Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
mrwa22250
 Probao sam i to i mogu ti reci da ta migracija najvise zavisi od stanisnih uslova.Kada fazan po ispustanju ima sve sto mu je potrebno(voda,hrana,zaklon,mir)nece se udaljiti vise od 1km od mesta ispustanja i na tom terenu ce ostati do kraja zivota.
Ja sam u dva navrata prstenovao fazane obicnim crevom za vodu od !/2 cola,a najcesce ih ispustam u krug silosa na kome radim.Taj teren prvo ocistim od predatora,zatim obezbedim hranilice najslicnije onim koje su imali na fazaneriji a sa obe strane ograde imaju vodu jer je sa jedne stari napusteni ribnjak,a sa druge recica Plazovic koja tece kroz selo.Tu u blizini imam i tri borova sumarka povrsine 0,5ha ihranilice postavljam u njihovoj blizini jer tu imaju zaklon i vrlo brzo nauce da spavaju na borovima tako da ih to sacuva od nocnih napada predatora koji se uvek iznova pojavljuju na tom terenu.Pored tih borova zaklon im pruza i 40-tak ha trske koja je na mestima sa svih strana okruzena vodom pa predstavlja idealno skloniste narocito u zimskim mesecima.Ukratko receno idealni uslovi za boravak i razmnozavanje fazanske divljaci.
Verujem da tamo gde mu uslovi ne odgovaraju fazan migrira kilometrima od mesta ispustanja ali na svu srecu kod nas to nije slucaj.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

mrwa22250
 Sve sto je lepo ima svoj kraj pa tako i ovogodisnja sezona lova na fazana u Ridjici.Uz jos jedan fantastican lov oprastamo se od ove prelepe poljske koke jos uvek ne verujuci kakvu smo sezonu imali.
Teren za lov jezivo tezak ovoga puta.Cak i u ovim peskovima,blata je bilo do pola cizme,a ni psima nije bilo nista lakse.Kad se tome doda toplo vreme i potpuno odsustvo vetra,a u ataru ostali samo oni najlukaviji fazani,znali smo da i nas i pse ceka tezak posao.Ipak nam polazi za rukom i do dorucka jos samo jedan kolega nema fazana na visku.Posle dorucka,uslovi se menjaju i uz jak severni vetar pocinju da se skupljaju oblaci.Namirili smo i kolegu i krecemo prema kolima praceni kisom koja sad vec ozbiljno pada.
Izvanredna sezona je zavrsena,a sve su sanse da ce sledeca biti jos bolja obzirom da je u lovistu ostalo mnogo vise divljaci nego na kraju prosle sezone.Redovno smo svih 12 nedelja uspevali da namirimo grupu,cesto vec do dorucka,a prilikom iznosenja hrane primetili smo divljaci kao da lov nije ni poceo.
Primeceno je da se populacija lisica oporavila pa svezih rupa ima poprilicno,sto znaci da nema spavanja vec treba ozbiljno resavati taj problem.
Moram jos jednom da pohvalim i mog pomocnika Aresa koji je sezonu(a ima tek 18 meseci)odradio vrhunski.
Za kraj fotka nas dvojice i prelepog divljaka srebrnih ledja i dugackog repa u kucnim uslovima posle presvlacenja i susenja.
mrwa22250 priložio:
3265zatvaranje_lova_na_fazana1101_005.jpg

ficha007
 Mrwa, šta reći osim Bravo 2,Bravo 2,Bravo 2
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

lovac junior
 mrwa dobsr reponja Grin pohvale za Aresa!I kod nas gotovo za ovu godinu Grin prelepa lovna sezona dosta divljaci,vecina diljaka Grin danas je bila malo teza nedelje jutro lepo za lov rosa ko 0 onda od 10h pocinje da ugreva bilo je cak i do 18stepeni!I oko 3 vec krej lova jak vetar i pocinje kisa!Sve u svemu lepa lovna sezona!
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Limun
 I mi smo juče završili sa lovom na fazana
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

AcaNik
 Овај ми је петао баш драг. Пуцано из марке. Не може се речима описати колико је труда да се пробије, нађе га и изнесе и преда. Али није било шансе да мала звер одустане! Није га могло ништа зауставити. Претходни дан је био у хајци и повредио је ногу, наравно да га то није спречило да јутрос буде одмах на капији кад је видео да се облачим. Од марке до сликања је прошло 20-ак минута.
Наравно пушка модел Баклава и кал створен за овакав лов .410 Smile
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/IMG_20150118_101031_zpsb1c0f619.jpg

Sremac75
 Последњи овосезонски лов на фазана, и доказ да у Нештину има и оваквих шампиона, а не само шакала и лисица....

i59.tinypic.com/2wduftf.jpg
i60.tinypic.com/4qneyq.jpg
i59.tinypic.com/rv9ixe.jpg
i60.tinypic.com/2s8kcx4.jpg
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

klaja
 SremaccccBravo 2Bravo 2,ja sam svog ispratio za sledecu godinu sa Riom....
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Podunavac
 Čestitke Aci i Sremcu na odstrelima.Bravo 2 I kod mene je danas bio zadnji lov ove sezone, ali na žalost nisam imao prilike da pucam.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 SremacBravo 2,prelep matori reponja,mamuze su prilicno dugacke.Ovaj mora da se sakrivao u vinograduGrin.
Zemara,pod hitno nabavka psa pa ce sve manje biti dana bez sanse za odstrel.Samo kad ga budes dresirao,preskoci predaju aporta u rukuGrin,neka perje spusta direktno u ranacOdobreno

Sremac75

mrwa22250 kaže:
SremacBravo 2,prelep matori reponja,mamuze su prilicno dugacke.Ovaj mora da se sakrivao u vinograduGrin.

Нисам ја хтео да се хвалим....чекао сам да неко други примети ове мамузе од 4,5цм .... Smeko
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

mrwa22250

Sremac75 kaže:

mrwa22250 kaže:

Нисам ја хтео да се хвалим....чекао сам да неко други примети ове мамузе од 4,5цм .... Smeko

MINIMUM 4,5 mozda i celih 5Odobreno

zoranp

mrwa22250 kaže:

Sremac75 kaže:

mrwa22250 kaže:

od 4.5 ili 5 cmConfused, pa tolike mamuze nije ni John Wane imao u filmu Rio Grande, a ljudi moji što voli da se hvali, a serenda ga...što jes,jesShockGrin!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Tomash
 Sezona kako je krenula, slutila je na najgoru do sada,
Prve tri nedelje lova u starom udruzenju Vidojevica Lesnica, neposkidani usevi, tesko je bilo bilo sta i naci, uz nedisciplinovane kerove koji su podizali divljac daleko ispred lovaca. To je bilo sve od mog lova tamo ove godine, kasnije zbog obaveza na poslu, nisam mogao ni da putujem tamo u lov.

Na predlog Dakija, kontaktirao sam L.D. "Zec 1873" iz Petrovaradina, i posle jednog gostinjskog lova, primljen sam u novo drustvo, i ostatak sezone odlovio u Petrovaradinu.

Sezona iz snova. Prelepi fazani i koke, jako puno marki, odstrela i aporta, i pre svega dobrog druzenja Smile

Moj Poenter Meda je zablistao, u svakom lovu je imao barem 2 marke, a desilo se dve nedelje da je markirao sve sto je ostreljeno i promaseno, zadnje tri nedelje je poceo da donosi aport, sto do sada nikada nije radio. Svi su disciplinovani kerovi u grupi, sve razliciti, ali jako dobri kerovi koji se dopunjuju.

U Subotu zatvorena sezona fazana i u mom novom lovackom drustvu Zec 1873 Petrovaradin.
Na zatvaranju su nam gostovali lovci sa druge strane bare, jedna grupa iz Novosadskog drustva. Lov bio prelep, lepo druzenje, ostreljeno 15-tak fazana i koka.

Evo jedne zajednicke sa pocetka lova.

mrwa22250
 Kolega,bogato loviste je osnovni preduslov za dobar odgoj psa,narocito mladog.U praznom ataru,pa jos sa mnostvom nevaspitanih pasa,velika je sansa da postane razgonic bez obzira na kvalitet obuke.Cestitke tvom novom drustvu za gazdovanje i nastavite tako.iveli

Tomash
 Hvala kolega na cestitkama.

Mnogo toga u radu kera zavisi od drugih kerova u grupi. Ovde naime imamo mog poentera, NOD-a, labradora i bretona.

To su sve tako divni psi, poslusni, svako radi bas ono sto mu je posao, i nista drugo. Fazani se pustaju pred lov, svi budu pronadjeni, samo ne uvek i svi odstreljeni, sto zbog promasaja, sto zbog bezbednog (ne)pucanja i odlaska u drugi revir ili deo gde ne smemo da pucamo zbog naseljenosti, ali opet i to se desava i ima tu lovacke (ne)srece...

Moj poenter markira perfentno, staje u marku 3-4 metra najmanje do divljaci, i uvek, ali uvek cekamo labradora da digne fazana/koku. Isto je i sa NOD-om, mator ker, ima nos dobar ali i mozak, i to je iskusan ker, koji razlikuje trag od divljaci, prekalio se dobro, ali ni on ne podize, vec ceka lovce, ili labradora.

I tu je naravno ZIK, sin Dakijevog ZIK-a i Dakijeve AKE. Ludo kuce NENORMALNO!

Uz dobru pretragu terena, i apsolutnu svojeglavost kada nadje divljac, prati je dok je ne donese. Za labradora sam mislio da je neprevazidjeni aporter, ali ovaj malecki bretonac je u stranju da donese divljac na koju je pucano i odnela je nekih 700-800m!!!!!!!!!!!!!!
Ne zaCenzurisanovam se sada u opste!

Poenter je tek poceo da aportira, Labrador i NOD to vec rade rutinski, oni vec imaju nekoliko sezona u guz*ci, dok je poenteru prva sezona, nije mu urodjeno, ali ipak radi, ali ono malecko CUDO od bretona..........................

I sada smo u situaciji da imamo pravi engleski lov: Tri kera markiraju, i labrador podize, a mi ostreljujemo.

U zadnjem lovu (sad u subotu) smo pustili 12 koka, a ostrelili smo preko 15 od toga 3 petla koje nismo pustali ?! Znaci odradili kerovi kako treba. Sve pronadjeno plus petlovi. I ono sto je ostalo drugima od pre...

Inace u gostima nam je bila ove subote grupa iz Novog Sada, svi sa NKD, koji su svi do jednog TERMINATORI, krupni, pametni, poslusni, sve rade, malo sporiji, ali temeljni.
Obicno se bojim takvog lova sa toliko gostiju, i jos vise kerova za koje ne znamo kakvi su, (jedan ako ne valja, jos nekako cemo i loviti, ali sta ako dovedu nekoliko dzukela) ali ovi gosti, sa sve njihovim kerovima su prava dingospo Odobreno

Podunavac
 Lepo je čuti da negde ovako dobro funkcionišu stvari. Često u našim lovištima ni ljudi ne funkcionišu kako treba, a kamoli kerovi. Nedostatak znanja i kulture je prisutan u svakom duštvu pa mi je drago kad čujem da su negde dobri međuljudski odnosi i kerovi utrenirani baš kako treba. Svaka vam čast kolege i samo tako nastavite.Bravo 2Odobreno
Nego kolega Tomash jesi li ti ovaj prvi sleva na slici?
Tri prsta 2Kolce

Jank

zoranp kaže:

mrwa22250 kaže:

Sremac75 kaže:

mrwa22250 kaže:

od 4.5 ili 5 cmConfused, pa tolike mamuze nije ni John Wane imao u filmu Rio Grande, a ljudi moji što voli da se hvali, a serenda ga...što jes,jesShockGrin!!

...Bravo 2...Bravo 2...Bravo 2...Bravo 2
A u Ruke Mandušića Vuka.....Bravo 2...Bravo 2...Bravo 2...Bravo 2
...Bravo 2...Bravo 2...Bravo 2...........u svakom slučaju lepo završena lovna sezona...Čestitam...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank
 Svakako Aca i Mrwa takođe imaju čime da se pohvale na kraju sezone.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Tomash

Podunavac kaže:
Lepo je čuti da negde ovako dobro funkcionišu stvari. Često u našim lovištima ni ljudi ne funkcionišu kako treba, a kamoli kerovi. Nedostatak znanja i kulture je prisutan u svakom duštvu pa mi je drago kad čujem da su negde dobri međuljudski odnosi i kerovi utrenirani baš kako treba. Svaka vam čast kolege i samo tako nastavite.Bravo 2Odobreno
Nego kolega Tomash jesi li ti ovaj prvi sleva na slici?

Taj sam Smile Pretpostavljam da si me prepoznao po poenteru, jer drugi ne vode poentere Smile

U mojoj novoj grupi su stvarno super odnosi, a vidi se i koji se najvise vole , ti se najvise podCenzurisanovaju, sto za kera, sto u kafani jedan drugoga posle. Mnogo lepa i opustena atmosfera u lovu, i posle lova. Odmor za dusu i od svakakvih zaCenzurisanoncija zivotnih. I jos kada su i pomocnici takvi, pa jos imamo sta svi zajedno da lovimo, kud ces lepse!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,793,632 posete www.srbijalov.com