Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: RC

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
RC
Podunavac
 Proba posipa se vrši na 35 m od usta cevi, u metu prečnika 76,2 cm.
Tri prsta 2Kolce

Milos Ca

Podunavac kaže:

Imamo i strucnjaka,hvala Podunavac! Grin
MM

andrijaijelena
 Pokusavao sam da nadjem da li je bilo reci o RC 40 semi magnum, ali nisam nista nasao. Ima li neko iskustva sa oviom municijom?
EYE OF THE TIGER

darkon
 Ja sam ga koristio u 3-4 lova na zeca i fazana, pre nekoliko godina, i odlično mi se pokazao, odličan učinak sam imao sa njim, brz metak...
Igrom slučaja sam nastavio sa "RC4 seria oro", i lično nisam primetio nikakve razlike u učinku.
Od tad ne menjam i koristim konstantno RC4 u kombinaciji sa "Nobel Sport disperzantom".

Mitar NP
 Jel lovio neko zeca-lisicu sa RC4 serie Oro, lovac sam brda i planina tako da po mom misljenju 10ka je slaba,koristim 6 i 8 interesuje me da li se izradjuje rc u ovim mm,ne razumem se bas u te italijanske oznake... Confused
ja sam lovac MERAKlija ... srbijalov

Tomash

Mitar NP kaže:
Jel lovio neko zeca-lisicu sa RC4 serie Oro, lovac sam brda i planina tako da po mom misljenju 10ka je slaba,koristim 6 i 8 interesuje me da li se izradjuje rc u ovim mm,ne razumem se bas u te italijanske oznake... Confused

Koristio sam ga ja na zeca, njihova oznaka 0 (nasa 6-ca) od 35g crn metak i odlican je.
Prvi metak, pada i ne odnese pogodak.

Sa lijom se jos nisam susretao, ako vec ides u lov na zekana, a izadje lija, na nekoj normalnoj udaljenosti ce da je obori, ali ako vec ides ciljano na docek lije ili hajku, onda je najsrecnije resenje je neka nula (5,5mm).

Kada sam vadio kuglice iz zeceva, primetio sam da su dosta dublje prodirale nego belom istog dijametra, i sa mnogo manje deformacije, mislim da je tvrdja sacma od beloma (koji je po meni isto dobar metak)

krilas
 Po meni kolega, nije bitan teren, divljac je ista, bitna daljina gadjanja, posto i ja lovim na takvim terenima (brdsko-planinskim), obicno daljine gadjanja su male ( retko se puca preko 20-25m) zbog gustnine vegetacije tj. nepreglednosti. Zbog toga (male daljine) bar ja koristim sitniju sacmu da bi manje ostetio divljac, na zeca pucam uglavnom 10-kom. Sto se tice italijanskih oznaka imas na belom-ovom sajtu uporedne oznake a ukratko it "0" je4,00mm, "2" je 3,50mm, "4" je 3,00mm itd.Bye
Siroma

kimi

Podunavac kaže:

Jel ovo pravilo važi za sve čokove? Recimo 1/4 čoka kojim se puca na optimalno manjim daljinama...
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

nidzamotocross
 Krilaš, pa šta određuje daljinu gađanja, ako ne teren i način lova i pas (gonič/ptičar)? Inače ne znam za tvoju planinu, ali u planini, u visokim šumama, je vegetacija skoro nepostojeća u vreme lova zeca(druga polovina Oktobra i Novembar). Puca se u glavnom na 35+ metara.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

krilas
 Kod mene nazalost nije tako, osim u bukovim sumama, teren je gust sa niskom vegetacijom (takozvanom grabcinom) niskim zbunastim drvecem i mnogooo kupinjara, tako da je vidljivost mala, sto vazi i za lov divljih svinja, i puca se na malim rastojanjima. Ima i dosta bagrema koji je u podnozju opet obrasao sa kupinom i paprati.Confused
Siroma

sheytan

kimi kaže:

Podunavac kaže:

Jel ovo pravilo važi za sve čokove? Recimo 1/4 čoka kojim se puca na optimalno manjim daljinama...

Ovo vazi za SVE chokove, tj. to je pre svega test CHOKA, a ne municije... Izbroje se qglice koje su ushle u taj veliki kroog, i prema procentu od uqpnog broja qglica u metq, kazemo da su nam cevi chok, poloochok i sl... Inache, ovo je, po meni, PRAVI test chokiranosti, a ono shto proizvodjachi deklarishu da je odredjeni chok tako shto kazu da je npr. 1mm suzenje = choke , to nam najcheshtje ne govori dovoljno, jer moze biti OGROMNIH razlika u posipu izmedju npr. dva puna choka(jer su oni chesto totalno drugachijih konjstrukcija)...

Inache, ti probaj svoje cevke NA DALJINAMA NA KOJIMA NAJCHESHTJE PUCASH, a za 35m nije bitno! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ultras035
 Istu sacmu koristim i za polje i za brdo samo kada je hlaqdnije stavi mozda malo krupniju...
Koristim RC ORO fibre 2,9mm 35g, a u drugu cev RC ORO 3mm ili 3,5mm u zavisnosti od vremenskih uslova...To mi je uglavno kombinacija za sezonu na zeca i fazana.
Mogu da kazem da sam imao odstrele fazana na solidnim daljinama sa ovim 2,9g bez korpice...samo sto sad sumnjam u to gde se proizvode i pakuju i cena im je bljak...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Podunavac

sheytan kaže:

kimi kaže:

Podunavac kaže:

Ovo vazi za SVE chokove, tj. to je pre svega test CHOKA, a ne municije... Izbroje se qglice koje su ushle u taj veliki kroog, i prema procentu od uqpnog broja qglica u metq, kazemo da su nam cevi chok, poloochok i sl... Inache, ovo je, po meni, PRAVI test chokiranosti, a ono shto proizvodjachi deklarishu da je odredjeni chok tako shto kazu da je npr. 1mm suzenje = choke , to nam najcheshtje ne govori dovoljno, jer moze biti OGROMNIH razlika u posipu izmedju npr. dva puna choka(jer su oni chesto totalno drugachijih konjstrukcija)...

Inache, ti probaj svoje cevke NA DALJINAMA NA KOJIMA NAJCHESHTJE PUCASH, a za 35m nije bitno! Smile

Evo bata Šeki je već objasnio o čemu se radi. Samo bi dodao još par stvari. To je utvrđivanje procenta posipa. Sa svim se čokovima puca na istoj daljini i u isti promer mete. Procenat posipa izražava se procentom ukupnog broja kuglica sačme iz sačmenog punjenja, koje pogode standardizovanu kružnu metu (prečnika 76.2 cm) na srednjem rastojanju (35 m). Procenat posipa se povećava srazmerno suženju čoka.
A to izgleda ovako: pun čok 70%, 3/4 čok 65%, 1/2 čok 60%, 1/4 čok 55% i cilindar 45%.
Tri prsta 2Kolce

Mitar NP

Tomash kaže:

Mitar NP kaže:

Koristio sam ga ja na zeca, njihova oznaka 0 (nasa 6-ca) od 35g crn metak i odlican je.
Prvi metak, pada i ne odnese pogodak.

Sa lijom se jos nisam susretao, ako vec ides u lov na zekana, a izadje lija, na nekoj normalnoj udaljenosti ce da je obori, ali ako vec ides ciljano na docek lije ili hajku, onda je najsrecnije resenje je neka nula (5,5mm).

Kada sam vadio kuglice iz zeceva, primetio sam da su dosta dublje prodirale nego belom istog dijametra, i sa mnogo manje deformacije, mislim da je tvrdja sacma od beloma (koji je po meni isto dobar metak)

Hvala kolega na pomoci.Lovim sa psima gonicima pa nikad ne znas bas tacno dal ce zec ili lija da izadje tako da je 6 i 8 neka univerzalna kombinacija po meni..Odobreno Cuo sam za ovaj RC-ov metak da je dosta dobar,brz..eto pitah kakav je za lov ove vrste divljaci kao sta ja lovim..hvala jos jednom..Odobreno
ja sam lovac MERAKlija ... srbijalov

Nidzo
 Interesuje me da li neko ima iskustva sa plavim metkom RC 2 34gr ,sacme 3.10 I 3.50mm?? planiram sa njim da lovim patku I zeca..

DamirKS

Nidzo kaže:
Interesuje me da li neko ima iskustva sa plavim metkom RC 2 34gr ,sacme 3.10 I 3.50mm?? planiram sa njim da lovim patku I zeca..

RC je relativno dobar metak (cena=kvalitet), ali druze dok ti to kao sto se kaze ne stavis na papir puc puc, mozemo svi mi razna iskustva da ti pricamo. Pozdrav!
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Zeljko92

Nidzo kaže:

Ako ti nesto znaci u kalibru 16 sam prezadovoljan i posipom i ucinkom na divljaci i brzinom...Odobreno

velja
 RC 4 FIBRE,2.9mm,patron zute boje, sa filcanim cepom,bez koncentratora,po meni patron idealan za zeca,fazana...koristim ga vec 2 sezone i prezadovoljan sam ucinkom na cilj....moja preporuka
8x57jsStari

darkon
 A meni taj fibre nije legao, dok RC4 "oro" koristim već godinama i to mi je metak br. 1 za zeca i fazana, ali ove godine ga nisam našao u granulaciju (3,5mm) koju koristim...
U kojim prodavnicama ga kupujete, i po kojoj ceni, pošto ću prve nedelje bez njega, ali kasnije ću morati da ga kupim?

Sad sam uzeo neki Lambro disperzant, pa ću videti kako će se pokazati, pošto volim da pucam disperzant iz manje čokirane cevke, a onaj koji sam godinama koristio i navikao na njega (nobel sport disperzant), ni njega ne mogu da nađem u prodaji...

Podunavac
 I meni je RC 4 Caccia Oro bolji metak. Inače izbegavam municiju sa filcanim čepom i preferiram onu sa korpicom. Prošle godine sam ga kupio na sajmu LORIST u N. Sadu na štandu Top Gun-a iz Požarevca. Cena mislim da je bila oko 1500 dinara.
Imaš ga i u Magnumu iz Jagodine, ali je cena 65 dinara za komad. Odličan metak, ali skup.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,610 posete www.srbijalov.com