Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gold Hawk Krušik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gold Hawk Krušik
Joe the hunter

vlada lovac kaže:
Ne samo da je jos gore nego vrlo opasno, nema pravila gde ce ovaj kartonski valjcic zavrsiti, dali u cauri, pocetku cevi ili na kraju u samom coku, posledice mogu biti katastrofalne, trebao bi neko kontantirati fabriku u vezi ovog problema koji se desava vrlo cesto, a samim tim i Krusik gubi svoj renome, naci ce oni vec neko resenje, mozda zrno upakovati u drugi tip caure koji vec ima bolje sjedinjen taj deo sa caurom kao kod kartonske

Ne nego podneses prijavu trzisnoj inspekciji pa nek oni sa njima lome glavu a usput ce im uzmu i neku kintu(drzava ne oprasta) pa ce ih to nauciti pameti.A ako bas hoces mozes da okrpis i ZIZ (zavod za ispitivanje i zigosanje oruzja i municije) koji i ne kontrolise uopste domacu municiju nego deli nalepnice o izvrsenoj kontroli proizvodjacu da sam lepi jel kao ima poverenje.Kad bi neki privatnik proizvodio municiju nebi mu kontrole izlazile iz firmrme nikad makar proizvodio najbolju municiju na svetu.

BojanKG

Joe the hunter kaže:

vlada lovac kaže:
Ne samo da je jos gore nego vrlo opasno, nema pravila gde ce ovaj kartonski valjcic zavrsiti, dali u cauri, pocetku cevi ili na kraju u samom coku, posledice mogu biti katastrofalne, trebao bi neko kontantirati fabriku u vezi ovog problema koji se desava vrlo cesto, a samim tim i Krusik gubi svoj renome, naci ce oni vec neko resenje, mozda zrno upakovati u drugi tip caure koji vec ima bolje sjedinjen taj deo sa caurom kao kod kartonske

Ne nego podneses prijavu trzisnoj inspekciji pa nek oni sa njima lome glavu a usput ce im uzmu i neku kintu(drzava ne oprasta) pa ce ih to nauciti pameti.A ako bas hoces mozes da okrpis i ZIZ (zavod za ispitivanje i zigosanje oruzja i municije) koji i ne kontrolise uopste domacu municiju nego deli nalepnice o izvrsenoj kontroli proizvodjacu da sam lepi jel kao ima poverenje.Kad bi neki privatnik proizvodio municiju nebi mu kontrole izlazile iz firmrme nikad makar proizvodio najbolju municiju na svetu.

Kolega nebih se slozio to sto kazes da ZIZ ne kontrolise domacu municiju,meni komsija radi u ZIZ i poznajem ljude sto rade...
srbijalov markafazan

Joe the hunter

BojanKG kaže:

Joe the hunter kaže:

vlada lovac kaže:

Kolega nebih se slozio to sto kazes da ZIZ ne kontrolise domacu municiju,meni komsija radi u ZIZ i poznajem ljude sto rade...

Poznajem i ja dosta iz te firme.Pa kad kontrolisu sto se desavaju takve stvari.Ko od njih sedi u krusiku i vrsi svakodnevnu proveru metodom slucajnog uzorka.Ispituju samo u kragujevcu ono sto im se donese.I jos nesto na svakoj kutiji mora da stoji nalepnica ZIZ medjutim na nekim kutijama je to vec otstampano.

mrwa22250
 zbog takvih i slicnih sr..a meni taj renomirani nece vise u puscicu.a sto se kontrole tice svaka im cast,od deset ljudi sa kojima pricam o mundzi za sacmare bar pet je imalo frku sa renomiranim.srbija bato!KoTuKoga

Joe the hunter

mrwa22250 kaže:
zbog takvih i slicnih sr..a meni taj renomirani nece vise u puscicu.a sto se kontrole tice svaka im cast,od deset ljudi sa kojima pricam o mundzi za sacmare bar pet je imalo frku sa renomiranim.srbija bato!KoTuKoga

ZAKON O ISPITIVANJU, ŽIGOSANJU I OBELEŽAVANJU
VATRENOG ORUŽJA I MUNICIJE
("Sl. glasnik RS", br. 46/95)

Član 14
Municija i elementi municije, za koje se ispitivanjem utvrdi da ispunjavaju propisane uslove, obeležavaju se.
Obeležavanje municije i elemenata municije vrši se na taj način što se u svako osnovno pakovanje municije iste serije za koju je ispitivanjem uzoraka utvrđeno da ispunjava propisane uslove, stavlja pisana potvrda o izvršenom ispitivanju, i na svako pakovanje stavlja se propisana nalepnica (banderola). Potvrda o izvršenom ispitivanju sadrži i određeni znak za ispitanu vrstu municije ili elemente municije

Član 23
Novčanom kaznom od 10.000 do 100.000 dinara kazniće se za privredni prestup preduzeće ili
drugo pravno lice ako stavi u promet vatreno oružje, municiju i elemente municije ili napravu,
kao i prepravljeno vatreno oružje i napravu koja nije na propisan način ispitana, žigosana i
obeležena (član 4).
Novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se za privredni prestup Zavod iz člana
15 ovog zakona ako:
1) ispitivanje, žigosanje i obeležavanje vatrenog oružja, municije, elemenata municije i
naprava ne vrši u skladu sa zakonom i propisima donetim na osnovu ovog zakona (član 15
stav 2);
2) određene poslove obaveznog ispitivanja, žigosanja i obeležavanja vatrenog oružja,
municije i elemenata municije i naprava, poveri drugom pravnom licu (član 15 stav 3);
3) ispitivanje vatrenog oružja, municije, elemenata municije, naprava, kao i prepravljenog
vatrenog oružja i naprava i njihovo žigosanje i obeležavanje, kada je utvrđeno da ispunjavaju
propisane uslove, ne izvrši u roku od 30 dana od dana dostavljanja (član 16);
4) se ne pridržava utvrđene naknade (član l7).
Za privredni prestup iz stava 1 tač. 1), 2) i 4) ovoga člana kazniće se i odgovorno lice u
Zavodu novčanom kaznom od 1.000 do 3.000 dinara.

Član 21
Tržišni inspektor zabranjuje promet vatrenog oružja, municije, elemenata municije i naprava,
kao i prepravljenog vatrenog oružja i naprava, ako se u postupku vršenja nadzora utvrdi da ne
ispunjavaju uslove predviđene ovim zakonom i posebnim propisima u pogledu ispitivanja,
žigosanja i obeležavanja, do ispunjavanja uslova za njihovo stavljanje u promet.

PEZ
 Kolega Joe sta se podrzumeva pod "PREPRAVLJENIM" oruzjem ovo je sirok pojam jer prepravke mogu biti u smislu prepravljanja sistema bravljenja, recimo, a mogu biti i prepravke u estetskom smislu bez da se narusava funkcionalnost i bezbednost oruzja.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Joe the hunter

pez kaže:
Kolega Joe sta se podrzumeva pod "PREPRAVLJENIM" oruzjem ovo je sirok pojam jer prepravke mogu biti u smislu prepravljanja sistema bravljenja, recimo, a mogu biti i prepravke u estetskom smislu bez da se narusava funkcionalnost i bezbednost oruzja.

ma to nije vazno u ovom slucaju pricamo o municiji obrati paznju na stavke o municiji,a prepravka oruzja je u smislu promene osnovnih karakteristika(zamena cevi, zatvaraca i sl.)

vlada lovac
 Obzirom da se ovo o cemu pricamo vrlo cesto desava, smeo bih da se kladim da od 20 Hawkova uzetih za ispitivanje bar kod 3-4 ce se desiti taj problem sa kartonskim valjcicem, a ako se bude gledala i preciznost, isto toliko zrna ce promasiti metu i pobeci negde u stranu zbog iskrivljenog plasticnog stabilizatora ili loseg otvaranja plasticnog kontejnera, tako da ima elemenata da neko bude sankcionisan, ali sam ja najpre za to da im se neko od "vernih kupaca" obrati drugarski i ukaze na probleme koji se desavaju prilikom upotrebe te vrste municije, pa ako to ne bude urodilo plodom natovariti im inspekciju na vrat

Joe the hunter

vlada lovac kaže:
Obzirom da se ovo o cemu pricamo vrlo cesto desava, smeo bih da se kladim da od 20 Hawkova uzetih za ispitivanje bar kod 3-4 ce se desiti taj problem sa kartonskim valjcicem, a ako se bude gledala i preciznost, isto toliko zrna ce promasiti metu i pobeci negde u stranu zbog iskrivljenog plasticnog stabilizatora ili loseg otvaranja plasticnog kontejnera, tako da ima elemenata da neko bude sankcionisan, ali sam ja najpre za to da im se neko od "vernih kupaca" obrati drugarski i ukaze na probleme koji se desavaju prilikom upotrebe te vrste municije, pa ako to ne bude urodilo plodom natovariti im inspekciju na vrat

He he Smeko e moj kolega zar mislis da ce ti iko od njih tamo psvetiti paznju.samo ces dzabe da se nerviras i potrosis impulse(telefonske)

mrwa22250
 resenje je bojkot pa nek sami sebi valjaju te krseve!!!Ne odoravam

igorst
 Dali se ovaj problem sa kartonskim valjcima javlja i kod Silver hawk i Duble ball ?
igorstElmer

Indjijanac
 ja sam u subotu ispalio i silver i gold havk,nikakvi valjčići mi nisu ni ostali niti sam ih našao,pronašao sam delove plastičnog kontejnera na par metara od mesta ispaljenja,u čaurama nikakvih valjčića,čak sam 2 metka i rasekao ali o kartonskim valjčićima sa slike ni govora.Indjijanac
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS

Indjijanac kaže:
ja sam u subotu ispalio i silver i gold havk,nikakvi valjčići mi nisu ni ostali niti sam ih našao,pronašao sam delove plastičnog kontejnera na par metara od mesta ispaljenja,u čaurama nikakvih valjčića,čak sam 2 metka i rasekao ali o kartonskim valjčićima sa slike ni govora.Indjijanac

I da napomenem nije bilo ni jednog pogotka, dupla promašaljka. Ko zna možda su prazani patroni biliHaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Macvanski lovac
 Evo i mog skromnog iskustva,posto mi se vec par godina vuku po fioci,resih da probam 4 kom. puska IZ-27,novije proizvodnje,polu-cok gornja cev a za donju nisam siguran da li je cilindar ili 1/4 cok...ispaljena po dva metka iz obe cevi na 50m,sva cetiri su prebacili tacku nisanjenja za 10-15cm,ni levo,ni desno,samo malo preko...mozda je malo za test,ali po meni je to ok,takodje mi prebacuje i vusirovu kuglu,samo nesto manje od hawka...
Rodjen da budem lovac

Podunavac
 Kolega na IŽ-27 donja cev bi trebalo da ti je 1/2 čok, a gornja pun čok. Mala je verovatnoća da imaš neki drugačiji raspored čokova.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 možda su promenljivi čokovi?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

velja
 kolege,meni se desavalo da od 5 patrona GOLD HAWK-a 3 budu odlicna,a ova 2 odu negde skroz bezveze...znaci pricam o patronima iz istog pakovanja,novije pakovanje sa jelenom na slici,kada sam ova 2 poslednja ispalio u desnoj cevki mi je ostao kartonski valjcic,a u levoj,je ostao na vrhu ispucanog patrona.lovacka puska (merkel suhl polozara kal.12)kada sam iz sledece kutije izvadio jedan patron i isekao ga i odvojio zrno od plasticnog kontejnera stabilizator je bio iskrivljen u jednu stranu,sto znaci da kao takav ne moze dati stabilnost zrnu i otud rasturanje pogodaka,i pod hitno moraju resiti problem sa ovim kartonskim valjcicima,jer zaista nije bezbedno koristiti takav patron narocito iz poluautomata...dok sam lovio sa iz 27em koristio sam B&P GUALANDI PALA,izuzetan metak i po preciznosti i po ucinku....pozz
8x57jsStari

velja
 u ovom patronu nema pomenutog valjka,ova tura je juce stigla kod mene u radnji..ali obratite paznju na stabilizator sa krilcima kriv je u stranu..
8x57jsStari

Macvanski lovac
 @Podunavac,@ssekir75,na pusci su promenljivi cokovi,1/2 cok 1/1 i za treci ne znam cilindar ili 1/4...a hawk-ovi su kupljeni pre nekoliko godina,zelena caura,znam da ima dosta losih iskustava,ali ovo sto sam probao je u redu,sto ne mora da znaci da ce mi preostala dva pogoditi cilj....ipak se treba drzati proverene municije....
Rodjen da budem lovac

Podunavac

Macvanski lovac kaže:
@Podunavac,@ssekir75,na pusci su promenljivi cokovi,1/2 cok 1/1 i za treci ne znam cilindar ili 1/4...a hawk-ovi su kupljeni pre nekoliko godina,zelena caura,znam da ima dosta losih iskustava,ali ovo sto sam probao je u redu,sto ne mora da znaci da ce mi preostala dva pogoditi cilj....ipak se treba drzati proverene municije....

Onda izvini kolega, ja sam mislio na fiksne čokove. Ako si dobio 3 čoka u kompletu sa puškom onda su to 1/4 čoka, 1/2 čok i pun čok.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,434 posete www.srbijalov.com