com